FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

armando
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la armando » 12 avg 2023, 23:13

Centre forward je napisao/la:
12 avg 2023, 22:56
Tuchel glavni krivac, definitivno. Možda se iz ovoga rodi i nešto korisno.
Nisam ga nikad previše cijenio kao trenera a da ne govorim kao pojavu i čovjeka.
Sad moram priznati da mi ga je žao.
Gledam ovaj intervju na Sat1, toliko je izgubljen i razočaran i da je i njemu manje jasno nego nama šta se ovo dešava sa ekipom.
Čak su mu i slušalice ispadale od raznih mimika i mlataranja glavom. Koja izgubljenost.

Očito je problem mnogo veći nego što mi mislimo.
Ganjamo golmana, šesticu ovakvog, šesticu kreatora, ovo ono...
Ovo sad što imamo je jako kvalitetno i po imenima i po svemu. Ali niko za nikog ne radi, niko se ne kida, nema želje, motivacije.
Kao da igraju preko neke stvari i sve im svejedno. Kao da će uskoro svi negdje drugdje otići. Da li je naišla ovakva skupina ili je nešto drugo posredi, ne znam.
@ bayo ih dobro čita i daje komentare najbliže istini.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 12 avg 2023, 23:14

Thomas Tuchel on tonight's defeat: "I have no explanation at the moment. We're conceding the easiest of goals. It's like we haven't done anything for 4 weeks. What we've shown today has nothing to do with how we trained, the form, the atmosphere. It's alarming, just alarming"
Vidi i on da mu se ne piše dobro.
Oj pa sad tek vidim da pod njim smo dobili samo 6 od 17 tekmi :rol:
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 12 avg 2023, 23:16

Grafika na poluvremenu je pokazala kako su stajali i jedni i drugi i tu je sve jasno, jedni su imali plan i borili se, drugi su se dodavali kao na lakšem treningu, kad su potrčali stvorili su priliku. Uz to i katastrofalan izbor igrača u prvih 11 ide i ovaj rezultat.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 avg 2023, 23:17

Mislim da nije rješenje mijenjati trenere svake sezone, to Bayu nigdje neće dovesti. Ako čovjeku ne možeš dati sezonu da odradi onda ga nemoj ni dovodit.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 12 avg 2023, 23:24

dirkules je napisao/la:
12 avg 2023, 23:14
Thomas Tuchel on tonight's defeat: "I have no explanation at the moment. We're conceding the easiest of goals. It's like we haven't done anything for 4 weeks. What we've shown today has nothing to do with how we trained, the form, the atmosphere. It's alarming, just alarming"
Zar mu ovo nije 13a utakmica uz skor 6-2-5?

Isto tako dugo vremena nisu u tako kratkom periodu izgubili dvaput od istog protivnika.
Iz zadnjeg susreta u maju, Leipzig imao samo 4 igrača u večerašnjoj postavi.
Ko primjetio? Nésto u uigranosti.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 avg 2023, 23:26

Veceras Tchouameni igrao, ništa od njega. Jude bi nam legao, haha.

Kada se Guererro vrati, gdje će Davies? Portugalac je jako korektan i kvalitetan igrač koji zna ispunjavati zadane zadatke. Problem su te sitne povrede ali ono je po meni baš jako pojačanje. U najboljim je godinama.

Veratti je dobar igrač, uz to prgav, toga fali ovog ekipi.

I odlično je jedan kolega primjetio, nismo se oporavili u veznom redu od odlaska THIAGA. Takav tip igrača nam treba.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 12 avg 2023, 23:27

Ima dobra u ovome, bolje sada nego da nas BMG rastavlja u po sezone i strovali mentalno ekipu da se ne mogu oporaviti do kraja iste :mrgreen:

@armando moja greška, nešto me prenijelo :D

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 12 avg 2023, 23:32

Je li Julian jos pod ugovorom? :kafa:

100% krivice snosi Tuchel, ocajan izbor igraca i ocajna postavka. Sane je nase najgore krilo, ja ne znam do kad ce on dobijati neke sanse da pokaze nesto sto je trebao prije 2 godine.
Dobra stvar da je superkup, po meni poprilicno nebitan trofej, malo jaca prijateljska, tako da ima vremena da se stvari jos poprave i popravi kadar.
dirkules je napisao/la:
12 avg 2023, 22:27
Bayern se tri ljeta nije oporavio od odlaska Thiaga.
Najbolji komentar veceras.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 12 avg 2023, 23:37

Veznjak je MUST i to ne neki Sangare nešto, neka krampa koja bi se usrala kad bi ga neko s foruma pressingo. Još jedna stvar Gravenberch, ako ga ne koristiš, ne uvodiš u ovakvoj utakmici, prodajte čovjeka. Ne treba stavati nekom u karijeri, ima Pool u redu, prodat ga, još bi se zaradilo.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 avg 2023, 23:38

Bgm valjao bi nam i neko kao Xabi Alonso, čak i ono kad je bio pred kraj karijere u Bayernu :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 avg 2023, 23:40

dirkules je napisao/la:
Ma malo prije kada sam gledao intervju i gledam nikako nije normalno da tako bespomoćno, bezidejno djeluje. S jedne strane pošteno je da se ne uljepšavaju stvari, ali i prošle mu je sezone slična priča bila nakon što se desi poraz.
I slažem se što si u ranijem postu večeras rekao da opšte nema nekih obrisa igre, nema strukture. Na terenu se i ne zna šta ko radi, sve je to na horuk.
A ono što si spomenuo za Laimera i da nije za prvih 11, tu se ne slažem, jer čovjek je mašina, ono večeras se uklopio u sivilo.
A i zavisi kako se gledaju stvari, ne treba nama Laimer kreirati, to bi trebao Kimmich, ali on je u dubokoj rupi. Znači on ne može nikako da se vrati, niti mentalno, niti fizički. Neke stvari su ga sputale, počev od Mundijala pa nadalje.
Što se Pavarda tiče, kojeg si i ti između ostalog kritikovao, ja sam veće rekao ranije, Pavard i Chuopo su krivi i kada ne igraju. :D :D To se nekako ustalilo ovde. Naime složit ćeš se da je Pavard u našoj najjačoj sezoni posljednjih godina kada smo osvojili LP bio prejak na desnom beku. Poslije je bilo tu krivulja u formi, ali generalno imao je više dobrih utakmica, samo je prečesto kritikovan.

I jedna od greški Tuchela je u startu bila, što on više nije radio na ohrabrivanju, motivisanju , jer kada uletiš kao trener u sred sezone, onda moraš ohrabriti igrače koje imaš, da digneš formu onima koji su na raspolaganju, a ne da radiš previše na taktičkim finesama. A nama je ekipa djelovala prečesto psihički i mentalno slomljena. Jedino su se digli nešto u završnici, u zadnjem kolu pa su uspjeli prelomiti rezultat u svoju korist.

E sada je počela nova sezona, a opet su ti igrači nekako nesigurni, bez samopouzdanja, bar par njih. Znači to ko prvo nije riješeno, a to odmah dovodi u pitanje kakva je komunikacija između trenera i igrača, da li je tu pogođena žica. A drugo imao si sada cijele pripreme s ekipom, a ne vidi se nikakav pečat trenera, niti ekipa ima strukturu.
A još je Tuchel trener koji taktički dosta radi, a ne može opšte eto nakon dovoljno vremena neke taktičke zamisli da sprovede. Cijenim ja njega ko trenera i treba još vremena dati, ali nekako za sad djeluje kao da je zalutao. Od početka mu mislim pristup nije bio baš pravi, kao što sam gore i objasnio.
I onda je posljedica da mnogi igrači koji znaju igrati i imaju itekako nivo, na terenu sada izgledaju za dva nivoa slabiji.

A isto tako Coman mu mora igrati, Mazraoija zanemaruje, vidi se koliko je momak večeras bio željan da se pokaže i unijeo je svježinu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 12 avg 2023, 23:41

Graven kad bi igrao 5 meceva u kontinuitetu pokazao bi da je svemirski brod za Laimere, Goretzke i takve igrace

Laimer je obicni trkac
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 12 avg 2023, 23:43

harden je napisao/la:
12 avg 2023, 23:32
dirkules je napisao/la:
Ima smisla ovaj komentar, ali samo donekle.
Alkantara je bio u Barceloni drugi izbor ( manje vise važno) I tamo često ozleđen. Kod nas pod "svojim" Pepom procvjetao. Ode Pep i njemu se ide. Uz to, i kod nas bolnica dežurna teretana.
Evo sad koliko vremena je u Liverpulu. Nešto značajno uradio i pružio? Došao kod trenera koji ga je želio. Niti se pravo uklopio a povrede se nižu ....

Genije na lopti, ljepota nepredvidljivosti. Svi smo to vidjeli.
Nije bila tolika greška njega pustiti pogotovo ako je to htio.
Veća greška je bila ne pronaći sličnog igrača.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 avg 2023, 23:46

harden je napisao/la:
12 avg 2023, 23:41
Graven kad bi igrao 5 meceva u kontinuitetu pokazao bi da je svemirski brod za Laimere, Goretzke i takve igrace
A vidi se da on ko zna s loptom, ali kako da igra u kontinuitetu, kada i ono što igra sav isprepadan djeluje.
Evo kako se Mazraoui isprsi večeras, čim je ušao.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 12 avg 2023, 23:48

effe_sa je napisao/la:
12 avg 2023, 23:40
A ono što si spomenuo za Laimera i da nije za prvih 11, tu se ne slažem, jer čovjek je mašina, ono večeras se uklopio u sivilo.
A i zavisi kako se gledaju stvari, ne treba nama Laimer kreirati, to bi trebao Kimmich, ali on je u dubokoj rupi. Znači on ne može nikako da se vrati, niti mentalno, niti fizički. Neke stvari su ga sputale, počev od Mundijala pa nadalje.
Cekaj effe, pa nije li Kimmich imao hrpu utakmica pod Nagelsmannom gdje je doslovno sam drzao sredinu terena i to radio vrhunski?! Nije to bas tako davno bilo, iznosio sam loptu dok je ispred bio Musiala ko neka hibridna osmica, al blize zehner.

A Laimer moze biti starter samo kad sve ostalo funkcionise perfektno, pa da igra kao Goretzka u Flickovoj treble sezoni, ali dugorocno on nije taj kvalitet.

Stoje vam komentari da nema nikakve strukture u igri, ok prosle godine dosao kao vatrogasac pa nije imao vremena da radi na tome, sad ima cijele pripreme i ekipa mu lici ko da se nije u putu srela.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 12 avg 2023, 23:53

effe_sa je napisao/la:
12 avg 2023, 23:40
dirkules je napisao/la:
Ma malo prije kada sam gledao intervju i gledam nikako nije normalno da tako bespomoćno, bezidejno djeluje. S jedne strane pošteno je da se ne uljepšavaju stvari, ali i prošle mu je sezone slična priča bila nakon što se desi poraz.
I slažem se što si u ranijem postu večeras rekao da opšte nema nekih obrisa igre, nema strukture. Na terenu se i ne zna šta ko radi, sve je to na horuk.
Što se Pavarda tiče, kojeg si i ti između ostalog kritikovao, ja sam veće rekao ranije, Pavard i Chuopo su krivi i kada ne igraju. :D :D To se nekako ustalilo ovde. Naime složit ćeš se da je Pavard u našoj najjačoj sezoni posljednjih godina kada smo osvojili LP bio prejak na desnom beku. Poslije je bilo tu krivulja u formi, ali generalno imao je više dobrih utakmica, samo je prečesto kritikovan.

I jedna od greški Tuchela je u startu bila, što on više nije radio na ohrabrivanju, motivisanju , jer kada uletiš kao trener u sred sezone, onda moraš ohrabriti igrače koje imaš, da digneš formu onima koji su na raspolaganju, a ne da radiš previše na taktičkim finesama. A nama je ekipa djelovala prečesto psihički i mentalno slomljena. Jedino su se digli nešto u završnici, u zadnjem kolu pa su uspjeli prelomiti rezultat u svoju korist.

E sada je počela nova sezona, a opet su ti igrači nekako nesigurni, bez samopouzdanja, bar par njih. Znači to ko prvo nije riješeno, a to odmah dovodi u pitanje kakva je komunikacija između trenera i igrača, da li je tu pogođena žica. A drugo imao si sada cijele pripreme s ekipom, a ne vidi se nikakav pečat trenera, niti ekipa ima strukturu.
A još je Tuchel trener koji taktički dosta radi, a ne može opšte eto nakon dovoljno vremena neke taktičke zamisli da sprovede. Cijenim ja njega ko trenera i treba još vremena dati, ali nekako za sad djeluje kao da je zalutao. Od početka mu mislim pristup nije bio baš pravi, kao što sam gore i objasnio.
I onda je posljedica da mnogi igrači koji znaju igrati i imaju itekako nivo, na terenu sada izgledaju za dva nivoa slabiji.

A isto tako Coman mu mora igrati, Mazraoija zanemaruje, vidi se koliko je momak večeras bio željan da se pokaže i unijeo je svježinu.
Ja sam mišljenja da Laimer nema šta donijeti Bayernu osim trke i pressinga, a to nije dovoljno za ekipu koja želi pucati na sve trofeje. On je navikao trčati za igračima, kao da sve vrijeme na treningu igra samo ganje :D
Pogotovo sam mišljenja da nema šta donijeti ekipi koja većinu utakmice ima posjed, a to je Bayern u 95% sezone. Tehnički nedorastao, o viziji da i ne govorimo, a nije ni defanzivni holder tipa kojeg TT želi. Nije školovan za holdera, jer igra ganje :D

Laimer bi bio perfekt veznjak za Kloppa i njegov stil, bio bi on i kod nas od koristi da se igra 4-3-3, slično Poolu.

Kada se uzela LP, dobro se sjećamo da Pavard nije igrao završni turnir u Lisabonu, Kimmich je bio prekomandovan za završnicu, jer je ako me pamćenje služi Pavard bio povrijeđen. Kimmichov doprinos na tom završnom turniru na beku je nemjerljiv, assist i gol Barci, asist u finalu.
Mazraouija ne miriše izgleda, čim je želio Walkera od utakmice sa Cityem u LP, kada je razgovarao na temu njegovog dolaska sa igračem. On je njegov perfekt bek.
Ostalo se slažem.

bayernmiasanmia
Kontakt:

Post Postao/la bayernmiasanmia » 12 avg 2023, 23:56

Poslije tekme Harry Kane odšeta stadionom , u fazonu bože dragi šta to bi , gdje ja dodje!!
Texta Daniela Levy i moli da ga vrati kuci . :lolno:

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 12 avg 2023, 23:56

Jel moguce da smo dobili samo 6 od 17 utakmica pod Tuchelom, zar to nije gora statistika od Klinsmanove, ispada da je najgori trener ikad sa ovim brojkama koje ima trenutno

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 avg 2023, 23:58

Laimeru je prva 'takmicarska' utakmica. Ne treba sada ni prerano donositi zakljucke, odlican je bio na pripremama. Veceras los, vidjet cemo za dalje. Mi klase sem Kimmicha nemamo u veznom redu, koliko god vi srali po njemu. Mora se dovesti vrhunski veznjak.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 13 avg 2023, 00:00

armando je napisao/la:
12 avg 2023, 23:43
harden je napisao/la:
12 avg 2023, 23:32
dirkules je napisao/la:
Ima smisla ovaj komentar, ali samo donekle.
Alkantara je bio u Barceloni drugi izbor ( manje vise važno) I tamo često ozleđen. Kod nas pod "svojim" Pepom procvjetao. Ode Pep i njemu se ide. Uz to, i kod nas bolnica dežurna teretana.
Evo sad koliko vremena je u Liverpulu. Nešto značajno uradio i pružio? Došao kod trenera koji ga je želio. Niti se pravo uklopio a povrede se nižu ....

Genije na lopti, ljepota nepredvidljivosti. Svi smo to vidjeli.
Nije bila tolika greška njega pustiti pogotovo ako je to htio.
Veća greška je bila ne pronaći sličnog igrača.
Thiago u Barci je bio dijete, to ne treba računati, još u vrijeme prime Xavija, Inieste i Busija.
Kod nas je najbolje odigrao pod Flickom onu sezonu kad smo sve uzeli, držao vezu. Nakon odlaska Pepa je on odigrao kod nas dobrih 4-5 sezona, ne uzimaju za riječ tačan broj.
I nije stvar njega, Thiaga, već stvar profila veznjaka, njegov profil nakon što je otišao je dobrano unazadio našu vezu, a nije dovedena dostojna zamjena.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.