Ofanzivno to fulanje će se nadomjestiti Kaneom, to je i Choupo u jednom periodu prošle sezone davao ekipi, sigurnost u završnici gdje nije propuštao prilike, to sa Kaneom vjerovatno neće biti problem. Veća je stvar da ekipa izgleda kao prava ekipa, da su uigrani da znaju kad se igra pressing kad se malo vrati nazad, "odmara" u bloku, kao onomad kod Juppa gdje je ekipa bila navijena kao singerica. Večeras je ovo djelovalo raštelovano, raštrkano, i vjerujem da tu do TT-a nije. U medijima se govori da je povećao nivo direktnosti prema igračima, kritikama igračima, a isto tako igrači su dosta hvalili njegov način, da objasni tačno šta treba da radi igrač, koja je njegova uloga i dio terena. Previše nepovezanosti, nerazumijevanja, ili kao Upa ispadanja iz svoje pozicije. TT tu mora naći način kako ujediniti ih, povezati ih, jer ovo večeras imalo je obrisa Nike Kovača, jest da je isti izgubio svlačionicu u svom vaktu al meni je dosta slično.effe_sa je napisao/la: ↑13 avg 2023, 01:10Ali u suštini možemo mi govoriti fali možda ovo, fali ono, ali ipak i s ovim kadrom, koji je sada još dodatno pojačan, pa i sa onim puno slabijim (što se dokazalo u prošlosti) mogu se uzeti trofeji, daleko doći u LP, pa igrati i dobar fudbal, samo kada iz većine ovih igrača izvućeš maksimum. A trenutno su daleko od tog maksimuma, a nemamo nikakve ni stabilnosti nazad, dok naprijed puno fulamo..Ali nema tu nijedan trener puno argumenata za opravdanje, ako uspjeh izostane....![]()
FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Bas tako, na papiru ova ekipa ima itetako potencijala, ali na terenu nema te mehanike da covjek kaze ovo je pravi stroj, ovi momci igraju ko jedno.
Necu reci da je do trenera, treba mu dati vremena, ali se ne mogu oduprijeti dojmu da je igra jako dugo ista, jos od njegovog prethodnika. Pa ako se vec znalo da ovaj gaji slicne zamisli, zasto se nije krenulo na neki drugaciji tip trenera, recimo Ten Hag ili tako nesto.
U ovih nekoliko utakmica smo primili masu golova, a recimo De Liht i Kim nijednom nisu bili skupa na terenu, pa zasto se to ne uigrava ako bi trebali bit pocetni stoperski tandem.
Zasto se Cancelo nije otkupio za tih nekih 45-50mil i da imas klasu na toj poziciji. Danas je Mazraoui bio ok, ali ne vidim ja u njemu klasu i prevagu na terenu. Joao bi imao 10+ asista samo na Kanea.
Napad smo sad dugorocno rijesili, a za sredinu stvarno ne znam i ne vidim neko ocito rjesenje.
Necu reci da je do trenera, treba mu dati vremena, ali se ne mogu oduprijeti dojmu da je igra jako dugo ista, jos od njegovog prethodnika. Pa ako se vec znalo da ovaj gaji slicne zamisli, zasto se nije krenulo na neki drugaciji tip trenera, recimo Ten Hag ili tako nesto.
U ovih nekoliko utakmica smo primili masu golova, a recimo De Liht i Kim nijednom nisu bili skupa na terenu, pa zasto se to ne uigrava ako bi trebali bit pocetni stoperski tandem.
Zasto se Cancelo nije otkupio za tih nekih 45-50mil i da imas klasu na toj poziciji. Danas je Mazraoui bio ok, ali ne vidim ja u njemu klasu i prevagu na terenu. Joao bi imao 10+ asista samo na Kanea.
Napad smo sad dugorocno rijesili, a za sredinu stvarno ne znam i ne vidim neko ocito rjesenje.
Cancelo se nije otkupio jer je budala i pravi probleme van terena, to je i Tuchel jednom rekao na pressici da razlozi njegovog odlaska nisu fudbalski.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- Pensioner26
- Kontakt:
U Bayernu ko u osinjaku, svaki trener gubi svlačionicu? Tu nešto ne štima, ko je odgovoran? Kimmich ili Müller? Ne moze ni jedan trener ne valjati.
-
- Kontakt:
Bayernu fale veznjak i golman.
Inače, 21. 5. napisah...
Inače, 21. 5. napisah...
Kova je bio dostupan za bagatelu i šteta što ga se nije uzelo.CarlitoBrigante je napisao/la: ↑21 maj 2023, 12:13Dobro je za Bayern da spuši sve.
Za sljedeću sezonu obavezno treba kvalitetno investirati, po mogućnosti u svakoj liniji u po jednog kapitalca.
Napadač je pod mus, i to mora biti netko ozbiljan tipa Kane ili barem RKM.
Pravi veznjak je isto neophodan. Kova ili Rice bi bili top pojačanja. Laimer je isto ok, ali kod njega imam neku rezervu.
U obrani moj prvi pick bi bio Kim.
Mislim da je vrijeme i za novo dugotrajno rješenje na golu.
Za prodaju ima dosta kandidata od kojih se može skupiti fina lova. Upamecana, Davies, Pavard, Kommisch, Goretzka, Gnabry, Sane, Mane. Sve ponude za njih treba razmotriti. 3-4 prodati.
Pa dobitna kombinacija iz one Jupp sezone je Martinez kao radilica koja kupi sve i Švajni koji je također iza ali brzinski razigrava i opasan je po golu, trenutno imamo sve igrače koji idu naprijed i ostavljaju iza rupetinu, nemaju discipline, njemački Thiago se u prosjeku lopte rješava nakon 5 minute vrćenja oko svoje osi, a gol je u opasnosti ako baš slučajno neko nešto pogodi jednom godišnje.dirkules je napisao/la: ↑13 avg 2023, 00:42Al je s njim igra bila daleko fluidnija, daleko brže se prenosilo težište igre s jedne strane na drugu, Bayern sa njim je imao opcija kako se riješit pressinga protivnika. Protiv gotovo svakog protivnika tu nije bilo problema, u mojim očima je radio ono što veznjak treba raditi. Možda imaš drugačije mišljenje no mislim da ćeš se složiti da nama nedostaje taj profil, tehnički dotjeranog veznjaka.
Nije slučajno da manje više nemaju problema sa otvorenim protivnicima koji onda fasuju porciju i sve je divno i krasno, čim se netko zatvori i krene na kontre slijedi raspad, kako ćeš nešto napraviti ako Kane za pola sata dobije jednu loptu koja i nije bila nešto korisna...
Prva ponuda Uniteda za Pavarda odbijena po Falku.
Odakle ova izmisljotina da je Tuchel "izgradio" karijeru igrajuci sa 3 pozadi?
Igrao je sa 4 pozadi i u Dortmundu i u Parizu, nije lik tek u Chelseau postao trener.
Sto se tice utakmice, bio na stadionu i nije to toliko lose izgledalo ali po obicaju se nakon poraza pretjeruje. Rezultat na poluvremenu vrlo lahko mogao biti 3:1.
Tuchel je zasluzio kritike zbog sastava. Pavard koji sjedi na spakovanim koferima mu igra a na klupi Mazraoui koji je 3 put bolji fudbaler od njega.
Igrao je sa 4 pozadi i u Dortmundu i u Parizu, nije lik tek u Chelseau postao trener.
Sto se tice utakmice, bio na stadionu i nije to toliko lose izgledalo ali po obicaju se nakon poraza pretjeruje. Rezultat na poluvremenu vrlo lahko mogao biti 3:1.
Tuchel je zasluzio kritike zbog sastava. Pavard koji sjedi na spakovanim koferima mu igra a na klupi Mazraoui koji je 3 put bolji fudbaler od njega.
-
- Kontakt:
Iskreno ovaj poraz je nešto najbolje što se moglo desiti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Jeste ali malo sutra.Bundesliga je napisao/la: ↑13 avg 2023, 11:14Iskreno ovaj poraz je nešto najbolje što se moglo desiti.
Ako im nisu dovoljni samari iz prosle sezone onda nece ni ovo ponizenje od strane Leipziga.
Treba naglasiti da je sinoc teren poprilicno lose izgledao uprkos novoj hibridnoj travi.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
- Kontakt:
Mislim u smislu pojačanja. Da su pobijedili, vjerovatno bi bilo, ma možemo mi i bez veznjaka/golmana. A i dobro je da se desilo na startu, da se uozbilje. Što se tiče terena, to sam odmah na početku utakmice rekao pa me ovdje forumaš @armando napao. Baš loše je izgledao travnjak.Omerbavarac je napisao/la: ↑13 avg 2023, 12:04Jeste ali malo sutra.Bundesliga je napisao/la: ↑13 avg 2023, 11:14Iskreno ovaj poraz je nešto najbolje što se moglo desiti.
Ako im nisu dovoljni samari iz prosle sezone onda nece ni ovo ponizenje od strane Leipziga.
Treba naglasiti da je sinoc teren poprilicno lose izgledao uprkos novoj hibridnoj travi.
-
- Kontakt:
Realno, fair price.
- Centre forward
- Kontakt:
Realno je malo.
Al' eto, situacija je daj šta daš samo da se rješimo papka.
Al' eto, situacija je daj šta daš samo da se rješimo papka.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
-
- Kontakt:
Ma nek ga samo već prodaju. Ne očekuje niko ništa posebno za njega. Goni da više ne gledamo. Veznjak i golman su prioriteti, a trebalo bi dovesti i desnog beka. Mazraoui podložan povredama, Stanišić može proći, od Sarra nema ništa.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Nikad nisam podrzavao hibride, more vako more nako. Ako je desni bek onda je desni bek, ako je stoper onda je stoper. Na svijetu ima, medju igracima, koji promil da moze biti hibrid i grati dvije/vise pozicija na TOP levelu, pogotovo nazad. I to kod hibridnih trenera i u hibridnih formacijama.
Slazem se da 3 nazad pa naprijed 4-3 ili 5-2 je TOP jer imas Daviesa lijevo i Comana desno.
Slazem se da 3 nazad pa naprijed 4-3 ili 5-2 je TOP jer imas Daviesa lijevo i Comana desno.

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ja bih radije ganjao neko probojno krilo pa makar nekoga doveli na posudbu.
Po mogucnosti da to bude ljevak jer od Sanea nema nista, ocito je da on nikada nece pokazati ono sto je Bayernu potrebno.
Po mogucnosti da to bude ljevak jer od Sanea nema nista, ocito je da on nikada nece pokazati ono sto je Bayernu potrebno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Imamo dosta manekena, profila koji nisu ni svjesni gdje i za koga igraju. Nema timske igre, rijetko se daje maksimum. Nemamo lidera pravog a kamo li više njih. Nema prznica, neki su blizu 30im a ni sa kim se nisu pofajtali na terenu, zagalamili ili se žestoko pobunili na sudijske pogreške.
Uljuljkani i razmaženi. Jel nije po njihovom obore nos i špekulacije o odlasku. Veliko je to pitanje kako to rješiti i može li se uopšte?
Evo često osporovani Pavard nije takav lik kakva su većina. Treba se zapitati zašto mu se ide iz Bayerna. Ne uklapa se u masu?
Uljuljkani i razmaženi. Jel nije po njihovom obore nos i špekulacije o odlasku. Veliko je to pitanje kako to rješiti i može li se uopšte?
Evo često osporovani Pavard nije takav lik kakva su većina. Treba se zapitati zašto mu se ide iz Bayerna. Ne uklapa se u masu?
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Ko te bolan napao?Bundesliga je napisao/la: ↑13 avg 2023, 12:08na . Što se tiče terena, to sam odmah na početku utakmice rekao pa me ovdje forumaš @armando napao. Baš loše je izgledao travnjak.

Žestok napad

Što se tiče golmana, juče se Ajaksov Rulli povrijedio tako da i on otpada. Bono, de Gea ili pak Juvetov gladijator Ščešni
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.