Arsenal

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

AshburtonG
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AshburtonG » 31 jul 2023, 13:34

Nas Piplica bukvalno. Vadi stvari koje vjerovatno moze izvadit samo jos par golmana na planeti, ali zato prima nenormalno velik broj golova u blizi ugao i nakon kornera, gdje nema apsolutno nikakav autoritet u petercu.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 avg 2023, 13:42

AshburtonG je napisao/la:
31 jul 2023, 13:34
Nas Piplica bukvalno. Vadi stvari koje vjerovatno moze izvadit samo jos par golmana na planeti, ali zato prima nenormalno velik broj golova u blizi ugao i nakon kornera, gdje nema apsolutno nikakav autoritet u petercu.
Polahko povuci ce ljudi statistiku kako je top topova necega u necemu.

Moj najveci problem sa ovim likom je sljedece..

Pogledaj top golmane trenutno: Allison, Courtois, Donarruma, Oblak

Pogledaj top golmane u historiji: Cech, Buffon, Van der saar, Schmeichel

Sta im je zajednicko? Hladni, smireni, fokusirani.

Sta nas cirkusant radi? Skakuce, provocira, prica sa protivnickim navijacima, prica sa nasim navijacima. Bez hladnokrvnosti i fokusa nema top golmana. Iz nekog glupog razloga je to nasim navijacima jedno od bitnijih karakteristika kod njega. Mozda sazrije godinama, ali blizi ugao i prizemni udarci su mu slabost = Ibrahimaga Sehic.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 avg 2023, 13:12

Izgleda da dovodimo ovog Raya

lafcina, nadam se da ce se ovo zavrsiti
⚜️~⚜️~⚜️

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 02 avg 2023, 13:20

Lijepo je to sve, a da li mi mislimo koga prodati? Imamo tipa 10 igraca viska
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Sarsfield
Kontakt:

Post Postao/la Sarsfield » 02 avg 2023, 19:04

Link?

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 02 avg 2023, 21:51

Haj stisni i prodaj sad Baloguna, Jesus imao operaciju koljena opet :damn:

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 02 avg 2023, 22:38

Sto je najgore Eddie nije lose izgledao veceras. Isto kao sto je zaigrao dobro u januaru kad zbog toga nismo doveli napadaca, tako ce i sad zabit 2-3 gola u prvim kolima i Artetu natjerat da misli kako se pretvorio u Iana Wrighta preko noci. :kafa:

Umjesto sto smo bacili pare na Havertza, moglo se dodat jos malo i dovest Vlahovica.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 02 avg 2023, 22:52

AA23 je napisao/la:
02 avg 2023, 21:51
Haj stisni i prodaj sad Baloguna, Jesus imao operaciju koljena opet :damn:
Ma on je njega nanijetio prodati, kako sam vidio to je i veceras izjavio.

Ostati na stalno povrijedjenom i nikakvom finisheru - Zesusu i Nketiji, a nadati se tituli...

Ubacit ce on Havertza u napad ko da gledam, a bukvalno se umjesto njega za malu razliku u novcu mogao dovesti Vlahovic i time kompletirati izuzetno jaku ekipu, konkurentnu u svim takmicenjima. Balogun+40 miliona Juventusu i daj Srbina, mogao bi se itekako uklopiti s dobrim i prodornim krilima u Martineliju i Saki. Ovaj golman moze i cekati. :kafa:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 02 avg 2023, 23:15

Nakon prošlog puta ne bih Vlahovića doveo kad bi bio garant titule.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 avg 2023, 23:55

Opcija u napadu nema na tržištu, nema golgetera.

Eddiea treba nafurati da je Henry, jer je od onih igrača toplo hladnih igrača koji isključivo ovise o tome kakvi se ujutru probude, imaju manjak samopouzdanja.

Zaigrao je skoro svaku pripremnu u prvoj postavi tako da će nas on voditi.

A ovaj Raya je prioritet broj 1 da se dovede.
⚜️~⚜️~⚜️

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 avg 2023, 11:36

Ne daj Boze da mu naumpadne izmisljati toplu vodu sa Havertzom u napadu.
Protiv Sitija nadam se da krece sa vezom Rice-Partey
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 03 avg 2023, 13:52

Maestralna partija, da je bilo koji drugi napadač a pružio slično pričalo bi se kako smo spremni.
⚜️~⚜️~⚜️

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 03 avg 2023, 22:39

Kao sto sam vec rekao, to je najgora stvar koja nam se mogla desit, a vec postaje pravilo. Kad god nam treba zamjena ili novi napadac, Eddie udje u solidnu formu, te nam da neku laznu nadu kako imamo odlicnog napadaca, a u realnosti je lik koji ne moze donijet prevagu ni u Ligue 1. Jos sad kad procitam ove izjave da on nije backup, nego da on zeli igrat redovno. :rol:
Samo da ga Arteta nije previse nafurao davanjem kapitenske trake, jos ce lik umislit da je neka igracina. On je tu jer je karakter kakve Arteta voli. Suti, radi i ceka priliku. Sve one koji su bili ambiciozni je Arteta prekrizio, a taj slab menadzment medju igracima s velikim egom i ocekivanjima je pokupio od Pepa. Samo treba nebesima zahvaljivat sto mu Saliba ono sikaniranje nije uzeo za ozbiljno, gdje je kao najbolji stoper ekipe bio otjeran na posudbu. Da nije bilo povreda prosle godine na ljeto, ne bi ni dobio sansu. To je najtuznije.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 04 avg 2023, 01:45

AshburtonG je napisao/la:
03 avg 2023, 22:39
Kao sto sam vec rekao, to je najgora stvar koja nam se mogla desit, a vec postaje pravilo. Kad god nam treba zamjena ili novi napadac, Eddie udje u solidnu formu, te nam da neku laznu nadu kako imamo odlicnog napadaca, a u realnosti je lik koji ne moze donijet prevagu ni u Ligue 1. Jos sad kad procitam ove izjave da on nije backup, nego da on zeli igrat redovno. :rol:
Samo da ga Arteta nije previse nafurao davanjem kapitenske trake, jos ce lik umislit da je neka igracina. On je tu jer je karakter kakve Arteta voli. Suti, radi i ceka priliku. Sve one koji su bili ambiciozni je Arteta prekrizio, a taj slab menadzment medju igracima s velikim egom i ocekivanjima je pokupio od Pepa. Samo treba nebesima zahvaljivat sto mu Saliba ono sikaniranje nije uzeo za ozbiljno, gdje je kao najbolji stoper ekipe bio otjeran na posudbu. Da nije bilo povreda prosle godine na ljeto, ne bi ni dobio sansu. To je najtuznije.
Pa i Martinelli nije igrao dok nisu povrede izbacile Williana i koga već iz ekipe, sjećam se da sam molio da Martinelli igra jer je izmislio fudbal za sve i jednog igrača u tom momentu, ako ništa zanimljivo je sa njim na terenu nego sa kime već tad.

Edi radi dosta i ima neku perspektivu, najgora stvar kod njegove igre je što se on zakuca u 16 metara i onda naš napad ne liči na nešto, dok recimo Trossard kad igra polušpica i rotira se sa Martinellijem, imamo brz protok lopte po strani i igramo dobro.

Mlad je i ne mogu da sudim još, ali po dosad vidjenom nemam neka očekivanja za njega, neozbiljno je ući u sezonu sa jednim napadačem i jednim koji je povrijedjen i grozan finišer.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 04 avg 2023, 02:13

Istog sam misljenja oko najbolje napadacke trojke u izostanku Jesusa. Martinelli i Trossard su odlican tandem jer se dobro rotiraju i obojica imaju drugacije kvalitete.

Medjutim, nakon ove partije protiv Monaka, 100% sam siguran da ce Eddie startat i CS, a i protiv Foresta. S druge strane me vise brine sredina terena, jer Rice i Partey nisu bas idealan par u ovoj postavci gdje Partey igra povucenije, jer mi se za sad Rice cini kao dosta tromiji igrac od njega. Jedan od njih dvojice bi bio primoran igrat mnogo ofanzivnije od onoga sto najbolje rade, ako ih planiramo uparit. Meni se cini da Arteta sad hoce od Rize napravit Xhaku na steroidima. :mrgreen:

Ne bi me iznenadilo da Arteta krene protiv Citya sa:

Ramsdale, White, Saliba, Gabriel, Timber, Partey, Havertz, Martin, Trossard, Saka i Eddie.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 04 avg 2023, 09:18

Ma Nketiah je igrac toplo hladno. Kad ustane na lijevu nogu ujutro znas da od njega taj dan nema nista i samo ce biti kadrovi njegovog teleceg pogleda dok masa ciste sanse

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 avg 2023, 10:23

@ash, dobro si to uvidio. Arteta je nakon 3 meca skontao da nema od Havertza nista na toj Xhakinoj roli i sada ce se Rice delegirati tu. Vec smo ga protiv Monaka vidjeli par puta na vrh sesnaesterca.

Mislim da bi bilo dobro, par sedmica ce trebati da se navikne, ali ima motor, zna povesti loptu i ima visinu kada bude trebalo u 16.
⚜️~⚜️~⚜️

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 04 avg 2023, 10:47

Moze i Kai naprijed ako nema ko drugi, ako već ne da Balogunu priliku (velik problem ima Arteta sa hendlanjem igrača sa nekim postojećim egom) - Saliba bi isto ispušio da nije bio splet okolnosti kakav već jeste.

Svakako raduje forma Trossarda koji bi trebao počinjati utakmice, a ne da bude klupiran kao kad se Jesus vratio prošle sezone, pa makar i Martinelli bio na klupi.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 04 avg 2023, 11:02

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
04 avg 2023, 10:23
@ash, dobro si to uvidio. Arteta je nakon 3 meca skontao da nema od Havertza nista na toj Xhakinoj roli i sada ce se Rice delegirati tu. Vec smo ga protiv Monaka vidjeli par puta na vrh sesnaesterca.

Mislim da bi bilo dobro, par sedmica ce trebati da se navikne, ali ima motor, zna povesti loptu i ima visinu kada bude trebalo u 16.
Kai je Vieira sa 30cm vise, te bez ikakvog razumijevanja defanzivne igre, dok se Portugalac makar trudio prosle sezone kad je bio Bar sam ja takav utisak dobio gledajuci ga u prvim tekmama u toj ulozi. Jedino gdje bi mozda mogao bit dobar je lazna 9ka, gdje bi mozda tom visinom mogao napravit nesto i u zracnim duelima za razliku od Trossarda, Jesusa i Gabriela. Isto tako pozicija Odegaarda bi mu vise odgovarala, nego ova b2b.

Nadam se da ce nas sve ovdje iznenadit i pruzit fenomenalne partije, ali odavno nisam bio manje uvjeren oko nekog novog igraca. Sigurno na to moje razmisljanje utjece i cinjenica da smo platili preko 60 miliona za istog.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 04 avg 2023, 13:59

Mi cemo ovog fakat dovesti? Zanimljivo

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.