Mozda bi nam mogao i rodjaka zavrsiti igra desnog beka.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Sutra ili prekosutra bi mogao bit lijep sunčan dan 

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
Osobina kod Ćosića koju jako cijenim je to što ima vrhunski osjećaj kad da se ubaci iz drugog plana da zabije gol ili asistira i mislim da će to pokazati i u našem dresu. Zbog te njegove kretnje bez lopte i napadanja prostora (to radi nebitno igrao beka ili veznog), Ćosić se često nudi kao dodatna ofanzivna opcija u zadnjoj trećini, što je svakako pohvalna karakteristika u današnjem fudbalu.
Druga stvar je već ona koju ste svi spomenuli, a to je njegova polivalentnost. Vidim i u Kolubari je igrao neke utakmice veznog, a neke po boku. Što je @irfo rekao, to je jako bitno jer može da odgovori zadacima i u formaciji kad se igra i 3-4-3 - i 3-5-2, a može i u klasičnoj sa 4 igrača nazad, bilo to 4-2-3-1, centralni vezni u rombu ili 4-4-2. Znamo da Bašić često voli da mijenja te formacije i sisteme, tako da mislim da će mu Ćosić biti od koristi u tom kontekstu.
Uglavnom, dobili smo igrača koji je trenutno u najboljim godinama (26), iza sebe već ima stotinu utakmica u Premijer ligi, iskusio je već pritisak borbe za trofeje budući da je uzeo kup s Veležom, kao i pritisak igranja europskih utakmica.
Ono što je sada interesantno je to što sad imamo dosta veznih igrača različitog profila, što daje razne opcije treneru u njegovim taktičkim zamislima. Dakle imamo sada Ćosića, Mekića, Rustemovića, Bibera, Beću, Štilića, Al Jabera, Allysona (budući da znamo da je prije igrao i prednjeg veznog što mu možda više leži od krila) i Turanjanina. Dakle kad pročitamo ovih veznih igrača, vidimo da ima dosta različitih profila.
Nadajmo se da ćemo što prije dovesti to krilo, neovisno od eventualnog odlaska Amoaha. Moja želja je Mujan kojeg sam spomenuo prije nekoliko dana, ali evo vidim da je neko nekoliko postova iznad napisao da je otpao kao opcija jer ide u inostranstvo. Zaista ne vidim neke kvalitetne slobodne krilne opcije, mada vjerujem da Bekrić i Bašić sigurno imaju nekoga na radaru.
Kontam možda Madžid Šošić ne bi bio loša opcija za posudbu, jer vidim da je prošle sezone u Radomlju igrao lijevo krilo, a Bašić ga je tamo trenirao. Imao je 3 gola i 5 asistencija u Radomlju prošle sezone, tako da čini se da je dobro igrao. Računao bi se kao U-21 igrač s obzirom da je 2002. godište, a sigurno Hajduk ove sezone ne računa na njega za prvi tim, jer uopšte nije u kadru za utakmice. Doduše potpisao je za Hajduk novi ugovor ovo ljeto, ali sigurno ga gledaju kao dugoročnu opciju, a ne da ga odmah koriste.
- MocMahale444
Jest lijepo procitati nesto pametno na forumu svaka cast.braco je napisao/la: ↑08 avg 2023, 20:35Osobina kod Ćosića koju jako cijenim je to što ima vrhunski osjećaj kad da se ubaci iz drugog plana da zabije gol ili asistira i mislim da će to pokazati i u našem dresu. Zbog te njegove kretnje bez lopte i napadanja prostora (to radi nebitno igrao beka ili veznog), Ćosić se često nudi kao dodatna ofanzivna opcija u zadnjoj trećini, što je svakako pohvalna karakteristika u današnjem fudbalu.
Druga stvar je već ona koju ste svi spomenuli, a to je njegova polivalentnost. Vidim i u Kolubari je igrao neke utakmice veznog, a neke po boku. Što je @irfo rekao, to je jako bitno jer može da odgovori zadacima i u formaciji kad se igra i 3-4-3 - i 3-5-2, a može i u klasičnoj sa 4 igrača nazad, bilo to 4-2-3-1, centralni vezni u rombu ili 4-4-2. Znamo da Bašić često voli da mijenja te formacije i sisteme, tako da mislim da će mu Ćosić biti od koristi u tom kontekstu.
Uglavnom, dobili smo igrača koji je trenutno u najboljim godinama (26), iza sebe već ima stotinu utakmica u Premijer ligi, iskusio je već pritisak borbe za trofeje budući da je uzeo kup s Veležom, kao i pritisak igranja europskih utakmica.
Ono što je sada interesantno je to što sad imamo dosta veznih igrača različitog profila, što daje razne opcije treneru u njegovim taktičkim zamislima. Dakle imamo sada Ćosića, Mekića, Rustemovića, Bibera, Beću, Štilića, Al Jabera, Allysona (budući da znamo da je prije igrao i prednjeg veznog što mu možda više leži od krila) i Turanjanina. Dakle kad pročitamo ovih veznih igrača, vidimo da ima dosta različitih profila.
Nadajmo se da ćemo što prije dovesti to krilo, neovisno od eventualnog odlaska Amoaha. Moja želja je Mujan kojeg sam spomenuo prije nekoliko dana, ali evo vidim da je neko nekoliko postova iznad napisao da je otpao kao opcija jer ide u inostranstvo. Zaista ne vidim neke kvalitetne slobodne krilne opcije, mada vjerujem da Bekrić i Bašić sigurno imaju nekoga na radaru.
Kontam možda Madžid Šošić ne bi bio loša opcija za posudbu, jer vidim da je prošle sezone u Radomlju igrao lijevo krilo, a Bašić ga je tamo trenirao. Imao je 3 gola i 5 asistencija u Radomlju prošle sezone, tako da čini se da je dobro igrao. Računao bi se kao U-21 igrač s obzirom da je 2002. godište, a sigurno Hajduk ove sezone ne računa na njega za prvi tim, jer uopšte nije u kadru za utakmice. Doduše potpisao je za Hajduk novi ugovor ovo ljeto, ali sigurno ga gledaju kao dugoročnu opciju, a ne da ga odmah koriste.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.
90KA pobjednik SS foruma.
-
- Kontakt:
A baš sam spremio ovu sliku ako potpiše za nas

-
- Kontakt:
Biće nas i biće ih strah nas jer imamo nešto što drugi nemaju, a to je trener koji je najblaže rečeno "drugačiji" od ostalih, da ne pretjeram sa pohvalama još ovako rano u njegovom mandatu.VeteranSA je napisao/la: ↑08 avg 2023, 15:41Mislim da bi mi trebali ganjati i dovoditi ovakve igrace, tipa Jasarevica, Ovcine, Cosica. Brzi, probojni, znaju lijepo centrirati.
Ove sezone nasa liga ce imati nesto sto nikada prije nije imala, a to su dobri i brzi tereni. Ako mogu na brzinu prebrojati to je 6 hibrid terena, i to kod ekipa koje ce se boriti za vrh. Tu ce do izrazaja dolaziti brzina i brz pas i protok lopte. Steta sto Santos ode "pojeo" bi ovu sezonu.
Takodje mislim da ce timovi koji budu takticki bolje stojali takodje imati prednost, jer ce biti mnogo manje igre " haj nabi, haj izbi".
E sada sta mislite gdje se mi tu mozemo naci u odnosu na konkurente?

Ne igraju imena već ekipa, što se kod nas počelo fino slagati i ide u dobrom smjeru. Najjači smo bili onda kad smo imali više opcija na svim pozicijama, a kroz vrijeme se dokazalo da su najbolje ekipe koje imaju na svakoj poziciji barem 2 grača koji mogu jednako pružiti, to je dokazano donosilo rezultate. Uz još rada momci koji su zasad sigurno rezerve se mogu dovesti na nivo nekih prvotimaca, vidimo kako Dubačkić i Biber već igraju kao da su cijelu prošlu sezonu bili tu, a došli su iz nominalno slabijih ekipa.
Druga stvar koja je dobra, ekipe iz teoretski donjeg dijela tabele će najmanje svaki drugi vikend igrati na terenu koji je TEREN, a ne njiva zrela za oranje, a vidjeli smo šta to znači i njima jer su znali iznenaditi dobrim igrama )(sjetimo se Zvijezde i GOŠK-a protiv nas kad nam tek napraviše teren bez obzira što smo mi bili u krizi).
Nadam se da će generalno biti manje povreda, a vidjećemo i kako će se ove naše drage kvazisudije snaći jer će biti više čistog fudbala. Biće teže šiljiti i sakriti namjerne greške
Sve u svemu, nadam se makar malo boljoj sezoni u odnosu na prošlost, a mislim da iako liga kaska za Evropom, poredeći se sa onom ligom od prije 7-8 godina, izgleda ozbiljnije sa aspekta organizacije.
Posljednji faktor koji mora biti preloman smo mi, navijači, i nek bude prosjek makar za hiljadu veći nego prošle sezone

Strasan transfer Zelje u vidu Cosica.
Moze igrati vise pozicija u timu, od bekovske (obje), veznjaka pa cak i u nedostatku igraca i krila. Igrao.je jedno vrijeme jako ofanzivno pa je postano bek. Nenormalno jak igrac na lopti, sjajan dribler, odlican dodavac, tesko gubi loptu a rijetkost da napravi kardinalnu gresku. Za nasu ligu i vise nego sjajna akvizicija.
Kad se sjetim prvih nastupa Ovcine, definicija panja a razvio se u vrlo dobrog igraca. Cosic je za mene uvijek bio odlican igrac i puno korisniji igrac od Ovcine.
Moze igrati vise pozicija u timu, od bekovske (obje), veznjaka pa cak i u nedostatku igraca i krila. Igrao.je jedno vrijeme jako ofanzivno pa je postano bek. Nenormalno jak igrac na lopti, sjajan dribler, odlican dodavac, tesko gubi loptu a rijetkost da napravi kardinalnu gresku. Za nasu ligu i vise nego sjajna akvizicija.
Kad se sjetim prvih nastupa Ovcine, definicija panja a razvio se u vrlo dobrog igraca. Cosic je za mene uvijek bio odlican igrac i puno korisniji igrac od Ovcine.
-
- Kontakt:
Taj Madžid je pobjegao iz Željezničara, više manje, i naguzio nas. Ne znam zašto, al ja zaista ne vidim razlog da ga vraćamo u život i da onda ode u Hajduk ili neki drugi klub preko naših leđa. Posudbe svakako, al ne ovakvih jazavaca, jedino ako baš nemamo drugih mogućnosti. Doduše igra i ta U21 varijanta.braco je napisao/la: ↑08 avg 2023, 20:35Osobina kod Ćosića koju jako cijenim je to što ima vrhunski osjećaj kad da se ubaci iz drugog plana da zabije gol ili asistira i mislim da će to pokazati i u našem dresu. Zbog te njegove kretnje bez lopte i napadanja prostora (to radi nebitno igrao beka ili veznog), Ćosić se često nudi kao dodatna ofanzivna opcija u zadnjoj trećini, što je svakako pohvalna karakteristika u današnjem fudbalu.
Ne znam, možda je do mene, ali mrzim debile koji nas naguze.
Steta za Ovcinu, bas bi nam valjalo da i on i Cosic budu spremni za Borac. Koliko sam cuo i Alisonn ce moci biti na raspolaganju.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
A sta je sa Ovcinom, nisam upratio, zna li se koliko dugo pauzira?
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Realno ako Ovcina ne bi pauzirao dugo mi opet imamo brza krila i bekove a uz to smo se ucvrstili i prosirili u sredini. Mislim da je Dubackic odlicno pojacanje nazad i nadam se da ce i Drina opet zablistati jer je u nekom padu vec neko vrijeme. Ako napadaci prorade i pocnu trpati mogla bi ovo biti fina sezona.
Svidja mi se sto sa ovim igracima imamo sansu igrati vise taktika a hvala bogu da napokon imamo trenera koji se ne libi isprobati nesto novo, pa i pogrijesiti ako treba.
Idemo iz tekme u tekmu, onako kako smo navikli, cvrsto na zemlji uz najvecu podrsku sa tribina.
Svidja mi se sto sa ovim igracima imamo sansu igrati vise taktika a hvala bogu da napokon imamo trenera koji se ne libi isprobati nesto novo, pa i pogrijesiti ako treba.
Idemo iz tekme u tekmu, onako kako smo navikli, cvrsto na zemlji uz najvecu podrsku sa tribina.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Kaže Ovčina za radios.arajevo za desetak dana počinje trenirat, za dvadesetak takmičarski spreman..naravno s maskom.
- dubioza144
- Kontakt:
Jel nam to zadnja pobjeda protiv Borca 11.08.2020, mislim da 12.08 moramo prekinut niz
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
-
- Kontakt:
- jointunija
- Kontakt:
aBd,vilicu su namještali bez operativnog zahvata,tako da bi ubrzo se mogao vratiti treninzima,Ćosić spremno djeluje,za očekivati je još minimum 2 igrača.avalPacidoroP je napisao/la: ↑09 avg 2023, 12:43Kaže Ovčina za radios.arajevo za desetak dana počinje trenirat, za dvadesetak takmičarski spreman..naravno s maskom.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!