FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
87
46%
3. Sredinu tabele
34
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 189

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la irfo » 04 avg 2023, 10:07

braco je napisao/la:
04 avg 2023, 09:12
Nema ni Drine ni Drlje protiv Borca jer prenose žute iz prošle sezone, tako da će morati igrati Gasal ili Beća zbog U-21 pravila

slika
Omar Beca redemption arc ove sezone
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Mana
Kontakt:

Post Postao/la Mana » 04 avg 2023, 10:23

Veliki pozdrav svim Zeljovcima i naravno najboljim navijacima Manijacima koji su i ovog puta pokazali ljubav i pravo navijanje. U pojedinim momentima su bili glasniji od njihovih 10 hiljada, bravo. Sto se same utakmice tice mislim da smo bolje igrali nego na Grbavici bar sto se tice posjeda i odbrana mi je puno kompaktnija bila. Prvi gol smo primili nasom greskom al i to se desava, dok je drugi dosao tako sto onu loptu Jasarevic nebi ni rukom mogao dohvatiti u odnosu na onog njihovog veznog Israfilova. Muftic je odlicno branio i po meni bi trebao imati prednost u odnosu na Mulalica. Hare je bio najbolji pojedinac al kao sto se desilo u prethodnoj utakmici kada su nam povrijedili Jasarevica i Amou jer su bili najbolji, tako su i sinoc najboljeg povrijedili i gle slucajnosti ni u jednom duelu gdje su nasi igraci stradali nije dosudjen faul a kamo li zuti karton. Velika je steta sto smo primili onaj gol u 95 minuti i ja mislim da je on bukvalno odredio pobjednika. Uglavnom momci su se borili koliko su mogli al mi ovog puta nismo imali klupu za bilo sto vise. Zbog toga apelujem na upravu da dovedu jos koje pojacanje kako bi mogli iznijeti sezonu u pribliznom barem ritmu. Nermin je napravio cudo od ove ekipe jer odlaskom dva najbolja igraca iz prosle sezone on je maximum izvukao, kapa dolje majstore. Jedva cekam utakmicu protiv Borca pa da vidimo snagu naseg kluba, nadajuci se da ce suditi Peljto ili neki drugi korektni sudija. U sustini mi smo od svih klubova najvise pokazali i donijeli drzavi cetiri boda, vise nego svi drugi skupa. Jos jednom hvala momcima na zalaganju, ponosni smo na vas i nikada kao sinoc nisam osjecao toliki ponos nakon poraza. Nermin Basic i ostali treneri su odlicni i treba ih pustiti da rade, rezultat ce doci jer smo sada i finansijski koliko toliko prodihali a za nadati se da nas klub vise nikada nece upasti u takvu krizu i da mi kao navijaci moramo stajati iza nase svetinje… Jos jednom hvala strucnom stabu, igracima, upravi za svo ovo ljetnje zadovoljstvo i pozdrav svim Manijacima sirom domovine a i sire….Jednom Zeljeznicar, uvijek Zeljeznicar

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 04 avg 2023, 10:40

irfo je napisao/la:
04 avg 2023, 10:07
braco je napisao/la:
04 avg 2023, 09:12
Nema ni Drine ni Drlje protiv Borca jer prenose žute iz prošle sezone, tako da će morati igrati Gasal ili Beća zbog U-21 pravila

slika
Omar Beca redemption arc ove sezone
Bećin redemption arc u Gundoganskoj ulozi ubacivanja iz drugog plana bi bio čisti sex :ljepota:

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 04 avg 2023, 11:13

Znam da ne treba nikad žaliti za prolivenim mlijekom i voditi se onim šta bi bilo da je bilo, ali samo da ne primismo onaj gol u 95' minuti na Grbavici, prošli bismo. Oni jesu bolja ekipa, ali ne prolazi uvijek bolji. To se jednostavno moralo desiti, takva nam je bila sudbina. Najveća šteta je ipak povreda Ovčine, nadam se njegovom što bržem oporavku i povratku na teren jer on je definitivno istinsko pojačanje.
Međutim nikad ne znaš zašto se nešto dešava, jer biće teško okrenuti se prvenstvu i nakon dva pretkola, a kako bismo da smo odigrali tri, bez obzira što bismo svi mi voljeli gledati duel sa Bešiktašom i još jednom ispunjenom Grbavicom. Fali nam igrača zbog povreda, dva najbolja iz prošle sezone su otišla, tanka nam je klupa, moramo stisnuti zube i nastaviti u prvenstvu igrati borbeno, hrabro, taktički dobro kao i u ovim evropskim pretkolima.
Ekipa je zaslužila našu veliku podršku na tribinama, zaslužili su da nas već protiv Borca bude 10.000. Možda je sreća što baš protiv njih igramo prvu utakmicu, jak protivnik, poziv da što više navijača dođe na Grbavicu, igrali su jedno pretkolo, nisu mnogo manje umorni od nas.
Kakve su šanse da Borčevi navijači dobiju sjeverozapad, a mi da spojimo sjever i istok?

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 04 avg 2023, 11:25

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine nastavit će daljnje liječenje, ali prema informacijama koje je dobio N1 stanje bh. fudbalera je stabilno.

Lice Željinog beka je otečeno, ali je u ovom trenutku u stabilnom stanju.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 04 avg 2023, 12:12

Nadam se da ce biti kratka pauza,Nerinu u ovom iscrpljenom kadru ne treba jos da ostne bez jedinog pravog pojacanja ovog ljeta
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 avg 2023, 12:21

Prvo što Bašić treba uraditi kad se vrate je dati im 2-3 slobodna dana da malo odmore mozak od fudbala.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 04 avg 2023, 12:22

Fali nama igraca, dzaba sve. Kako se blizi kraj prelaznog roka, valjda koji dodje. Mislim da je nerealno ocekivati imena koja se pominju (Sadikovic i sl.), jer takve ne mozemo priustiti u ovom momentu, ali mora Bekric izmisliti nesto. Cisto radi sirine, daj nekoga mladog i snaznog da moze trcati.

Ekipa nam je pala i mentalno i fizicki nakon ovih utakmica, kako i nece. Steta sto nije prva protiv nekog lakseg protivnika, da se malo dignu. Mene ni ne brine Borac (mada jesu dobri), koliko neki sudijski masakr. Nadam se punoj Grbavici da pregrmimo i to.
1921

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 04 avg 2023, 12:47

Možda sudbina bude htjela da željovac na kraju presudi onim mesarima. Mislim da je Amir odigrao veći dio susreta za Bešiktaš juče. Ne igraju oni slučajno onako, više mi liči na instrukcije. Bila je situacija i u prvom poluvremenu kad je Haris ostao ležati, držao se za leđa. Mislim da je dobio udarac i tad.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 04 avg 2023, 12:51

Duze vremena nismo imali perspektivnijeg sefa. Koliko god mi je zao Besiktasa, dobro ce doci ovih nekoliko dana za odmor prventsveno emocionalno. Mislim da za borac ne trebaju dodatni pozivi. Sve ispod 10 000 je sramota za nas. Steta za Ovcinu stvarno. Nase najvece pojacanje i oni mesari ga sklone sa terena na duzi period. Malo se odmoriti i sav fokus opet na domaca takmicenja. Neke ptice nikad ne polete...
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 04 avg 2023, 12:55

Ljudi sta je sa Alysonom i Jaberom? Jesu registrovani za ovu sezonu?
Volim te Zeljo!!!

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 04 avg 2023, 13:17

U odnosu na prošlu sezonu dobili smo 30% boljeg Galića, 60% boljeg Jašarevića, 30% Krpića, 60% Haračića, 80% Mekića, Cocalića 50%, Kosorića i Drinu 30%, Muftića 60%.

Od pojačanja smo dobili odličnog Ovčinu, Dubakčića koji se već pokazao da se ozbiljno može računati na njega, Rustemovića koji može dati ruke za prvenstvo naše i Mulalića koji je i kikser, ali zna i dobro skinuti..
Fula je Turanjanin, realno igrač za federalne. Kao i Drljo i Beća.
Gasala ćemo još vidjeti hoće li se dozvati.

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 04 avg 2023, 13:29

Makanaky je napisao/la:
04 avg 2023, 12:47
Možda sudbina bude htjela da željovac na kraju presudi onim mesarima. Mislim da je Amir odigrao veći dio susreta za Bešiktaš juče. Ne igraju oni slučajno onako, više mi liči na instrukcije. Bila je situacija i u prvom poluvremenu kad je Haris ostao ležati, držao se za leđa. Mislim da je dobio udarac i tad.

Nije da lici, nego fakat jesu. I proslu utakmicu su vidjeli da su nam motor Jasarevic i Amoah, nisu imali rjesenja za njih - i sta se desi? Sjebu ih, sve fol slucajno, a sve isli u duel s namjerom.. sad su vidjeli da Hare ima momentum i isli su na to, nije ono bio prvi start, samo nisu uspjeli u prva dva puta..

Opet su nam pojeli vezni red, i to stoji.. odavno se*em da nama treba defanzivac u veznom, ovo sve sto sad igra - to su samo centralni vezni, bez narocitih def karakteristika. Ovoj ekipi bi legao igrac ili tipa Nyeme, ili kao nekad Srdjan Savic. Mimo njih se nije niko razmahao (ne racunajuci hapoele). Jbg treba taj igrac da stoji iza veznog reda, da njima nije pritisak, a i ispred odbrane, da se na vrijeme mogu organizovati - ovako bez toga jos i sinoc sam par puta vidio da izvode stopera dosta dalje od ostatka odbrane jer covjek mora izaci da isprati.. to sto se rustem ili biber vrate u liniju, slabo je to bez razbijaca. Nekog ko ce u 12toj minuti satrati njihovog najaktivnijeg ofanzivca i pokazat mu da nema bas plesa po terenu..
Krilo je naravno podmoranje..

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 04 avg 2023, 13:40

Ostaje zal sto makar jednog njihovog sinoc ne iznose na nosilima. Onog Saifa ili Jurija. I to tamo nekad pred kraj da progutaju kopacku. Jasar je imo priliku hatmu da mu prouci al zamalo...

Dao bi mu milju na platu za to.

Tacno se vidjelo da idu da prebiju igrace. Madjarsko smece se okrenulo nije za tim. Svaki nam je kontakt svirao. Svaki.

Jos dade Rustemu zuti za najcisci start na utakmici, a ne dade faul na ivici sesnest za crveni.

Start nad Ovcinom BEZ FAULA?

Previse je reci da su bolji od nas. Osakatili su nas i onda su nastavili tako do kraja. Ne smijem da pomislim sta bi im Ovcina dalje radio. A Santos bi im napravio djece za dvije drzave...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 avg 2023, 13:52

Realno sudija nas je unistio na to sto su oni bolji, cist faul na vrh 16 i drugi zuti za Matiasa, Ovčinu su tukli nemilice...
Nama je sve zivo svirao, Giga je mila majke za ove mesare...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 04 avg 2023, 14:02

Nesto najpozitivnije iz svega ovoga je atmosfera. Ne samo u stvarnosti medju rajom, nego i na ovakvim mjestima, gdje se obicno "najpametniji" skupljaju. Od drustvenih mreza do foruma i svega ostalog, bas se moras zarovit da nadjes neki negativan komentar ili pametovanje. Vecinom su ljudi u fazonu: borili ste se, ponosni smo, idemo dalje. Nezabiljezeno u istoriji PLBiH :rol:
1921

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 04 avg 2023, 14:04

Ko god misli da trener može praviti pitu od govana zaj.ebo se dobro. Možeš odigrati 4 5 utakmica i to je to. A igrati čitavu sezonu s ovakvim rosterom bez pojacanja to nema sanse. Nije Koperfild. Sezona je duga a nama fali 5 igraca minimum da se izborimo za evropu.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 04 avg 2023, 14:05

Hulahopka je napisao/la:
04 avg 2023, 14:04
Ko god misli da trener može praviti pitu od govana zaj.ebo se dobro. Možeš odigrati 4 5 utakmica i to je to. A igrati čitavu sezonu s ovakvim rosterom bez pojacanja to nema sanse. Nije Koperfild. Sezona je duga a nama fali 5 igraca minimum da se izborimo za evropu.
Jesi to stigao iz Azerbejdzana? Kako je prosao put?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 04 avg 2023, 14:28

avalPacidoroP je napisao/la:
04 avg 2023, 13:17
U odnosu na prošlu sezonu dobili smo 30% boljeg Galića, 60% boljeg Jašarevića, 30% Krpića, 60% Haračića, 80% Mekića, Cocalića 50%, Kosorića i Drinu 30%, Muftića 60%.

Od pojačanja smo dobili odličnog Ovčinu, Dubakčića koji se već pokazao da se ozbiljno može računati na njega, Rustemovića koji može dati ruke za prvenstvo naše i Mulalića koji je i kikser, ali zna i dobro skinuti..
Fula je Turanjanin, realno igrač za federalne. Kao i Drljo i Beća.
Gasala ćemo još vidjeti hoće li se dozvati.
Nista mi nismo dobili druze, odigrane su 3 utakmice, liga nije ni krenula. Evropa i liga veze nemaju jedno sa drugim. Idalje su to isti igraci od prije par godina i sad.
Tek cemo vidjet sta imamo i dal mozemo, sve se ovo brzo zaboravlja.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 04 avg 2023, 14:37

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
04 avg 2023, 12:22
Fali nama igraca, dzaba sve. Kako se blizi kraj prelaznog roka, valjda koji dodje. Mislim da je nerealno ocekivati imena koja se pominju (Sadikovic i sl.), jer takve ne mozemo priustiti u ovom momentu, ali mora Bekric izmisliti nesto. Cisto radi sirine, daj nekoga mladog i snaznog da moze trcati.
Po me ne bi bilo loše da zaganjamo posudbe, pogotovo sad kad nemamo nešto love. Ne govorim o Hirošu nego može i bilo ko drugi. Pa se ti dogovori sa tim klubom kako ćete platu plaćat, da li 50-50, da li će kompletnu platu taj klub snosit kao u slučaju Rijeke kad je kod nas Čeliković bio na posudbi i slično.

Svuda u svijetu je normalno dovoditi igrače na posudbu, po meni ne treba bježati od toga. Pa možemo govoriti i u kontekstu naše lige da recimo Zrinjski godinama dovodi igrače na posudbu, Široki također, evo i Velež prošle sezone Lauša iz Hajduka pa se pokazao kao dobar igrač.

Da se razumijemo, ne kažem ja da mi možemo dovesti na posudbu jednog Ćužu kao Zrinjski prošle sezone, ali u HNL-u uvijek ima tih mladih igrača koji bi mogli pomoći, a i naša liga je u posljednje vrijeme sve popularnija među onim igračima iz HNL-a koji tamo nemaju mjesto, to je i Jakirović pričao.

Evo i kad gledamo u kontekstu Željinog iskustva sa posudbama, po meni uopšte nismo loše prolazili. Tomo je doveo Zdunića i Crnčevića na posudbu i obojica su imali doprinos, zatim smo sezonu prije doveli Miličevića na lijevog beka koji je kasnije u Lokomotivi razvaljivao, doveo si Čelikovića koji je solidan igrač ali mi smo ga na pogrešnoj poziciji gurali, pa si prije toga doveo i Klepača i nismo mu dali puno minuta da se dokaže, a momak kasnije godinama vrhunski igrao u Sloveniji.

Dakle može se uvijek naći neko i nadam se da ćemo takvo nešto i pokušat, pogotovo jer se ne možemo razbacivati sa lovom, tako da bi nam ovaj tip transfera baš dobro došao.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bojamora i 20 gostiju.