Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

jestamaji
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la jestamaji » 08 avg 2023, 12:29

sve zavisi od toga ko će igrati za njih, a i francuze

ali mi obično te bitne tekme gubimo, tako da nisam ni ja previše optimističan

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 avg 2023, 12:30

Ma vjerovatno ovi sad sto su igrali ove pretkvalifikacije. Jer sumnjam da ce najbolji moci igrati.

Otvaramo protiv Kipra. Protiv Hrvatske 21.11.2024 u gostima, a revans 3 dana kasnije, 24.11.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 08 avg 2023, 12:43

E jesmo baskuzi u pm u vecini grupa po 3 kod nas 2.
Na kraju ce neki randomi amatrerski proc a mi il hrvati ispast.
Kako klub sustav fibe

Cava
Kontakt:

Post Postao/la Cava » 08 avg 2023, 12:48

DamirT je napisao/la:
08 avg 2023, 12:30
Ma vjerovatno ovi sad sto su igrali ove pretkvalifikacije. Jer sumnjam da ce najbolji moci igrati.

Otvaramo protiv Kipra. Protiv Hrvatske 21.11.2024 u gostima, a revans 3 dana kasnije, 24.11.
Okupit će sigurno bolju ekipu.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 08 avg 2023, 12:49

Hrvatska nikad nije propustila Eurobasket. Znam da su gori nego ikad, ali je pitanje šta će do kraja 2024. da bude i s njima, a i sa nama.

Inače, ovaj sistem kvalifikacija sa ekipama domaćinima EB je iznimno glup. Kipar je ubjedljivo najgora ekipa u kvalifikacijama, a imaju sigurno mjesto i J*** ostale, odnosno ovom prilikom nas.Slično nam se desilo i onda kada su nam u grupi bili Rusija i Švedska, jedino kod nas bila grupa sa 3 ekipe i naravno ostali bez slabe ekipe u njoj. Da stvar bude gora, rezultati protiv Kipra se računaju. Hajd za Kipar to nije bitno doduše, jer su bezveze, ali evo primjer Latvije. Latvija hladno može da stisne protiv Belgije recimo, a da Slovačku puste i da naprave kuršlus. Po meni bi bilo fer da se rezultati s tim ekipama i ne računaju, nek igraju tekme ko prijateljske. U krajnjoj liniji, ne znam što sve ove domaćine nisu stavili kao POT 1 ili POT 2 i time riješili problem da ne bude ovih zajebancija. Puno bi realnije bilo, koliko god to bila glupa grupa, da imamo situaciju: Kipar, Hrvatska, BiH, Portugal. Pa ok, otpast će jedna. Ovako, otpada jedna recimo jaka reprezentacija zbog debilnog sistema.

I naša grupa je ubjedljivo najteža, na stranu sve. Dok je kod nas duel za Eurobasket Hrvatska-BiH, u drugim grupama su to dueli: Estonija-Makedonija, Britanija-Nizozemska, Bugarska-Švedska, Island-Mađarska, Belgija-Slovačka, Portugal-Ukrajina. Bukvalno moramo dobiti Hrvate direktno u međusobnom, i još strepiti da oni ne urade nešto protiv Francuske. Van svake pameti, dok smo jači od svih ovih ostalih gore pobrojanih ekipa (a oni ne da će ispasti, nego će ih pola na Euro).

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 avg 2023, 12:52

Cava je napisao/la:
08 avg 2023, 12:48
DamirT je napisao/la:
08 avg 2023, 12:30

Okupit će sigurno bolju ekipu.
Ne znam, ja vjerujem da ih mozemo dobiti kod nas. Bitno samo da u Hrvatskoj ne izgubimo jedno 20 razlike ko protiv CG, pa da moramo i to ganjati. Kad smo mogli CG pobijediti, mozemo i Hrvatsku jednom.

Jedino mi je toliko glupo sto mrtvi Kipar ima direktno mjesto na EB, jos se rezultati racunaju protiv njih :puke:
Zadnja izmjena: DamirT, dana/u 08 avg 2023, 12:53, ukupno mijenjano 1 put.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 08 avg 2023, 12:52

Prolazimo mi ovo lagano, Hrvati su ocaj, Francuzi vise nemaju Wembya za ove kvale, mozemo ih dobiti kuci.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 avg 2023, 12:53

Euroliga i FIBA su riješile spor oko poklapanja termina, bar se tako nedavno pisalo.

Znači da bi kvalifikacije trebali igrati i euroligaški igrači. Od NBA igrača nema ništa s ozbirom da se prozori igraju februar-novembar-februar.

Hrvati bi u tom slučaju trebali računati na Hezonju, Smitha i Žižića, mislim da im je to sve od euroligaških igrača što imaju iako mislim da je Žižić u nekoj svađi sa savezom, ne znam jesu li to izgledali ili nisu. Repeša je nedavno postao novi sportski direktor saveza pa je moguće da će se to riješiti.

Uglavnom na papiru su u takvoj konstalaciji snaga jači ali daleko od toga da su nepobjedivi jer gubili su oni i u boljim sastavima od slabijih reprezentacija, a i redovna su nam mušterija :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 avg 2023, 12:54

Hahaha ovo samo nama se moze desiti, daleko najgori scenariji je da dobiješ Cipar i naravno baš nama su i došli. Jedina smo reprezentacija koja je ispala s 3 pobjede s EP. Baksuzi pa hajde. Ma da realno i Hrvati su u kanalu zestokom

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 08 avg 2023, 13:07

Koliko god da su Hrvati u rasulu, nismo ni mi neka sila, znali smo se mi cesto okliznuti protiv Ceske, Mađarske, Litvanije, CG...sreca jedino sto smo rijesili Alibegovića, pa ce nam biti od velike koristi na utakmicama gdje nema NBA i euroligaslih igraca
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 08 avg 2023, 13:28

Ima da Vrabac podere Hezonju u odbrani k'o siroce napolitanku... :twisted:

Ove kvalifikacije su dokaz koliko nam je bitan bio Alibegovic i njegovo skidanje zvjjezdice...

Musa ce nam biti dostupan, pod hitno nam treba rjesenje na 1, naci kakvog dobrog Amera sto igra EL, a da mu treba europski pasos...to treba ispratiti sada od ovih mlađih playeva iz USA koji ce ove godine po prvi put doci u Europu...

Bitno ce nam biti zavrsiti nesporazum sa Sulejmanovicem... Znaci C/PF Halilovic-Kamenjas & Alibegovic-Sulejmanovic-Penava...jos ako bi se tu zalomilo neko novo ime...

Mozda to i ne bi bilo toliko strasno...

Ali kud se zalomi Kipar...jeb'o ih... :evil:

Za nadati je se da za Hrvate nece igrati Zizic, ma da imaju na raspolaganju Matkovica, imaju bracu Ivsic iz SC Podgorica...jaci su od nas na centru...

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 08 avg 2023, 17:02

Dobili smo najgoru mogucu grupu. Ako Francuzi budu igrali s euroligaskim igracima (a sve su prilike da hoce), onda tu definitivno nemamo sta traziti. Dovoljno je da dodju Jabusele i Poarije iz Reala i da 'poniste' sve nase visoke igrace (tj. da nas nadjacaju tamo gdje smo najjaci), a da ne govorimo jos o Falu, Lesoru, Zaitehu itd. Od vanjskih igraca ce uvijek naci 4-5 jakih, pogotovo sto u EL imaju dva kluba i solidnu bazu kvalitetnih kosarkasa (Okobo, Luvavu itd).

Sto se tice Hrvata, oni nemaju igru vec godinama, ali su nedavno dobili novog trenera koji ih sve u dusu poznaje, a igracki su u pet deka s nama. Mi s njima prema rasporedu igramo u sezoni 24/25., a ovaj dogovor izmedju fibe i eurolige vazi za sezonu 23/24., mada ce se to vjerovatno produziti i za naredne sezone. Hrvati bi trebali biti jaci za Amera, Hezonju, Brankovica i Zizica (ako im ne zamjeri sto je propustio EB). U prevodu, i oni ce biti najjaci tamo gdje smo mi najjaci - visoke pozicije (Zizic, Matkovic i Brankovic na 5, a Prkacin, Rudan i D. Dreznjak na 4). Na vanjskim pozicijama su tanki ko i mi, ali uz Smita i Hezonju kao ozbiljne igrace, uvijek mogu iskociti 2-3 solidna (Perkovic, M. Dreznjak, Badzim itd). Po meni, sanse s njima su nam 55-45 i sve ce zavisiti od igraca koji ce odigrati taj dvomec.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 08 avg 2023, 17:09

1921ljoze je napisao/la:
08 avg 2023, 14:41
Neko raspored ako ima
Ako sam dobro upratio:

prvi prozor smo gosti Kipru i domacini Francuskoj (kraj februara 2024.);

drugi prozor igramo dvomec s Hrvatima - prvo u gostima, pa kod kuce (kraj novembra 2024.);

treci prozor smo domacini Kipru i gosti Francuskoj (kraj februara 2025.).

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 09 avg 2023, 09:44

Raonffa je napisao/la:
08 avg 2023, 12:53
Euroliga i FIBA su riješile spor oko poklapanja termina, bar se tako nedavno pisalo.

Znači da bi kvalifikacije trebali igrati i euroligaški igrači. Od NBA igrača nema ništa s ozbirom da se prozori igraju februar-novembar-februar.

Hrvati bi u tom slučaju trebali računati na Hezonju, Smitha i Žižića, mislim da im je to sve od euroligaških igrača što imaju iako mislim da je Žižić u nekoj svađi sa savezom, ne znam jesu li to izgledali ili nisu. Repeša je nedavno postao novi sportski direktor saveza pa je moguće da će se to riješiti.

Uglavnom na papiru su u takvoj konstalaciji snaga jači ali daleko od toga da su nepobjedivi jer gubili su oni i u boljim sastavima od slabijih reprezentacija, a i redovna su nam mušterija :mrgreen:
znaci sto prije krenuti u potragu za plejmejkerom iz Eurolige

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 avg 2023, 10:52

InatSilniBosanski je napisao/la:
09 avg 2023, 09:44
Raonffa je napisao/la:
08 avg 2023, 12:53

znaci sto prije krenuti u potragu za plejmejkerom iz Eurolige
Doduše ovo je samo za sljedeću sezonu tj. ovu koja slijedi (23/24), kao što kaže @Ghuraba nama se sa Hrvatima poklama termin u sezoni 24/25 i ne zna se da li će taj dogovor vrijediti i za tu sezonu mada pretpostavka je da hoće, ali svakako treba raditi na dovođenju nekog euroligaškog playa pogotovo ako se prođu ove pretvalifikacije i ako sljedećeg ljeta budemo igrali kvale za OI.

Vjerujem da će se u tom slučaju odazvati svi igrači koji mogu jer ipak su OI level više od svega, pa bi šteta bilo ne dovesti nekog EL playmakera da se probamo pošibati za plasman na OI.

Taman ga se može malo uigrati u ovom februarskom terminu protiv Kipra i Francuza.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 09 avg 2023, 11:06

Mike James je slobodan :D
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 avg 2023, 11:09

Eto imaju vremena do februara. Nek nadju nekog jakog igraca, kad je zenska selekcija mogla jednu Jones dovesti, mogu se i ovi potruditi makar malo
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 09 avg 2023, 11:39

Surreal je napisao/la:
09 avg 2023, 11:06
Mike James je slobodan :D
Obican napucavac statistike. Nikakav timski igrac, a svakako su i njemu 33 godine
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik, hamzaTM87, Iniesta12, MElloo, RaZuti, Serha, TripleThreat i 82 gosta.