FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

Rodju
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rodju » 10 avg 2023, 12:58

NisamInSajder je napisao/la:
09 avg 2023, 21:35
JoeBleck je napisao/la:
09 avg 2023, 20:20
Toliko cut opalis na plate , rijesis se Messija , Buskeca , Piquea , Albe , igraca sa najvecim platama i opet ne mozes registrovati igrace.Ne kontam iskreno , gdje je kvaka.Tanko pratim u zadnje vrijeme ali jel moguce da toliki cut odradis , sigurno 40-50% i opet nedovoljno jel?
A taj Salary limit koji je uvela La Liga je najveći problem. A problem je i to što je odlaskom tih igrača, palo i dosta prihoda. Pa onda imaš Lengleta, FDJ koji ima relativno veliki ugovor, Lewa. Kako god, mislim da se ovdje kroz medije preuveličava to, eto i prošlo ljeto je bila ista priča, svi registrovani, na zimu ista priča svi registrovani. Ne govorim samo za Barcu, već općenito čitavu La Ligu. Jeste ograničavajući faktor, ali... Onda kod Barce je bilo unaprijed upisanih prihoda kao što su one prodaje Barca studiosa od prošle godine koje na kraju nisu ni ispoštovane, upisao si novce koje nisi dobio, onda računalo se na prihode koje ćeš dobiti igranjem 1/4 finala LP, a ispali u grupnoj fazi.

https://www.google.com/amp/s/en.as.com/ ... Type=amp

Eto objašnjenje tog salary limita.

jasonstatham je napisao/la:
09 avg 2023, 20:30
Imaš 950 mil evra za stadion, nemaš za registraciju igrača.
Imaš 4,5 mil evra u plati za Hernangomeza, nemaš za Jašikeviciusa i co.
Imaš da registruješ i plaćaš Neymara, a nemaš za Messija.

Puno je tu nelogičnih poteza Laporte i ekipe, najlakše se na registraciju pozivati. A Pique ih je prozivao par puta, s razlogom.
Laporta luta, čovjek je bez plana od prvog dana, improvizuje. Al da muti što se tih igrača tiče, muti što jest jest. Jedni mogu, a drugi mogu. Stadion se plaća preko kredita od JP Morgana.
Preuzimaj kormilo. Šta čekaš?

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 10 avg 2023, 13:00

Romariooo je napisao/la:
10 avg 2023, 08:59
Jest i sa takvom velicinom primismo osmicu od bajerna,cetvorku od liverooola i tricu od rome,kakve onda velicine i monstrumi tamo igraju
Istoriju mjeriš otkad ti paše.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 avg 2023, 14:46

Evander je napisao/la:
09 avg 2023, 20:31
Motivisan i zdrav Neymar je u ovom trenutku najbolji igrac na svijetu, tacka. E sad, da li on ima volju i zelju da ulozi sve u ove dvije sezone, sto je propustio u zadnjih 4, 5 godina, pitanje je. U svakom slucaju, svemirski brod je za Dembelea. Naravno da bi bilo suludo opet unistiti svlacionicu novim ego manijakom, ali ako je spreman dati dvije godine fudbalu, a manje razmisljati o instagramu i provodima, dolazak Neymara bi bio ogroman dobitak.
:rol: :rol: :rol: :rol:
Neymar bolji od Viniciusa, Haalanda i Mbapea. :rol: :rol: :rol:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 10 avg 2023, 14:58

U peak formi bi bio 3. iza Mbappea i KDBa al prije će Garcia postati Puyol
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 avg 2023, 15:02

BosniaBoston je napisao/la:
10 avg 2023, 14:58
U peak formi bi bio 3. iza Mbappea i KDBa al prije će Garcia postati Puyol
Kada ? Čovjek nije u top 10 igraca ima 3 sezone.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 avg 2023, 15:28

Kakav Neymar, Xavi ga ne zeli zbog rusenja atmosfere u svlacionici.
Gdje ce tog idiota dovoditi, taman da je najbolji svih vremena.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 10 avg 2023, 15:50

Evander je napisao/la:
10 avg 2023, 10:06
Ovo ako bi bilo tacno, apsulutno sam za.

🔴🔵🚨 | Confirmed : 𝐍𝐞𝐲𝐦𝐚𝐫 𝐉𝐑

✅🚨 | 𝐋𝐞𝐭’𝐬 𝐠𝐨 𝐬𝐨𝐨𝐧!
-Neymar to Fc Barcelona soon!
-salary will be 9 million 💶 increasing every season
-3 year deal with 1 optional
-The deal is being finalized

Contract will be signed as soon as possible

𝐋𝐞𝐭’𝐬 𝐠𝐨 sooooooooon! 🚨💣
Ovakvi uslovi su super. Ali, lako je sa Neymarom, haj slomi PSG, koji sigurno hoće da zaradi nešto. Pisalo se jučer cifra 150 miliona. A ima i ona informacija kada se pregovaralo za Dembelea, da je PSG ponudio pozajmicu Neymara.

Kako će se ovo uklopiti na kraju...
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 10 avg 2023, 16:28

let3 je napisao/la:
10 avg 2023, 15:28
Kakav Neymar, Xavi ga ne zeli zbog rusenja atmosfere u svlacionici.
Gdje ce tog idiota dovoditi, taman da je najbolji svih vremena.
Bajke novinara.
Neymar otišao u PSG zbog veće plate, a sad će vratiti u Barcelonu i smanjit svoju platu? :lol:

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 10 avg 2023, 17:57

Koliko je utakmica u ligi odigrao Neymar otkako je presao u PSG ???

2017 - 20
2018 - 18
2019 - 15
2020 - 18
2021 - 22
2022 - 20

Ljudi moji ovaj je gori od Dembelea… Neka ostane sto dalje od Barcelone

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 10 avg 2023, 18:04

Rodju je napisao/la:
10 avg 2023, 13:00
Romariooo je napisao/la:
10 avg 2023, 08:59
Jest i sa takvom velicinom primismo osmicu od bajerna,cetvorku od liverooola i tricu od rome,kakve onda velicine i monstrumi tamo igraju
Istoriju mjeriš otkad ti paše.
Ne mjerim ja historiju uopste,mesi je najveci igrac i barce i fudbala uopste u historiji,poslije svjetskog osvojenog tu nema dileme

Ja sam govorii i prije,a govorin i sad,i njegovo igranje u parizu je to potvrdilo, da je on u zadnjih 4-5 godina bio uteg barci vise nego je donosio korist,previse je hodao,premalo se zalagao,svojom indolencijom bio je los primer saigracima i ako cemo sve uspjehe barce koja je osim njega imala jos niz brutalno dobrih igraca pripisivati mesiju,isto tako on je najodgovorniji i za neuspjehe,a naravno da jeste jer je bio nosarlantan u svim najvecim blamazama barce,neka iko navede ijednu blamazu u kojoj se on nest trudio barem,da je nesto napravio a smo mi ispusili zbog odbrane lose ili njegovih saigraca,ja se u tim blamazama sjecam samo njegovog hodanja i teleceg pogleda i hladnokrvnosti a vodja je i kapiten ekipe.

Uz sve to dobijao je enormnu platu,kao neka vrhunska tri cetiri igraca zajedno,a realno ni medju deset najkorisnijih igraca nije bio u tim sezonama,zato sam reko bolje sto je otisao,da je bogdo i prije,i da je bogdo ko nejmar barem nesto donio j klupsku kasu transferom

Ove price o marketingu i prodaji dresova su suplje,klub ga je placao 100 miliona godisnje s porezima,prodaja dresova i te stvari ne vraca ni blizu novac,od prodaje dresova najvise zaradjuju trgovci,zatim proizvodjaci tj firma nike,jedan dii i sam igrac ako je tako navedeno,a sasvim mali procenat ide klubu i smijesno je vjerovati da je klub 100 miliona ili vise zaradio iskljucivo zbog mesija,marketing je bitan normalno

Sjecam se prije nekoliko godina cjelokupni prihod barce kad je bio pola milijarde eura da je marketing donosio u toj cifri 20 i nesto posto, znaci oko 100 miliona sveukupno, e sad u tome jeste mesi glavni mamac narketinski,no smijesno je misliti da je sva zarada iskljucivo zbog njega bila,barca je stogodisnji brend,raznorazne stvari donose prihode

Kada je prodaja dresova u pitanju,ima podatak daje barca prije neloliko godina prodala 2 miliona dresova u godini dana, ako je 100 eura dres prosjecno a nije,to je 200 miliona, e sad isto bio je podatak neke godine da barca od toga ima nesto oko 15 posto,a najveci dio normalno trgovci i proizvodjac nike,mozete racunati da je to oko 30 miliona eura godisnje,a i u tih 30 miliona nije samo mesi zasluzan nego su ljudi kupovali dresove drugih igraca,i nejmarovi su isli i iniestini itd itd

Dakle sve je to bitno,al mesijevu astronomsku platu marketing dresovi itd itd jesu sjelomicno pokrivali,al ni izbliza toliko koliko ljudi misle da ako imas zvijezdu dresovi ce je placati,to je žešća suplja,ne samo u mesijevom i barcinom slucaju,nego uopste

Isto tako reklame,i tu klub najmanje ima procenta ako ga i ima,kad snimi mesi reklamu za pepsi njemu ide lova kakva barca i bakraci,mozda neki sitni procenat tek
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 10 avg 2023, 19:50

Ma ti nemas pojma o zivotu a jos manje o fudbalu.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 11 avg 2023, 12:28

Jeebote ovi se fkt dogovorili sa Neymarom. :tokralju: :urnebes:

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 11 avg 2023, 12:57

Joj igranke!
1) Laporta ponudio Xaviju da bira ili Felix ili Neymar.
2) Xavija: "ne zanimaju me ni jedan ni drugi samo hoću Cancela".
3) Laporta: "hajde ba hebo desnog beka, dobićeš Fresnedu ili Maffea, a za razliku para biraj Felix ili Neymar".

Taman. Ugasi Yamala, guraj Neymara, prodaji dresove, tagiraj po ig, snimaj filmove...
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 avg 2023, 12:59

11 avg 2023, 12:57
Joj igranke!
3) Laporta: "hajde ba hebo desnog beka, dobićeš Fresnedu ili Maffea, a za razliku para biraj Felix ili Neymar".

Taman. Ugasi Yamala, guraj Neymara, prodaji dresove, tagiraj po ig, snimaj filmove...
:lol: :lol:

Dobar opis ovog cirkusa :mrgreen: :thumbup:

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 11 avg 2023, 12:59

Dabogda se ugasili ako vrate incestuoznog favelaša.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 11 avg 2023, 13:00

Yamal nema nikakve veze sa Neymarom, ne igraju istu poziciju.
Niko ozbiljan nije prenio za Neymara.
Don't hate what you don't understand.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 11 avg 2023, 13:05

Ma nema veze, nego je Yamal sinonim za mlade igrače La Masie koji neće uspjeti se progurati zbog brazilskog klovna. I njemu sličnih prevara.

Mada Yamal je lijepo odigrao protiv Tottenhama na krilu...
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 avg 2023, 13:06

11 avg 2023, 12:57
Joj igranke!

Iskreno prije bih doveo Fresnedu nego Cancela. Lik je defanzivno blago receno upitan i ocito je ozbiljan debil cim ga ni Pep ni Bayern ne zele zadrzati iako im treba bek. Realu takodjer treba desni bek pa nisu ni pomislili da ga dovedu cak ni na posudbu iako im je nudjen.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 11 avg 2023, 13:46

Kakve veze ima Yamal sa Neymarom, uopste ne igraju istu poziciju, prije da Yamal popuni prazninu Dembelea na drugom krilu, iako njegovu prazninu nije ni tesko popuniti kad skoro nikad nije ni igrao.

Meni je nevjerovatno da ce ovi dovest Neymara a da Messiju nisu mogli kao obecat registraciju pa ovaj izabrao Miami. Ala ga je Laporta naguzio nema sta.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 avg 2023, 18:56

Čuj hoće da vrate Neymara a do prije nekoliko godina lik platio da ide iz Barcelone. :crazy: Laporta izgubljen u vremenu i prostoru.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.