Dal Varešanović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Dal Varešanović

Post Postao/la Goalgetter » 09 avg 2023, 10:34

Cestitke na transferu ne moramo ga gledati ubudce vise u reprezentaciji, tema komotno pod kljuc.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 avg 2023, 10:49

Celtic je napisao/la:
08 avg 2023, 23:17
Još jedan "veliki talent" ode u Turske gigante, ništa čudno za Turbo Folk seljačku ligu, nećemo se mi plasirati na Europsko i Svjetsko još za 30 godina i to pod uslovom da na kraju naprave uslov da sve i jedna zemlja može nastupiti. Još kad vidim ove stručnjake što selektor ne poziva i ne dalje šansu igračima iz naše lige, samo pogledat EU takmičenja klubova i igrača, 50 minuta utakmica, ganjaju gol zaostatka, ne mogu pritisak napraviti, ne mogu trčati, na škrge dišu i to smeće treba igrati za reprezentaciju, smiješno.
Bogati da te pitam, jel ti bar malo pratiš našu ligu ili ovako napamet lupaš?!

Kakvu bi ti ligu u kojoj je pojam da neko dovede igrača za 150 k eura?
U kojoj su plate od 10 k KM velike?
O čemu pričamo uopšte?
Gdje nije regulisan zakon o sportu?

Ne može. Uložiš malo, hoćeš puno.

Mi smo imali generaciju koja je odradila ciklus i ta generacija je prošla, nemamo adekvatne zamjene.
I ono što imamo, uglavnom su to igrači koji su ponikli u evropskim klubovima.
Problem je što su to uglavnom nekakvi odbrambeni igrači, ima nešto veze, naprijed nema ništa.

Da bi PL BiH iole bila relevantna, da bar dobiješ solidnog reprezentativca, treba puno toga da se promijeni.
Nije realno pljuvati ligu u ovim okolnostima bolje ne može.
Koševo Zapad

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 09 avg 2023, 11:17

Shategabri je napisao/la:
09 avg 2023, 10:49
Celtic je napisao/la:
Još jedan "veliki talent" ode u Turske gigante, ništa čudno za Turbo Folk seljačku ligu, nećemo se mi plasirati na Europsko i Svjetsko još za 30 godina i to pod uslovom da na kraju naprave uslov da sve i jedna zemlja može nastupiti. Još kad vidim ove stručnjake što selektor ne poziva i ne dalje šansu igračima iz naše lige, samo pogledat EU takmičenja klubova i igrača, 50 minuta utakmica, ganjaju gol zaostatka, ne mogu pritisak napraviti, ne mogu trčati, na škrge dišu i to smeće treba igrati za reprezentaciju, smiješno.

O čemu pričamo uopšte?

Mi smo imali generaciju koja je odradila ciklus i ta generacija je prošla, nemamo adekvatne zamjene.
Problem je što su to uglavnom nekakvi odbrambeni igrači, ima nešto veze, naprijed nema ništa.

Da bi PL BiH iole bila relevantna, da bar dobiješ solidnog reprezentativca, treba puno toga da se promijeni.
Mislim da izvlačiš stvari iz konteksta. Niko ne bi rekao ništa protiv lige da se iz nje konstantno ne prizivaju igrači u reprezentaciju. Igrači iz naše lige nisu spremni parirati klubovima iz osrednjih evropskih liga, a kamoli parirati na reprezentativnom nivou.

Reprezentativni kalibar može biti isključivo igrač koji napusti ligu do 20 godine i školuje se negdje drugo, pa makar to i bio HNL. Dal je dobar igrač ako pričamo u okvirima PLBiH. Na reprezentativnom nivou je smiješan, kao i svi ostali igrači iz lige.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 avg 2023, 11:22

BenjooJutub je napisao/la:
09 avg 2023, 11:17
Celtic je napisao/la:

O čemu pričamo uopšte?

Mislim da izvlačiš stvari iz konteksta. Niko ne bi rekao ništa protiv lige da se iz nje konstantno ne prizivaju igrači u reprezentaciju. Igrači iz naše lige nisu spremni parirati klubovima iz osrednjih evropskih liga, a kamoli parirati na reprezentativnom nivou.

Reprezentativni kalibar može biti isključivo igrač koji napusti ligu do 20 godine i školuje se negdje drugo, pa makar to i bio HNL. Dal je dobar igrač ako pričamo u okvirima PLBiH. Na reprezentativnom nivou je smiješan, kao i svi ostali igrači iz lige.
Dobro, i ko igra ozbiljnu ulogu u reprezentaciji, a dolazi iz PL BiH?
Misliš da ja to ne znam? Pa mi se satrasmo na evropskim nastupima bh klubova od priče kako igrači ispušu nakon 60 minuta.

Samo poentiram, ljudi, ne može ovo bolje. Džabe krečite. Ne sa ovim ulaganjima i ovakvom situacijom.

Dal nije dobar ni u okvirima PLBiH. Dal ima sukob sam sa sobom kao igrač. Ako to ne riješi, karijera će mu brzo završiti.
Koševo Zapad

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 09 avg 2023, 12:08

Dobro je da je danas uglavnom jasno da od BHPl nema koristi, u kontekstu reprezentacije. Vjerovatno smo jedina od rijetkih liga koja praktično nazaduje
Čini se da čak klupski i menadžerski lobisti, navijači više i ne pokušavaju da nogama uguraju svoje u ruprezentaciju.
Do prije nekoliko godina, glasno se predlagalo da u reprzentaciju treba zvati samo domaće, jer eto oni igraju srcem, a i liga nam je u 5 deka sa Hr i Sr. :roll:
Naravno, uvijek će u reprezentaciji biti jedan bhpl igrač i bilo bi glupo da ne bude, ali treba biti jasno da od tih igrača nema ništa.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 09 avg 2023, 12:40

09 avg 2023, 11:22
BenjooJutub je napisao/la:
09 avg 2023, 11:17

O čemu pričamo uopšte?

Dobro, i ko igra ozbiljnu ulogu u reprezentaciji, a dolazi iz PL BiH?
Misliš da ja to ne znam? Pa mi se satrasmo na evropskim nastupima bh klubova od priče kako igrači ispušu nakon 60 minuta.

Samo poentiram, ljudi, ne može ovo bolje. Džabe krečite. Ne sa ovim ulaganjima i ovakvom situacijom.

Dal nije dobar ni u okvirima PLBiH. Dal ima sukob sam sa sobom kao igrač. Ako to ne riješi, karijera će mu brzo završiti.
Pa baš to i govorim, niko nikada ko je došao iz PLBiH nije igrao ozbiljnu ulogu u bilo kojoj svjetskoj reprezentaciji, ne samo našoj.

Liga je odron, naravno, niko to ne spori, bolje ne može i to je to. Ali razumijem bijes i gnjev navijača reprezentacije kada se na spisku nađe igrač iz naše lige. U tom slučaju opravdavam i pljuvanje iste.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 09 avg 2023, 12:42

Zabraniti ojebinama iz PLBiH da nastupaju za A repku.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 09 avg 2023, 12:46

CAGarfia je napisao/la:
09 avg 2023, 12:42
Zabraniti onima koji ne znaju nas jezik, da igraju za reprezentaciju i da dolaze ovdje kao na godisnji odmor, kad su im pripreme.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 09 avg 2023, 12:48

Evander je napisao/la:
09 avg 2023, 12:46
CAGarfia je napisao/la:
Zabraniti onima koji ne znaju nas jezik, da igraju za reprezentaciju i da dolaze ovdje kao na godisnji odmor, kad su im pripreme.
i da navijaju za istu
NEMA NAZAD

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 09 avg 2023, 12:54

Zanemaruje se trenutak kad su se zagovarali pozivi igrača iz BHPL a to je bio trenutak kad se ova sadašnja ekipa reprezentacije počela da formira. Naravno da ću da budem za više domaćih igrača nego za neke igrače iz raznih švedskih i austrijskih liga čak i ako su ove lige trenutno bolje.

Naš narod nema predstave o sebi samima i polazi od pretpostavke da naša liga nikad neće biti bolja od austrijske ili švedske. Možda i neće ali to treba da bude dokazano a ne da se bavimo sa time šta bi bilo kad bi bilo. Kako se pomjeraju granice nezamislivog najbolje je Hrvatska pokazala.

I izmedju toga da jačam austrijsku ligu pozivajući sumnjive igrače u reprezentaciju ili da jačam bosansku ligu uvijek ću birati da jačam bosansku ligu. Iz inostranstva u A reprezentaciji trebaju da igraju samo igrači koji imaju neki standard (stabilni članovi lige 5, najjačih 15-tak klubova izvan lige 5 ili su pozvani u reprezentaciju već u periodu dok se ta generacija formirala pa radi stabilnosti da budu tu ili je posve izvjesno da će preći u kvalitetan klub) sve ostalo treba pozivati iz domaće lige.

I danas, kad se ta generacija manje-više formirala, mudrost će biti ako se ne zaboravi ulaganje u domaći fudbal. Da se 30 godina ulagalo makar pomalo danas bi mogli pričati o nečemu. Ovako što 'no kažu najbolje vrijeme za započet je bilo prije 30 godina, drugo najbolje vrijeme je danas.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 09 avg 2023, 12:56

Pozive iz PL su zagovarali okorjeli navijači klubova, kojima je uspjeh kluba ispred reprezentacije, što mi je razumljivo i opravdavam to. Naravno tu su prste umješali i raznorazni menadžeri i došli smo do standarda u kojem na spisku moraju biti 2 igrača iz naše lige.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 avg 2023, 12:58

Pozivi igračima iz PL BiH su uglavnom montirani, daj po jednog iz Želje i Sarajeva ili daj igrača Borca ili...nastavi niz.
Nema tu nekih zasluga realno niti kvaliteta za reprezentaciju.
Koševo Zapad

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 avg 2023, 13:14

Evander je napisao/la:
CAGarfia je napisao/la:
Od ovih sto ne znaju jezik imamo koristi.
Od oyebina iz naše lige nemamo.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 09 avg 2023, 13:16

jasmin10 je napisao/la:
09 avg 2023, 13:14
Evander je napisao/la:
CAGarfia je napisao/la:
Od ovih sto ne znaju jezik imamo koristi.
Od oyebina iz naše lige nemamo.
Neka nemamo, ali bar znaju jezik i pripadaju ovdje. Zelimo BiH reprezentaciju, ne dijasporsku, sa kojom se ovdje niko ne identifikuje u Sarajevu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 avg 2023, 13:20

Naša Reprezentacija je generalno šprdnja. Jako puno uvezenih igrača koji nemaju nikakve veze sa BiH, a kamoli sa fudbalom u istoj.
Mislim, nemam ništa protiv, ali ne treba porediti našu reprezentaciju sa nekim drugim repkama koje igraju sa vlastitim igračima.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 09 avg 2023, 13:25

Da imas kakve rezultate sa ovim dijasporskim sljamom, pa ok. Realno i sa njima smo taraba. Bolje onda da budemo tarabe sa domacim momcima, pa mozda jednog dana i napredujemo na taj nacin.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 09 avg 2023, 14:05

ASD je napisao/la:
09 avg 2023, 13:20
Naša Reprezentacija je generalno šprdnja. Jako puno uvezenih igrača koji nemaju nikakve veze sa BiH, a kamoli sa fudbalom u istoj.
Mislim, nemam ništa protiv, ali ne treba porediti našu reprezentaciju sa nekim drugim repkama koje igraju sa vlastitim igračima.
Svaka reprezentacija ima dijasporske ili strane igrace u reprezentaciji. Kreni od Svicarske i Francuske, pa sve do Luksemburga
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 avg 2023, 14:06

19vendetta87 je napisao/la:
09 avg 2023, 14:05
ASD je napisao/la:
09 avg 2023, 13:20
Svaka reprezentacija ima dijasporske ili strane igrace u reprezentaciji. Kreni od Svicarske i Francuske, pa sve do Luksemburga
Francuzi nemaju nijednog. Svi su većinu života proveli tamo.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 09 avg 2023, 14:13

Francuskoj repci se u DNK..vidi da su oni pravi rođeni Francuzi,kao da im je Luj 16-ti svima ćaća,Kante,Pogba,Mbape...sve Francuz do Francuza..i tako ih 90 posto

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 09 avg 2023, 14:27

aqarius je napisao/la:
09 avg 2023, 14:13
Francuskoj repci se u DNK..vidi da su oni pravi rođeni Francuzi,kao da im je Luj 16-ti svima ćaća,Kante,Pogba,Mbape...sve Francuz do Francuza..i tako ih 90 posto
Rodjeni, odrasli, skolovali se, postali igraci tamo. Osjecaju Francusku kao jedinu domovinu. Dakle, Francuzi. Ti isti bi bili dijasporci, da igraju za Mali, Surinam i ostale prapizdine, o kojima nemaju pojma i ciji jezik ne znaju.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Sheyi, Tihi i 49 gostiju.