Mojne tako. Igrao je za repku i kriv je za go.Virtu4l je napisao/la: ↑07 avg 2023, 21:41Pristrasno vodi našu ligu na Transfermarkt, a to je posljednje mjesto gdje treba biti pristrasan. Godinama pumpa cijene igračima Sarajeva, uglavnom nerealno.
Uzeću samo jedan primjer, Andrej Đokanović je na njegovom cjenovnom peaku vrijedio nevjerovatnih 1,5 miliona eura, a nije se prodao ni za pola od te cifre. To radi u dogovoru sa nekim iz kluba, jer kad neko postane "projekat" kluba - preko noći mu pumpa cijenu. Vjerujem da uzima pare i od menadžera da ih cjenovno pogura.
Dal Varešanović je posljednji primjer, njemu je cijena preko noći porasla sa 450.000 eura na jedan milion. Projekat.
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Seljacicu nije VandetaVandeta je napisao/la: ↑07 avg 2023, 21:44Mojne tako. Igrao je za repku i kriv je za go.Virtu4l je napisao/la: ↑07 avg 2023, 21:41Pristrasno vodi našu ligu na Transfermarkt, a to je posljednje mjesto gdje treba biti pristrasan. Godinama pumpa cijene igračima Sarajeva, uglavnom nerealno.
Uzeću samo jedan primjer, Andrej Đokanović je na njegovom cjenovnom peaku vrijedio nevjerovatnih 1,5 miliona eura, a nije se prodao ni za pola od te cifre. To radi u dogovoru sa nekim iz kluba, jer kad neko postane "projekat" kluba - preko noći mu pumpa cijenu. Vjerujem da uzima pare i od menadžera da ih cjenovno pogura.
Dal Varešanović je posljednji primjer, njemu je cijena preko noći porasla sa 450.000 eura na jedan milion. Projekat.

Premalo je i 1M sto je stavio.
Mr Kanta Godine Virtu moze sigurno dati svim 300 + igracima svake pola godine tacnu cijenu.
Djokanovic bio tada kapiten u21 igrao i za a tim. bio mlad i uzeo duplu za Sarajevo + dobro utakmice u LP. i kad je bio pad i cijena ide prema dolje. sta je i normalno.
Cuj Husaric mene trazi a lik znam me godinama.
smeta njima Dal . ali Filip Bradaric koji bez kluba godinu dana sa 31 godina koji ima 1.2 Mio ne smeta? ili Cuze koji ima 1.0 ali Zrinjski ga platio 150.000? ili Luka Mamic (700) i Stephen Chinedu ( 650) koji su dosli u Siroki.
samo smeta ako igras u Sarajevu.

Djokanovic bio tada kapiten u21 igrao i za a tim. bio mlad i uzeo duplu za Sarajevo + dobro utakmice u LP. i kad je bio pad i cijena ide prema dolje. sta je i normalno.
Cuj Husaric mene trazi a lik znam me godinama.

smeta njima Dal . ali Filip Bradaric koji bez kluba godinu dana sa 31 godina koji ima 1.2 Mio ne smeta? ili Cuze koji ima 1.0 ali Zrinjski ga platio 150.000? ili Luka Mamic (700) i Stephen Chinedu ( 650) koji su dosli u Siroki.
Nema razloga da vrijeđaš, samo potvrđuješ da si seljačić kao što smo uglavnom i pretpostavljali.
Naravno da te znaju menadžeri, upravo sam to gore i napisao. Pretpostavljam da te znaju i u FK Sarajevo.
Naravno da te znaju menadžeri, upravo sam to gore i napisao. Pretpostavljam da te znaju i u FK Sarajevo.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Šta radiš osim updateovanja cijena, ozbiljno pitam
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ne smetaju jer dolaze iz Hrvatske, što po automatizmu znači da vrijede više od našeg prosjeka. Isti profil igrača će u Hrvatskoj vrijediti bar 200.000 eura više u odnosu na našu ligu.Zukanovic je napisao/la: ↑07 avg 2023, 21:51smeta njima Dal . ali Filip Bradaric koji bez kluba godinu dana sa 31 godina koji ima 1.2 Mio ne smeta? ili Cuze koji ima 1.0 ali Zrinjski ga platio 150.000? ili Luka Mamic (700) i Stephen Chinedu ( 650) koji su dosli u Siroki.
Bradarić je prije samo dvije godine plaćen 2 miliona eura.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Zuka, stavi svim igračima želješčara da vrijede 1-1,5 milion, neka ih prodaju da više ne prose.
sve statistike za
Premijer Liga BiH + asistencije
Prva Liga FED + asistencije
Prva Liga RS
Kup + asistencije
Premijer Liga u19
Premijer Liga u17
BiH A
BiH u21 - u15
i to za sve godine od mozda 2015/2016 lige ( nije sve sto nemam sve podatke), mislim i da sam stavio sve utakmice BiH koji su ikad igrali. da na pricam od ostalim klubovima, igraci, trenera i ostale. stvaljam slike klubovima/igracima.
sada racunaj koliko samo za godinu dana ima utakmica koji ja moram staviti. koliko igraca moram praviti i sve ostalo.
-
- Kontakt:
Al zato kad svakog prvog legnu cetir' stojeZukanovic je napisao/la: ↑07 avg 2023, 22:07sve statistike za
Premijer Liga BiH + asistencije
Prva Liga FED + asistencije
Prva Liga RS
Kup + asistencije
Premijer Liga u19
Premijer Liga u17
BiH A
BiH u21 - u15
i to za sve godine od mozda 2015/2016 lige ( nije sve sto nemam sve podatke), mislim i da sam stavio sve utakmice BiH koji su ikad igrali. da na pricam od ostalim klubovima, igraci, trenera i ostale. stvaljam slike klubovima/igracima.
sada racunaj koliko samo za godinu dana ima utakmica koji ja moram staviti. koliko igraca moram praviti i sve ostalo.

Radovic je.
Zuka uskoro ces odmoriti malo, savez preuzima to, Vico je obavjesten. Dosta si napucavao cijene igracima Sarajeva, Zrinjski se vec tri godine seta ligom a Sarajevo najskuplje, da ne govorimo koliko si spustio cijene recimo Borcevim igracima.
-
- Kontakt:
- ZaNjuBoriSe
- Kontakt:
Treba definitivno neko nepristrasniji i profesionalniji preuzeti taj posao oko vrednovanja igraca. Ozbiljna je to stvar da bi bila data nekom nezrelom navijacu forumasu da uredjuje...
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...
Poklone mi slali...
Kod tebe 500.000 + 600.000 = ispod 1.000.000?

-
- Kontakt:
Dobro eto, Santos i Amoah zajedno su 100k skuplji od Dala. Nebitno, Dal po tebi vrijedi skoro ko njih dvojica zajedno.

1921
-
- Kontakt:
Jeste da je moj pitar, ali staviti istu cijenu Dalu i Tahiroviću je van svake pameti. Mogao je barem -100 000 €
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.