FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
20%
2. Borbu za Evropu
98
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 206

avalPacidoroP
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avalPacidoroP » 10 avg 2023, 21:39

Eh sad...pitari puni keša, Zrinjski će sada za grupe dovesti opasnih par pojačanja i imat' će pare za narednih par sezona plus kod njih porez ne postoji, Borac će biti guran sve dok je Vico na vrhu a i fino izgledaju, dok mi imamo šansu sa ovim trenerom nešto lijepo napraviti ali plivamo u dugovima...valjda i nas sunce ogrije.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 avg 2023, 21:41

avalPacidoroP je napisao/la:
10 avg 2023, 21:39
Eh sad...pitari puni keša, Zrinjski će sada za grupe dovesti opasnih par pojačanja i imat' će pare za narednih par sezona plus kod njih porez ne postoji, Borac će biti guran sve dok je Vico na vrhu a i fino izgledaju, dok mi imamo šansu sa ovim trenerom nešto lijepo napraviti ali plivamo u dugovima...valjda i nas sunce ogrije.
Mi se svakako borimo za Evropu, tako da nam svejedno koliko ulazu ovi sto se bore za titulu
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 10 avg 2023, 21:50

19vendetta87 je napisao/la:
10 avg 2023, 21:41
Mi se svakako borimo za Evropu, tako da nam svejedno koliko ulazu ovi sto se bore za titulu
Ovdje su realno tri mjesta već čekirana.
Boriti se za to jedno mjesto sa Veležom, Širokim, TC neće biti nimalo lagano, pogotovo kad znamo koliko nas savez favorizuje.
A ja sam ovaj post pisao više bazirajući na stanje koje nas čeka u budućnosti.. mi kao najveći klub u državi bi trebali stajati na nogama i boriti se za titulu.. a to je iz dana u dan sve teža misao, i sve više postajemo Hajduk za bh.tržište.. to je ono što mene najviše brine.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 10 avg 2023, 21:52

kup shvatiti maximalno ozbiljno da se uzme titula i tako dodje do evrope neovisno o mjestu na tabeli sad bih to potpisao pa makar 7. u ligi zavrsili

Vandeta
Kontakt:

Post Postao/la Vandeta » 10 avg 2023, 21:55

Lud je onaj ko otpise Zelju!!!! Zapamtite to! Utefterite!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 10 avg 2023, 22:23

Taj luzerski mentalitet, cuj borit cemo se za 4 mjesto a nismo odigrali ni jednu jedinu tekmu.

Vjerujem Basicu i igracima al baš ono.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 10 avg 2023, 22:30

Kako ćeš vjerovati igračima, koje je kako ti voliš reći, rumeni sredio?
mosa lošmi stićko tit-ula!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 10 avg 2023, 22:35

Izgleda da slabo citas, nemam ja nista protiv igraca, nisu oni krivi sto ih je rumenko doveo.
Mislim na onog pitara Rustemovica i Turanjanina zvanog japanac, kao onaj sto mu je babo kralj taksista u japanu pa amaru uvalio sina da igra beka.

Nikad nisam napisao nista protiv uprave i Basica.
Tako da znam da branis Bekrica ali barem citaj kako treba.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 avg 2023, 22:47

Pare i nisu toliko astronomske koliko se predstavljaju, dobiće otprilike 3,5 miliona eura, i to ako uzmu koji bod u grupi. Njihov budžet je preko 5 miliona eura.

Raspored će im biti takav da će do kraja godine igrati četvrtak/nedjelja. Koliko god pojačanja da dovedu, taj ritam ne mogu izdržati. I to nije bilo kakav ritam, idu Veležu u nedjelju, Evropa u četvrtak, pa u nedjelju kući s GOŠK-om. Onda, idu Borcu u nedjelju, Evropa u četvrtak, pa onda ponovo u nedjelju idu Posušju.

Pa onda, čekaju Sarajevo u nedjelju, u četvrtak igraju Evropu, a onda u nedjelju dolaze na Grbavicu. Sedam dana prije svega ovoga gostuju u Širokom. To im je recimo dio rasporeda u decembru. Misliš da imaju kvalitet da u 7 dana odigraju tri ovako teške utakmice?

Kada tu ubaciš ove već odgođene utakmice, plus minimalno jednu utakmicu Kupa, to je pakao.

Oni do 16.12. moraju odigrati minimalno 29 utakmica. U prvenstvu 19, u Evropi 9, i u Kupu minimalno 1.

Već sad bih se usudio reći da neće odbraniti titulu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 avg 2023, 22:50

I da, vanredno kolo pada u srijedu 20.09., tada smo mi trebali igrati sa njima, oni igraju Evropu u četvrtak tako da mi nećemo igrati to kolo.

Znači još jedna odgođena i još gori raspored po njih.
Voli te tvoje Sarajevo.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 10 avg 2023, 23:08

Virtu4l je napisao/la:
10 avg 2023, 22:47
Pare i nisu toliko astronomske koliko se predstavljaju, dobiće otprilike 3,5 miliona eura, i to ako uzmu koji bod u grupi. Njihov budžet je preko 5 miliona eura.

Raspored će im biti takav da će do kraja godine igrati četvrtak/nedjelja. Koliko god pojačanja da dovedu, taj ritam ne mogu izdržati. I to nije bilo kakav ritam, idu Veležu u nedjelju, Evropa u četvrtak, pa u nedjelju kući s GOŠK-om. Onda, idu Borcu u nedjelju, Evropa u četvrtak, pa onda ponovo u nedjelju idu Posušju.

Pa onda, čekaju Sarajevo u nedjelju, u četvrtak igraju Evropu, a onda u nedjelju dolaze na Grbavicu. Sedam dana prije svega ovoga gostuju u Širokom. To im je recimo dio rasporeda u decembru. Misliš da imaju kvalitet da u 7 dana odigraju tri ovako teške utakmice?

Kada tu ubaciš ove već odgođene utakmice, plus minimalno jednu utakmicu Kupa, to je pakao.

Oni do 16.12. moraju odigrati minimalno 29 utakmica. U prvenstvu 19, u Evropi 9, i u Kupu minimalno 1.

Već sad bih se usudio reći da neće odbraniti titulu.
3.5 miliona eura je i vise nego astronomsko za nasu ligu, iskreno. Pa cilj je da dodjemo na nivo srijeda-subota igranje. Ovo je sve prepozitivno za Zrinjski, nazaloar volio bih da smo mi u grupi, ali nastaviti raditi i ici prema tom cilju.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 avg 2023, 23:14

Argentina je napisao/la:
10 avg 2023, 23:08
3.5 miliona eura je i vise nego astronomsko za nasu ligu, iskreno. Pa cilj je da dodjemo na nivo srijeda-subota igranje. Ovo je sve prepozitivno za Zrinjski, nazaloar volio bih da smo mi u grupi, ali nastaviti raditi i ici prema tom cilju.
Nije to za svakoga astronomsko, uvijek gledaš budžet ekipe. Za nas bi to bilo astronomski jer samo za plate izdvajamo tri puta manje nego Zrinjski i Sarajevo.

Njima je to samo dobra zarada, ništa više od toga.
Voli te tvoje Sarajevo.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 10 avg 2023, 23:18

Virtu4l je napisao/la:
10 avg 2023, 23:14
Argentina je napisao/la:
Nije to za svakoga astronomsko, uvijek gledaš budžet ekipe. Za nas bi to bilo astronomski jer samo za plate izdvajamo tri puta manje nego Zrinjski i Sarajevo.

3.5 miliona je 65% godisnjeg budzeta Zrinjskog, itekako dobro. Zarada na ovo ide i vise, jer dolaze TV prava, sponzori, karte, itd.

Plus, sada su u poziciji da dovedu bolje igrace od svakoga, osim sto imaju da plate, svaki igrac ce zeljeti ici jer moze igrati Evropu, a pojacat ce se sigurno, sto je logicno.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 10 avg 2023, 23:40

Je li Allyson u kombinacijama?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 11 avg 2023, 00:19

Virtu4l je napisao/la:
Argentina je napisao/la:

Pa vise im se isplati igrati grupnu fazu, pa makar treci zavrsili u ligi, nego opet duplu titulu da osvoje. Ovo je ogrmona finansijska injekcija za nase uslove, pri tome jos dodaj zaradu od ulaznica, sponzora, tv prava i jos od transfera, jer ce utakmica grupne faze biti odlicna promocija igraca.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 11 avg 2023, 01:06

Nije sad da svakom klubu ovdje svaka marka više znači nešto, ali svakih 10 000 je bitno svima, sto hiljada je već nešto, ali svaki milion koji ne mora biti potrošen na dugove, kamate i ostala sranja jeste astronomska cifra. Pod uslovom da ga znaš uložit kako treba, a ako ćeš pravit pizdarije s tim onda možeš sebi guzicu sa njim obrisat. Zrinjski je ja mislim dokazao da skoro svaku marku zna potrošit, a da ne naprave sranje epskih razmjera. Pored te zarade od UEFA-e imat će iskustvo igranja na pravom evropskom nivou, više će se pročut za njih i bit će privlačniji i igračima i sponzorima. Zamislite se na poziciji igrača i da te žele 4 kluba od kojih samo jedan igra grupnu fazu. Neko od ova ostala 3 ti **** veće pare mora ponudit da bi ti propustio šansu da igraš u UEFA takmičenju. Razmišljam sad kakav je osjećaj ovom Hrvanoviću, čovjek je igrao do prije koji mjesec u Stupčanici, a za nešto jače od mjesec dana će igrati u grupnoj fazi Lige konferencije. Strašno! :roll:

U Sarajevo i Borac će se ubuduće dosta više ulagati da bi mogli da se približe Zrinjskom, a mi nismo u toj mogućnosti. Šta je tu je, trebamo da se posvetimo sebi i da budemo podrška svom Želji. Nikome od nas nije drago što se ne osvajaju trofeji, ali ne može nazor, nije moglo ni kad su Zrinjski i Sarajevo bili dosta slabiji, Borac ti nije bio ni u konkurenciji, Velež igrao u drugoj ligi, a sada nam je jedan od više konkurenata za Evropu.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 11 avg 2023, 03:03

Virtu4l je napisao/la:
Argentina je napisao/la:

Ma nema potrebe da se lažemo, naravno da je ovo astronomska zarada za bilo koju ekipu iz naše lige :mrgreen:

Pogotovo za finansijski stabilnu ekipu kao što je to Zrinjski, jer će oni sav ovaj novac moći preusmjeriti na igrački kadar i infrastrukturu. A i ovih 7 miliona je neki minimum, gdje su tu još i TV prava, ulaznice, sponzori + osvojeni bodovi u grupi (a pogledaj recimo grupu od Slovana ili Djurgardena prošle sezone).

Da, čeka ih paklen raspored do kraja godine, ali ova liga je ujednačena i bodove će gubiti sve ekipe. Za titulu je ovdje dovoljno 70 bodova naredne sezone, a nije baš da se Zrinjski borio sa nekim prethodne dvije godine, već su bježali po 20-30 bodova drugoplasiranom. Čak i da padnu zbog tog rasporeda (a da se razumijemo hoće sigurno, pogotovo zbog ovih odgođenih utakmica i kupa), opet ih vidim kao prve.

A ne treba zaboraviti da prelazni rok traje još uvijek, ja vjerujem da će oni dovesti još 2 ili 3 igrača i na ovako širok roster. Pogotovo će sada biti privlačniji zbog ulaska u grupe.
1921

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 11 avg 2023, 07:37

Kuku meni sta je ovo.Ispade da je najbolje neigrat Evropu jer imaš gust raspored.Je… pare sta će ti.Pa sabana mi meni je 60 kuka radim 6 dana sedmicno i ne kukam.Ovdje se pise koda će na front.Pa svi malo veći klubovi igraju Evropu.Igraju svake godine i nit su propali nit umorni.To i jest cilj da igrac stekne kondiciju snagu da mu za 2-3 sezone to igranje uopste ne skodi.Razmazeni smo mi previse.Kaze dobro je odigro borio se.Svaki igrac treba da se bori jer je placen a pored borbe treba da ima osnovno znanje.Pas udarac dribling pregled udarac sa distance udarac glavom centarsut i da panicno ne izbacuje loptu.Mojne mi suplje i zalit nekog zato sto igra 2-3 tekme sedmicno a ima pauzu 2 mjeseca.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 11 avg 2023, 08:07

Strah od igranja 3 utakmice u 7 dana je samo mentalna blokada. Vidjelo se protiv Nefcija u revanšu da ne možemo trčati iako smo odgodili utakmicu prvenstva i otišli tamo ranije. Stoga smo komotno mogli igrati sa Igmanom, u Bakuu bi isto onako izgledali. Samo bi u ovom drugom scenariju bila priča da ne možemo trčati jer nismo odgodili utakmicu prvenstva.

Skeptičan sam po pitanju da će uspjeh Zrinjskom nama nešto značiti. Makar ne po automatizmu. Njihova eventualna dominacija moze biti mač sa dvije oštrice. Može potaknuti ostale da više ulažu i budu bolji, a može ubiti i ono malo volje što je preostalo ljudima da prate ligu. Sreća samo u nesreći što nisu veliki klub u smislu Dinamo, Zvezda, Partizan, pa će drugi klubovi uvijek imati podršku i pritisak da ganjaju prvo mjesto.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 11 avg 2023, 08:29

Kontinuiran rad donosi rezultate i ja im na tome čestitam. Neko od prethodnika reče a evo i ja da podebljam. Vise se bojim dugoročne dominacije jer ova finansijska inekcija je za naš fudbal astonomska. Ako znali to uložiti na prava mjesta u što ne sumnjam njima frontovi 2 ili 3 neće biti nikakav problem više, što je na kraju i normalo dvije tekme u hefti igrati najmanje. Gdje smo mi dugoročno?
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, invincible1921 i 48 gostiju.