Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑02 avg 2023, 15:23
GrimReaper je napisao/la: ↑02 avg 2023, 15:02
Ma kavku salu na stranu dobri Amidza ovo je bukvalna sapunica. Znaci godinu dana nemas SD, ona otjeras Mirzu i Aylu samo zato sto si postao klub kojem mahala i navijaci odredjuju kako ces raditi. Ni jedan trener im se nije zadrzao duze od 7 mjeseci, evo sad im se ispali i ovaj lik pokupio cojek prnje skontao da je to toksicna sredina i dao petama vjetra. Oni se nadaju Simundzi i Cacicu da ce ih preuzeti ako i jedan i drugi uzmu to mjesto to je za psihijatrije doslovno. Prvo sto Mirvah mora uraditi je napraviti ovo gore SD, Ekonomiju, Direktora pa tek onda se spustati prema terenu ovako sve dok nemaju to gore Istok ce svakom treneru nakon dvije lose utakmice oplesti po najmilijima ovaj ce dobiti otkaz i tako u krug.
Potpuno si u pravu drug. Ja sam to njima i pisao. Ne sto sam nesto dobronamjeran, nego jer im se ibretim. Kako mozes ocekivati neko ozbiljno trenersko ime u ovakvim okolnostima? Ko ce takav doci u klub gdje se ne zna ko pije ko placa u ovolikoj mjeri? U stvari, zna se, Mirvah dobri i pije i placa.
Eto taj Simundza, covjek sa ozbiljnim referencama. Da li bi on rizikovao vlastitu karijeru i dopustio sebi da mu Mirvah dovodi i tjera igrace, govori ko ce mu igrati i sl? Nema sanse. Oni misle platice Mirvah, ali takvi ljudi mogu otici u neku egzoticnu zemlju i uzeti 10x vise para, da im je do para, ali ipak ima trenera koji osim sto hoce pare drze do sebe i gaje neke ambicije. Na koji fazon premuntati nekoga takvog da sjedne na klupu?
Oni bjeze od Husrefa i traze mu mane, a to je mozda i jedini trener koji bi znao plivati u ovom rasulu. Zato se nadam da ga nece dovesti
Pa bas to dobri moj Amidja. Simundza uopce nije los trener cak sta vise imao dobrih nekoliko godina u Muri i Mariboru. I sad da on dodje u ovo bukvalno ratno stanje u FKS ma daj nema tih para za koje bi ovaj lik potpisao kad recimo moze otici u njemacku drugu ili italiju ako dobije ponudi i uzme 4x vise. Oni pricaju oko trenera a SD nema nema ni na mapi a recimo evo malo da usporedimo kakve su druge lige i ekipe, recimo u Crvenoj Zvezdi tehnicki direktor je Marko Marin frajer nema jednu nego glavu i po i sve radi sa "Hocemo ovo da bi dobili ovo" evo samo cu uzeti od 2017 prema ovamo
2017 - Europa Liga - Runda 32
2018 - Liga Prvaka - Grupna faza
2019 - Liga prvaka - Grupna Faza
2020 - Europa liga - Runda 32
2021 - Europa liga - Runda 16
2022 - Europa liga - Grupna
Znaci moze se postici cim napravis sistem. Sto je recimo Cacic se zakacio sa Mamicem u Dinamu, zato sto se Mamic protivio da BBB vode rijec u klubu a Cacic se protivio zasto mu Mamic govori koga da kupuje. A recimo kad pogledas unazad par godina shvatis da Mamic uopce nije papak nego da zna kako napraviti pa prodati (Modric, Corluka, Kranjicar, i evo sada i Livakovic) a Dinamo vec godinama svaki izlet u Evropu napravi korak naprijed sve zato jer su ljudi skontali sistem i postrojili stvari. Sve dok se nesto tako ne desi nekom klubu u BiH nemaju se navijaci cemu nadati.
Life is temporary, but death is eternal.
You sold our soul, you told us its never gonna happen.
FREE RUI PINTO.