FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
A šta se sve izdešavalo u FK Sarajevo tokom zadnje skoro dvije godine pod vladavinom Mirvića?
* Popravila se finansijska situacija u klubu (izuzetno važna činjenica). Spasili smo klub riječi su g. Mirvića.
* Jesen 2021. u PLBiH FK Sarajevo ne postiže očekivane rezultate, sportska javnost nezadovoljna sa trenerom Sablićem koji u decembru dobija otkaz.
* Zimska pauza se koristi za dovođenje novih igrača, savjetnika i trenera. G. Mirvić dovodi “hrvatskog stručnjaka” Ivana Kepćiju koji bi trebao biti savjetnik ili sportski direktor.
* Decembar 2021. Makedonac Vasoski novi trener prve ekipe. Doveo ga savjetnik predsjednika ili sportski direktor Kepćija.
* Angažovano 5 novih igrača iz klubova u kojima su igrali sa minimalnom minutažom.
* U proljetnom periodu nastavka sezone PL opet slabi rezultati ali se gura u kupu.
* U martu 2022, postavljen novi šef akademije “iskusni hrvatski stručnjak” Aleksandar Borojević
* April 2022. Trener Vasovski daje – dobiva otkaz poslije utakmice sa Željezničarom!?
* Savjetnik ili sportski direktor Kepćija napustio klub!
* Na klupu ponovo dežurni vojnik kluba trener Uščuplić.
Kraj neuspješne sezone ali g. Mirvić je optimističan: ” Naša motivacija je danas veća nego što je bila jučer i moje ubjeđenje u potencijal Sarajeva je iz dana u dan sve veće. Ovo je moj životni angažman. Naš grad, naš klub i naša bordo porodica to zaslužuje, a prošlost i tradicija FK Sarajeva me na to obavezuje. U sljedećem periodu ćemo donijeti i nove odluke kako bi unaprijedili klub u svakom segmentu…. Prihvatam svu odgovornost za loše rezultate Sarajeva, uložit ćemo 10 puta više novca”
* Juni 2022. angažovan novi trener Feđa Dudić.
* Opet mnogo novoangažovanih igrača a i skinutih sa liste.
* Oktobar 2022 ispadanje iz kupa BiH.
* Fedja Dudić nije više trener Sarajeva.
* Emir Obuća careteker.
* I dalje rezultati nezadovoljavajući.
* Decembar, Mirza Varešanović novi trener.
* Dio “Hordi zla” protiv Varešanovića i bojkotuje utakmice na Koševu!?
* Proljetni dio tim igra odlično i na kraju izboren izlazak u Evropu.
* Juli, ispadanje u prvom pretkolu KL!?
* Varešanović više nije trener. Dio “Hordi zla” izuzetno zadovoljan. Vraćaju se na Koševo.
* Mensur Dogan careteker.
* Počinje PLBiH, Sarajevo poraženo na Koševu od Sloge Doboj.
* Dio “Hordi zla” se ne oglašava jer ih je smjenom Varešanovića g. Mirvić zadovoljio i umirio.
* Dogan ne želi biti prvi trener (!!???) a novog ni na vidiku.
I TO JE TO, 7 trenera (4 + 3 caretekera) potrošeno kao dječije pelene.. Dovođenje igrača sumnjivog kvaliteta. I to sve za manje od 2 godine (oko 22 mjeseca) vladavine i rukovođenja klubom g. Mirvića.
Nadati se da će ipak g Mirvić uspjeti u svojim namjerama i držati se onoga što je obećao na početku ” …stvaranje najboljeg kluba na Balkanu”!
* Popravila se finansijska situacija u klubu (izuzetno važna činjenica). Spasili smo klub riječi su g. Mirvića.
* Jesen 2021. u PLBiH FK Sarajevo ne postiže očekivane rezultate, sportska javnost nezadovoljna sa trenerom Sablićem koji u decembru dobija otkaz.
* Zimska pauza se koristi za dovođenje novih igrača, savjetnika i trenera. G. Mirvić dovodi “hrvatskog stručnjaka” Ivana Kepćiju koji bi trebao biti savjetnik ili sportski direktor.
* Decembar 2021. Makedonac Vasoski novi trener prve ekipe. Doveo ga savjetnik predsjednika ili sportski direktor Kepćija.
* Angažovano 5 novih igrača iz klubova u kojima su igrali sa minimalnom minutažom.
* U proljetnom periodu nastavka sezone PL opet slabi rezultati ali se gura u kupu.
* U martu 2022, postavljen novi šef akademije “iskusni hrvatski stručnjak” Aleksandar Borojević
* April 2022. Trener Vasovski daje – dobiva otkaz poslije utakmice sa Željezničarom!?
* Savjetnik ili sportski direktor Kepćija napustio klub!
* Na klupu ponovo dežurni vojnik kluba trener Uščuplić.
Kraj neuspješne sezone ali g. Mirvić je optimističan: ” Naša motivacija je danas veća nego što je bila jučer i moje ubjeđenje u potencijal Sarajeva je iz dana u dan sve veće. Ovo je moj životni angažman. Naš grad, naš klub i naša bordo porodica to zaslužuje, a prošlost i tradicija FK Sarajeva me na to obavezuje. U sljedećem periodu ćemo donijeti i nove odluke kako bi unaprijedili klub u svakom segmentu…. Prihvatam svu odgovornost za loše rezultate Sarajeva, uložit ćemo 10 puta više novca”
* Juni 2022. angažovan novi trener Feđa Dudić.
* Opet mnogo novoangažovanih igrača a i skinutih sa liste.
* Oktobar 2022 ispadanje iz kupa BiH.
* Fedja Dudić nije više trener Sarajeva.
* Emir Obuća careteker.
* I dalje rezultati nezadovoljavajući.
* Decembar, Mirza Varešanović novi trener.
* Dio “Hordi zla” protiv Varešanovića i bojkotuje utakmice na Koševu!?
* Proljetni dio tim igra odlično i na kraju izboren izlazak u Evropu.
* Juli, ispadanje u prvom pretkolu KL!?
* Varešanović više nije trener. Dio “Hordi zla” izuzetno zadovoljan. Vraćaju se na Koševo.
* Mensur Dogan careteker.
* Počinje PLBiH, Sarajevo poraženo na Koševu od Sloge Doboj.
* Dio “Hordi zla” se ne oglašava jer ih je smjenom Varešanovića g. Mirvić zadovoljio i umirio.
* Dogan ne želi biti prvi trener (!!???) a novog ni na vidiku.
I TO JE TO, 7 trenera (4 + 3 caretekera) potrošeno kao dječije pelene.. Dovođenje igrača sumnjivog kvaliteta. I to sve za manje od 2 godine (oko 22 mjeseca) vladavine i rukovođenja klubom g. Mirvića.
Nadati se da će ipak g Mirvić uspjeti u svojim namjerama i držati se onoga što je obećao na početku ” …stvaranje najboljeg kluba na Balkanu”!
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
E jbg Ante, dajte Husrefaaaaaa
umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑02 avg 2023, 19:33Bolji ti je nedokazani Akrapović nego najtrofejniji trener u historiji kluba?
"Nedokazani Akrapović"

Iskreno razocaran sam sto nas odbijaju treneri.
A sa druge strane ja da sam neki trener ja nikad nebi odabrao Sarajevo.
Prvo dolazis na svrsen cin ekipu koju nisi ti sastavio a sezona pocela.
Drugo dovoljno je da si ih vidjeo protiv Sloge da vidis da smo suplji ko djevdjir.
Trece iskreno degradiramo trenera da valja.
Eno Fedja dan danas nije nasao novi anganzman a kad smo ga mi doveli bio mozda najpozeljniji trener u ligi.
Cetvrto pola tribine ti ebe mater, ma toksicna okolina jako.
Iskreno nema se tu sta pitat sto ide Mirvic u ZG to je logican slijed da pokaze da je ozbiljan i da ocito proba predstavit klub i ambicije nebi li neko pristao.
Samim tim sto ide ljudima " na noge" je znak da se bori da nadje boljeg trenera i mozda dobar znak da je skontao da je imao neznalicu na klupi.
Bojim se samo da istice vrijeme i da cemo zavrsit sa nekim poput Husrefa, nemam nista protiv njega al nisam za njegov povratak ja mislim da je on dao Sarajevu sve sto je mogao.
Hvala mu za sve !
Ugl svaki dan bez trenera i SDa je katastrofa. Mislim da je i Mirvic toga svjestan i zato leta okolo.
A sa druge strane ja da sam neki trener ja nikad nebi odabrao Sarajevo.
Prvo dolazis na svrsen cin ekipu koju nisi ti sastavio a sezona pocela.
Drugo dovoljno je da si ih vidjeo protiv Sloge da vidis da smo suplji ko djevdjir.
Trece iskreno degradiramo trenera da valja.
Eno Fedja dan danas nije nasao novi anganzman a kad smo ga mi doveli bio mozda najpozeljniji trener u ligi.
Cetvrto pola tribine ti ebe mater, ma toksicna okolina jako.
Iskreno nema se tu sta pitat sto ide Mirvic u ZG to je logican slijed da pokaze da je ozbiljan i da ocito proba predstavit klub i ambicije nebi li neko pristao.
Samim tim sto ide ljudima " na noge" je znak da se bori da nadje boljeg trenera i mozda dobar znak da je skontao da je imao neznalicu na klupi.
Bojim se samo da istice vrijeme i da cemo zavrsit sa nekim poput Husrefa, nemam nista protiv njega al nisam za njegov povratak ja mislim da je on dao Sarajevu sve sto je mogao.
Hvala mu za sve !
Ugl svaki dan bez trenera i SDa je katastrofa. Mislim da je i Mirvic toga svjestan i zato leta okolo.
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.
Leon Benko
Leon Benko
Meho Kodro
Zadnja izmjena: hz033, dana/u 02 avg 2023, 19:39, ukupno mijenjano 1 put.
U novi boj ...
Daumrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑02 avg 2023, 19:33Bolji ti je nedokazani Akrapović nego najtrofejniji trener u historiji kluba?

Husrefe odbij nas i ti
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- skullcrusher
- Kontakt:
Evo oglasio se Mandic da nikad nije ni pomislio da nas protjeraju hahahah
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...
Sarajevo ljubavi moja...
- NisamInSajder
- Kontakt:
Pa normalno da će te odbiti, kad se odugovlači u pregovorima, pozivaš razna imena, mediji jedno bruje, drugo se dešava, u svemu tome izađe donedavni uposlenik i kaže kako je trulo u klubu, ne može se normalno raditi. Ništa ti ne ide u korist. Čovječe CSKA Sofia, koja ima približan budžet našem, uvečer zasjedaju o otkaz treneru, ujutro je uručen, a već isti dan imenovan novi trener. Moraš imati sekundarne opcije za sve, pa kad ide i dobro treneru imaš i gledaš na tržištu sa kojim bi ga mogao zamjeniti ako dođe do zasićenja ili do bilo kakvog razloga, a ne kad imaš Mirzu pa otkaz viori u zraku. U pregovorima brz i efikasan, a ne kao eto nešto smo dogovorili, ali pisat ću ti ovo koji dan. Šprdnja. Nit ulaziš u višemilionski posao pa da toliko razmišljaš dal je neko dobra opcija, u suštini u dvije godine si već 4-5 trenera promjenio, tako da ti to nije strano.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Nazalost kao sto sam i malo prije nego sto je clanak izasao predpostavio da ce Simudza odpast.. nazalost po nas al i ovim putem je dokazao da je trenercina.. vidio je amaterizam i nacin funkcionisanje naseg kluba, malo se raspitao kod bivsi sadasnji igraca nasi trenera koji tipa jakir osim basic kodro i malo procito i logican potez..
Al Ante napravio si gresku jer navijaci bi stali uz tebe SIGURNO
STETA SRETNO ANTISA
Al Ante napravio si gresku jer navijaci bi stali uz tebe SIGURNO
STETA SRETNO ANTISA
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
bordobijelisampion je napisao/la: ↑02 avg 2023, 19:01Ako smo čekali 12 dana samo da dode Husref
Dalkaneeeeeee

- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Ma ljudi moji, da hoce vec trener doci ili SD do petka. Neko novo lice nam treba na klupu, možete me napadati, ali ja mislim da bi Ante Č. sada bio najbolji izbor. Ima iskustvo, ters je, a vjerujem da je autoritet. Radio je sa Južnoamerikancima u Dinamu, znaci zna i sa njima.
Ma kod nas je rasuta i u haosu struktura po vertikali.
Nemas SD, nemas strucni stab, nemas direktora kluba. I ovo drugo u klubu sto je ko tu, dosta, dosta upitnih kvaliteta.
Igraci dosta lose selektovani. Ima tu kvalitete, ali itekako puno rupa.
Jos imas igraca koji mora igrati, jer se na njemu planirao kao uzeti ozbiljna lova.
I imas Mirvica, koji se ocito petlja u sve, sa jako upitnim, najblaze receno, fudbalski znanjem.
Prehaoticno je stanje, da bi se oko ozbiljan uhvatio posla ovjde.
Nemas SD, nemas strucni stab, nemas direktora kluba. I ovo drugo u klubu sto je ko tu, dosta, dosta upitnih kvaliteta.
Igraci dosta lose selektovani. Ima tu kvalitete, ali itekako puno rupa.
Jos imas igraca koji mora igrati, jer se na njemu planirao kao uzeti ozbiljna lova.
I imas Mirvica, koji se ocito petlja u sve, sa jako upitnim, najblaze receno, fudbalski znanjem.
Prehaoticno je stanje, da bi se oko ozbiljan uhvatio posla ovjde.
- FKS -
-
- Kontakt:
Hajd vise objavite Husrefa molim vas i da zavrsimo sa ovim.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- skullcrusher
- Kontakt:
Od furanja ma svi ce dolaziti da gledaju igrace i igru Sarajeva ove sezone bice ludnica dosli smo do ove dubioze, jel nas neko prokleo jbt ?
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...
Sarajevo ljubavi moja...
Ako je izmedju husrefa i brune, radije brunu, ako nista vidjeo je vise svijeta od husrefa, koji se vrti po srednjoj i sjevernoj bosni. Ako ce husref, onda nadam se ugovor na godinu.
Ko kod da dodje, treba ga podrzati da se ovo pregrmi.
Ko kod da dodje, treba ga podrzati da se ovo pregrmi.
Kakav Ante Cacic i autoritet? Ljudi, jeste li vi svjesni sta pricate? Covjek je tv elektricar, nikakav trener. Ne pozivajte se na uspjehe kad je vodio ekstra ekipe s kojima bi svaki trener napravio rezultat. Pa, covjeku je citav zivot Mamic krojio sastav, zvao ga telefonom i govorio mu ko mora igrati, koga mora pozvati i forsirati. Ante Cacic je trener nivoa pokojnog Cire Blazevica, obicna ubleha koja ne moze napraviti nista bez poguranca i ledja.
Svaki trener koji se spominjao je bolji od Cacica, ali svaki!
Svaki trener koji se spominjao je bolji od Cacica, ali svaki!
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Insideri, skratite nam muke, zovite "svoje ljude" i javite sta se dogadja
Ne sluti na dobro, ali ako je Simundza bio plan A, valjda se posla prihvati plan B, ko god da je to.
I dokle smo sa direktorom, SD, bilo kim od onih koji nam fale, osim ovog malog iz Slobode, sto nam haman nece ni zaigrati jer je nepotreban.

Ne sluti na dobro, ali ako je Simundza bio plan A, valjda se posla prihvati plan B, ko god da je to.
I dokle smo sa direktorom, SD, bilo kim od onih koji nam fale, osim ovog malog iz Slobode, sto nam haman nece ni zaigrati jer je nepotreban.

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
-
- Kontakt:
Velika greska Mirvica sto nije trener izabran prije Sloge, ubjedjen sam da bi to dobili. Ozbiljnog trenera moraš na vrijeme dovesti i da si imao od ranije neke pregovore s njim, mi se zavaravamo da smo magnet za ozbiljne trenere.
Trenutno korisnika/ca: Haksss, Morpheus, PeppermintSA, Venom i 50 gostiju.