FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
96
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
27
13%

Ukupno glasova: 203

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 13 avg 2023, 08:05

Seniori FK Željezničar- FK Borac 2-0 (Mekic X2)
Juniori FK Željezničar - FK Željezničar BL 4-3. (Sabic x2, Efendic i Alibasic)
Kadeti FK Željezničar - FK Sloga Doboj 4-2 (Šaran x2, Fočo i Djorda)
Pioniri FK Željezničar - FK Borac 2-0

Danas
Juniori 2 FK Željezničar- FK Famos 17:00
Kadeti 2 FK Željezničar - FK Famos 15:00

Sabic opet dominira nakon kadeta evo u juniorima prva tekma dva gola
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 13 avg 2023, 08:17

Uživajmo svi u ovome što nam prikazuju SŠ i ekipa.
Ali nemojmo se zanosit i bit prvaci svemira nakon prvog kola.
Kao što šef reče, prvi mačići se bacaju u vodu.

VOLIM TE ŽELJO!
Tegeltija, j…. ti gospođu u slezenu

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 13 avg 2023, 08:25

Divna noc u Dolini cupova. :clap: :clap:
Ima li negdje onaj niz Basica od kada nas je preuzeo? Samo poraz od Neftchi, cini mi se s PL, Evropom i prijateljskim.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 13 avg 2023, 08:51

Zeljeznicar dominantan!
Svaka cast igracima i SS!!
Mekic prekucao ovu ligu. Dok smo ga prosle godine tjerali da ide.. u ovom sistemu ko Zidan djeluje. Pun samopouzdanja, jednostavno majstor. On i Muftic su dokaz koliko mi znamo o fudbalu generalno. Nadam se da ce Beca, Gasal, Drljo krenuti njihovim stopama.
I ostalima svaka cast, mozda su Beca i Turunjanin malo podbacili i malo manje od njih Rustemovic.
Ostali svi za 10 odigrali.

Kakva rotacija, bukvalno su mu svi igraci igrali u ove tri utakmice koje je imao na raspolaganju. :bow:

Ova ekipa je sinoc bila bez Aljabera, Alysona, Drlje, Drine, Stilica, Ovcine, Sehica. Sistem kad postoji moze sve!

I da se najebem majke onom ko je posjetu procjenuo 7000. Ispade pola stadiona prazno.

Bravo Željo!!

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 13 avg 2023, 09:01

Paromlinac je napisao/la:
13 avg 2023, 03:14
MrAmarOsim je napisao/la:
13 avg 2023, 02:02
GIBRA je napisao/la:
13 avg 2023, 01:32
Nepozeljan si grobaru,lopovcino!
Ti mu reci papčino klasična. Čovjek prati Želju non stop, iako nije ni na koji nači u klubu, a tvoj grandiozni se ni udostojio nije barem na jednu domaću utakmicu doći.
Kako znas na koga se ovo odnosilo ?
Nije teško, duže vrijeme čitam forum pa znam šta ovaj papak jedino zna komentarisati. Ako imaš dilemu uđeš mu na profil i vidiš šta jedino zna pisati.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 13 avg 2023, 09:11

Virtu4l je napisao/la:
13 avg 2023, 00:53
Na tri Željina foruma se piše samo o sjajnoj igri, na društvenim mrežama isto, samo na lobotomiji pljuju i tjeraju Amoaha. Uz standardno vrijeđanje Amara. :bow:

Najbolji igrač ekipe (uz Mekića) se ljuti što je zamijenjen, baš čudno. :rol:

Kakva je to skupina kretena i idiota, bruka i sramota. :crazy:
Nevjerovatno majke mi. Ne može čovjek da vjeruje o čemu pišu. Navikli valjda na taj sistem...
Željezničar za život cijeli!

1921TM87
Kontakt:

Post Postao/la 1921TM87 » 13 avg 2023, 09:16

Čestitam Mekiću, velika stvar dati 2 gola u derbiju kao zadnji vezni. Al đaba sve kad ti vrijednost na TM-u uređuje pitar, i koliko god dobar da budeš, a jesi za ovu ligu, to nema prevelikog uticaja.
Pohvalio bih i Čosića, prva utakmica u Željinom dresu, pokretljiv, hrabar, uigran, brz... uz Ovčinu, mogao bi se nazvati pojačanjem. Mislim da će on biti i bolji, ako je ovako kvalitetno odigrao prvu utakmicu. Po meni fali jak, visok i stamen zadnji vezni i krilo. Ostalo je ok za našu ligu i borbu za 3,4 mjesto (Europa).

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 13 avg 2023, 09:28

Ma uzitak je gledati ovakvog Zelju. Korak po korak samo i nek nam potraje sto duze amin.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 13 avg 2023, 09:31

Vrijednost na TM-u uređuje pitar.
Posjetu ispred saveza procjenjuje pitar.
Sudiju ispred saveza određuje Borac.

Džaba je, opet ne mogu Želji ništa. Prvo se vidjelo u Evropi, a evo polahko ako Bog da se vidi na terenu i na tribinama u ligi.

Ne znam zašto još niko ne pohvali upravu i klub za nepuštanje muzike u čast poginulim u Gradačcu, i to je jedino veliki Željo uradio u ovoj našoj ligi.

Kada ne poluvremenu ne bijaše muzike, nagrada dođe odmah u drugom poluvremenu, dva gola padoše za manje od 10 minuta.
Željovci zapamtite, kad cijeniš sebe i svoga, onda te i Bog čuva.

Čuva Bog Želju svog!

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 13 avg 2023, 09:36

Ne razumijem to za procjenu posjete,ne moze ti niko tamo drugi odrediti koliko je bilo gledalaca ako imas te brojace.Valjda klub zna tacno koliko je prodao i skenirao karata.Jedino ako ti brojaci uopste rade.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 13 avg 2023, 09:40

Previse se lazi pise o Amoahu, a ne znam zasto. Strucni stab i igraci znaju njegovu situaciju, svi su upoznati sa njegovim privatnim problemom i svi su mu podrska. Ne postoje nikakva laziranja povreda, nikakvi penali koje navodno ne placa i slicne gluposti.
Poslije onakve igre pisati o Amaru i Amoahu je bolesno i bezobrazno i radi se sa ciljem da se unose nemir medju igrace pa da krenu losi rezultati i problemi, a da se na nova tv pojavi spasitelj koji ce nam objasniti kako Zeljo treba funkcionisati.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 avg 2023, 09:45

SudoHusika je napisao/la:
13 avg 2023, 09:11
Nevjerovatno majke mi. Ne može čovjek da vjeruje o čemu pišu. Navikli valjda na taj sistem...
Ja prvi smatram da je greška što je izveo Amoaha, Borac se otvorio, znači idealno za njega da im čini čuda u kontrama i polukontrama, ali vjerujemo šefu i on zna zašto je to uradio. Možda čovjek još uvijek nije dovoljno spreman, možda ga čuva, ali i njega razumijem, ima 21 godinu, najskuplji igrač ekipe, jednostavno mu se igra.

Umjesto da to okrenu na pozitivu i želju i htijenje igrača, oni bi mu davali ispisnice i stavili ga na klupu, dijelili vaspitne. :roll: Da je to jedan komentar, pa hajde, ali to je masa komentara.

Ljudi ne mogu da podnesu da je ovo novi Željo i da se isti pravi bez njihovog Ajatolaha.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Viking1921
Kontakt:

Post Postao/la Viking1921 » 13 avg 2023, 09:52

Sto se tice ovih sto ih spominjete , majku im **** nece vise nikad ni morz ni megamix pribliziti se grbavici sjeme im se zatrlo.
Irfo svjesno kvare atmosferu s ovim sto ih spominju brisi im postove

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 13 avg 2023, 09:56

Virtu4l je napisao/la:
13 avg 2023, 00:53
Na tri Željina foruma se piše samo o sjajnoj igri, na društvenim mrežama isto, samo na lobotomiji pljuju i tjeraju Amoaha. Uz standardno vrijeđanje Amara. :bow:

Najbolji igrač ekipe (uz Mekića) se ljuti što je zamijenjen, baš čudno. :rol:

Kakva je to skupina kretena i idiota, bruka i sramota. :crazy:
Ne želim da ulazim u interne razloge netrpeljivosti jednih i drugih na ova dva forumam, mislim isključivo na navijače Želje. Kada imam šta za napisati napišem i na jednom i na drugom forumu. Sa pisanjem nekih navijača Želje se slažem, sa nekim malo manje. Ali osnovna razlika je ta što tamo piše 80% navijača Želje i 20% pitara i botova, a na ovom 70% pitara i botova a samo 30% navijača Želje. Vjerovatno ima neki razlog što je ovdje ovolikom broju pitara sa više nickova omogučeno da pišu. Dakle nazivati onih tamo 80% skupinom kretena i idiota je bruka i sramota.

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 13 avg 2023, 10:00

Viking1921 je napisao/la:
13 avg 2023, 09:52
Sto se tice ovih sto ih spominjete , majku im **** nece vise nikad ni morz ni megamix pribliziti se grbavici sjeme im se zatrlo.
Po nekim pricama a u bh
futbalu sam dosta povezan nebitno kako. On ima itekako zasluge u ovom sad zelji.
Nek me isprave bolji poznavaoci.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 avg 2023, 10:02

Valter je napisao/la:
13 avg 2023, 09:56
Ali osnovna razlika je ta što tamo piše 80% navijača Želje i 20% pitara i botova, a na ovom 70% pitara i botova a samo 30% navijača Želje. Vjerovatno ima neki razlog što je ovdje ovolikom broju pitara sa više nickova omogučeno da pišu. Dakle nazivati onih tamo 80% skupinom kretena i idiota je bruka i sramota.
Da, da, pa zato nema pet postova o utakmici, a ima 15 o Amaru i Amoahu. :guz:

Ovo je najopularniji sportski forum na balkanu pa je logično da kvantitet donosi i određeni nekvalitet.

Da se ponovim, da ti bude jasnije, svako ko nakon sinoćnje igre Željezničara piše o Amoahu i Amaru u tom kontekstu je maliciozni kreten i idiot.
Voli te tvoje Sarajevo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 avg 2023, 10:06

Odlična utakmica, da mi je neko rekao da ćemo protiv Borca odigrati najrahatniju tekmu na Grbavici u zadnjih par godina, zaista mu ne bih vjerovao.

Oni su bili apsolutno nemoćni, u takvoj konstalaciji ti ne može pomoći ni sudija koji je u suštini manje-više bio korektan sa iznimkom gdje je u oba poluvremena imao periode od po 5-10 minuta gdje je njima šiljio faulove k'o na traci na našoj polovini, ne bi li valjda malo pritisak prebacio i na drugu stranu i to je u principu jedino što je Borac sinoć uradio. Kartonima nas je onako, lagano izyebao, na kraju ispadne mi mesari a oni igrali al' hajde ko ga yebe, nije vrijedan spominjanja.

Tempo je većim dijelom utakmice bio odličan, mi smo trkački stvarno na jednom vrlo visokom nivou (za naše standarde) i to se osjeti. Ne bih sad nešto puno analizirao i detaljisao, svi smo sve vidjeli, samo bih pohvalio Muftića koji je bio izuzetno siguran na onim izlascima i Gasala koji je pokazao znakove života.

Sad je "euforija" skočila, navijači su malo napumpani i na Bašiću je potežak zadatak da smiri ekipu i pokuša nastaviti ovako. Imamo sad Posušje dole, sa njima se uvijek moglo igrati i eto nadam se toj pobjedi pa da napunimo Grbavicu protiv TC-a.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 13 avg 2023, 10:07

club21 je napisao/la:
13 avg 2023, 10:00
Viking1921 je napisao/la:
13 avg 2023, 09:52
Po nekim pricama a u bh
futbalu sam dosta povezan nebitno kako. On ima itekako zasluge u ovom sad zelji.
Na koga mislis, Amara ili Senada.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 avg 2023, 10:08

club21 je napisao/la:
13 avg 2023, 10:00
Po nekim pricama a u bh
Naravno da ima i hvala mu na tome, kad je teško, uvijek uleti sa parama i ne pita kad će mu se vratiti. To je najbliže što treba prići klubu, da pomogne kad zatreba, da ima gospodsko mjesto na zapadu i da uživa.

Čak sam i za to da kad se bude rješavalo pitanje pomoćnog, da se prvo njemu ponudi da bude partner kluba jer čovjek zna raditi posao.

Ali u strukture kluba, na mjesta gdje se odlučuje - NIKAD VIŠE.
Voli te tvoje Sarajevo.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 13 avg 2023, 10:10

Sto se tice tekme, sve je vec napisano, da se ne ponavljam.

Posjeta odlicna
Atmosfera jos bolja
Igraci na visini zadatka, nijedne zamjerke nemam jer mi smo zavrsili tekmu sa Becom, Turanjaninom i Biberom u veznom redu, Edis bi se ubio, doslovno :mrgreen:

I za kraj, Basicu, veliki naklon, samo tako nastavi i nemoj da se nadignes, mozemo ozbiljne stvari da napravimo. Podrsku ces sigurno imati :opaopa: :opaopa:

Zivimo Zeljeznicar :cool:

Next stop Posusje :kafa:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: voltron30, zlatandr i 22 gosta.