Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

mandraX
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la mandraX » 26 feb 2011, 16:15

Nolan 8-)

1:0

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 26 feb 2011, 17:02

Pretpostavljam da nije bilo chicken dancea od strane Nolana, jer je prije Toona igrao upravo za Bolton.

I da, Bolton izjednacio preko Sturridgea. Cetiri gola u cetiri meca 8-)

EDIT: Ipak sam pogrijesio. Nolan je itekako proslavio gol.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 feb 2011, 17:34

Nisam u mogućnosti da gledam tekmu, pa ne mogu suditi o istoj. No, ponovo crveni karton kada igramo protiv Boltona. :x Nadam se da ćemo do kraja utakmice uspjeti zabiti pobjedonosni gol, bila bi šteta ne ovjeriti onu pobjedu protiv Birminghama. :(
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 26 feb 2011, 18:02

bili smo bolji 5 puta...nije nam sudjen penal čisti zbog ruke.....onda sudjen je jedan offside (neznam jel bio) iz kojeg je best srusen za crveni i za penal...
onda smo falili 10 100% prilika..lovenkrands je falio sam niko oko njega s 3m...mrš.. :evil:
i onda jos ovi zabiju iz jedine sanse a i rangeru su ponistili gol zbog zaledja...nisam vidio jer je stream bio jadan..

bez bartona smo nula.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 feb 2011, 23:01

Jučer izgubismo 2 veoma važna boda. Gled'o sam highlightse, mislim da se ono moglo dobiti, al' ne treba plakati. Bitno je da i dalje dobro stojimo na tabeli, te da smo ipak daleko od zone ispadanja.

Nego, danas su se pojavile neke vijesti(kako dobre, tako i one koje izazivaju zabrinutost na mom licu). Prva je ta da je Jose Enrique na meti Milana te da je potpisao i predugovor. Naravno, ovo još nije potvrđeno i trenutno je u sferi nagađanja; još ništa ne pročitah u Otočkim medijima, tako da i dalje ne vjerujem u ovo. Nadam se da do ovoga neće doći, te da će Jose ipak produžiti ugovor sa Svrakama.

Također, City je pokaz'o interesovanje za Gutierreza. Šuška se da je klub iz Manchestera spreman ponuditi 10 miliona funti(došao je na St. James Park za nekih 6 miliona). Inače, njegov ugovor ističe 2013. godine, tako da...Nekako mi se čini da ukoliko bude odlazio, da će to biti ipak nešto veća cifra(ipak bi otiš'o u City, tako da... :mrgreen: ). Inače, isti navodi govore kako bi postojala mogućnost dolaska Adama Johsnona na St. James Park; dakle da bude klasična trampa ovih igrača. Ukoliko mene pitate, to bi bilo možda i dobro, jer Ben Arfa će biti lijevo, desno Johnson, tako da...Naravno, ovo su sve špekulacije, tako da...

Kada smo kod špekulacija, neki francuski listovi su napisali kako je Newcastle ipak u pregovorima sa Gervinhom iz Lille-a. Prije mjesec dana je procurila vijest kako smo blizu dovođenja ovog Bjelokoščanina(zahvaljujući Tioteu), a cijena bi bila oko 10-15 miliona Eura. Lično, ja sam za ovaj transfer, jer svi znamo koliko je ovo dobar posao; Gervinho i asistira i zabija, tako da...No, ostaje nam da vidimo. Olakšavajuća okolnost je to što Gervinho sljedećeg ljeta postaje slobodan igrač, pa...

Eh, ono što je izašlo u Sunday Sun-u je da je Real Madrid bio zainteresovan za dovođenje Tiote-a, no Cheick je potpisao novi ugovor sa Newcastle-om. Inače, novim ugovorom on ima zagarantovanu sedmičnu platu u visini od 50k funti, tako da sigurno nema potrebe za brzim napuštanjem Svraka.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 feb 2011, 23:09

Izgleda svrake žele lijevo krilo Seville Diega Perroti-a spremni ponuditi 6 mil funti...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 feb 2011, 23:15

Saurman je napisao/la:Izgleda svrake žele lijevo krilo Seville Diega Perroti-a spremni ponuditi 6 mil funti...
Mislim da bi se i ti ismij'o kad bih ti rek'o ko je sve povezivan sa Newcastleom(dakako, oni nerealni transferi). Jbt, čovjek bi rek'o da se radi o Bareloni kada govore o pojačanjima(mislim na medije), a ljudi iz kluba(Ashley) su škrti do bola. Iskren da budem, u pola stvari ne vjerujem. Perroti-ja sam gled'o par puta, a s obzirom da je iz Španije(mislim na ligu, da se razumijemo), možda bi se i mog'o očekivat njegov dolazak(znamo koliko igrača smo doveli sa Pirineja :mrgreen: ), al'...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 feb 2011, 00:34

Monolog je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Izgleda svrake žele lijevo krilo Seville Diega Perroti-a spremni ponuditi 6 mil funti...
Mislim da bi se i ti ismij'o kad bih ti rek'o ko je sve povezivan sa Newcastleom(dakako, oni nerealni transferi). Jbt, čovjek bi rek'o da se radi o Bareloni kada govore o pojačanjima(mislim na medije), a ljudi iz kluba(Ashley) su škrti do bola. Iskren da budem, u pola stvari ne vjerujem. Perroti-ja sam gled'o par puta, a s obzirom da je iz Španije(mislim na ligu, da se razumijemo), možda bi se i mog'o očekivat njegov dolazak(znamo koliko igrača smo doveli sa Pirineja :mrgreen: ), al'...
Za ovu mizernu cijenu dobili bi sjajnog igrača brz tehnički podkovan tek mu 22 g sigurno bi vam podigao kvalitet, jer Ashley već razmišlja o narednoj sezoni a valjda mu je u cilju pogurati Newcastle ka vrhu možda i borba euro ligu...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 28 feb 2011, 11:35

Saurman je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
Za ovu mizernu cijenu dobili bi sjajnog igrača brz tehnički podkovan tek mu 22 g sigurno bi vam podigao kvalitet, jer Ashley već razmišlja o narednoj sezoni a valjda mu je u cilju pogurati Newcastle ka vrhu možda i borba euro ligu...
rekao je pardew da nikad nijE cuo ta tog igraca...znaci NOT :lol:

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 28 feb 2011, 11:42

To je bila utakmica u kojoj ste trebali pobijediti,jer bili ste daleko bolji i dominantniji,ali...
You'll never walk alone.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 28 feb 2011, 19:07

-------harper------------
simpson--williamson--coloccini---enrique
barton--tiote---ireland(ben arfa)---jonas
--------nolan------gervinho

ovaj sastav moze dobit bilo koga u ligi....treba samo kupt gervinha i irelanda a to je oko 15m funti ukupno..irelandu je pala cijena drasticno..ostane nam jos 20m sto znaci da nema potrebe da prodajemo igrace..trebalo bi kupit nekog jeftinog branica za back up...i jednog napadaca i imamo ekipu :twisted: :twisted: :twisted:
moja zelja za napadaca osim gervinha je hugo rodallega iz wigana..istice mu ugovor iduce ljeto moze ga se probat uzet za 5-6m.....jako je pokretan, kolumbijac govori spanjolski kao enrique,jonas i colo.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 05 mar 2011, 16:24

gledatel vi utakmicu?
dajte link
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 mar 2011, 18:01

Dobra utakmica, mora se priznati, no Everton je bio bolji. Dobro, istina je da je i Newcastle im'o dobrih prilika, al' isto tako i Everton je mog'o ovo i ubjedljivije dobiti. Kada sam vidio sastav Karamela, očekiv'o sam pobjedu Svraka, a tako je i krenulo(gol Besta nakon odbitka). No, ubrzo nakon toga Everton je postigao izjednačujući pogodak(strijelac Osman), a onda i vodeći(Jagielka). Inače, i jedni i drugi su bili dosta nervozni, mora se priznati da je Webb mog'o podijeliti još barem 4-5 žutih kartona, al' to se nije desilo. Pred sam kraj meča Svrake su zabile izjednačujući gol, koji je opravdano poništen zbog prekršaja Besta u napadu. U svakom slučaju, slaba utakmica od strane Svraka, nekako je ekipa djelovala isuviše umorno(dobro, i povrede tu imaju važnu ulogu, al' i Everton nije bio kompletan), a tako se ne može igrati protiv Moyesove družine. Ništa, čestitke Evertonu na pobjedi kojom su se bodovno izjednačili sa Newcastleom.

sultanbadza
Kontakt:

Post Postao/la sultanbadza » 08 mar 2011, 06:51

Razocaran sam u posljednjih pet-sest utakmica... Vidi se da nemamo Carrolla, ne znam ni sta je sa Bartonom, nisam stigao da pratim, samo pogledam rezultate, golove, highlights, sta vec stignem, a ostalo kad budem kuci. Nisam gledao utakmicu 3 mjeseca nikakvu, pa tako ni Newcastle.

Momci igraju dobro, malo odbrana slaba, al Jose Enrique je jedan od najboljih bocnih igraca u Ligi (po meni odmah iza Bainesa). Everton nas je srusio, posteno, zasluzeno. U zadnjih pet utakmica imamo samo pobjedu u gostima kod Birminghama.

Nadam se da cemo dobiti barem dvije od sljedece 4 utakmice (Wolves i Blackpool kod kuce, Man Utd i Aston Villa u gostima), a imamo jos uvijek (mada male) sanse da se plasiramo i u Euro Ligu.

I nadam se da ce biti kakvih pojacanja na ljeto, doslo je para... Poznavajuci Ashleya, moci cemo potrositi pola od dobijenog iznosa za Carrolla, ali i to je dovoljno da se dovede dobar igrac. Za Carrola je inkasirano 35 miliona eura, pa ocekujem da cemo dovesti kakvog igraca od 20-tak miliona.

Vezni red mi se sasvim svidja - Nolan, Barton, Tiote, Ben Arfa, Guthrie, Smith (sigurno sam zaboravio koga dobrog). Ja bih doveo napadaca i odbrambenog, barem jednog, jer cemo vjerovatno zaboravit i Stevena Taylora.
Osjetio sam ga, poštovani gledaoci, ne znam kako, ali vjerovao sam da će Salihović pogoditi iz ovog slobodnog udarca...

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 08 mar 2011, 12:05

spominje se Moussa Sow, prvi strijelac francuske lige za 7M funti..vidio sam golove sve ih daje sa crte ili s 5metara, uvijek je na pravom mjestu u pravo vrijeme....gervinho mi izgleda nekako bolje.....moj izbor gervinho.. :D

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 mar 2011, 16:46

Zato Moussine makazice kroz usi Llorisa neutralisu sve golove sa linije. ;)
Oni uopste nisu isti tip igraca,Gervinho je krilni napadac,dok je Sow tipicni centarfor.Mada tesko ce Lille njih da pusti za neku smesnu cifru,pogotovo ako osvoje ligu ove godine.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 08 mar 2011, 17:18

Nevjerujem da ce Lille pustiti i Sow-a i Gervinha i Hazarda u istom prelaznom roku, pogotovo ako postanu prvaci a imaju dobre sanse, raspored do kraja im ide na ruku. Arhivirali su sve "teze" protivnike a Rennes im dolazi kuci do kraja dok idu PSG-u jedino. Najvjerovatnije ce prodati Hazarda za kojeg su interes pokazali mnogi veliki klubovi a za iducu sezonu bi trebali ostaviti ova dva igraca.

Izmedju Sow-a i Gervinha ja bih nekako odabrao prije Sow-a jer vam treba jedan "pravi" napadac. Momak ima odlican osjecaj za gol tako da bih ja prije uzeo njega nego Gervinha koji je, ako se ne varam, 2 godine mladji. Uz Besta bi dobili dobar napadacki tandem.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 08 mar 2011, 18:51

gervinho ulazi na ljeto u zadnju godinu ugovora, a ima prijatelja u newcasleu(cheick tiote) i sigurno zeli u jacu ligu.....tako da se nadam da je ON TAJ...je da je krilni napadac ali moze valjda u napadu igrat u paru s nekim... :mrgreen:
8 do 10m za njega(ipak je u zadnjoj godini ugovora)

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 08 mar 2011, 20:08

gloryhunter je napisao/la:gervinho ulazi na ljeto u zadnju godinu ugovora, a ima prijatelja u newcasleu(cheick tiote) i sigurno zeli u jacu ligu.....tako da se nadam da je ON TAJ...je da je krilni napadac ali moze valjda u napadu igrat u paru s nekim... :mrgreen:
8 do 10m za njega(ipak je u zadnjoj godini ugovora)
Ma kojih 8-10M, toliko smo takve igrače plačali prije nekoliko godina, sad izmuljamo za puno manje cifre :mrgreen:

Skoro sve igrače koje smo kupili od ispadanja u Championship smo platili puno manje nego što vrijede.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 11 mar 2011, 19:42

ovih dana nista se ne dogadja zanimljivo....pojavila su se neka imena kao navodna pojacanja....skauti idu po europi...mi ode ocemo 5 igraca na ljeto...

btw procito sam malo o transfeur Routledgea u QPR za 3M funta...dobra cijena za nas...hm mozda Larssona dovedemo iz Birminghama...free agent uskoro...

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Pensioner26 i 6 gostiju.