BH klubovi u Europi 23/24
Re: BH klubovi u Europi 23/24
nije mi nimalo drago za zrinju (ne iz nacionalistickih nego iz navijackih razloga), ali svaka cast za ovo stvarno, kapa do poda
FKŽ !
- hordasDoboj
- Kontakt:
Sta ces brate kad nema titule 22 bajrama moras se zadovoljiti manjim stvarima tipa uzmes x na derbiju, Sarajevo ne uzme titulu, Sarajevo ne bude prvi bh. klub u grupamaLobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:04koliko su mali slave zajedno s njimahordasDoboj je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:02Ali komsinice koje se prave da je nama vise krivo nego njima sto ce Zrinjski izboriti grupe![]()
Cestitke![]()
![]()
![]()

Koliko imamo sad na nacionalnim koef. je li realno da dohvatimo to 33. mjesto. Zvuci predaleko

Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Treba biti korektan i iskreno čestitati skretničarima na prolasku Zrinjskog u grupnu fazu evropskog takmičenja.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- Shategabri
- Kontakt:
Ljudi brkaju čestitku sportskom rivalu na uspjehu i radovanje zbog prolaska.
S rivalom se sportski pozdraviš na početku utakmice i ideš ih pobijediti.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
10.625 je trenutno 32. mjesto.hordasDoboj je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:09
Koliko imamo sad na nacionalnim koef. je li realno da dohvatimo to 33. mjesto. Zvuci predaleko![]()
9.125 smo mi trenutno.
Nije nedostižno, e sad šta će uraditi klubovi ostalih zemalja između nas i Armenije.
Ako ništa, odbili smo napad Islanda i trebali bi preskočiti Sjevernu Irsku ispred nas.
Koševo Zapad
- hordasDoboj
- Kontakt:
4 pobjede su 1 bod (4x 0.250) znaci da bi Zrinjski trebao dobiti 6 utakmica racunajuci i grupe a da taj koji je na 32. mjestu ne dobije nijedan bod.. Ako sam dobro shvatioShategabri je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:1710.625 je trenutno 32. mjesto.hordasDoboj je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:09
Koliko imamo sad na nacionalnim koef. je li realno da dohvatimo to 33. mjesto. Zvuci predaleko![]()
9.125 smo mi trenutno.
Nije nedostižno, e sad šta će uraditi klubovi ostalih zemalja između nas i Armenije.
Ako ništa, odbili smo napad Islanda i trebali bi preskočiti Sjevernu Irsku ispred nas.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
-
- Kontakt:
Pa i taj iza mora dobiti toliko utakmicahordasDoboj je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:214 pobjede su 1 bod (4x 0.250) znaci da bi Zrinjski trebao dobiti 6 utakmica racunajuci i grupe a da taj koji je na 32. mjestu ne dobije nijedan bod.. Ako sam dobro shvatioShategabri je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:1710.625 je trenutno 32. mjesto.hordasDoboj je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:09
9.125 smo mi trenutno.
- Shategabri
- Kontakt:
Da, jednu bi već u revanšu mogli imati, e sad sa LASK-om je rano pričati, al neka pobjeda i tu, onda ostaju još 4 u grupnoj fazi što baš i nije realno očekivati bez obzira da li to bila EL ili KL.hordasDoboj je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:214 pobjede su 1 bod (4x 0.250) znaci da bi Zrinjski trebao dobiti 6 utakmica racunajuci i grupe a da taj koji je na 32. mjestu ne dobije nijedan bod.. Ako sam dobro shvatioShategabri je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:1710.625 je trenutno 32. mjesto.hordasDoboj je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:09
9.125 smo mi trenutno.
No dobro, to je šbb škb priča sad.
Ova sezona je svakako već sad historijska za bh klupski fudbal, vidjećemo je li izuzetak ili ćemo imati kontinuitet u klupskim kontinentalnim takmičenjima.
Koševo Zapad
Ako nista izjednacili smo koeficijent iz sezone 18/19, 2.000. Sad koliko god da donesu, ostvarit cemo napredak u koeficijentu. Iskreno se i LASK moze dobiti, makar u Mostaru. Mada bi im ovo mogle biti dvije domace utakmice, s obzirom da ce biti u Linzu puno njihovih navijaca.
Nekako bi bolje bilo da udju u Konferencijsku ligu. Tu se mogu pobiti mozda i za prolaz, ako ih zrijeb malo pogleda. U EL sumnjam da mogu uzeti bod. Prejakih timova ima tamo.
Ispravka, nismo jos uzeli 2.000, ja pogresnu godinu gledao
Ali blizu smo makar da izjednacimo. Cak nije ni 2.000 koef. vec 1.500. Znaci fakticki jos jedna pobjeda da izjednacimo
Nekako bi bolje bilo da udju u Konferencijsku ligu. Tu se mogu pobiti mozda i za prolaz, ako ih zrijeb malo pogleda. U EL sumnjam da mogu uzeti bod. Prejakih timova ima tamo.
Ispravka, nismo jos uzeli 2.000, ja pogresnu godinu gledao

Ali blizu smo makar da izjednacimo. Cak nije ni 2.000 koef. vec 1.500. Znaci fakticki jos jedna pobjeda da izjednacimo
Zadnja izmjena: DamirT, dana/u 11 avg 2023, 11:37, ukupno mijenjano 1 put.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Mora raja skontat sa foruma da nije navijati i pozeliti srecu isto. Naravno dobra je stvar za pijacare sto ce imat europsku jesen u svom gradu.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.
90KA pobjednik SS foruma.
- akisarajevo92
- Kontakt:
ne laži ljuderoccosiffredi je napisao/la: ↑10 avg 2023, 23:21TSC ne može igrati grupe na svom stadionu, a isti je Space Shuttle za Bijeli BrijegSuvorov je napisao/la: ↑10 avg 2023, 23:18Igrace pod Bijelim Brijegom. Uefa gleda kroz prste dosta, eno TSC-u su dozvolili da igra trece pretkolo Lige sampiona na stadionu od 4000 mjesta, a da nece Zrinjskom dati da igra Konferencijsku ligu, makar bila grupna faza. I oni Farani ce igrati na svom stadionu iako nije bas reprezentativan.
TSC dobio je dozvolu da revanš meč protiv Brage, kao i utakmice grupne faze Lige Evrope igra na svom terenu u Bačkoj Topoli.
Don't believe the hype.
- TheNoblesMo
- Kontakt:
Pobjede i nerješeni u grupnoj fazi donose duplo bodova, znači pobjeda nosi 0.500 državnom koeficijentu, a nerješeno 0.250.
Ljeto u Europi uz JEDINI klub i JEDINU reprezentaciju
-
- Kontakt:
Vijest stara 1h, a ja post napisao jučerakisarajevo92 je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:43ne laži ljuderoccosiffredi je napisao/la: ↑10 avg 2023, 23:21TSC ne može igrati grupe na svom stadionu, a isti je Space Shuttle za Bijeli BrijegSuvorov je napisao/la: ↑10 avg 2023, 23:18
Igrace pod Bijelim Brijegom. Uefa gleda kroz prste dosta, eno TSC-u su dozvolili da igra trece pretkolo Lige sampiona na stadionu od 4000 mjesta, a da nece Zrinjskom dati da igra Konferencijsku ligu, makar bila grupna faza. I oni Farani ce igrati na svom stadionu iako nije bas reprezentativan.
TSC dobio je dozvolu da revanš meč protiv Brage, kao i utakmice grupne faze Lige Evrope igra na svom terenu u Bačkoj Topoli.

- akisarajevo92
- Kontakt:
zna se vise od deset dana da ce igrati revans protiv Brage na svom stadionu a kad su to dobili znalo se da ce i im dozvoliti i grupnu fazu EL isto kao sto ce dozvoliti Zrinjskom, posebno ako bude igrao Konferencijskuroccosiffredi je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:48Vijest stara 1h, a ja post napisao jučerakisarajevo92 je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:43ne laži ljuderoccosiffredi je napisao/la: ↑10 avg 2023, 23:21
TSC ne može igrati grupe na svom stadionu, a isti je Space Shuttle za Bijeli Brijeg
TSC dobio je dozvolu da revanš meč protiv Brage, kao i utakmice grupne faze Lige Evrope igra na svom terenu u Bačkoj Topoli.![]()
Don't believe the hype.
Znaci do 33 mjesta:
Latvija - Valmiera i Riga ostali, oboje izgubili prve utakmice od Partizanija i Twentea. Ocekujem isto u revansu. Dakle ispadaju im svi.
Irska - Ostao im samo Derry City. Igraju protiv Tobola, prvu izgubili. Ne vjerujem da ih mogu izbaciti.
Kazakhstan - Ostala Astana i pomenuti Tobol. Dakle moguce da oba tima prodju. Astana pobijedila Ludogorets prvu kod kuce.
Finska - Ostao samo Helsinki. Izgubili u gostima kod Qarabaga prvu. Ako ispadnu, a vjerovatno hoce, prelaze u Konferencijsku ligu.
Kosovo - Ostao Ballkani. Vjerovatno pobjedjuju Lincoln i na Gibraltaru.
Lihtenstajn - Ispao Vaduz davno.
Farska Ostrva - Ostao KI u LP, te B36 u Konferencijskoj. KI ce vjerovatno ispasti od Moldea, iako su prvu dobili, a B36 sigurno gubi i u Rijeci.
Sjeverna Irska - Ispali svi vec.
Dakle, od 33 do 40 mjesta (mi smo 41) lige.
Latvija ostaje bez predstavnika u zadnjem kolu kvalifikacija.
Irska takodjer.
Kazakhstan moguce 3 od 3, mada vjerujem da ispada Astana u Bugarskoj, ali i ako ispadnu idu u KL.
Finska isto ko i Astana za Kazakhstan. Ako ispadnu, a vjerovatno hoce, idu u KL.
Kosovo ce imati Ballkani u zadnjem kolu KL.
Lihtenstajn nema nikoga.
Farska Ostrva, ostaje samo KI u EL (vjerovatno).
Sjeverna Irska, ispali svi odavno.
Znaci, koeficijent mogu jos dizati Kazakhstan sigurno jer imaju cak 3 predstavnika, Finska, Kosovo, te Farska Ostrva.
Vjerovatno prestizemo Sjevernu Irsku, mozda i Farska Ostrva te Lihtenstajn na 38. mjestu. Sumnjam da Farani mogu nastaviti sve pobjedjivati. Za to bi Zrinjski morao odigrati dobar revans na Islandu te dvomec protiv Laska.
Za nesto vise tj da dodjemo do 33. mjesta, jako tesko. Jedino ako ih u grupi bas pro.sere i dobiju lakse protivnike.
Zato sam i rekao da bi vise volio da udju u KL, ako hocemo da ganjamo jos to 33 mjesto, pa makar da u sljedecu sezonu udjemo sa malim zaostatkom.
Latvija - Valmiera i Riga ostali, oboje izgubili prve utakmice od Partizanija i Twentea. Ocekujem isto u revansu. Dakle ispadaju im svi.
Irska - Ostao im samo Derry City. Igraju protiv Tobola, prvu izgubili. Ne vjerujem da ih mogu izbaciti.
Kazakhstan - Ostala Astana i pomenuti Tobol. Dakle moguce da oba tima prodju. Astana pobijedila Ludogorets prvu kod kuce.
Finska - Ostao samo Helsinki. Izgubili u gostima kod Qarabaga prvu. Ako ispadnu, a vjerovatno hoce, prelaze u Konferencijsku ligu.
Kosovo - Ostao Ballkani. Vjerovatno pobjedjuju Lincoln i na Gibraltaru.
Lihtenstajn - Ispao Vaduz davno.
Farska Ostrva - Ostao KI u LP, te B36 u Konferencijskoj. KI ce vjerovatno ispasti od Moldea, iako su prvu dobili, a B36 sigurno gubi i u Rijeci.
Sjeverna Irska - Ispali svi vec.
Dakle, od 33 do 40 mjesta (mi smo 41) lige.
Latvija ostaje bez predstavnika u zadnjem kolu kvalifikacija.
Irska takodjer.
Kazakhstan moguce 3 od 3, mada vjerujem da ispada Astana u Bugarskoj, ali i ako ispadnu idu u KL.
Finska isto ko i Astana za Kazakhstan. Ako ispadnu, a vjerovatno hoce, idu u KL.
Kosovo ce imati Ballkani u zadnjem kolu KL.
Lihtenstajn nema nikoga.
Farska Ostrva, ostaje samo KI u EL (vjerovatno).
Sjeverna Irska, ispali svi odavno.
Znaci, koeficijent mogu jos dizati Kazakhstan sigurno jer imaju cak 3 predstavnika, Finska, Kosovo, te Farska Ostrva.
Vjerovatno prestizemo Sjevernu Irsku, mozda i Farska Ostrva te Lihtenstajn na 38. mjestu. Sumnjam da Farani mogu nastaviti sve pobjedjivati. Za to bi Zrinjski morao odigrati dobar revans na Islandu te dvomec protiv Laska.
Za nesto vise tj da dodjemo do 33. mjesta, jako tesko. Jedino ako ih u grupi bas pro.sere i dobiju lakse protivnike.
Zato sam i rekao da bi vise volio da udju u KL, ako hocemo da ganjamo jos to 33 mjesto, pa makar da u sljedecu sezonu udjemo sa malim zaostatkom.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- hordasDoboj
- Kontakt:
Kad bi teoretski uhvatili to 33. mjesto, je l 2. iz lige ide u Evropsku ligu ili pobjednik kupa? Takodjer da li ispadanje iz kvalifikacija Evropske lige znaci nastavak takmicenja u Konferenciji?
- TheNoblesMo
- Kontakt:
Pobjednik kupa bi isao u Europsku ligu, ali tome se ne treba nadat jer puno drzava ima vise klubova koji su jos aktivni u Europi, cak i da nitko nista ne osvoji vise tesko cemo mi sami toliko skupit.hordasDoboj je napisao/la: ↑11 avg 2023, 12:09Kad bi teoretski uhvatili to 33. mjesto, je l 2. iz lige ide u Evropsku ligu ili pobjednik kupa? Takodjer da li ispadanje iz kvalifikacija Evropske lige znaci nastavak takmicenja u Konferenciji?
Ljeto u Europi uz JEDINI klub i JEDINU reprezentaciju
Dakle, od naredne sezone zemlje koje budu plasirane od 16.- do 33. mjesta na UEFA ranking listi imat će jedan klub u pretkolu Lige prvaka, jedan klub u pretkolu Europa lige i dva kluba u pretkolu Konferencijske lige.hordasDoboj je napisao/la: ↑11 avg 2023, 12:09Kad bi teoretski uhvatili to 33. mjesto, je l 2. iz lige ide u Evropsku ligu ili pobjednik kupa? Takodjer da li ispadanje iz kvalifikacija Evropske lige znaci nastavak takmicenja u Konferenciji?
Što se tiče proširenja Europa lige, dodajmo da ekipe koje budu poražene u prvom pretkolu Europa lige idu u treće pretkolo Konferencijske lige, ekipe koje budu poražene u drugom pretkolu Europa lige idu u play off Konferencijske lige, a ekipe koje budu poražene u play-offu Europa lige idu u grupnu fazu Konferencijske lige.
Vjerovatno onaj ko bude drugi ide u EL. Tako sam ja shvatio ovaj tekst
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kad prodju ove igraju s laskom
Ako lask prodju ide grupna europa lige
Ako treci zavrse u europa ligi idu
U osminu finala konferencijske
Imaju milion kombinacija
Svaka je dobra
Ako lask prodju ide grupna europa lige
Ako treci zavrse u europa ligi idu
U osminu finala konferencijske
Imaju milion kombinacija
Svaka je dobra
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Pobjednik kupa ide u EL, ali mi to necemo docekati svakako.
Trenutno korisnika/ca: 7republictz, fks74, Hrammm1921, Paromlinac i 41 gost.