FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Meni je sada sve jasno.
Znači oni su pod uslovom da ne lažu, a ja lično mislim da su vjerovatno i to nadodali vratili 2 milona za godinu i po. To je 1,3 miliona godišnje.
Jeste li svjesni ljudi da se više od toga zaradilo na minimalnim platama igrača jer naši igrači imaju najmanje plate u ligi.
Znači da su ovim igračima koje smo imali zadnjih godinu i po davali normalne plate bili u minusu pored silih para koje su nAVIJAči dali a dali su im i kanton i opština a sigurno su u to ušli i pojedini otpisi dugova igrača i drugih,
Ljudi jeste li vi svjesni da toliko para pitari Zrinski i Borac daju recimo dvojici igrača na godišnjem nivou.
Možda ja nisam normalan i spinujem i pišem protiv kluba ovdje što nas poredim sa Borce, Zrinskim, pitarima, Širokim i Veležom koji su svjetlosna godina ispred nas i koji nekoliko puta više daju za plate igračima.
Volio bi da neko ovdje ako zna makar približno koliko nabrojani klubovi plačaju igrače na godišnjem nivou a koliko mi al čisto igračima na ruke. Ne zanimaju me doprinosi na plate jer nismo trgovačko društvo i ako niko u državi ne plača sve doprinose zašto da to mi radimo. Nek se snađu kako se drugi snalaze.
Da nas ne poredim sa velikanima kakvi su Borac, Široki ili Velež al mene je sramota i muka mi je kad vdim da če svaki igrač prije otiči Tuzla city ili Posušje nego kod nas jer če imati veču platu
Mene je sramota.
Takođe me je sramota da jedan Mujan koji je mogao u Širokom igrati ode u Crnogorsku ligu jer mu daju više para a u toj ligi dođe 200 gledalaca na utakmicu.
Samo da napomenem da smo treči klub u regiji po posjeti navijača i prihodu od ulaznica i članskih.
Stvarno nisam normalan i spinujem
Stalno pokušavam da izbjegnem priču o Amaru jer je on očito prošlo vrijene ali kad vidim kolko ga pljujete sjetim se titula, Nju Kastla, Viktorije, Maribora i vremena kada su pitari dobijali napade padavice kad se spomene njegovo ime. Sječam se da smo birali igrače u premijer ligi i da su molili da igraju kod nas a sada nam najbolje juniore na primjer, Šovšić, Kulašin, Bajrić odvode Zrinski, Borac, Velež a da ne nabrajam kolko ih je otišlo vani a da nikad nisu zaigrali kod nas.
Znam da nisam trebo novo poređenje sa vremenom Amara napisati jer če pljuvači odmah početi po največem grobaru kluba al sam moro to poređenje stavit
Meni je sasvim jasno da ove iz uprave treba odmah otjerat a i cijelu skupštinu koja ih podržava.
Kad se samo sjetim folova i nekavih nebuloznih prezentacija koje su debelo plačene u vezi investitora iz Amerike ne znam bil plako il se smijo.
Meni je od početka bilo jasno da je sve nebuloza i da niko neče doč na osnovi njihovih gluposti o d.o.o. i sličnih a ovi iz skupštine koji su izgleda samo klimali glavama su izgleda još gori
Ko je ovaj čovjek što je predsjednik i ko je ona žena što je kao direktorica. Nikad čuo za njih ni u poslovnom svijetu nit ih vidio na utakmicama ili blizu klubu. Sječam se da su poslije rata da sad ne pominjem prije rata bili tu Kozarić, Arslanagić pa i za Šiljka se znalo ko je. Ne mogu sad na prvu da se sjetim al bilo je tu još jakih ljudi.
Samo ih vi podržavajte i kažem svaka čast igračima navijačima i trenerima za period o kojim govorimo
Kad samo pomislim da je u najvažnijoj utakmici nama jedan od nosioca igre bio Biber jer Bašić nije imao koga drugog da stavi. Znam momka dok je pimplao ko djete loptu na stadionu i drag mi je ali on nije imao mjesta u prvom timu Igmana iz Konjica a nekad ni na klupi.
Možda je stvarno do mene i možda je normalno da nam pojačanje bude neko ko nema mjesta u Igmanu.
Znači oni su pod uslovom da ne lažu, a ja lično mislim da su vjerovatno i to nadodali vratili 2 milona za godinu i po. To je 1,3 miliona godišnje.
Jeste li svjesni ljudi da se više od toga zaradilo na minimalnim platama igrača jer naši igrači imaju najmanje plate u ligi.
Znači da su ovim igračima koje smo imali zadnjih godinu i po davali normalne plate bili u minusu pored silih para koje su nAVIJAči dali a dali su im i kanton i opština a sigurno su u to ušli i pojedini otpisi dugova igrača i drugih,
Ljudi jeste li vi svjesni da toliko para pitari Zrinski i Borac daju recimo dvojici igrača na godišnjem nivou.
Možda ja nisam normalan i spinujem i pišem protiv kluba ovdje što nas poredim sa Borce, Zrinskim, pitarima, Širokim i Veležom koji su svjetlosna godina ispred nas i koji nekoliko puta više daju za plate igračima.
Volio bi da neko ovdje ako zna makar približno koliko nabrojani klubovi plačaju igrače na godišnjem nivou a koliko mi al čisto igračima na ruke. Ne zanimaju me doprinosi na plate jer nismo trgovačko društvo i ako niko u državi ne plača sve doprinose zašto da to mi radimo. Nek se snađu kako se drugi snalaze.
Da nas ne poredim sa velikanima kakvi su Borac, Široki ili Velež al mene je sramota i muka mi je kad vdim da če svaki igrač prije otiči Tuzla city ili Posušje nego kod nas jer če imati veču platu
Mene je sramota.
Takođe me je sramota da jedan Mujan koji je mogao u Širokom igrati ode u Crnogorsku ligu jer mu daju više para a u toj ligi dođe 200 gledalaca na utakmicu.
Samo da napomenem da smo treči klub u regiji po posjeti navijača i prihodu od ulaznica i članskih.
Stvarno nisam normalan i spinujem
Stalno pokušavam da izbjegnem priču o Amaru jer je on očito prošlo vrijene ali kad vidim kolko ga pljujete sjetim se titula, Nju Kastla, Viktorije, Maribora i vremena kada su pitari dobijali napade padavice kad se spomene njegovo ime. Sječam se da smo birali igrače u premijer ligi i da su molili da igraju kod nas a sada nam najbolje juniore na primjer, Šovšić, Kulašin, Bajrić odvode Zrinski, Borac, Velež a da ne nabrajam kolko ih je otišlo vani a da nikad nisu zaigrali kod nas.
Znam da nisam trebo novo poređenje sa vremenom Amara napisati jer če pljuvači odmah početi po največem grobaru kluba al sam moro to poređenje stavit
Meni je sasvim jasno da ove iz uprave treba odmah otjerat a i cijelu skupštinu koja ih podržava.
Kad se samo sjetim folova i nekavih nebuloznih prezentacija koje su debelo plačene u vezi investitora iz Amerike ne znam bil plako il se smijo.
Meni je od početka bilo jasno da je sve nebuloza i da niko neče doč na osnovi njihovih gluposti o d.o.o. i sličnih a ovi iz skupštine koji su izgleda samo klimali glavama su izgleda još gori
Ko je ovaj čovjek što je predsjednik i ko je ona žena što je kao direktorica. Nikad čuo za njih ni u poslovnom svijetu nit ih vidio na utakmicama ili blizu klubu. Sječam se da su poslije rata da sad ne pominjem prije rata bili tu Kozarić, Arslanagić pa i za Šiljka se znalo ko je. Ne mogu sad na prvu da se sjetim al bilo je tu još jakih ljudi.
Samo ih vi podržavajte i kažem svaka čast igračima navijačima i trenerima za period o kojim govorimo
Kad samo pomislim da je u najvažnijoj utakmici nama jedan od nosioca igre bio Biber jer Bašić nije imao koga drugog da stavi. Znam momka dok je pimplao ko djete loptu na stadionu i drag mi je ali on nije imao mjesta u prvom timu Igmana iz Konjica a nekad ni na klupi.
Možda je stvarno do mene i možda je normalno da nam pojačanje bude neko ko nema mjesta u Igmanu.
-
- Kontakt:
Dzaba krecis. Ovo ne pali vise, smislite nesto novo. I kad je toliki post stavi u spoiler, da ne scrollam 10 minuta.
1921
Upravu si, nisi normalan i spinuješ.
Analiza bez glave i repa, argumenti dječiji, upućenost u tematiku nepostojeća, stručnost nedostajuća.
Klub je vratio 2.5 miliona KM duga mimo svega onoga što se ulaže u funkcioniranje kluba. Za mene a i realno fantastičan posao.
Analiza bez glave i repa, argumenti dječiji, upućenost u tematiku nepostojeća, stručnost nedostajuća.
Klub je vratio 2.5 miliona KM duga mimo svega onoga što se ulaže u funkcioniranje kluba. Za mene a i realno fantastičan posao.
-
- Kontakt:
Nova sezona, stare navike. Vico yebem li ti pomrle. I opet sanjam
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!
-
- Kontakt:
Iz prazne ne puca...para nema nece ih ni bit ako se sta drasticno ne promijeni. Ne krivim nikoga od trenutnih ljudi niti hocu da kazem da su nesposobni ili zlobni..Virtu4l je napisao/la: ↑10 avg 2023, 12:09I tada bi bila problem.
U tvojim i mojim očima mi smo Željo, najveći klub u državi, s najviše navijača. U očima marketing stručnjaka i analitičara mi smo skromna marketing platforma, skromnog reacha i za taj novac mogu dobiti neuporedivo više na drugim platformama. Veoma prosto i jednostavno. Marketing je danas postao ozbiljna nauka i onaj ko daje tolike pare na reklamiranje isto tako radi i ozbiljne analize.
Uredi fasadu na sjeveru, pa ponudi kladionicama ime stadiona i traži koliko hoćeš para, budi Meridian/Mozzart/Wwin Arena. Dogovori se sa njima da je urede pa ćemo kompenzirati i onda nastaviti saradnju. To je recimo realna opcija, popularna u svijetu fudbala.
Mi kao klub moramo pripremati teren za marketing, moramo proširiti ponudu na recimo već spomenutu promjenu imena stadiona, trebaju nam pratioci na društvenim mrežama i sve ono što će povećati vidiljivost. Jedan ispodprosječan instagramaš ili tiktoker ima tri puta više pratilca nego mi, a mi bi da uzmemo pola miliona.
Da su najspobniji i da urade maksimum opet je pitanje sta je taj maksimum? Po meni zivotarenje, evropa tu i tamo koje pretkolo i tjt...ono cega me je najvise strah je da ce ostali i suvise odmaci. Evo bez titule smo haman 12 godina..ja bi reko da je puno veca vjerovatnoca da je necemo vidjeti ni 5 narednih nego da hcoemo...znaci 15+ godina bez titule...za najveci klub u drzavi je bas punoo...
Sto se tice marketinga potpisujem svaku rijec..ali da se ne lazemo potezale su se te ideje sto puta...mejdutim ne damo nista a hocemo sve...kae investiror? koji tacno..kakva investicija? kako ce se tom liku vratit pare? Pa evo mirivic je minusu boga pitaj koliko....rupe bez dna...nista ne damo i sve je svetinja..ime stadiona, pomocni, against modern football, qrac palac....a pare hocemo, hocemo da smo naordni klub sa 6/7k clanova...e u qrcu mugdime...bices narodni klub tako na 6om mjestu u jednoj od losijih liga u Evropi...
Ti si to malo grubo napisao ali dosta tu istine ima.Rezultat pomjera granice i u nasem slucaju je to jedini pravi put,ne kazem ovo sto Virto napisao,da nema istine i da se mogu neke stvari dici na veci nivo i ovako,mogu ali bez rezultata je sve to Sizifov posao.Najbolji put kojim mozemo ici a i realno najispravniji jer smo sportski klub,da napravimo ili doradimo statut,da probamo naci normalngo investitora ,da ponudimo nesto i da dobijemo nesto.I ovi dugovi kad se vrate,niko ne garantuje da se tad nece napraviti novi i sve je to nekako meni zacarani krug,a za dugove niko i ne odgovara niti ce odgovarati u ovom uredjenju kluba.
Barbarez je dobro napisao da navijaci mogu odigrati veliku ulogu,ali opet misljenja sam da je to bez para kratkog daha.
Barbarez je dobro napisao da navijaci mogu odigrati veliku ulogu,ali opet misljenja sam da je to bez para kratkog daha.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
-
- Kontakt:
Interesantan interview s Basicem:
https://****.ba/featured/ba ... ansportbh/
Edit: Ne moze link, m e r i d i a n b e t s p o r t
Uglavnom, ono sto ce najinteresantnije biti ljudima ovdje je Basic kaze da uopste nije dosla zvanicna ponuda za nekog igraca.
https://****.ba/featured/ba ... ansportbh/
Edit: Ne moze link, m e r i d i a n b e t s p o r t

Uglavnom, ono sto ce najinteresantnije biti ljudima ovdje je Basic kaze da uopste nije dosla zvanicna ponuda za nekog igraca.
1921
-
- Kontakt:
Sve bi to bilo uredu, da su oni nasli klub koji je uredan.
A ne dosli u klub gdje nema uposlenika, sa dugovima prema bivsim igracima 12+ plata. Plate pucao neko bez ikakvog pokrica.
Gdje su tu dobavljaci, porezna..
Sta kaze nismo TD da placamo doprinose..
Kad budes mogao dati igracu 200k KM umjesto sto dajes bivsem treneru/igracu, bice bolje.
A treba poseban osvrt napraviti kako smo dosli od perioda dominacije do perioda stabilizacije.
Mi jos finansiramo godinu iz Korone naporeda sa trenutnim kadrom.
A ne dosli u klub gdje nema uposlenika, sa dugovima prema bivsim igracima 12+ plata. Plate pucao neko bez ikakvog pokrica.
Gdje su tu dobavljaci, porezna..
Sta kaze nismo TD da placamo doprinose..
Kad budes mogao dati igracu 200k KM umjesto sto dajes bivsem treneru/igracu, bice bolje.
A treba poseban osvrt napraviti kako smo dosli od perioda dominacije do perioda stabilizacije.
Mi jos finansiramo godinu iz Korone naporeda sa trenutnim kadrom.
Zadnja izmjena: zeljovolimte, dana/u 10 avg 2023, 14:40, ukupno mijenjano 1 put.
Prije manje od mjesec dana predsjednik kluba je odgovarao na pitanja clanova kluba i rekao da je za cca. godinu dana klub smanjio dug za 3,5 miliona KM(sa 8,7 na 5,2). Od duga u iznosu 5,2 miliona, 1,7 miliona je dug prema poreznoj.. Ljudima sad moras svaki **** dan to ponavljati jer neki imaju bas slabo pamcenje.
Najbitnije od svega je da funkcionisanje kluba vise nije ugrozeno, imovina kluba nije ugrozena, licence nisu ugrozene itd.
Volio bih da Grbavica bude puna u subotu i da nasim navijanjem nosimo Zelju do pobjede..
Najbitnije od svega je da funkcionisanje kluba vise nije ugrozeno, imovina kluba nije ugrozena, licence nisu ugrozene itd.
Volio bih da Grbavica bude puna u subotu i da nasim navijanjem nosimo Zelju do pobjede..
A tako dođe i taj period godine, molerisanja i krečenja.
Da li ti kontaš da si do skoro mjesečno morao imati 100.000 KM da bi normalno funkcionisao? I to pričamo o isplati duga, ne pričam o platama. A gdje su tu plate uposlenicima (igrači, stručni štab, administracija, omladinska škola i ostali uposlenici). Kolike god da su plate, treba to obezbijediti.
Šta kontaš da pare od kantona, opštine ili nečeg trećeg, mogu trajati vječno? U klubu ima materijala za isplatu, od 2000 i neke godine pa do današnjeg dana, i normalno da to spada na ljude koji su sad u klubu, neće sigurno doći predsjednik ili direktor iz tog perioda, pa platiti.
I de mi reci šta znači to što pitari plaćaju dvojicu kao mi većinu naših igrača?
Ko to ne plaća doprinose na plate? Husić koji krade, prijavljuje igrače na minimalac, ostalo ide na ruke. Samo mi objasni kako bi u ekipi imao strance da ne plaćaš doprinose? Kako bi dobio potrebne dokumente da mogu igrati?
Ne znam što ti repliciram uopšte, kad su tebi velikani uski, vicina prčija i plođeni. Time si dovoljno rekao o sebi.
Ne blamiraj se, šta Mujana boli briga koliko će ga ljudi gledati, hoće li to od navijanja i od atmosfere živjeti? Čovjek je dobio 12k platu i normalno da će prije otići tamo.
Za tvoju informaciju, u pitanju je Šošić, a ne kako si ti napisao.
Jes, eto nama će u trenutnoj situaciji pomoći informacija da smo igrali s Nju Kastlom (

I meni nije jasno kako ne viđaš direktoricu, ni na stadionu, ni na utakmicama, a valjda je jučer tek počela raditi u klubu.
Degustator graha (Šiljak) je baš jak lik bio. Treba i Selimovića vratiti, mislim da su oni taj tandem, koji bi bio dobra zamjena trenutnom predsjedniku i direktorici. Treba to pokrenuti što prije.
Da li si gledao Bibera u utakmici s Minskom? Jedan od najboljih pojedinaca na terenu.
Čovjek ti je dobro rekao, argumenti dječiji, upućenost u tematiku nepostojeća, stručnost nedostajuća.
Dobar ti je tajming, drugi put pokušaj bolje.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Dobar post ali ste vecina ovog Bibera precjenili,nw znam sta vam je 

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Zanimljiv podatak da smo od sezone 20/21 (znaci zadnje 3 sezone) na ime transfera zaradili samo 250k eura prema transfermarktu
Nema tu ništa toliko zanimljivo, sve je popriličo jasno. Uništavanje omladinskog pogona je počelo 2016. godine i danas kad su neki naši klinci trebali stasati, oni su stasali u Zrinjskom i Sarajevu. Već šest-sedam godina smo tek treća opcija svakom roditelju.
Sjetićete se tog perioda, kad je jedan čovjek prijetio ispisnicama kadetima i juniorima ako ne bude baš sve po njegovom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Tonci Mujan 13 000 KM plata u CG..ne igra se za navijače i veličinu nego za novac, posao ko svaki drugi!
-
- Kontakt:
Ljudi ne shvataju kakav je novac danas u opticaju, cak i u klubovima za koje nikad ne bi rekao da daju neke Bog zna kakve plate. Eto, Dado Sadikovic se prizekljuje. OK, njega je mozda i moguce nekako premuntati jer je nase dijete, ali on sad ima minimalno 5-6 ponuda, sto iz Srbije sto iz inostranstva, gdje mu ljudi daju sigurno puno vise nego sto mi mozemo. Kad kazem puno, mislim 500% vise. Ovo sto sad radimo je jedini ispravan (i moguc) put.
S druge strane, hiljadu puta je dokazano da ne igraju imena, pogotovo ne u PLBiH. Dobar trener, dobar i borben tim, podrska publike, i sve je moguce. Ljudi se smijali kad je doveden Dubackic iz Stupcanice, a mali odigrao sve sto je igrao sasvim korektno. Pa i Zrinjski dovede Hrvanovica iz te iste Stupcanice, a ima koliko puta veci budzet od nas? Samo sto se to kod njih zove vizija i sistem, a kod nas kokuzluk.
1921
-
- Kontakt:
Koji su to klinci stasali u Sarajevu/Zrinskom, a da su imali veze sa nama?Virtu4l je napisao/la: ↑10 avg 2023, 15:05Nema tu ništa toliko zanimljivo, sve je popriličo jasno. Uništavanje omladinskog pogona je počelo 2016. godine i danas kad su neki naši klinci trebali stasati, oni su stasali u Zrinjskom i Sarajevu. Već šest-sedam godina smo tek treća opcija svakom roditelju.
Sjetićete se tog perioda, kad je jedan čovjek prijetio ispisnicama kadetima i juniorima ako ne bude baš sve po njegovom.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Dobrodosao

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Levin, perodeformero i 42 gosta.