Gdje vidis ti ovdje Vrapcicane?
Premijer liga BiH - aktuelno
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Došli sa utakmice na forum i prva stvar o kojoj pričaju je veležovci
Psihijatrija.

Psihijatrija.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Jesu li poletile ptice nase? Kerovi raspali kako ste dijete mogli na dusi nosit sa jednom prokletom kamenicom. Gamadi iz sumske zelim dug i mukotrpan put u svoju rupu. Gazi snsd prciju, gazi kerove i poserem vam se na republiku.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Psihijatrija su vasi komentari sa kojima apsolutno nemate nikakve veze i sad kmecite. Da smo kojim slucajem izgubili svrsavili bi ovdje. Sada kmecite, ono vase

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Ovo je stvarno golemo
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Zaslužena pobjeda Želje.
Favoriti za titulu Zrinjski, Borac i Sarajevo. Mislim da Sarajevo ove sezone uzima titulu. Željo je još ranjenik, krvari i polaako se oporavlja.
Najvažnije za Želju je da još malo pa završi sa dugovima i uspostavi sistem, e tad će biti u rangu gore navedenih. Iza prvih stoji stranka i politika, iza drugih isto i savez, a iza trećih privatni bogati posuđivač para... a iza Želje..... Klasa radnička.
Favoriti za titulu Zrinjski, Borac i Sarajevo. Mislim da Sarajevo ove sezone uzima titulu. Željo je još ranjenik, krvari i polaako se oporavlja.
Najvažnije za Želju je da još malo pa završi sa dugovima i uspostavi sistem, e tad će biti u rangu gore navedenih. Iza prvih stoji stranka i politika, iza drugih isto i savez, a iza trećih privatni bogati posuđivač para... a iza Želje..... Klasa radnička.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Mislim da je ispred Želje sezona poput Arsenalove prošlogodišnje
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Nemoj da na kraju opet posustanemo ziv bio.BosniaBoston je napisao/la: ↑12 avg 2023, 23:48Mislim da je ispred Želje sezona poput Arsenalove prošlogodišnje
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Ma tesko je bilo sta prognozirati. Zrinjski se nece moci nositi na dva fronta ako udje u grupe konferencijske lige.
Isti timovi ce vjerovatno biti u vrhu kao i prethodne sezone samo sto ce zanimljivija biti trka za titulu.
Isti timovi ce vjerovatno biti u vrhu kao i prethodne sezone samo sto ce zanimljivija biti trka za titulu.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
Vinko se nakon borca definitivno moze pozdraviti sa ozbiljnijim trenerskim poslom. Teski ziheras. Ekipe su mu u vjecitoj defanzivi, jedino protiv onih najlosijih u ligi napravi izuzetak i pokusa napasti od prve minute. Borac je veceras izgledao kao da nema ambiciju da prelazi na protivnicku polovinu i da je cilj samo odrzati nulu do kraja utakmice.
Nije ovo ni 50% mogućnosti ove ekipe. Nego je Vinko po običaju išao ziceraški, da ne primi gol, a utrpaćete ga nekako pa se malo zeznuo.AvantiBL je napisao/la: ↑12 avg 2023, 23:15Željezničar, sa igrom od večeras, lagano može uzeti titulu, nijedna ekipa im ne može parirati. Međutim, realno je da nema šanse da svaku utakmicu odigraju ovako kao večeras, 200% iznad mogućnosti. Mnogo manje ekipe (na papiru) će ih ohladiti na sred Grbavice.

Još uvijek nismo kompletni.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Vinko lici na trenera samo ako mu je ekipa drim tim. Cim su njegova ekipa i protivnicka ekipa egal, njegovo trenersko umijece ili neumijece dolazi do izrazaja. Zato je uzeo trofeje sa Zrinjskim i odigrao dobro onu jesen kod vas. Cim je ostao bez Tatara i Rahmanovica na zimu, na proljece se raspao jer vise nema osjetno najbolju ekipu.Herson je napisao/la: ↑13 avg 2023, 00:02Vinko se nakon borca definitivno moze pozdraviti sa ozbiljnijim trenerskim poslom. Teski ziheras. Ekipe su mu u vjecitoj defanzivi, jedino protiv onih najlosijih u ligi napravi izuzetak i pokusa napasti od prve minute. Borac je veceras izgledao kao da nema ambiciju da prelazi na protivnicku polovinu i da je cilj samo odrzati nulu do kraja utakmice.
Mogu i ja biti trener kad imam Bilbiju, Jakovljevica, Mesanovica, Filipovica i ostale u prajmu.
40 minuta gostujuci tim nije imao 5 pasova. Karikiram ali je tako izgledalo. Nevjerovatna dominacija ali falila zavrsnica. Falio taj pas Krpicu, mada mu je Cosic odigrao jedan strasan. Ali smirenost sredine, i zadnje linije u prvom poluvremenu je stvarno za pohvalu. Drugo je onaj hajc evropski kad smo letili po terenu cetiri utakmice. Ovo prvo poluvrijeme ekipa zadnji red i sredina su izgledali fenomenalno.
Malo na Borac da se osvrnem pa cu se vratiti na utakmicu. Ovaj Borac je jak ali veoma lose vodjen danas. Morali su igrati grublje i jace. Doci Zelji i za 45 minuta napraviti 2-3 faula je neozbiljno. Pa ako nista one presing faulove nad Cocom i Acom da su pravili. Presinga nije bilo. Dvojica zaganjaju zadnju liniju. Shvatam zasto. Aco i Coca su jaki na lopti a ispre njih su Rustemovic i Mekic koji kad je prime oni su vec okrenuti prema naprijed. Vrancic je tehnicar strasan ali okretan kao vagon. Ova dvojica cim je prime vec imaju pred sobom viziju sta i kako dalje. Ako se kojim slucajem oni pritisnu Galic i Jasarevic su tu da iznesu loptu. Zato mogu shvatiti zasto nije bilo visokog presinga. Ali ne mogu shvatiti nonsarlantnost igraca Borca. Mlaki su bili. Ali i dosta korektni. Nije bilo prgavosti i prljavih poteza. Onaj start na Galica sa dvije noge sa ledja ali momak se izvinuo i vidi se da nije imao namjeru.
Ja sam na nasoj temi napisao da nam nisu pucali na go. Jedna sansa pored gola i stativa. Basic bas Marinkovica nadigrao. Ali trka i borba nasih igraca je na zavidnom nivou. Kao da igramo Evropu. Pogotovo poslije durgog gola. Na svaku "niciju" loptu smo trcali kao da mi gubimo 2:0 a ne oni. A sa takvim smo nabojom i usli u tekmu.
Muftic, Mekic, Krpic, Gasal, Cosic, Rustemovic, Jasar, Galic, Coca, Aco bez primjedbe. Amoah imao onaj potez na pocetku kad onoga na glavu baci ali mislim da je mogao bolje odigrati.
Drago mi je da je proslo sve bez incidenata jer se zadjnih par sedmica kuha politicka situacija iz BL na relaciji BL-SA. Ali toga nije bilo veceras. I dobro je da su gosti ostali do haman 88. minute ako se ne varam. Pricati o posjeti, atmosferi i navijanju juga na Grbavici je suvisno. To neka pricaju navijaci koji to jednom dozive u par mjeseci. Mi evo treci put u par sedmica. Postaje nam nekako normala.
Sudija. Kad pobjedis brzo zaboravis mu greske. Kad izgubis i najmanje mu se sjestis. Sudija se zahebao. Precijenio je Borac. Nije siljio providno. Ali im je dao 3-4 faula i situacije iz kojih jace ekipe zabijaju golove. I imao je par fula sa kartonima. Ali i nama je dva kartona oprostio pa nije fer da se na to kacim. Ali recimo Kosoricu svirati onaj faul sa strane kad je onaj sam sebe podapeo je smijenso. I onaj pred kraj kad mu dade zuti. Ono nije faula vidjelo. Sto se ostalog tice nije sjeckao igru. I mislim da je to bitno. Nije uvukao nervozu ni medju njihove ni medju nase igrace. Igrao se fudbal. Mozda zato sto je Zeljo sakrio loptu a ovi nisu letili grubo.
Ali nemojte se zavaravati. Jak je ovaj Borac i bez sudija. Vidjecete. Ovo je danas Basic nadmudrio Vinka. Ali vidjecete da ce ovaj Borac lako uzeti neke od konkurenata za evropu.
Malo na Borac da se osvrnem pa cu se vratiti na utakmicu. Ovaj Borac je jak ali veoma lose vodjen danas. Morali su igrati grublje i jace. Doci Zelji i za 45 minuta napraviti 2-3 faula je neozbiljno. Pa ako nista one presing faulove nad Cocom i Acom da su pravili. Presinga nije bilo. Dvojica zaganjaju zadnju liniju. Shvatam zasto. Aco i Coca su jaki na lopti a ispre njih su Rustemovic i Mekic koji kad je prime oni su vec okrenuti prema naprijed. Vrancic je tehnicar strasan ali okretan kao vagon. Ova dvojica cim je prime vec imaju pred sobom viziju sta i kako dalje. Ako se kojim slucajem oni pritisnu Galic i Jasarevic su tu da iznesu loptu. Zato mogu shvatiti zasto nije bilo visokog presinga. Ali ne mogu shvatiti nonsarlantnost igraca Borca. Mlaki su bili. Ali i dosta korektni. Nije bilo prgavosti i prljavih poteza. Onaj start na Galica sa dvije noge sa ledja ali momak se izvinuo i vidi se da nije imao namjeru.
Ja sam na nasoj temi napisao da nam nisu pucali na go. Jedna sansa pored gola i stativa. Basic bas Marinkovica nadigrao. Ali trka i borba nasih igraca je na zavidnom nivou. Kao da igramo Evropu. Pogotovo poslije durgog gola. Na svaku "niciju" loptu smo trcali kao da mi gubimo 2:0 a ne oni. A sa takvim smo nabojom i usli u tekmu.
Muftic, Mekic, Krpic, Gasal, Cosic, Rustemovic, Jasar, Galic, Coca, Aco bez primjedbe. Amoah imao onaj potez na pocetku kad onoga na glavu baci ali mislim da je mogao bolje odigrati.
Drago mi je da je proslo sve bez incidenata jer se zadjnih par sedmica kuha politicka situacija iz BL na relaciji BL-SA. Ali toga nije bilo veceras. I dobro je da su gosti ostali do haman 88. minute ako se ne varam. Pricati o posjeti, atmosferi i navijanju juga na Grbavici je suvisno. To neka pricaju navijaci koji to jednom dozive u par mjeseci. Mi evo treci put u par sedmica. Postaje nam nekako normala.
Sudija. Kad pobjedis brzo zaboravis mu greske. Kad izgubis i najmanje mu se sjestis. Sudija se zahebao. Precijenio je Borac. Nije siljio providno. Ali im je dao 3-4 faula i situacije iz kojih jace ekipe zabijaju golove. I imao je par fula sa kartonima. Ali i nama je dva kartona oprostio pa nije fer da se na to kacim. Ali recimo Kosoricu svirati onaj faul sa strane kad je onaj sam sebe podapeo je smijenso. I onaj pred kraj kad mu dade zuti. Ono nije faula vidjelo. Sto se ostalog tice nije sjeckao igru. I mislim da je to bitno. Nije uvukao nervozu ni medju njihove ni medju nase igrace. Igrao se fudbal. Mozda zato sto je Zeljo sakrio loptu a ovi nisu letili grubo.
Ali nemojte se zavaravati. Jak je ovaj Borac i bez sudija. Vidjecete. Ovo je danas Basic nadmudrio Vinka. Ali vidjecete da ce ovaj Borac lako uzeti neke od konkurenata za evropu.
Njegomirovic i Kazlagic, pod ruku!
Saveze, stidi se, sluga si politike!
Saveze, stidi se, sluga si politike!
Crni Njegomir nije sjeckao igru, što znači da je korektno sudio. Ne treba pretjerivati. I prošle godine su bili pošteni u prvim kolima pa je Lalat dobio otkaz. Sačekajte utakmice 26:6 odnos faulova i 7 žutih....
Nemoj se praviti grbav, 3-4 nepostojeca faula im je navuko oko 16 metara
menstrual
Željo se uz Sarajevo polako izdvaja kao glavni kandidat za titulu.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
-
- Kontakt:
Zeljo unistio bojca, njegomirovic g.ovno bi sigurno svasta sudio da su ovi mogli prici golu, u 3 4 situacije oko 16m je svirao nepostojece faulove i isto tako lagane kontakte, al uzalud
Igman je nayebo iducu
Igman je nayebo iducu
-
- Kontakt: