Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Nogometni savez BiH
Citam ovu Osimovu izjavu i malo sam ljut,a zasto?
Bas bi trebao da uradi ovo sto je rekao, da useta u savez sa kisobranom u ruci,ako zaista zeli da pomogne,a ja mislim da zeli!!! Ali ne sam, treba povesti i Acu Ristica, Hadjibegica, Mesu, Pasica, Konjica, Bolica,Papeta i dr. i lagano usetati kad bude skupstina saveza pa da vidimo ko ce se usuditi da ih istjera iz sale. Ako se stvari ne budu odvijale kako treba,onda lagano Ivica ustaje i kaze svi napolje mi preuzimamo vlast ovdje.
Sta imas pitati nekoga u Banjaluci,Mostaru ili Sarajevu.Nije ovo politicka skupstina nego sportska.A i klubovi nisu nevini,cista politika iz RS i sitnomafijaski sicar iz Federacije.
Probali smo sa bojkotom,nije islo.Mozda je upravo ovo,nasilno preuzimanje saveza od strane legendi jedino rjesenje,ma koliko ovo smijesno i naucnofantasticno zvucalo......
Bas bi trebao da uradi ovo sto je rekao, da useta u savez sa kisobranom u ruci,ako zaista zeli da pomogne,a ja mislim da zeli!!! Ali ne sam, treba povesti i Acu Ristica, Hadjibegica, Mesu, Pasica, Konjica, Bolica,Papeta i dr. i lagano usetati kad bude skupstina saveza pa da vidimo ko ce se usuditi da ih istjera iz sale. Ako se stvari ne budu odvijale kako treba,onda lagano Ivica ustaje i kaze svi napolje mi preuzimamo vlast ovdje.
Sta imas pitati nekoga u Banjaluci,Mostaru ili Sarajevu.Nije ovo politicka skupstina nego sportska.A i klubovi nisu nevini,cista politika iz RS i sitnomafijaski sicar iz Federacije.
Probali smo sa bojkotom,nije islo.Mozda je upravo ovo,nasilno preuzimanje saveza od strane legendi jedino rjesenje,ma koliko ovo smijesno i naucnofantasticno zvucalo......
malo j on star za ti i malo je to previse, mislis da bi oklijevali da ga izbace? tamo sjede ljudi bez imalo mora i griznje savjesti i na kraju opet da to uradi nista nece postic jer nas fudbal je pokvaren od mjesne zajednice pa polako prema gore, nacin izbora je nemoguc i niko nema sanse da bude izabran sem onih sto su sad, vec 20 godina su gradili ovu instituciju i svi ama bas svi ukljucujuci cistacicu su neciji ljudi...Denizmare je napisao/la:Citam ovu Osimovu izjavu i malo sam ljut,a zasto?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
-
- Kontakt:
Ova zadnja recenica mi se svidjaDenizmare je napisao/la:Citam ovu Osimovu izjavu i malo sam ljut,a zasto?

Nije ovo smiješno, ovo je revolucionarno, a na ovim prostorima se samo revolucijom moglo nešto riješiti. Zaista je tako, iako bih volio da evolucija uradi svoje, ali je to teško, jer evolutivni razvoj se ne prima na ove naše spodobe u Savezu.Denizmare je napisao/la:Citam ovu Osimovu izjavu i malo sam ljut,a zasto?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- spielführer_21
- Kontakt:
Nije to, nego evolucija može biti progresivna i regresivna. Kod nas je uvijek regresivna, još malo pa ćemo majmuni postatiavlami97 je napisao/la:Nije ovo smiješno, ovo je revolucionarno, a na ovim prostorima se samo revolucijom moglo nešto riješiti. Zaista je tako, iako bih volio da evolucija uradi svoje, ali je to teško, jer evolutivni razvoj se ne prima na ove naše spodobe u Savezu.Denizmare je napisao/la:Citam ovu Osimovu izjavu i malo sam ljut,a zasto?

Šalu na stranu, ono što legenda bh nogometa mogu uraditi je potpisati zajedničko pismo putem kojeg bi ukazali UEFI svoje nezadovoljstvo radom saveza, kao i nezadovoljstvo bh javnosti, te zatražiti od UEFE promjene. Mislim da bi to imalo kakvog-takvog efekta.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
- NoName
- Kontakt:
Samo suspenzija može neke stvari ovdje da riješi. Krenuti od nule, osnovati novi savez pa bujrum ko želi neka mu se priključi. Nikoga ne moliti, ako neko ima interes dobrodošao je, ako nema neka se i ne javlja. Lično nemam ništa protiv da imamo sistem kao UK, nek RS ima svoju reprezentaciju, da i to konačno jednom riješimo. Svakako nemamo niti jednog reprezentativca sa tih prostora (Zvjezdan je više Nijemac
).

Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- Bošnjanin_89
- Kontakt:
Druze, shvatam ja jako dobro kakve su krajnje namjere ovakve politike i ovakvih stavova. Dovoljno je provesti 2 dana u ovoj drzavi paradoksa da shvatis sta se desava, pa makar dosao sa Marsa. Znamo svi da se taj krajnji cilj ne moze nikada postici mirnim putem tako da ovakvi i slicni potezi ne vode nigdje. Sustina svega ovoga je, kao sto si i sam naveo, naivnost, glupost, utupljenost i lahkovjernost naroda koji uziva robovati nacionalistickoj politici koja nam sve ovo i radi, ali opet kazem ako ce suspenzija biti jedino rjesenje da odstranimo politicke parazite iz nogometa onda nemam nista protiv...Capt_Billy je napisao/la:Meni nije jasno kako ti ne mozes da svatis, da ljudi jednostavno ne zele da zive u ovoj drzavi. Oni zele da se odvoje, pa da imaju svoju drzavu i to vec pokusavaju raditi vec 15 god od rata mirnim putem. To je sve rezija Srbije tako da njima nije u cilju da naprave nesto dobro za ovo drzavu. Njima je ciljj da naprave toliko sranja, da ce im vise i svijet reci odvojite se. Naravno time bi ubio sve one patriote koju su zivot dali za ovo zemlju pa ne smiju to uraditi. Nisu uspjeli 4 god rata, a nas zaustavila Evropa pred sam kraj rata kada smo ih trebali zgaziti sa zemljom.
Dakle rata nije gotov, niti ce biti ikada gotov dok ne dobijemo pobjednika. Prvo treba da se rijesi poloticko stanje kako god znaju i umiju. Evropa ti nece to raditi., jer i njima ovo odgovara. Razbili su zemlja koja je trebala vladati Evropskom Uniom unutrasnjim putem, pa sada gledaju i smiju se. Jednom sam procitao bas jedan clanak jednog amera koji je istakao da 21 nece poceti dok se Yugoslavia ne razbali. Tako je i bilo!!! A nogomet ti se nasao samo na putu, dobar za promociju, i dobro prolazi kod ovog napacenog naroda i veoma glupog sve ove godine. Tako se nemojte ni cuditi, zasto oni ovo, zasto ono. Mislim sam podatak od 50 glasaca, 100% ucinak za rusenje svega u ovoj zemlji. Sta reci?? Jasna poruka nasim ogranima vlasti, ali ni ovi nasi nista bolji, primaju plate a ne rade. SMIJESNO!! LJUDI STA MI RADIMO I STA PROZIVLJAVAMO!!! I nesto sam naucio iz proslosti, da sve bas sve pocinje na nogometu. Bar kod nas je tako, jer je najpopularniji.!!!
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ma nemojmo kukati zbog suspenzije. Ovo je, koliko god to paradoksalno zvučalo, odlična stvar za bh nogomet. Konačno će se raspustiti ovaj savez, potjerat će se ljudi koji su ga doveli na niske grane, ljudi koji se najmanje razumiju u riječi u imenu saveza - fudbal/nogomet. To im je nepoznat pojam, i dobro je, za budućnost, za djecu i buduće reprezentativce, da se ovakvi ljudi, nakon intervencije FIFA-e i UEFA-e više neće miješati u takve stvari. Isto tako, nadam se da će se raspustiti (mislilm da bi trebali, jer svi odgovaraju državnom savezu) i kantonalni savezi, pa da će se sve početi ispočetka, od dna (ovo kantonalni prilično vrijedi za moj kanton, površinom najveći kanton u BiH, a koji nema nijednog kluba u top dva ranga, i gdje se velika većina klubova bori sa ostanak u trećem rangu), i da će se jednom stvoriti kvalitetna domaća liga, potpuno različita od današnje, sa proizvodnjom kvalitetnih igrača, i da će se Savez brinuti da Srbi i Hrvati iz BiH ne igraju za Srbiju i Hrvatsku, da će sudjelujući u kampovima za mlade igrače zavoljeti državu u kojoj su rođeni. Vjerujem da će nam FIFA i UEFA odabrati ljude, naravno naše, koji zadovoljavaju kriterije za vođenje najpopularnije svjetske igre.
Dalje, nadam se da će svo to smeće iz saveza, znači Munib, Suljo, Bogdan, Iljo, Hikmet, Mario, kuratz palac, završiti tamo i gdje im je mjesto - iza rešetaka. Jer ovo što su oni uradili, način na koji su doveli savez u bankrot je smiješno, i žalosno, i žalosno je da državne institucije to dopuštaju. I nadam se da se neće pojaviti neki novi Munib ili Jusuf ili Suljo.
Dalje, nadam se da će svo to smeće iz saveza, znači Munib, Suljo, Bogdan, Iljo, Hikmet, Mario, kuratz palac, završiti tamo i gdje im je mjesto - iza rešetaka. Jer ovo što su oni uradili, način na koji su doveli savez u bankrot je smiješno, i žalosno, i žalosno je da državne institucije to dopuštaju. I nadam se da se neće pojaviti neki novi Munib ili Jusuf ili Suljo.
Hayley <3
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Sad se kurcimo nesto sto nema istinskih fudbalskih legendi na celu Saveza, ali kako da ih bude kad kantonalni savezi uvijek guraju tako te laike za dobre funkcije.. Zasto nisu kantonalni savezi trazili od nekih legendi da budu njihovi kandidati? Mozemo se sada kurciti i htjeti neke revolucije da se dese, ali od toga nema nista. Jedina je opcija da Osim, Bazdarevic, Hadzibegic, Susic... odu kod Platinija i Blattera i da traze da se samo raz.**** Savez i da UEFA i FIFA formiraju novi bez suspendiranja repke.. To je naravno 99% nemoguce, ali moglo bi se pokusati da bi se reklo kasnije "Nije islo!". Mislim kad bi takav Savez imali da bi nam i liga bila puno jaca jer ne bi bilo mnogo namjestanja...
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
- Capt_Billy
- Kontakt:
Pa vidim da razmisljas pozitivno i mogu ti reci da te podrzavam. Ali naravno, za takvah poduhvat covjeka koji jedva stoji na nogama potrebna je ogromna podrska nas svih.Denizmare je napisao/la:Citam ovu Osimovu izjavu i malo sam ljut,a zasto?

Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 08 mar 2011, 13:47, ukupno mijenjano 1 put.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
- Capt_Billy
- Kontakt:
Vidi da ti iskreno kazem ja nisam misljenja da bi neka suspenzija ucinila svoje. Mozda i bi, ali bi onda dobio lopove sa stilom za nekih 5 do 10 god. Tipa Hrvatski nogometni savez. OVdje po meni, mislim na cjelokupno stanje u drzavi je potrebno nesto vise. Netko je naveo REVOLUCIJU. I stvarno mislim da je to potrebno.Bošnjanin_89 je napisao/la:Capt_Billy je napisao/la:Meni nije jasno kako ti ne mozes da svatis, da ljudi jednostavno ne zele da zive u ovoj drzavi. Oni zele da se odvoje, pa da imaju svoju drzavu i to vec pokusavaju raditi vec 15 god od rata mirnim putem. To je sve rezija Srbije tako da njima nije u cilju da naprave nesto dobro za ovo drzavu. Njima je ciljj da naprave toliko sranja, da ce im vise i svijet reci odvojite se. Naravno time bi ubio sve one patriote koju su zivot dali za ovo zemlju pa ne smiju to uraditi. Nisu uspjeli 4 god rata, a nas zaustavila Evropa pred sam kraj rata kada smo ih trebali zgaziti sa zemljom.
Dakle rata nije gotov, niti ce biti ikada gotov dok ne dobijemo pobjednika. Prvo treba da se rijesi poloticko stanje kako god znaju i umiju. Evropa ti nece to raditi., jer i njima ovo odgovara. Razbili su zemlja koja je trebala vladati Evropskom Uniom unutrasnjim putem, pa sada gledaju i smiju se. Jednom sam procitao bas jedan clanak jednog amera koji je istakao da 21 nece poceti dok se Yugoslavia ne razbali. Tako je i bilo!!! A nogomet ti se nasao samo na putu, dobar za promociju, i dobro prolazi kod ovog napacenog naroda i veoma glupog sve ove godine. Tako se nemojte ni cuditi, zasto oni ovo, zasto ono. Mislim sam podatak od 50 glasaca, 100% ucinak za rusenje svega u ovoj zemlji. Sta reci?? Jasna poruka nasim ogranima vlasti, ali ni ovi nasi nista bolji, primaju plate a ne rade. SMIJESNO!! LJUDI STA MI RADIMO I STA PROZIVLJAVAMO!!! I nesto sam naucio iz proslosti, da sve bas sve pocinje na nogometu. Bar kod nas je tako, jer je najpopularniji.!!!Druze, shvatam ja jako dobro kakve su krajnje namjere ovakve politike i ovakvih stavova. Dovoljno je provesti 2 dana u ovoj drzavi paradoksa da shvatis sta se desava, pa makar dosao sa Marsa. Znamo svi da se taj krajnji cilj ne moze nikada postici mirnim putem tako da ovakvi i slicni potezi ne vode nigdje. Sustina svega ovoga je, kao sto si i sam naveo, naivnost, glupost, utupljenost i lahkovjernost naroda koji uziva robovati nacionalistickoj politici koja nam sve ovo i radi, ali opet kazem ako ce suspenzija biti jedino rjesenje da odstranimo politicke parazite iz nogometa onda nemam nista protiv...

Postavlja se pitanje ih historije zasto je TITO bio jak, i toliko respektabilan u drustvu? Upravo sto je ove nacionaliste slao goli otok i nije im davao mogucnost da progovore. Evo sada sta se dogada, oni na vlasti, narod glupi ispasta. Pitanje, Do kada vise??

Danas smo svi svjedoci stanja u Egiptu, da je covjek koji je 30 god bio na vlasti oboren sa iste. Postavlja se pitanje tko ga je postavio da vlada tolike godine? NAROD, tko ga je oborio sa te iste vlasti? NAROD!! Dakle sve je do nas!! BAS SVE. Ja mislim da je vrijeme da jednom ustanemo svi, nebitno na jezik, nacionalnost, religiju, i da im pokazemo da nismo njigovi robovi. Bukvalno receno vraceni smo u feudalni sistem. Ali opet na kraju, NAROD STVARA, NAROD ODUZIMA!!!

Dok se narod nedigne, nece biti ni saveza ni drzave... Bosni treba da se desi slicno Egiptu i Libiji, al bez mrtvih glava..
BLUE NATION.
Ja sam za suspenziju, i to odmah!
Halalio bi i evropsko prvenstvo samo da se rjesimo ovih licimjera i lopova.I nebih tu stao, vec ih gonjat po sudovima, da odgovaraju za kriminal, utaju poreza, rusenje nogometa, kriminal, korupciju itd.
Zelim konacno jednog dana da se radujem i utakmicama nasih klubova na tv ekranima, ili da se vise puta ode na gostovanje bez bojazni da se moram halalit sa svojima prije polaska.
Zelim da se donese zakon o zabrani nacionalizma, fasizma i svakog oblika nasilja na tribinama.
Nek se zabrani prednost domaceg terena
Zelim konacno jednog dana, da kada gledam npr finale kupa BiH, da stadion bude pun navijaca, da bude festa i da pokal pobjednika kupa dodjeli neko od legendi ..osim, mesa, barbarez.., a ne usljivi cvikeras krme debelo.
Znali smo i prije da nevole ovu zemlju, i nista sto je snjom povezuje, ali ovo je vise ocito i otvoreno rusenje zemlje Bosne i Hercegovine , ali mi znamo da su sa ovim potezom samo oni na gubitku, jer oni ce nestati, a jos cemo sa novim ljudima krenuti u bolje sutra.
Ovu priliku (suspenziju) moramo iskoristiti.
Nakon suspenzije, navijacke grupe moraju se ujedinit i snaci nacin, izvrsiti pritisak i javno reci sta i kako dalje
Halalio bi i evropsko prvenstvo samo da se rjesimo ovih licimjera i lopova.I nebih tu stao, vec ih gonjat po sudovima, da odgovaraju za kriminal, utaju poreza, rusenje nogometa, kriminal, korupciju itd.
Zelim konacno jednog dana da se radujem i utakmicama nasih klubova na tv ekranima, ili da se vise puta ode na gostovanje bez bojazni da se moram halalit sa svojima prije polaska.
Zelim da se donese zakon o zabrani nacionalizma, fasizma i svakog oblika nasilja na tribinama.
Nek se zabrani prednost domaceg terena

Zelim konacno jednog dana, da kada gledam npr finale kupa BiH, da stadion bude pun navijaca, da bude festa i da pokal pobjednika kupa dodjeli neko od legendi ..osim, mesa, barbarez.., a ne usljivi cvikeras krme debelo.
Znali smo i prije da nevole ovu zemlju, i nista sto je snjom povezuje, ali ovo je vise ocito i otvoreno rusenje zemlje Bosne i Hercegovine , ali mi znamo da su sa ovim potezom samo oni na gubitku, jer oni ce nestati, a jos cemo sa novim ljudima krenuti u bolje sutra.
Ovu priliku (suspenziju) moramo iskoristiti.
Nakon suspenzije, navijacke grupe moraju se ujedinit i snaci nacin, izvrsiti pritisak i javno reci sta i kako dalje

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
- Goalgetter
- Kontakt:
Nasi, bosnjacki clanovi saveza nose veliku krivicu, ali za ovu situaciju sada, je kriv samo RS. Znaju koliko smo samo euforicni sto se tice nogometa, sto se pogotovo vidjelo u kvalifikacijama za SP2010. Sjecam se jos kad smo igrali protiv Turaka, jedne novine iz RS su napisale u naslovu ''Ratna atmosfera na Bilinom Polju''. Zavide nam na svakom cosku, i sigurno nece odustati dok nam ne uniste i ovo malo sto imamo. Statut se nece usvojiti, 100%, jer su svi bili tako iskreni, pa su glasali jednoglasno protiv.
Sad je samo pitanje kako ce nas FIFA sankcionisati. Fakt je, da ce ove kvalifikacije sigurno pasti u vodu, jer i ako nas ubace ponovo u kvalifikacije, izgubicemo bodova, a to znaci automatski da nema nista od EURA.
Svi prizeljkujemo da se samo sankcionisu ovi grobari, nista mi draze ne bi bilo od toga, pa makar da ubace UEFA-ine ljude, koji ce raditi u savezu, samo da se smaknu ove debile, ali ja licno ne vjerujem u tu soluciju, jer nismo mi bas nekakvi miljenici UEFE, pa da nam progledaju kroz prste.
Sve u svemu, dolazi tezak period za BH Fudbal, i za mene je licno nezamislivo, da ce zadnja utakmica repke biti ova protiv Rumuna. Iskreno se nadam da nece.
Sad je samo pitanje kako ce nas FIFA sankcionisati. Fakt je, da ce ove kvalifikacije sigurno pasti u vodu, jer i ako nas ubace ponovo u kvalifikacije, izgubicemo bodova, a to znaci automatski da nema nista od EURA.
Svi prizeljkujemo da se samo sankcionisu ovi grobari, nista mi draze ne bi bilo od toga, pa makar da ubace UEFA-ine ljude, koji ce raditi u savezu, samo da se smaknu ove debile, ali ja licno ne vjerujem u tu soluciju, jer nismo mi bas nekakvi miljenici UEFE, pa da nam progledaju kroz prste.
Sve u svemu, dolazi tezak period za BH Fudbal, i za mene je licno nezamislivo, da ce zadnja utakmica repke biti ova protiv Rumuna. Iskreno se nadam da nece.
nemoj tako uvijek su u RS-u nedužni za sve a kod njih cvatu ruže (naravno pričamo o fudbalu) nevjerovatno je to da se ljudi zalažu za dobrobit fudbala, ajde ne moraju na nivou BiH ali barem na nivou RS-a pa da dopuste da Borac zaigra te kvalifikacije za LP ili Europa ligu, ne oni rade i za dobrobit Borca i ostalih klubova kad ovako odlučno odbijaju jedine razumne prijedloge i rješenja. Možda ljudi misle da kad nas suspendiraju i repku i takmičenje da će im se dopustiti da se priključe Jelen super ligiGoalgetter je napisao/la:Nasi, bosnjacki clanovi saveza nose veliku krivicu, ali za ovu situaciju sada, je kriv samo RS. Znaju koliko smo samo euforicni sto se tice nogometa, sto se pogotovo vidjelo u kvalifikacijama za SP2010. Sjecam se jos kad smo igrali protiv Turaka, jedne novine iz RS su napisale u naslovu ''Ratna atmosfera na Bilinom Polju''. Zavide nam na svakom cosku, i sigurno nece odustati dok nam ne uniste i ovo malo sto imamo. Statut se nece usvojiti, 100%, jer su svi bili tako iskreni, pa su glasali jednoglasno protiv.

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
- Probisvjet
- Kontakt:
Sta njih briga za Borac. U RS-u nije institucija Borac i Banja Luka u RS-u je institucija Dodik.brazzo je napisao/la:nemoj tako uvijek su u RS-u nedužni za sve a kod njih cvatu ruže (naravno pričamo o fudbalu) nevjerovatno je to da se ljudi zalažu za dobrobit fudbala, ajde ne moraju na nivou BiH ali barem na nivou RS-a pa da dopuste da Borac zaigra te kvalifikacije za LP ili Europa ligu, ne oni rade i za dobrobit Borca i ostalih klubova kad ovako odlučno odbijaju jedine razumne prijedloge i rješenja. Možda ljudi misle da kad nas suspendiraju i repku i takmičenje da će im se dopustiti da se priključe Jelen super ligiGoalgetter je napisao/la:Nasi, bosnjacki clanovi saveza nose veliku krivicu, ali za ovu situaciju sada, je kriv samo RS. Znaju koliko smo samo euforicni sto se tice nogometa, sto se pogotovo vidjelo u kvalifikacijama za SP2010. Sjecam se jos kad smo igrali protiv Turaka, jedne novine iz RS su napisale u naslovu ''Ratna atmosfera na Bilinom Polju''. Zavide nam na svakom cosku, i sigurno nece odustati dok nam ne uniste i ovo malo sto imamo. Statut se nece usvojiti, 100%, jer su svi bili tako iskreni, pa su glasali jednoglasno protiv.
Mislim da je obratno, Dodik ce nekada krepati, a Borac ce prezivjeti ove idiote.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Srbin sam iz Srbije.
Ovo sto rade moji "saplemenici" u BiH je sramno. Dozvoljavaju sebi da uniste i ono malo kvalitetnog sporta, sto ga je ostalo u njihovoj zemlji. Jednostavno, ako ne zele da ucestvuju u Ligi/Savezu - neka se povuku i puste druge koji zele. Ne treba nekoga sputavati samo zato sto ne zelis da preuzmes odgovornost.
Pocetkom 90ih, zbog politicke situacije, Srbiji je bilo zabranjeno da se takmici u klupskom i reprezentativnom sportu.
To je dosta ostetilo nas sport i klubove/reprezentacije. Nije fer da jos neko placa zbog istrajavanja u pogresnoj politici.
Treba go.vna.re oterati i silom (ako je to jedini nacin), jer nemaju prava da upropastavaju sport, kako god da se zovu i kojoj kod etnickoj ili religijskoj grupi da pripadaju. Ko zna kad cete imati ovako dobru reprezentaciju. Klupski fudbal je na ovim prostorima umro. Sve nas uveseljava samo reprezentativni fudbal. Ne bi smelo i to da propadne.
Toliko od mene. Pozdrav svima, i istrajte u borbi za bolju BiH.
Ovo sto rade moji "saplemenici" u BiH je sramno. Dozvoljavaju sebi da uniste i ono malo kvalitetnog sporta, sto ga je ostalo u njihovoj zemlji. Jednostavno, ako ne zele da ucestvuju u Ligi/Savezu - neka se povuku i puste druge koji zele. Ne treba nekoga sputavati samo zato sto ne zelis da preuzmes odgovornost.
Pocetkom 90ih, zbog politicke situacije, Srbiji je bilo zabranjeno da se takmici u klupskom i reprezentativnom sportu.
To je dosta ostetilo nas sport i klubove/reprezentacije. Nije fer da jos neko placa zbog istrajavanja u pogresnoj politici.
Treba go.vna.re oterati i silom (ako je to jedini nacin), jer nemaju prava da upropastavaju sport, kako god da se zovu i kojoj kod etnickoj ili religijskoj grupi da pripadaju. Ko zna kad cete imati ovako dobru reprezentaciju. Klupski fudbal je na ovim prostorima umro. Sve nas uveseljava samo reprezentativni fudbal. Ne bi smelo i to da propadne.
- Capt_Billy
- Kontakt:
Svaka ti cast na ovome postu. Ali moram ti reci da nisu samo srbi krivi, vec su svi krivi za ovo!! I bosnjaci, hrvati i srbi. Tu se povezala mafija + politika. Dobio si feudalni sistem. Jos jednom ti svaka cast!!!MaGiCa je napisao/la:Srbin sam iz Srbije.

Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 08 mar 2011, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.
Pravi si "golgeter"jarane,pogodio si"u sridu"sto bi Sperci rekli:)Goalgetter je napisao/la:Nasi, bosnjacki clanovi saveza nose veliku krivicu, ali za ovu situaciju sada, je kriv samo RS. Znaju koliko smo samo euforicni sto se tice nogometa, sto se pogotovo vidjelo u kvalifikacijama za SP2010. Sjecam se jos kad smo igrali protiv Turaka, jedne novine iz RS su napisale u naslovu ''Ratna atmosfera na Bilinom Polju''. Zavide nam na svakom cosku, i sigurno nece odustati dok nam ne uniste i ovo malo sto imamo. Statut se nece usvojiti, 100%, jer su svi bili tako iskreni, pa su glasali jednoglasno protiv.
A i ovaj momak ispod sto napisa:Dodik ce krepati(sto prije to bolje i za same Bosanske pravoslavce jer on sa Srbijom i pravim Srbima nema puno zajednickog) ali ce Borac OPSTATI!
A Borac je jedno od VELIKIH BH fudbalskih imena,bilo to nekome drago ili ne.Dodik ce radi svojih lopovluka (i truda kako da obezbjedi familiju u deset koljena a na ustrb svoga licnog naroda,samo sto to taj blesavi narod"ne vidi"i ne konta) uraditi SVE.
Ja koliko sam procito i skonto,UEFA i FIFA su rekli da ce"suspendovati reprezentaciju BiH i ukoliko do juna dodje do nekog rjesenja da ce nasa repka NASTAVITI kvalifikacije normalno ali da ce bez obzira na sve oni iz UEFE i FIFE odrediti rukovodstvo saveza a u koje ce moci da udju samo bivsi fudbaleri a da ce Skupstinu saveza ciniti predstavnici KLUBOVA".Ukoliko grijesim neka me neko ispravi.Ovdje vidim neki pisu fakat bezvezarije o tome kako je tekma protiv Rumuna"zadnja tekma BiH"..
DJECO ,smiri te se.
Nema tog Dodika i te politike koja moze ukinuti niti BiH niti njenu reprezentaciju.On samo palamudi dok mu se moze ali nicija nije do sabaha gorila zato..mirni budite i okanite se ovakvih DEZINFORMACIJA...
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!
- badblueboylivno
- Kontakt:
Mislim da ne. Ako se desi suspenzija (ovo ako je nepotrebno) Savez će bankrotirati i rasformirati se. Onda slijedi stvaranje novog saveza, od nule, a on se ne može napraviti u dva mjeseca. Tako da te utakmice sa Rumunjima u gostima vjerojatno neće biti, a nisam siguran ni za one u rujnu i listopadu. Ali, ostaje za vidjeti što će se dešavati, jer ne znam da je bilo ovakvih slučajeva prije - znači gašenje jednog saveza i formiranje novog, koji predstavlja potpuno istu zemlju.
MaGiCa, odličan post.
MaGiCa, odličan post.
Hayley <3
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.