Kod njih je sve virtuelnokillafrommanilla je napisao/la: ↑03 avg 2023, 09:08Stani, kako su uspjeli Virtual i Dokoljenko pokrenuti pricu da Sarajevo ima 20mil duga, a oni satro 5 miliona duga koji mogu odmah sad vratiti ali nesto ne bi da odmah vrateZato na dresovima i dalje pise The Maniacs jer niko ne da vise od 100k godisnje da bude generalni sponzor bh. velikana koji nije u dugu, mislim jeste, ali ono moze se to veceras vratit
![]()
A kome su Mirvić i Tan morali isplatiti novac kad su preuzimali Sarajevo? Nisu sigurno navijačima sarajeva, nego Namu koji je digao ruke od kluba i koji je zahtijevao svoje pare nazad. To se fol zove upravljačka prava ali je to ništa drugo nego novac koji je nam posudio Sarajevu. Kad je on odlučio dići sidro, sjetite se u kakvoj ste situaciji bili. To je tad bila podnošljiva cifra da neko drugi uleti, pokrije dug Namu i preuzme klub. Ali zamisli sad kad sa ovim načinom rada, ovim silnim trošenjem, kad se ta pozajmica vrtoglavo povećava bez planiranih prihoda od Europe, transfera, iz nekog razloga Mirvić i Tan odluče povući. Vi kao navijači Sarajeva bi se trebali zapitati zašto se to ulaganje ne vodi kao donacija nego kao pozajmica.Herson je napisao/la: ↑03 avg 2023, 08:26Dug prema Mirvicu![]()
Zasto se onda Tan i Nam nisu vratili nazad i trazili svoje pare kad to vec tako jednostavno ide? Da dug bude i preko 100 miliona, necemo spasti tako nisko i klub spasavati humanitarnim brojem, koji se koristi za lijecenje tesko oboljelih gradjana. Nezapamcena bruka i blamaza u svijetu fudbala.
Opet ga glabas pitarima, stvar navike, sta li je vec u pitanjukillafrommanilla je napisao/la: ↑03 avg 2023, 09:08Stani, kako su uspjeli Virtual i Dokoljenko pokrenuti pricu da Sarajevo ima 20mil duga, a oni satro 5 miliona duga koji mogu odmah sad vratiti ali nesto ne bi da odmah vrateZato na dresovima i dalje pise The Maniacs jer niko ne da vise od 100k godisnje da bude generalni sponzor bh. velikana koji nije u dugu, mislim jeste, ali ono moze se to veceras vratit
![]()
Mislim da ste bili i tu kratki nekih pola miliona, mrsko mi opet gledati izvjestaj
Mislim starog. To tekuće se izmiri.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑03 avg 2023, 09:26Mislim da ste bili i tu kratki nekih pola miliona, mrsko mi opet gledati izvjestajnek ga nemate, mi smo drzavi kratki 1.7 miliona. Grozno, zar ne
![]()
Sreca pa ima reprogram![]()
Dok se sudjenje ne regulise nikad nista od nas, svi seru na.Borac, a svi bi isto radili. Hoces tako, sve pet, al Europa me prasta. Posteno. Kad smo kvarnjaci.Shategabri je napisao/la: ↑03 avg 2023, 09:30Mislim starog. To tekuće se izmiri.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑03 avg 2023, 09:26Mislim da ste bili i tu kratki nekih pola miliona, mrsko mi opet gledati izvjestajnek ga nemate, mi smo drzavi kratki 1.7 miliona. Grozno, zar ne
![]()
Sreca pa ima reprogram![]()
Pa vidi, to vam je najmanji dug prema državi otkad i otkad.
I svaka čast, radite dobre stvari.
Nešto što je u BiH raritet.
Ovaj dijagram je čisto pokazni, no nadam se da shvataš logiku:
Naime, kod nas (mislim u BiH) u pravilu kad se dođe u ovu najvišu tačku nastanu problemi.
Tu ne da porušimo i ono što smo napravili, nego se još dublje zakopamo.
Dosad je to bilo pravilo. Nemamo kontinuitet.
Ljudi, u grupnu fazu uđe selo od 5 k stanovnika iz zemlje od nepunih 50 k stanovnika.
Mi ovdje nešto pričamo i nadmudrujemo se, a domet nam i jednim i drugim ovaj naš jad od lige![]()
Ima i tog.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑03 avg 2023, 09:34
Dok se sudjenje ne regulise nikad nista od nas, svi seru na.Borac, a svi bi isto radili. Hoces tako, sve pet, al Europa me prasta. Posteno. Kad smo kvarnjaci.
Kod nas i klubovi koji su da kažemo politički projekti ili su podržani od državnih struktura više nego ostali, to je neki jad.grbavicka1921 je napisao/la: ↑03 avg 2023, 09:52Jbo ti državu koja nema Zakon o sportu.
Tu sve naše nade, strepnje i želje padaju u vodu.
Ima tema "BH klubovi u Europi" gdje se piše o utakmici, ali vi ne zalazite tamo zadnjih sedmicaonako je napisao/la: ↑03 avg 2023, 10:00Klub ti igra najvazniju utakmicu, u ne znam koliko godina unazad, a oni raspredaju o nama. Danima vrte istu pricu, savjetuju satro kako bi trebali da radimo, jer kao sve sto radimo, radimo pogresno. Oni sve znaju, svi klubovi rade pogresno, oni znaju kako svi ostali trebaju raditi. Sveznalice, okrenite se svom klubu, nadjite sponzora, uradite nesto konkretno kad sve znate, a pustite se nas. Eto propast cemo, ugasit cemo se, Mirvic ce nas ugasit, super i sta vi imate od toga, kakve veze vi imate sa tim. Veceras imate utakmicu, halo.
Politički projekti u koje se pumpa ogromna količina novca, tačno ali opet se sve to nalazi pod uređenom oblasti koju donosi i kontroliše država, ma kakva god da ona bila, podržavala li ona ili ne neki kolektiv kao što je to primjer Zagreba i Beograda pogotovo.Shategabri je napisao/la: ↑03 avg 2023, 09:58Kod nas i klubovi koji su da kažemo politički projekti ili su podržani od državnih struktura više nego ostali, to je neki jad.grbavicka1921 je napisao/la: ↑03 avg 2023, 09:52Jbo ti državu koja nema Zakon o sportu.
Ne prozivam nikog, ali recimo ovo što Borac dobije od Mileta je realno sića s kojom ne možeš puno.
Pogledaj koliko ulaže Srbija u sportske kolektive prije svega CZ i Partizana.
Pa recimo koliko samo Zagreb izdvaja za Dinamo koji mlati milione.
Kod nas neke smiješne cifre, onda uzmu računati koliko su dali za ovo ili ono, pa izleti nekakva cifra od čitavih 50 k za omladinski pogon...šta ćeš s tim parama, realno?!
U svijetu fudbala to je ništa.
Misliš posuđuju?Pitarsam je napisao/la: ↑03 avg 2023, 10:25Da bas tako,
Nevjerovatna psihička bolest.Zaludjeni Sarajevom i Mirvicem.
Šta im Mirvic radi.Danas im najvažniji dan/tekma u zadnjih ihhiii
godina,a oni o Mirvicu brinu.
Da ne bi Vice i financijske pomoći ne bi ni ligu igrali.
Da ne bi onog core komunjare i njegove pomoći ne bi ni Evropu mogli igrati.Komunisti i željo - ništa novo.
Da im Bjelorusi ne izađoše u susret i prebacise tekmu iz Izraela, ne bi ni otputovali.
U medjuvremenu mitomani se brinu o Tanu milijarderu i Mirvicu koji je poslovno uvezan sa Američkim milionskim kapitalom koji se ulaze u Sarajevo!
U stvari kokuzni mitomani kao podjebavaju navijače ciji vlasnici su spremni da ulazu velike sume novca u F.K.Sarajevo.
Nije bolest sve sto boli!
Mi i CG se realno sramotimo u ovom društvu.grbavicka1921 je napisao/la: ↑03 avg 2023, 10:28Politički projekti u koje se pumpa ogromna količina novca, tačno ali opet se sve to nalazi pod uređenom oblasti koju donosi i kontroliše država, ma kakva god da ona bila, podržavala li ona ili ne neki kolektiv kao što je to primjer Zagreba i Beograda pogotovo.Shategabri je napisao/la: ↑03 avg 2023, 09:58Kod nas i klubovi koji su da kažemo politički projekti ili su podržani od državnih struktura više nego ostali, to je neki jad.grbavicka1921 je napisao/la: ↑03 avg 2023, 09:52Jbo ti državu koja nema Zakon o sportu.
Ne prozivam nikog, ali recimo ovo što Borac dobije od Mileta je realno sića s kojom ne možeš puno.
Pogledaj koliko ulaže Srbija u sportske kolektive prije svega CZ i Partizana.
Pa recimo koliko samo Zagreb izdvaja za Dinamo koji mlati milione.
Kod nas neke smiješne cifre, onda uzmu računati koliko su dali za ovo ili ono, pa izleti nekakva cifra od čitavih 50 k za omladinski pogon...šta ćeš s tim parama, realno?!
U svijetu fudbala to je ništa.
Sve ovo kod nas je trgovina Soleti štapićima.
Nikako iz blata, al baš nikako.
Pogledaj među kojim smo zemljama koje nisu izbacile neki svoj klub u grupu fazu nekog takmičenja i jasno ti je sve.
Tuga jad i čemer!
Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, MostarReds22, Paromlinac i 16 gostiju.