WWin Liga Bosne i Hercegovine - posjeta 2023/24
Re: m:tel Premijer liga BiH - posjeta 2023/24
Da je bogdo svaka utakmica po 10 hiljada mozda bi se ova liga pocela dizati i na nesto liciti, ali mi volimo jedni drugima umanjivati posjetu - jednostavno neka zavidna iskompleksirana furka.
I sve ove brojke iz evrope ili sa pocetka sezone ce poceti opadati tokom prvenstva, nazalost.
I sve ove brojke iz evrope ili sa pocetka sezone ce poceti opadati tokom prvenstva, nazalost.
- Meraak1921
- Kontakt:
Herson je napisao/la: ↑31 jul 2023, 23:01Od sinoc ne prestaju pisati o posjeti na utakmici Sarajevo-Sloga, strasno su uznemireni zbog 10 000 navijaca na Kosevu. Svjesni su i oni da je Sarajevo jedini klub u drzavi koji moze okupiti taj broj ljudi na utakmici protiv neatraktivnog protivnika po onakvom nevremenu. Pisite zalbu savezu da preprave posjetu na 2000, obolit ce ljudi bezveze.
Sarajevo HZ numero uno- ostali redajte se svi kako hocete, jer niko ne moze skupit 10.000 protiv neatraktivnog protivnika, iako je prvo kolo, pa iako se hz vracaju na sjever ..

Bez ikakve zajebancije dosta bi ljepse bilo kad bi skupili ljude i fino popunili dva tri sektora, ruzno izgleda kad se rasire ne lici ni na sta.
Fk Željezničar.
Zvanično:
Sarajevo - Sloga 9.500, uzimajući u obzir pljusak i "atraktivnog" protivnika, odlična posjeta.
Gošk - Tuzla, 700, došlo skoro 50% stanovnika na utakmicu
Velež - Zvijezda, 4700. Sa cijenama ulaznica i protivnika koji je imao čak 16 bodova manje od prvaka Krupe koja nije imala financijsku mogućnost da uđe, odlična posjeta.
Sarajevo - Sloga 9.500, uzimajući u obzir pljusak i "atraktivnog" protivnika, odlična posjeta.
Gošk - Tuzla, 700, došlo skoro 50% stanovnika na utakmicu

Velež - Zvijezda, 4700. Sa cijenama ulaznica i protivnika koji je imao čak 16 bodova manje od prvaka Krupe koja nije imala financijsku mogućnost da uđe, odlična posjeta.
Posušje-Široki 5.000 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Antipolitika3
- Kontakt:
Tocnije 4490

Pa ona tribina glavna u Vrapcicima nema kapacitet iznad 3 tisuce pa napisu da je na stadionu bilo 5,6 tisuca.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Vlasnik: Općina Posušje
Korisnici: HŠK Posušje
Teren: Trava
Kapacitet: 4490
Korisnici: HŠK Posušje
Teren: Trava
Kapacitet: 4490
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ma trebaju brojaci podhitno na stadionima. Ovi pisu kako im se cefne. Da su makar stavili 4.490 pa hajde. Ono pun stadion. Ovi prekoracili 500 mjestaAntipolitika3 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 10:50Tocnije 4490![]()
Pa ona tribina glavna u Vrapcicima nema kapacitet iznad 3 tisuce pa napisu da je na stadionu bilo 5,6 tisuca.

Ispade na nekim mjestima po dvoje sjedilo na jednoj stolici

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Možda ne bi bilo loše da utvrdimo stvarne kapacitete stadiona inače, kao što je to urađeno na tebi za 1. ligu FBiH? Ovdje bi čak moglo po tribinama
Jer, dosta često, podaci o kapacitetu nisu baš tačni. Ako se ne varam, na Mokdrom Docu ima i onaj dio za goste na kojem nema stolica i plus 2-3 reda iznad stolica na onoj manjoj tribini. Možda je 4.500 broj stolica? Kapacitet je onda veći s ovim mjestima, mada sumnjam da je bilo toliko krcato sinoć.
Edit: Sad vidjeh da je ovo bilo dobro krcato Boga mi. Nije ovo daleko od 5.000, ali eto. Na nekim drugim stadionima bi ovo bilo 8.000 bez problema

Edit: Sad vidjeh da je ovo bilo dobro krcato Boga mi. Nije ovo daleko od 5.000, ali eto. Na nekim drugim stadionima bi ovo bilo 8.000 bez problema

Ma i ti brojači su izgleda bezveze.
Pod Bijelim brijegom sad za europske utakmice redar na ulazu kaže ne treba kartu gurati pod brojač, već je uzme i sam pokida. A na onom brojaču uredno blinka zeleno svjetlo
Inače, kakva je praksa pri određivanju broja gledatelja na stadionu u PLBiH? To kao delegat sam "odokativno" procjeni, ili mu netko od domaćina suflira?
Za početak bi svaki klub trebao točno definirati (prebrojati) stolice, pa makar da se ne pišu gluposti da je bilo više gledatelja nego je postavljeno stolica.
Naravno, ako nam je cilj da se na kraju sezone procjeni prosječan broj gledatelja po utakmici.
Pod Bijelim brijegom sad za europske utakmice redar na ulazu kaže ne treba kartu gurati pod brojač, već je uzme i sam pokida. A na onom brojaču uredno blinka zeleno svjetlo

Inače, kakva je praksa pri određivanju broja gledatelja na stadionu u PLBiH? To kao delegat sam "odokativno" procjeni, ili mu netko od domaćina suflira?
Za početak bi svaki klub trebao točno definirati (prebrojati) stolice, pa makar da se ne pišu gluposti da je bilo više gledatelja nego je postavljeno stolica.
Naravno, ako nam je cilj da se na kraju sezone procjeni prosječan broj gledatelja po utakmici.
...jedan je jedini u snu i na javi...
HŠK Zrinjski Mostar
HŠK Zrinjski Mostar
Evo nije mi bilo mrsko baš na Mokrom Docu izbrojati stolice. Na centralnoj tribini ima 2.817 stolica, a na manjoj 1.380.. Znači, u zbiru 4.197.
Hajde da ostavim mogućnost da sam ja nešto zajebao i da je tačna ta cifra od 4.490, ali to im je maksimum. Ili je to neka računica sa starim stolicama sa mjesta gdje su skinute (ako su bile tamo).
I pošto spomenuste Velež. Kod njih je barem lahko izborjati jer postoje kvalitetne slike i snimci. Na najvećoj tribini ima tačno 2.706 stolica postavljenih. Na tribini iza gola ima 1.124 stolice. Dakle, u zbiru, na stadionu u Vrapčićima ima 3.830 stolica. Međutim, u Vrapčićima postoji i značajan prostor bez stolica, RA tribina i ugao između nje i dedare. Cijenim da čak 3.000 ljudi može tu stati kada nema stolica (kada budu stolice, tu će kapacitet biti reduciran na nekih 1.500 možda, pa će stadion bez nove tribine primati oko 5.300-5.500.
Hajde da ostavim mogućnost da sam ja nešto zajebao i da je tačna ta cifra od 4.490, ali to im je maksimum. Ili je to neka računica sa starim stolicama sa mjesta gdje su skinute (ako su bile tamo).
I pošto spomenuste Velež. Kod njih je barem lahko izborjati jer postoje kvalitetne slike i snimci. Na najvećoj tribini ima tačno 2.706 stolica postavljenih. Na tribini iza gola ima 1.124 stolice. Dakle, u zbiru, na stadionu u Vrapčićima ima 3.830 stolica. Međutim, u Vrapčićima postoji i značajan prostor bez stolica, RA tribina i ugao između nje i dedare. Cijenim da čak 3.000 ljudi može tu stati kada nema stolica (kada budu stolice, tu će kapacitet biti reduciran na nekih 1.500 možda, pa će stadion bez nove tribine primati oko 5.300-5.500.
- siroki1991
- Kontakt:
Auff kad bi se svugdje tocno izbrojale stolice, a to je doslovno 10 minuta za svaki stadion, po slikama. I pisale realne brojke...
Kako bi opala posjecenost na Mokrom Docu, Bijelom Brijegu i jos par stadiona...
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Par minuta posla samo dobar fokus, sigurno se ne broji jedna po jedna.
Kad bi jos mogao izbrojati juznu tribinu na Grbavici uglavnom se uvijek lupao kapacitet od 2600 do 3400

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Koji stadion kod nas nije bio dio "pumpanja" s brojem gledatelja? Pecara?siroki1991 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 12:04Auff kad bi se svugdje tocno izbrojale stolice, a to je doslovno 10 minuta za svaki stadion, po slikama. I pisale realne brojke...
Često bude posjeta 5000, nekad i 6000, a točan broj stolica na Pecari iznosi 5147!
HŠK Zrinjski Mostar
HŠK Zrinjski Mostar
- siroki1991
- Kontakt:
Ne zna ga nitko presrat ko vi… kad kisnim danom bude 300 pod nastrasnicom i 100 ultrasa a broj gledatelja 1.500 (x3,4)DTzmu30 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 13:49Koji stadion kod nas nije bio dio "pumpanja" s brojem gledatelja? Pecara?siroki1991 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 12:04Auff kad bi se svugdje tocno izbrojale stolice, a to je doslovno 10 minuta za svaki stadion, po slikama. I pisale realne brojke...
Često bude posjeta 5000, nekad i 6000, a točan broj stolica na Pecari iznosi 5147!
Da, komšije su zaista stručnjaci za mitomaniju i falsifikovanje apsolutno svega, a posebno broja gledalaca. Vole slagati i godinu osnivanja.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Znači da u službeni zapisnik N/FSBiH broj gledatelja unosi netko od domaćih predstavnika?siroki1991 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 14:24Ne zna ga nitko presrat ko vi… kad kisnim danom bude 300 pod nastrasnicom i 100 ultrasa a broj gledatelja 1.500 (x3,4)DTzmu30 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 13:49Koji stadion kod nas nije bio dio "pumpanja" s brojem gledatelja? Pecara?siroki1991 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 12:04Auff kad bi se svugdje tocno izbrojale stolice, a to je doslovno 10 minuta za svaki stadion, po slikama. I pisale realne brojke...
Pričamo o brojci koja bude na stranici saveza, a ne na portalima ili novinama?
Ili kod nas uvijek bude isti delegat tim kišnim vikendom, koji ne može i ne zna upriliku procijeniti broj gledatelja.
Jedino rješenje je instaliranje i primjena brojača na ulazima, ali sam već napisao da se na europskim utakmicama ne primjenjuju isti. Tako da sigurno neće u dogledno vrijeme ni na PLBiH.
HŠK Zrinjski Mostar
HŠK Zrinjski Mostar
Trenutno korisnika/ca: AvantiBL, bhfanatic14, CentarsutNaClanak921, fks74, Fudbalmozak2, gh0stHZ, Guest1945, hazarder, Hrammm1921, JavierBosnia, Proximic, samirr, Sheyi, svrakino1921, Vanja8, VolimBiH96 i 118 gostiju.