Đe si moralista, ti tjeraš sve i svakog, posrao si do sad sve do Dimitrija maltene, i sad glumiš jednoroga. Bolan uzmi završi neku školu, kurs, otputuj negdje, neće biti foruma dovijeka i dnevnice za 20 postova sa 3 accounta. Administracijo, znam da se grohotom smijete na ove postove i prepirke, i da uživate, osim toga kapa i vama od svakog napisanog posta, teška vremena treba zaradit', a i ovi što pozivaju na ignorisanje se vjerovatno nerviraju na svaki odgovor, ali dragi moji, ne treba šutiti, jer kad god smo šutili bili smo yebani. A ti lutko moja, ne možeš ništa posebno promijeniti svojim pisanjem na forumu običnog sportskog portala, kao i bilo ko od nas pretpostavljam. Stvari će se dešavati mimo ovoga što mi palamudimo i ovako i onako. Stvaraš sebi imaginarni svijet, mada sigurno živiš u njemu već odavno, s druge strane kao diverzant iz komšijske bašte pokazuješ mentalni sklop kojim su dotični obdareni, pa preporučujem ukoliko neki radnik iz sektora za mentalno zdravlje čita ove naše sastave i simpatične začkoljice izmisli novu šifru za bolest kojom ste vi obolili 1946. i da se to uvede u tefter. Preporučena terapija može biti (da budemo friški i skromni) gledanje Bekrijinog i Suljinog gola iz sudijskih nadoknada svako 8 sati prije jela da nam ne povratite a da istovremeno izgubite želju za istim. Sportski pozdrav za svakog realnog forumašaAlijagaPetkim je napisao/la: ↑03 avg 2023, 21:08Glupani umjesto da čestitate svakom igraču, vi tjerate zato što smo ispali od 50 puta bolje ekipe. Glupsoni
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
-
- Kontakt:
Puna podrska igracima i treneru.
Volim te Zeljo
Volim te Zeljo
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Nama će trebati opasan veznjak..
Ne možeš ti sa Goškom na Grbavici igrati ko protiv Dinama i Nefčija.. oni će se bunkerisat od prve minute, neće biti prostora ko u ove četiri utakmice da nešto odigraš.
Ne možeš ti sa Goškom na Grbavici igrati ko protiv Dinama i Nefčija.. oni će se bunkerisat od prve minute, neće biti prostora ko u ove četiri utakmice da nešto odigraš.
Kako nam je falio Santos da ove oducimo od fudbala, a malo nam je falilo...
Gasala i Drlju definitivno prekriziti.
Ostatak ekipe ok za prvenstvo, ali trebaju jos 2-3 solidna igraca od povjerenja i sa plicima za trcanje da donesu prevagu.
Basic najvece pojacanje definitivno, bez zamjerke, izvukao je maksimum ove ekipe, i vise od toga.
Ostatak ekipe ok za prvenstvo, ali trebaju jos 2-3 solidna igraca od povjerenja i sa plicima za trcanje da donesu prevagu.
Basic najvece pojacanje definitivno, bez zamjerke, izvukao je maksimum ove ekipe, i vise od toga.
Nemojte zaboraviti da imamo i Štilića.
Za naše lige on je još uvijek kvalitet na poziciji koju igra.
Za naše lige on je još uvijek kvalitet na poziciji koju igra.
-
- Kontakt:
Treba nam jos vise opasno krilo. Neko ko ce moci stvoriti visak dribingom, to nam je bas falilo u zadnjim utakmicamaavalPacidoroP je napisao/la: ↑03 avg 2023, 21:32Nama će trebati opasan veznjak..
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Hvala vam momci na svemu. Iskren da budem, nemam vam skoro ništa prigovoriti. Jednostvano ponosan sam na sve.
Ekipa na zalasku ere Mulalića je bila dezorjentisana totalno, ho ruk, bez želje i motiva. Bašić je uprkos porazima od Borca i Zrinjskog ovu ekipu doveo do 3. mjesta, uništio jači Dinamo i odigrao korektno protiv Neftchija. Da dodam, Dinamo je ekipa koja je 1. na tabeli, a prosječno po utakmicama daju 3 gola. Ipak je Neftchi koji dolazi iz ozbiljnije lige puno bio veća prepreka.
Bašiću i igračima nikako ne treba suditi na osnovu utakmica protiv trostuko jačeg protivnika, nego u ligi, što tek slijedi. Da ima neinteligentnih ima, ali o tome poslije.
Što se tiče dvomeča, predosjećao sam nakon prvih 45. minuta da nam je tu i kraj. Jednostavno ekipa je fizički bila spremna dati toliko i šteta što nismo makar 2-0 imali na poluvremenu. Nakon povlačenja i 2-2 tu su nam sve šanse otišle. Jednostavno fizička sprema i nedostatak kvaliteta pa i iskustva je presudio. Ali momcima ne treba zamjeriti. Npr Biber, grijao klupu u Igmanu, odigrao 3 jako dobre utakmice.
Mislim da se Bašić malo prekalkulisao u ovom drugom meču, ali svakome se dešava da izgubi. Možeš ti pravit taktike i analizirati, ali sve to pada u vodu kad imaš limitirane igrače koji to ne mogu realizovati.
PORUKA UPRAVI I BEKRIĆU
Ako mislite da ćete sa Drljom i Gasalom opet otići Europu, grdno se varate. Prošle godine si imao jednog Santosa koji je pravio razliku, a trenutno ti u ekipi 5 igrača ne pravi razliku na terenu. Može njih fantastično uklopit Bašić, trajat će to neko vrijeme i onda nedostatak talenta ipak ispliva na scenu.
Znamo svi kakva je situacija, ali malo riskirajte, odriješite tu kesu, izgubili smo glavna dva igrača jer nismo riskirali. Nadam se da ćete na kraju ipak dovesti Dadu i Hiroša, uz ostanak ostalih u ekipi, pa da možemo iole malo razmišljati o nekim ciljevima.
Mnogo se ekipa pojačalo, bit će znatno veća konkurencija, zbog toga su nam potrebni kvalitetni igrači.
Još jedno, nemojte postavljati lude ciljeve ko pitari, idemo jako i smireno!
Volim te Željo!

Ekipa na zalasku ere Mulalića je bila dezorjentisana totalno, ho ruk, bez želje i motiva. Bašić je uprkos porazima od Borca i Zrinjskog ovu ekipu doveo do 3. mjesta, uništio jači Dinamo i odigrao korektno protiv Neftchija. Da dodam, Dinamo je ekipa koja je 1. na tabeli, a prosječno po utakmicama daju 3 gola. Ipak je Neftchi koji dolazi iz ozbiljnije lige puno bio veća prepreka.
Bašiću i igračima nikako ne treba suditi na osnovu utakmica protiv trostuko jačeg protivnika, nego u ligi, što tek slijedi. Da ima neinteligentnih ima, ali o tome poslije.
Što se tiče dvomeča, predosjećao sam nakon prvih 45. minuta da nam je tu i kraj. Jednostavno ekipa je fizički bila spremna dati toliko i šteta što nismo makar 2-0 imali na poluvremenu. Nakon povlačenja i 2-2 tu su nam sve šanse otišle. Jednostavno fizička sprema i nedostatak kvaliteta pa i iskustva je presudio. Ali momcima ne treba zamjeriti. Npr Biber, grijao klupu u Igmanu, odigrao 3 jako dobre utakmice.
Mislim da se Bašić malo prekalkulisao u ovom drugom meču, ali svakome se dešava da izgubi. Možeš ti pravit taktike i analizirati, ali sve to pada u vodu kad imaš limitirane igrače koji to ne mogu realizovati.
PORUKA UPRAVI I BEKRIĆU
Ako mislite da ćete sa Drljom i Gasalom opet otići Europu, grdno se varate. Prošle godine si imao jednog Santosa koji je pravio razliku, a trenutno ti u ekipi 5 igrača ne pravi razliku na terenu. Može njih fantastično uklopit Bašić, trajat će to neko vrijeme i onda nedostatak talenta ipak ispliva na scenu.
Znamo svi kakva je situacija, ali malo riskirajte, odriješite tu kesu, izgubili smo glavna dva igrača jer nismo riskirali. Nadam se da ćete na kraju ipak dovesti Dadu i Hiroša, uz ostanak ostalih u ekipi, pa da možemo iole malo razmišljati o nekim ciljevima.
Mnogo se ekipa pojačalo, bit će znatno veća konkurencija, zbog toga su nam potrebni kvalitetni igrači.
Još jedno, nemojte postavljati lude ciljeve ko pitari, idemo jako i smireno!
Volim te Željo!
Zadnja izmjena: Lynx, dana/u 03 avg 2023, 21:41, ukupno mijenjano 1 put.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Isto sam mislio dok danas nisam Ovčinu vidio..ima i brzine i tehnike.19vendetta87 je napisao/la: ↑03 avg 2023, 21:36Treba nam jos vise opasno krilo. Neko ko ce moci stvoriti visak dribingom, to nam je bas falilo u zadnjim utakmicamaavalPacidoroP je napisao/la: ↑03 avg 2023, 21:32Nama će trebati opasan veznjak..
Valjalo bi radi konkurencije, ali možemo se osloniti na Amoaha i Ovčinu.
Drlju,Gasala i Turanjanina ostaviti u Bakuu nek nađu sebi posao.
Šibali smo koliko smo mogli, i više od očekivanog.
Da mi je neko rekao da će se ova skupina igrača (plus još sa povredama koje nas prate) ravnopravno nositi sa dva nositelja u četiri utakmice, rekao bih mu da je lud.
Meni je najžalivije što smo manje više poklonili svih sedam golova u ova četira meča, ali eto valjda se to vrati u ligi aBd.
Sada je najvažnije da se ova energija (koliko je moguće) prenese na prvenstvo i uz još 1-2 pojačanja vjerujem da ćemo izboriti opet tu Evropu.
Kao što neko napisa, sviđa mi se kako igra ovaj Željo, ekipa ima glavu i rep u raznim formacijama, tačno se zna ko šta radi na terenu i mislim da je to najveći dobitak iz ove četiri utakmice gledajući teren isključivo.
Zato kažem nadam se da će se ova energija prebaciti i na ligu jer pristup u svakoj tekmi mora biti ispravan plus što će to biti drugačije utakmice u smislu tempa, intenziteta, taktike, na sve se to sada treba priviknuti poslije Evrope.
PS: Manijaci
Da mi je neko rekao da će se ova skupina igrača (plus još sa povredama koje nas prate) ravnopravno nositi sa dva nositelja u četiri utakmice, rekao bih mu da je lud.
Meni je najžalivije što smo manje više poklonili svih sedam golova u ova četira meča, ali eto valjda se to vrati u ligi aBd.
Sada je najvažnije da se ova energija (koliko je moguće) prenese na prvenstvo i uz još 1-2 pojačanja vjerujem da ćemo izboriti opet tu Evropu.
Kao što neko napisa, sviđa mi se kako igra ovaj Željo, ekipa ima glavu i rep u raznim formacijama, tačno se zna ko šta radi na terenu i mislim da je to najveći dobitak iz ove četiri utakmice gledajući teren isključivo.
Zato kažem nadam se da će se ova energija prebaciti i na ligu jer pristup u svakoj tekmi mora biti ispravan plus što će to biti drugačije utakmice u smislu tempa, intenziteta, taktike, na sve se to sada treba priviknuti poslije Evrope.
PS: Manijaci

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Hvala svima za sve.
Večeras treba pohvaliti golmana, izgledao je momak dosta dobro. Od Gasala i Drlje nema koristi.
Po meni ono sto nam fali je kvalitet kod iznošenja lopte i posjeda u zadnjoj liniji. Trka, borba, taktika sve vrhunski, nažalost zbog tehničkih greška smo primili većinu golova.
Večeras treba pohvaliti golmana, izgledao je momak dosta dobro. Od Gasala i Drlje nema koristi.
Po meni ono sto nam fali je kvalitet kod iznošenja lopte i posjeda u zadnjoj liniji. Trka, borba, taktika sve vrhunski, nažalost zbog tehničkih greška smo primili većinu golova.
Odlično, do drugog gola gdje je napravio najgoru moguću stvar. Šta god drugo da je napravio ne bi primili golSarun je napisao/la: ↑03 avg 2023, 21:46Hvala svima za sve.

Mislim nevažno na kraju krajeva ništa mu ne zamjeram, sve u svemu bio je vrlo dobar.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- MocMahale444
Treba posebno pohvaliti Muftica, Cocu i Jasara.
Odigrali vrlo dobro.
Mozda malo mi je cudno bilo sto izbaci Haracica, ali umor je bio vidan.
Vjerujem Basicu, pojacanja pliz ljudi iz uprave.
Ovcini da se oporavi brzo, dobar igrac i pravo pojacanje ne samo prinova. Moze igrati bekovske pozicije, krila, moze i s Mekicem na sredini.
Drljo, Gasal i onaj Turunjanin ili kako vec pa sta je ono lipa te jebla.
Znam Gasal povreda ostavila traga ali Drljo se plasi lopte, primanje lopte 0%. Spor, dribling slab, centarsut slab.
Iskreno ni Rustem nije odigrao dobro, slabo je to ako hoces nesto vise.
Galamiti na sudjenje ove sezone ako nas budu krali kao inace, jbga ne mozes pustati iz godine u godinu da te kradu a nista ne dadu
Vjerujem u ekipu, vjerujem Basicu, ne vjerujem Bekricu da ce dovesti pojacanje/a.
Papire za arapa i brazilca da vandalisemo prvake svemira Jopet.
Odigrali vrlo dobro.
Mozda malo mi je cudno bilo sto izbaci Haracica, ali umor je bio vidan.
Vjerujem Basicu, pojacanja pliz ljudi iz uprave.
Ovcini da se oporavi brzo, dobar igrac i pravo pojacanje ne samo prinova. Moze igrati bekovske pozicije, krila, moze i s Mekicem na sredini.
Drljo, Gasal i onaj Turunjanin ili kako vec pa sta je ono lipa te jebla.
Znam Gasal povreda ostavila traga ali Drljo se plasi lopte, primanje lopte 0%. Spor, dribling slab, centarsut slab.
Iskreno ni Rustem nije odigrao dobro, slabo je to ako hoces nesto vise.
Galamiti na sudjenje ove sezone ako nas budu krali kao inace, jbga ne mozes pustati iz godine u godinu da te kradu a nista ne dadu

Vjerujem u ekipu, vjerujem Basicu, ne vjerujem Bekricu da ce dovesti pojacanje/a.
Papire za arapa i brazilca da vandalisemo prvake svemira Jopet.

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Momcima svaka cast (izuzev ovog veceras- bilo je bas tanko i monotono, bez energije i ideje) borili su se momacki ove 3 utakmice do zadnjeg.
Ovoj ekipi trebaju 2.3 pojacanja al bas pojqcanja odmah za prvih 11 da bi bili uopste konkuretni za evropu , ekipa je individualno slaba do bola, nema ko u sredini da napravi razliku osim mekica i nema ko u napadu da napravi razliku. Jace ekipe imaju i Zrinjski i pitari i borac mozda i velez, ne znamo kakav je siroki.
Sad je na upravi da nesto izmisli ili ce otjerati trenera za par mjeseci koji ima smisla i perspektive.
Ovoj ekipi trebaju 2.3 pojacanja al bas pojqcanja odmah za prvih 11 da bi bili uopste konkuretni za evropu , ekipa je individualno slaba do bola, nema ko u sredini da napravi razliku osim mekica i nema ko u napadu da napravi razliku. Jace ekipe imaju i Zrinjski i pitari i borac mozda i velez, ne znamo kakav je siroki.
Sad je na upravi da nesto izmisli ili ce otjerati trenera za par mjeseci koji ima smisla i perspektive.
-
- Kontakt:
Drljo izgubljen, spusti štucne i glumi manekena, ne bi tebe Zrinjski pustio da valjaš, moraš poraditi na sebi, osim golcine Leotaru nista više nije pokazao Gasal igrac manje uvijek ima potez više 

Lijepa evropska priča. Evropa se vratila na Grbavicu u velikom stilu. Dva veoma jaka protivnika, jača od nas, jednog smo savladali - drugog nismo mogli.
Ispali smo od ekipe koja ima deset puta veći budžet od nas, od ekipe čiji jedan igrač ima primanja kao naš cijeli roster i svi uposleni u klubu. I pored toga skupo smo prodali kožu i možemo žaliti za propuštenim iz prve utakmice, ali moramo priznati da su ljudi bili bolji i zasluženo idu na megdan Bešiktašu.
Željo je ponovo u modi i to je najveći dobitak ove evropske avanture.
Pokušavamo igrati lijep fudbal, Bašić daje sve od sebe da sa ovom limitiranom ekipom igra najljepše što može, ali dug put je pred nama. Svima je manje više jasno koji igrači nemaju mjesta u Želji i na kojim pozicijama nam trebaju pojačanja. Neću ih večeras kritikovati, biće vremena za to, duga je sezona.
Volim te Željo!
Ispali smo od ekipe koja ima deset puta veći budžet od nas, od ekipe čiji jedan igrač ima primanja kao naš cijeli roster i svi uposleni u klubu. I pored toga skupo smo prodali kožu i možemo žaliti za propuštenim iz prve utakmice, ali moramo priznati da su ljudi bili bolji i zasluženo idu na megdan Bešiktašu.
Željo je ponovo u modi i to je najveći dobitak ove evropske avanture.
Pokušavamo igrati lijep fudbal, Bašić daje sve od sebe da sa ovom limitiranom ekipom igra najljepše što može, ali dug put je pred nama. Svima je manje više jasno koji igrači nemaju mjesta u Želji i na kojim pozicijama nam trebaju pojačanja. Neću ih večeras kritikovati, biće vremena za to, duga je sezona.
Volim te Željo!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Bit ce statisticki najbolji igrac ligr 100%, opet.
Dado Sadikovic da potpise, na strance za koje cekamo papire, uz ovaj kadarni podrska koju moramo sad dati Basicu jos vise, mozemo ocekivati Evropu opet.
Posjeta ove sezone mora u ligi biti jos bolja!!!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Santos i Hodzic i prolaz realan...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ja sam PONOSAN!!!
Ponosan na sve nas, sada najjace dosad
Ponosan na sve nas, sada najjace dosad
Najbolji je on, on je šampion !
🔵⚪🔵⚪
🔵⚪🔵⚪