RŠD Velež Mostar

ra1981
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la ra1981 » 07 avg 2023, 10:22

Slažem se sa 80% postova, ali brate mili malo ohanite sa pretjerivanjem. Psovanje igračima ne bih komentarisao. Počele su priče o borbi za opstanak, a prošle sedmice se o borbi za titulu pričalo. Ohanite malo.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 07 avg 2023, 10:27

Prvi put javno kažem da počinjem sumnjati u Fejine trenerske sposobnosti !
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 07 avg 2023, 10:31

oldschool72 je napisao/la:
07 avg 2023, 09:57
Drago mi je radi Bobe sto ga ja odbranio bas on, kad vec nismo dobili.
Karma is a bitch, vratilo se Feji, zna on dobro sta je Bobi uradio.
S ovim kadrom se moze vise i bolje, najslabija karika u timu nisu igraci nego trener.
feja sikala nije mogao vaditi radi pravila mladih igraca, nece mahmica vaditi kad si na stoperima tanak.

Boba je dobar i drag momak, ali budemo realni nije za prvog golmana u Veležu koji hoće da bude u vrhu tabele ...možda rezerva , a koliko se sjećam on to nije htio biti tako da..
Mi uvijek tražimo razlog da pljujemo na sve živo i uvijek dobijemo izljeve lokal patriotizma u ovakvim situacijama , a 90% nas je govorilo dok je branio da nam treba bolji golman !
Zadnja izmjena: mostar_mo, dana/u 07 avg 2023, 10:32, ukupno mijenjano 1 put.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 07 avg 2023, 10:31

S ovim kadrom se moze vise i bolje, najslabija karika u timu nisu igraci nego trener.
feja sikala nije mogao vaditi radi pravila mladih igraca, nece mahmica vaditi kad si na stoperima tanak.
Kako nije ,ako igra Mahmić dovoljno je jer samo jedan U21 mora biti na terenu cijelu utakmicu.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 07 avg 2023, 10:38

Samo ne znam jeste li bacili pogled na klupu i ko je sve bio u kadru za utakmicu. Da su svi spremni ne bi u prvih 11 bili Sikalo, Zvonic i Vehabovic. Protiv Zrinjskog ce biti odgodjena utakmica najvjerovatnije tako da cemo do Sirokog u kadru imati Hrkaca, Hasanovica, Guliashvilija, Jaru, Vukcevica i Halilovic ce biti spremniji.

Proslo kolo smo se vec busali u prsa sa svima, najavljivali borbu za titulu iako je odigrano tek prvo kolo a vec nakon drugog kola nista ne valja.

MOP

@Cernica22 nije mu navijac opsovao dijete, bio sam u blizini. Ne mozes ti kao igrac profesionalac dolaziti do tribine da kazes navijacu cekaj me ispred stadiona dok se presvucem da ti ja pokazem, retardirano izgleda. Prvo jer si qarina od igraca i trebas biti svjestan toga a drugo uvijek ce ti neko psovati na stadionu kad se nadje 4500 glava.
Zadnja izmjena: MostarskiSin, dana/u 07 avg 2023, 10:51, ukupno mijenjano 1 put.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 07 avg 2023, 10:41

MostarskiSin je napisao/la:
07 avg 2023, 10:38
MOP
:rol:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 07 avg 2023, 10:52

Nadam se da je ono zvonicu sinoc bio zadnji "kontakt" s navijacima u ulozi igraca
I kad se oporave svi, da minute do kraja sezone ne dobije
Nek se konobarisanja uhvati bolje mu je

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 07 avg 2023, 11:11

Samo da zdravlje posluži ekipu,bit će ovo top.
Pa nije prvi put da nas u euforiji dobrog rezultata i upisane sigurne pobjede spuštaju na zemlju.
Samo što prije ne bi ni bod isčupali.Rudar,Radnik,Sloboda samo što mi na prvu pada na pamet.Svi bi nas dobijali kući na početku sezone u zadnje dvije/tri godine.
Skoro deset igrača sinoć nije bilo u rosteru .
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 07 avg 2023, 11:21

OnlyLeft22 je napisao/la:
07 avg 2023, 07:42
Gr0hot je napisao/la:
07 avg 2023, 07:39
OnlyLeft22 je napisao/la:
07 avg 2023, 07:31
Ja sam ja mislim poznat i na forumu i na stadionu da uvijek branim Zvonu, i vise puta je to zasluzio. Ali ovo sinoć, moj brate. Zašto Domić nije igrao, zašto je Lea’i ušao samo 10 minuta, imam milion pitanja. Moj Feja

Pricat ćemo u Aprilu o ovoj utakmici, gdje mi sve gubimo bodove :facepalm:
Ja jedinog Feju vidim kao krivca.
Losa taktika, lose izmjene. Jbg!
Slažem se. Sredina nam je bila jako losa. Vehabovic - Sikalo :facepalm:
Meni je Sikalo igrao ekstra u tandemu sa Lausom. Treba mu podrska nekog borbenijeg, bezobraznijeg pored sebe da bi igrao na visem nivou. Feja je morao mjenjati, Liju a i Edu i Sikala. Mali Kadric je mogao a i trebao umjesto Sikala, makar drugo odigrati.

Onom Seri glumcu obe noge u kukovima polomit. Van terena lik, namjerno upada u teren nazad, pada i glumi ozljedu da bi na kraju sprintao da nazad u igru upadne.
Smecarska tj bunkerska igra Gosk, za koju je Feja morao imati bolja rjesenja brate. Nekako mi Feja kad god je neka bitna ili teska utakmica u pitanju, on podbaci. Strah me da mozda on nije taj trener kojeg mi u ovom trenutku trebamo. Nadam se da grijesim jer nije mi za cilj dizat hajku na njega, pogotovo ne u ovim trenutcima.

RA volim vas najvise na svijetu :salut:

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 07 avg 2023, 11:31

Nemoguće je igrati protiv onakve postavke.Nema tu taktike koja će nešto ondje promijeniti.Svi njihovi se brane u tri bloka,udaraju se i valjaju od prve minute.
Pa City ništa nije mogao Interu u finalu LP.
Mi smo sinoć imali dvije prilike preko Haskića koje je morao iskoristiti i to je to.
Loša noć i njegova i koštala nas dva boda.
Ne razumijem koju bi vi taktiku upotrijebili sinoć,evo šta bi promijenili.
Pa mi smo onako prošle sezone na ovu igru pobijedili Sarajevo 0:1.
Ondje samo možeš vratiti loptu dok se ne otvori negdje i kad nekad pukne odbrana ako pukne moraš zabiti.
Sinoć im je dvaput pukla, Haskić nije zabio i ybg.
Još jednom kad je Oreč probio i to je to.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

VR6_LION
Kontakt:

Post Postao/la VR6_LION » 07 avg 2023, 11:35

Neutral je napisao/la:
07 avg 2023, 00:11
I do kada će se puštati ljudi masovno na centralnu tribinu? Više se karata proda nego što ima mjesta i to je krajnje neozbiljno. Stvara se nered pa ljudi sjede kraj stepenica pa ih security opominje, zaista smijurija. Platiš 10KM i hoćeš stolicu a nje nema, jedino oko reflektora tamo ali nema stolice. Krajnje nepotrebno. Koliko stolica ima, toliko štampaj karti, imaju još dvije tribine.
Preko TV se ne vide prolazi za stepenice,sto je jedna od kazni UEFE i tako sebi stvaramo htjeli ili ne losu naviku za buduce kazne gdjegod da igrali Europu

Ima uvijek neko mjesto ili dva za sjesti,medjutim problem je sto moras podici 10 ljudi da dodjes do tog mjesta jer su redovi toliko zbijeni i da covjeku ispred sebe komotno mozes brojati dlake na glavi :)

Mostarskirodjeni
Kontakt:

Post Postao/la Mostarskirodjeni » 07 avg 2023, 11:45

Naravno da je mogao izvadit Sikala i trebao je ali zasto nije to zna samo strucnjak na klupi.Povrijedjeni Halilovic je za 10 minuta dao vise pasova prema naprijed nego do tada isti taj Sikalo koji je igrao na njegovoj poziciji skoro 70 minuta.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 07 avg 2023, 11:57

Espiritosanto je napisao/la:
07 avg 2023, 11:31
Nemoguće je igrati protiv onakve postavke.Nema tu taktike koja će nešto ondje promijeniti.Svi njihovi se brane u tri bloka,udaraju se i valjaju od prve minute.
Pa City ništa nije mogao Interu u finalu LP.
Mi smo sinoć imali dvije prilike preko Haskića koje je morao iskoristiti i to je to.
Loša noć i njegova i koštala nas dva boda.
Ne razumijem koju bi vi taktiku upotrijebili sinoć,evo šta bi promijenili.
Pa mi smo onako prošle sezone na ovu igru pobijedili Sarajevo 0:1.
Ondje samo možeš vratiti loptu dok se ne otvori negdje i kad nekad pukne odbrana ako pukne moraš zabiti.
Sinoć im je dvaput pukla, Haskić nije zabio i ybg.
Još jednom kad je Oreč probio i to je to.
Promijenio bih vezni red, gdje ti Sikalo stoji iza njihovog ofanzivnog veznog i sakriva se, a na klupi ti je Prses koji, kakav god da je, uvijek ce prici po loptu, a ova tekma je idealna za njega jer je GOSK bio bez ambicija za naprijed.
Ne moze odbrana puknut ako ti se centralni vezni ne nudi i ne trazi prostor. Ne moze. I 90 minuta ti je to problem i ti ne mozes, ili ne zelis da reagujes.
To ljude boli i to ljudima smeta.
Ne smeta nikom bod niti kiks, ne ocekuje niko od nas da dobijemo svaku, naravno. Ali ocekujem da, ako vidis da nesto ne ide, da ne budes tvrdoglav i guras svoje nesto pod svaku cijenu. I ovo nije prvi put da se iste stvari desavaju, vec je par puta kasnio sa izmjenama, ili ih nije radio nikako, ili je vadio pogresne igrace.

A bod ko bod nikom ne predstavlja nista lose, koliko taj gorak ukus kad vidis da igramo isto 90 min bez ikakvog ucinka, bez opasne prilike.

Zato promijeniti trenera podhitno. I dovesti nekoga tipa Fedje Dudica koji je spreman da radi. Vidjet cete da ce Igman pod Cosicem izgledati pravo mocno. To su ljudi koji i dan i noc traze nesto novo, uce, upijaju, edukuju se, a Feji je vrh svijeta trenirati Velez i on ce poslije opet u u16 zensku repku ili na TV
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 07 avg 2023, 11:59

Mi smo bolje izgledali u prvom poluvremenu. Bila je masa centaršuteva koje nije imao ko pospremiti.
Ok, ubacuješ Haskića da to kupi a izbacuješ Džafića po defoltu jer si to već radio, a upravo je Džafa kreator većine opasnih centaršuteva.
Po meni, trebao je vaditi Anđušića ili Edu a ostaviti Džafića. Tada bi imao dva opasna igrača u 16m plus masa prekida koje Džafa dobro izvodi.
Izbacivanjem Džafića smo olakšali branjenje gostima i tu je po meni ležao glavni razlog što nismo pobjedili.
Druga greška je ostavljane Šikala koji je usporavao protok lopte. Tu je trebao svjež igrač koji će samo ubrzati igru.
Zvonića neću komentarisati, vjerujem da je ovo zadnja utakmica da snjim krećemo od početka.
Na greškama učiti!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 07 avg 2023, 12:09

mozak je napisao/la:
07 avg 2023, 11:59
Mi smo bolje izgledali u prvom poluvremenu. Bila je masa centaršuteva koje nije imao ko pospremiti.
Ok, ubacuješ Haskića da to kupi a izbacuješ Džafića po defoltu jer si to već radio, a upravo je Džafa kreator većine opasnih centaršuteva.
Po meni, trebao je vaditi Anđušića ili Edu a ostaviti Džafića. Tada bi imao dva opasna igrača u 16m plus masa prekida koje Džafa dobro izvodi.
Izbacivanjem Džafića smo olakšali branjenje gostima i tu je po meni ležao glavni razlog što nismo pobjedili.
Druga greška je ostavljane Šikala koji je usporavao protok lopte. Tu je trebao svjež igrač koji će samo ubrzati igru.
Zvonića neću komentarisati, vjerujem da je ovo zadnja utakmica da snjim krećemo od početka.
Na greškama učiti!
Za ovo naprijed se u potpunosti slažem. Jedina logika je bila zamijeniti Edu sa Haskićem, tako da Džafić i Kranjc idu na krila, a Lija iza Haskića. Mislim da bi se tim potezom baš mnogo otvorilo. Kada je Haskić ušao, dobili smo ono što se dešavalo kada nas je Amar vodio: Haskić se vraća u dubinu po loptu i onda nema kome proigrati naprijed. Samim tim si ubio oba krila jer i kada on (Haskić) odigra na Liju ili Kranjca po strani, ne stiže se ubaciti dovoljno naprijed da bi završio njjihove ubačaje. Lija na krilu je totalno neupotrebljiv i najbolje je da igra iza napadača, najviše može dati. Protiv Zvijezde se sa te pozicije nekoliko puta ubacio iza zadnje linije i tako treba razbijati ekipe koje se skroz zatvore. Jučer jednostavno nije išlo...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 07 avg 2023, 13:04

slika

slika

slika

slika

slika

2023 :bow:

SVAKOG SMO DANA MI BROJNIJA EKIPA… !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 07 avg 2023, 13:07

RA sinoć bio najbolji ubjedljivo na stadionu !!!

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 07 avg 2023, 13:08

Vidim da mnogi prave legendu od Bobića, kao da je Enver Marić u najmanju ruku. Psovke nije zaslužio i hvala mu što je predstavljao naš klub, ali brate daleko je on od neke legende kluba koju treba s poklonima dočekivati. Što niko ne spomene kako je otišao u Želju na klupu, što niko ne spomene kako je Dudiću sabotirao treninge kada je izgubio mjesto od Slaviše Bogdanovića, koji je po kvalitetu puno bolji golman. Dudić ga je tada otjerao iz kluba.

crveniratnik
Kontakt:

Post Postao/la crveniratnik » 07 avg 2023, 13:08

Samo da provjerim jel "šef stručnog štaba" preuzeo odgovornost za onakvu predstavu sinoc? Ima li gdje kakva izjava, ili nije do njega nikada? On je najpametniji i najbolji? J.ebo tako trenera...Ko bi ostao od njega da je Haskić zabio gol.

feja ubleha, slabo čita igru i reaguje tokom igre. Dudić je za njega Anceloti
Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 07 avg 2023, 13:13

ra1981 je napisao/la:
07 avg 2023, 13:08
Vidim da mnogi prave legendu od Bobića, kao da je Enver Marić u najmanju ruku. Psovke nije zaslužio i hvala mu što je predstavljao naš klub, ali brate daleko je on od neke legende kluba koju treba s poklonima dočekivati. Što niko ne spomene kako je otišao u Želju na klupu, što niko ne spomene kako je Dudiću sabotirao treninge kada je izgubio mjesto od Slaviše Bogdanovića, koji je po kvalitetu puno bolji golman. Dudić ga je tada otjerao iz kluba.
U šupljoj mostarskoj ko je god poslije rata zaigrao iz Mostara i okoline u Veležu legenda je kluba.
Nekima se ne možeš sjetit poštena nastupa i utakmice .

To su samoprozivajuće legende, ni kući ih tako ne doživljavaju vec im prigovaraju sto nisu htjeli skolu ucit dok su im govorili da nisu za fudbala .., na kraju krajeva kako mozes biti legenda kluba , igrao u najgorem periodu kluba u istoriji , druga liga i borba za opstanak !!!
Zadnja izmjena: mostar_mo, dana/u 07 avg 2023, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.