dirkules je napisao/la: ↑12 avg 2023, 23:14
Thomas Tuchel on tonight's defeat: "I have no explanation at the moment. We're conceding the easiest of goals. It's like we haven't done anything for 4 weeks. What we've shown today has nothing to do with how we trained, the form, the atmosphere. It's alarming, just alarming"
Vidi i on da mu se ne piše dobro.
Oj pa sad tek vidim da pod njim smo dobili samo 6 od 17 tekmi
Ma malo prije kada sam gledao intervju i gledam nikako nije normalno da tako bespomoćno, bezidejno djeluje. S jedne strane pošteno je da se ne uljepšavaju stvari, ali i prošle mu je sezone slična priča bila nakon što se desi poraz.
I slažem se što si u ranijem postu večeras rekao da opšte nema nekih obrisa igre, nema strukture. Na terenu se i ne zna šta ko radi, sve je to na horuk.
A ono što si spomenuo za Laimera i da nije za prvih 11, tu se ne slažem, jer čovjek je mašina, ono večeras se uklopio u sivilo.
A i zavisi kako se gledaju stvari, ne treba nama Laimer kreirati, to bi trebao Kimmich, ali on je u dubokoj rupi. Znači on ne može nikako da se vrati, niti mentalno, niti fizički. Neke stvari su ga sputale, počev od Mundijala pa nadalje.
Što se Pavarda tiče, kojeg si i ti između ostalog kritikovao, ja sam veće rekao ranije, Pavard i Chuopo su krivi i kada ne igraju.

To se nekako ustalilo ovde. Naime složit ćeš se da je Pavard u našoj najjačoj sezoni posljednjih godina kada smo osvojili LP bio prejak na desnom beku. Poslije je bilo tu krivulja u formi, ali generalno imao je više dobrih utakmica, samo je prečesto kritikovan.
I jedna od greški Tuchela je u startu bila, što on više nije radio na ohrabrivanju, motivisanju , jer kada uletiš kao trener u sred sezone, onda moraš ohrabriti igrače koje imaš, da digneš formu onima koji su na raspolaganju, a ne da radiš previše na taktičkim finesama. A nama je ekipa djelovala prečesto psihički i mentalno slomljena. Jedino su se digli nešto u završnici, u zadnjem kolu pa su uspjeli prelomiti rezultat u svoju korist.
E sada je počela nova sezona, a opet su ti igrači nekako nesigurni, bez samopouzdanja, bar par njih. Znači to ko prvo nije riješeno, a to odmah dovodi u pitanje kakva je komunikacija između trenera i igrača, da li je tu pogođena žica. A drugo imao si sada cijele pripreme s ekipom, a ne vidi se nikakav pečat trenera, niti ekipa ima strukturu.
A još je Tuchel trener koji taktički dosta radi, a ne može opšte eto nakon dovoljno vremena neke taktičke zamisli da sprovede. Cijenim ja njega ko trenera i treba još vremena dati, ali nekako za sad djeluje kao da je zalutao. Od početka mu mislim pristup nije bio baš pravi, kao što sam gore i objasnio.
I onda je posljedica da mnogi igrači koji znaju igrati i imaju itekako nivo, na terenu sada izgledaju za dva nivoa slabiji.
A isto tako Coman mu mora igrati, Mazraoija zanemaruje, vidi se koliko je momak večeras bio željan da se pokaže i unijeo je svježinu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland