Tako je, kako god treba nam tu igrac Mike James se povezivao sa Latvijom, a vala ne bi nam ni legao.Raonffa je napisao/la: ↑09 avg 2023, 10:52Doduše ovo je samo za sljedeću sezonu tj. ovu koja slijedi (23/24), kao što kaže @Ghuraba nama se sa Hrvatima poklama termin u sezoni 24/25 i ne zna se da li će taj dogovor vrijediti i za tu sezonu mada pretpostavka je da hoće, ali svakako treba raditi na dovođenju nekog euroligaškog playa pogotovo ako se prođu ove pretvalifikacije i ako sljedećeg ljeta budemo igrali kvale za OI.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑09 avg 2023, 09:44znaci sto prije krenuti u potragu za plejmejkerom iz EuroligeRaonffa je napisao/la: ↑08 avg 2023, 12:53Euroliga i FIBA su riješile spor oko poklapanja termina, bar se tako nedavno pisalo.
Znači da bi kvalifikacije trebali igrati i euroligaški igrači. Od NBA igrača nema ništa s ozbirom da se prozori igraju februar-novembar-februar.
Hrvati bi u tom slučaju trebali računati na Hezonju, Smitha i Žižića, mislim da im je to sve od euroligaških igrača što imaju iako mislim da je Žižić u nekoj svađi sa savezom, ne znam jesu li to izgledali ili nisu. Repeša je nedavno postao novi sportski direktor saveza pa je moguće da će se to riješiti.
Uglavnom na papiru su u takvoj konstalaciji snaga jači ali daleko od toga da su nepobjedivi jer gubili su oni i u boljim sastavima od slabijih reprezentacija, a i redovna su nam mušterija![]()
Vjerujem da će se u tom slučaju odazvati svi igrači koji mogu jer ipak su OI level više od svega, pa bi šteta bilo ne dovesti nekog EL playmakera da se probamo pošibati za plasman na OI.
Taman ga se može malo uigrati u ovom februarskom terminu protiv Kipra i Francuza.
Ja lad bih mogao birati Baldwin taman da se uklopi sa ovim nasim atletama, plus poenter i siguran igrac