Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

InatSilniBosanski
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la InatSilniBosanski » 09 avg 2023, 11:50

Raonffa je napisao/la:
09 avg 2023, 10:52
InatSilniBosanski je napisao/la:
09 avg 2023, 09:44
Raonffa je napisao/la:
08 avg 2023, 12:53
Euroliga i FIBA su riješile spor oko poklapanja termina, bar se tako nedavno pisalo.

Znači da bi kvalifikacije trebali igrati i euroligaški igrači. Od NBA igrača nema ništa s ozbirom da se prozori igraju februar-novembar-februar.

Hrvati bi u tom slučaju trebali računati na Hezonju, Smitha i Žižića, mislim da im je to sve od euroligaških igrača što imaju iako mislim da je Žižić u nekoj svađi sa savezom, ne znam jesu li to izgledali ili nisu. Repeša je nedavno postao novi sportski direktor saveza pa je moguće da će se to riješiti.

Uglavnom na papiru su u takvoj konstalaciji snaga jači ali daleko od toga da su nepobjedivi jer gubili su oni i u boljim sastavima od slabijih reprezentacija, a i redovna su nam mušterija :mrgreen:
znaci sto prije krenuti u potragu za plejmejkerom iz Eurolige
Doduše ovo je samo za sljedeću sezonu tj. ovu koja slijedi (23/24), kao što kaže @Ghuraba nama se sa Hrvatima poklama termin u sezoni 24/25 i ne zna se da li će taj dogovor vrijediti i za tu sezonu mada pretpostavka je da hoće, ali svakako treba raditi na dovođenju nekog euroligaškog playa pogotovo ako se prođu ove pretvalifikacije i ako sljedećeg ljeta budemo igrali kvale za OI.

Vjerujem da će se u tom slučaju odazvati svi igrači koji mogu jer ipak su OI level više od svega, pa bi šteta bilo ne dovesti nekog EL playmakera da se probamo pošibati za plasman na OI.

Taman ga se može malo uigrati u ovom februarskom terminu protiv Kipra i Francuza.
Tako je, kako god treba nam tu igrac Mike James se povezivao sa Latvijom, a vala ne bi nam ni legao.

Ja lad bih mogao birati Baldwin taman da se uklopi sa ovim nasim atletama, plus poenter i siguran igrac

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 avg 2023, 12:36

Volio bi nekog tipa Roberson, samo mladji. Razigrava saigrace, ne pumpa samo sebi statistiku
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 09 avg 2023, 13:38

09 avg 2023, 11:50
Raonffa je napisao/la:
09 avg 2023, 09:44

znaci sto prije krenuti u potragu za plejmejkerom iz Eurolige
Doduše ovo je samo za sljedeću sezonu tj. ovu koja slijedi (23/24), kao što kaže @Ghuraba nama se sa Hrvatima poklama termin u sezoni 24/25 i ne zna se da li će taj dogovor vrijediti i za tu sezonu mada pretpostavka je da hoće, ali svakako treba raditi na dovođenju nekog euroligaškog playa pogotovo ako se prođu ove pretvalifikacije i ako sljedećeg ljeta budemo igrali kvale za OI.

Vjerujem da će se u tom slučaju odazvati svi igrači koji mogu jer ipak su OI level više od svega, pa bi šteta bilo ne dovesti nekog EL playmakera da se probamo pošibati za plasman na OI.

Taman ga se može malo uigrati u ovom februarskom terminu protiv Kipra i Francuza.
Tako je, kako god treba nam tu igrac Mike James se povezivao sa Latvijom, a vala ne bi nam ni legao.

Ja lad bih mogao birati Baldwin taman da se uklopi sa ovim nasim atletama, plus poenter i siguran igrac
Auh, kako bi nam on dobro dosao...i scorer i zna podjeliti asistenciju...96 godiste...
Ne znam da li bi imao licno interesa...

Ili mozda cak i Darius Thompson...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 09 avg 2023, 14:00

Ja bih najvise volio da dovedemo nekog dobrog sutera za 3, jer takav tip igraca nam najvise fali. Roberson je brutalan suter, procenti na nivou Lillarda u NBA
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 09 avg 2023, 14:14

Vaya je napisao/la:
09 avg 2023, 13:38
09 avg 2023, 11:50
Raonffa je napisao/la:

Auh, kako bi nam on dobro dosao...i scorer i zna podjeliti asistenciju...96 godiste...
Ne znam da li bi imao licno interesa...

Ili mozda cak i Darius Thompson...
to ti pricam, bas imam osjecaj da bi nam legao, treba sigurno paziti i na godine i kvalitet se isto ne smije zanemariti jel trenutno smo itekako respektabilna ekipa kojoj bilo kakav igrac nije pojacanje

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 09 avg 2023, 14:23

Do susreta sa Hrvatima ima bas puno vremena, prerano je bilo sta analizirati, ko zna sta sve moze biti, mozda cak Garza u to vrijeme bude u EL...

A da nam treba elitniji play koji moze zabiti (makar) otvorene suteve i da nije rupa u odbrani, treba. Vidjecemo moze li Beciragic vratiti neke igrace koje je dao naslutiti.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 09 avg 2023, 14:38

RoninX je napisao/la:
09 avg 2023, 14:23
Do susreta sa Hrvatima ima bas puno vremena, prerano je bilo sta analizirati, ko zna sta sve moze biti, mozda cak Garza u to vrijeme bude u EL...

A da nam treba elitniji play koji moze zabiti (makar) otvorene suteve i da nije rupa u odbrani, treba. Vidjecemo moze li Beciragic vratiti neke igrace koje je dao naslutiti.
Ovo recenica je jedna od kljucnih stvari...Spomenuo je tada kada je govorio ovo, jednog igraca iz Turske i ako govorimo o "povratku", nema niko drugi do Biberovica...i on bi nam dugorocno legao pravo, spot-up shooter, odlicna trojka...On ocito se nije razvio u onom pravcu kako je bilo planirano, odnosno mozda kako su Turci ocekivali, pa im mozda onda je opao interes za njega...naravno nama bi bio odlican...

I eventualno drugog, onda pricamo o Djedovicu...bilo je prica, da njemacki parlament je trebao do 6/2023 usvoji zakon o dvojnom drzavljanstvu, gdje bi bila i BiH, sto bi otvorilo mogucnost da on vrati bh. pasos i da igra za repku...on bi sigurno imao mogucnost da ponudi izuzetno kvalitetnih 10 minuta na terenu kao zamjena...

Jos ako bi se na to dodao neki kvalutetan Amer tipa Baldwina ili Thompkinsa, te da se eventualno Garzi skine zvjezdica i da on predje u EL...ja se ne bih za nas brinuo ni sekunde... :cool:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 avg 2023, 14:56

Amerikanac se već trazi ;) Nadam se da će Bekir da pogodi sa izborom .

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 09 avg 2023, 18:45

Ako se misli na Baldwina koji je nekoc igrao za Bayern, a sada za Makabi, igrao je jednu sezonu zajedno sa Nurkicem, tako da i on moze inicirat kontakt ako postoji obostrana zelja...

Meni je intersantan Kyle Allman sto je igrao lani s Gegicem, iako nije cisti play nego combo guard koji vise gleda kos, pa bi mozda narusio vec formiranu hijerarhiju. Nama bi valjao neko ko se ne plasi velikog trenutka, kad se udje u zadnje dvije minute, makar do tada sve fulio.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 09 avg 2023, 19:22

RoninX je napisao/la:
09 avg 2023, 18:45
Ako se misli na Baldwina koji je nekoc igrao za Bayern, a sada za Makabi, igrao je jednu sezonu zajedno sa Nurkicem, tako da i on moze inicirat kontakt ako postoji obostrana zelja...

Meni je intersantan Kyle Allman sto je igrao lani s Gegicem, iako nije cisti play nego combo guard koji vise gleda kos, pa bi mozda narusio vec formiranu hijerarhiju. Nama bi valjao neko ko se ne plasi velikog trenutka, kad se udje u zadnje dvije minute, makar do tada sve fulio.
na njega sam mislio, gdje je igrao Jukom :?:

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 09 avg 2023, 19:30

tesko je naci nekog koji pored dobre kosarke ima i dobar karakter. Roberson to ima, nikad se nista nije zalio i uvijek se odazvao na poziv.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 09 avg 2023, 19:33

09 avg 2023, 19:22
RoninX je napisao/la:
09 avg 2023, 18:45

na njega sam mislio, gdje je igrao Jukom :?:
Portlandu, gdje drugo. nije imao sut da bi opstao u nba.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 09 avg 2023, 20:05

Vaya je napisao/la:
09 avg 2023, 14:38
Ovo recenica je jedna od kljucnih stvari...Spomenuo je tada kada je govorio ovo, jednog igraca iz Turske i ako govorimo o "povratku", nema niko drugi do Biberovica...i on bi nam dugorocno legao pravo, spot-up shooter, odlicna trojka...On ocito se nije razvio u onom pravcu kako je bilo planirano, odnosno mozda kako su Turci ocekivali, pa im mozda onda je opao interes za njega...naravno nama bi bio odlican...
Mozda je mislio na Alibegovica, jer sada igra u Turskoj. :mrgreen:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 09 avg 2023, 22:05

Nirton je napisao/la:
09 avg 2023, 20:05
Vaya je napisao/la:
09 avg 2023, 14:38
Mozda je mislio na Alibegovica, jer sada igra u Turskoj. :mrgreen:
Do tada je Amar jos uvijek bio Cedevitin igrac...
Nadam se da zaista nije mislio na njega... :mrgreen:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 12 avg 2023, 12:25

Ko je ovaj plej sto je potpisao za Bamberg?Abdulah Kameric.Amreikanac sa nasim korijenima.Mozda bi se to moglo ispitati.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 12 avg 2023, 12:37

MElloo je napisao/la:
12 avg 2023, 12:25
Ko je ovaj plej sto je potpisao za Bamberg?Abdulah Kameric.Amreikanac sa nasim korijenima.Mozda bi se to moglo ispitati.
Igrao je on za U18 reprezentaciju, nista posebno igra za B timove tih ekipa, znaci 3.liga.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 avg 2023, 12:55

Ethel je napisao/la:
12 avg 2023, 12:37
MElloo je napisao/la:
12 avg 2023, 12:25
Igrao je on za U18 reprezentaciju, nista posebno igra za B timove tih ekipa, znaci 3.liga.
Gledao sam ga ja prošle sezone protiv Kelna ,mislim da je opalio 10 trica sve promašio :mrgreen:

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 16 avg 2023, 21:42

U nekim idealnim kombinacijama naših 12 najboljih: Nurkic, Garza(ako riješi papire), Halilovic, Alibegovic, Sulejmanovic, Lazić, Djedovic, Biberovic, Musa, Atic, Gegic i plus novi naturalizovani Play (Baldwin) 🥵🥵 bukvalno sa svakim igrat

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 avg 2023, 21:46

Od Đedovića i Biberovića nema ništa

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 17 avg 2023, 13:25

filip13 je napisao/la:
16 avg 2023, 21:46
Od Đedovića i Biberovića nema ništa
Jel znas ili mislis da nema nista... :?:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 6 gostiju.