FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Steta moglo se je do boda pa možda i do tri,...Belmin, Nuka pa i Huso stagniraju odnosno padaju iz godine u godinu, kad ostanu jednom bez TC mogu lagano završit kariere (na žalost)...Nerealno mi je više ovo sa Belminom, sjedi ti dvije utakmice na klupi igrač koji je prošle sezone zabio 8golova u sloveniji, a ti uvodiš Belimna i slične...
Haris
Mešinović jeste promašaj ali po meni nije on večeras glavni razlog poraza da bi se ograničili samo na njega.Uz nedostatak sreće i manjak koncentracije Hadžića, mi gubimo utakmicu i zbog toga što nam ne radi "bedem" odbrane-kombinacija Fejzić-Šukilović(Bihorac i ostali).Široki je nabacio četiri-pet lopti iz prekida i kornera u naših 16m i rezultat je gol,stativa i još jedna solidna prilika.Mi smo nabacili više lopti u kazneni prostor širokog,a rezultat je ništa jer je golman Širokog u kombinaciji sa odbrambenim igračima sve prijetnje lagano neutralisao.
Prošle godine su Fejzić,Šukilović i Čeliković( i ostali) primili hrpu golova iz prekida i kikseva a evo i ove godine se ponavlja isto.
Prema tome Bošnjaković treba da na treninzima konačno uvježba odbranu prekida ili da se traži neka druga kombinacija igrača.Na kraju krajeva doveli smo Ristića,Mesu i 2 golmana pa ih treba i koristiti.
Prošle godine su Fejzić,Šukilović i Čeliković( i ostali) primili hrpu golova iz prekida i kikseva a evo i ove godine se ponavlja isto.
Prema tome Bošnjaković treba da na treninzima konačno uvježba odbranu prekida ili da se traži neka druga kombinacija igrača.Na kraju krajeva doveli smo Ristića,Mesu i 2 golmana pa ih treba i koristiti.
Prejeftino pusten gol.
Ali nije samo gol problem, svaki ubacaj sa strane iz prekida nama pravi velike probleme - ocito je da se to ne brani kako treba...
Ali nije samo gol problem, svaki ubacaj sa strane iz prekida nama pravi velike probleme - ocito je da se to ne brani kako treba...
Nije ovaj kolumbijanac vise sa nama. Mozda se otvori druga prilika...
- Daklem, prijatelji moji,sinoć smo gledali odličnu kazališnu predstavu :"TRI ZA TRI"(BODA).Glavni akteri su bili Kazališni klub Široki i Kazališni klub Tuzla.Ima rezona za ovu odluku od strane Husića.U 5 kola mi imamo GOŠK,Zrinjski ,Široki,Sarajevo i Željezničar.Isto će biti od 12. kola jesenas.Opet,GOŠK,Zrinjski,Široki,Sarajevo i Željezničar.Husić se odlučio da sad na strani prepusti ali će dobiti u 13. kolu na Tušnju 3 boda.Moći će imati ziher 3 boda u džepu a i očistiti ekipu od kartona i naravno odigrati utakmicu bez umaranja.Ne zaboravimo i sada igramo protiv Sarajeva i Željezničara i tako će se ponoviti još jednom ove jeseni.Vrlo dobro nam je ekipa i da je bilo oprave ne bi izgubii sigurno.Neću komentarisati niti jednu situaciju na terenu a ni igrače po na osob.Mislim da je besmisleno.Za Mešinovića se slažem sve što je napisano,on je naprosto" anti fudbaler". Okrenimo se Sarajevu ,duga je sezona.
"U ponedjeljak ostaje jedna utakmica i to od 17 sati kada igraju Tuzla City i Sarajevo".
Bošnjaković se nije osvrtao na propuštene šanse svog tima, najavio i meč protiv Sarajeva
Zadnje ažuriranje: 13/08/2023 u 23:13
Široki Brijeg je na Pecari rezultatom 1:0 savladao Tuzla City.
Svoj komentar utakmice dao je prvi strateg Tuzla Cityja, Milenko Bošnjaković.
“Nećemo se sada vraćati na šanse. Širokom čestitke na pobjedu, mi idemo dalje. Želim im sreću u nastavku prvenstva”, rekao je Bošnjaković, te otkrio zašto je napravio izmjenu na poluvremenu, ali je i najavio meč protiv Sarajeva.
“Njihovo desno krilo je odličan igrač, išli smo da sačuvamo našeg igrača i da ne dobije crveni karton. Očekuje nas teška utakmica protiv Sarajeva, ali mi se ne predajemo.”
Zadnje ažuriranje: 13/08/2023 u 23:13
Široki Brijeg je na Pecari rezultatom 1:0 savladao Tuzla City.
Svoj komentar utakmice dao je prvi strateg Tuzla Cityja, Milenko Bošnjaković.
“Nećemo se sada vraćati na šanse. Širokom čestitke na pobjedu, mi idemo dalje. Želim im sreću u nastavku prvenstva”, rekao je Bošnjaković, te otkrio zašto je napravio izmjenu na poluvremenu, ali je i najavio meč protiv Sarajeva.
“Njihovo desno krilo je odličan igrač, išli smo da sačuvamo našeg igrača i da ne dobije crveni karton. Očekuje nas teška utakmica protiv Sarajeva, ali mi se ne predajemo.”
Nisam znao da je Adnan Osmanhodžić sad u našem stručnom štabu.
Utakmica u ponedjeljak je iz razloga što Sloboda igra u subotu. Teren zahtjeva bar 24 sata pauzu. To je glavni razlog. Bit će navijača Sarajeva iz okolnih mjesta a i organizovano Horde zla. Dal će nas biti to je upitno.
Bit će nas sigurno.Nije loše što je radni dan jer, ipak će Sarajevo biti uskraćeno za navijače ,osim Hordi.Da je pod reflektorima poslije 20:00 ne kažem.Ovako u 17:00 ,ko može stići iz okolnih mjesta?
Tačno je da Mešinović nije kriv, loša sreća, loš Migi, loš Nukić i još kad dodamo tu i Hadžića i nista boljeg Husu onda je poraz jedino što se moglo desiti od jako loše ekipe čiji je jedini kvalitet motiv i igrač sa brojem 9CityCity je napisao/la: ↑13 avg 2023, 23:53Mešinović jeste promašaj ali po meni nije on večeras glavni razlog poraza da bi se ograničili samo na njega.Uz nedostatak sreće i manjak koncentracije Hadžića, mi gubimo utakmicu i zbog toga što nam ne radi "bedem" odbrane-kombinacija Fejzić-Šukilović(Bihorac i ostali).Široki je nabacio četiri-pet lopti iz prekida i kornera u naših 16m i rezultat je gol,stativa i još jedna solidna prilika.Mi smo nabacili više lopti u kazneni prostor širokog,a rezultat je ništa jer je golman Širokog u kombinaciji sa odbrambenim igračima sve prijetnje lagano neutralisao.
Ordagić mora na Husino mjesto što prije a Husi tražiti mjesto na beku ili na tribinama.
Belmin zna igrati lopte, njegov problem je samopouzdanje kojeg vjerovatno neće nikad dobiti.
Sarajevo se mora ozbiljno shvatiti i bar ne izgubiti jer dva vezana poraza su preduslov i za treći u nizu što nikako nije dobro.
Kako možeš napisati da Belmin zna. Pa niko u PL nije dobio više kredita od njega. Ne, za njega nije ovaj sport.Beledija je napisao/la: ↑15 avg 2023, 16:47Tačno je da Mešinović nije kriv, loša sreća, loš Migi, loš Nukić i još kad dodamo tu i Hadžića i nista boljeg Husu onda je poraz jedino što se moglo desiti od jako loše ekipe čiji je jedini kvalitet motiv i igrač sa brojem 9CityCity je napisao/la: ↑13 avg 2023, 23:53Mešinović jeste promašaj ali po meni nije on večeras glavni razlog poraza da bi se ograničili samo na njega.Uz nedostatak sreće i manjak koncentracije Hadžića, mi gubimo utakmicu i zbog toga što nam ne radi "bedem" odbrane-kombinacija Fejzić-Šukilović(Bihorac i ostali).Široki je nabacio četiri-pet lopti iz prekida i kornera u naših 16m i rezultat je gol,stativa i još jedna solidna prilika.Mi smo nabacili više lopti u kazneni prostor širokog,a rezultat je ništa jer je golman Širokog u kombinaciji sa odbrambenim igračima sve prijetnje lagano neutralisao.
Ordagić mora na Husino mjesto što prije a Husi tražiti mjesto na beku ili na tribinama.
Belmin zna igrati lopte, njegov problem je samopouzdanje kojeg vjerovatno neće nikad dobiti.
Sarajevo se mora ozbiljno shvatiti i bar ne izgubiti jer dva vezana poraza su preduslov i za treći u nizu što nikako nije dobro.
Moj dojam o njemu je, da on ima ogroman strah na terenu koji ne može da potisne.husrefbeg je napisao/la: ↑15 avg 2023, 22:04Kako možeš napisati da Belmin zna. Pa niko u PL nije dobio više kredita od njega. Ne, za njega nije ovaj sport.Beledija je napisao/la: ↑15 avg 2023, 16:47Tačno je da Mešinović nije kriv, loša sreća, loš Migi, loš Nukić i još kad dodamo tu i Hadžića i nista boljeg Husu onda je poraz jedino što se moglo desiti od jako loše ekipe čiji je jedini kvalitet motiv i igrač sa brojem 9CityCity je napisao/la: ↑13 avg 2023, 23:53Mešinović jeste promašaj ali po meni nije on večeras glavni razlog poraza da bi se ograničili samo na njega.Uz nedostatak sreće i manjak koncentracije Hadžića, mi gubimo utakmicu i zbog toga što nam ne radi "bedem" odbrane-kombinacija Fejzić-Šukilović(Bihorac i ostali).Široki je nabacio četiri-pet lopti iz prekida i kornera u naših 16m i rezultat je gol,stativa i još jedna solidna prilika.Mi smo nabacili više lopti u kazneni prostor širokog,a rezultat je ništa jer je golman Širokog u kombinaciji sa odbrambenim igračima sve prijetnje lagano neutralisao.
Tuzla City uoči duela sa Sarajevom doveo pojačanje iz redova gradskog rivala
PREMIJER LIGA BIH15/08/2023 u 21:50 h
Tuzlaci su sa novim igračem potpisali trogodišnji ugovor, a za očekivati je da on u narednom periodu bude itekako važan za svoj tim
FK Tuzla City je putem zvanične stranice objavio da je njegov novi član postao Jasmin Osmić, koji u ekipu dolazi iz gradskog rivala Slobode.
Bočni igrač je ponikao u Slobodi, rođen je 2001. godine, a dosad je za tuzlanski tim odigrao 89 seniorskih utakmica, od čega 82 premijerligaške.
Sedam puta je nosio dres mlade reprezentacije BiH, a Slobodu je napustio nakon što je ovaj tim ispao iz Premijer lige BiH. Sa Tuzlom je potpisao trogodišnji ugovor.
PREMIJER LIGA BIH15/08/2023 u 21:50 h
Tuzlaci su sa novim igračem potpisali trogodišnji ugovor, a za očekivati je da on u narednom periodu bude itekako važan za svoj tim
FK Tuzla City je putem zvanične stranice objavio da je njegov novi član postao Jasmin Osmić, koji u ekipu dolazi iz gradskog rivala Slobode.
Bočni igrač je ponikao u Slobodi, rođen je 2001. godine, a dosad je za tuzlanski tim odigrao 89 seniorskih utakmica, od čega 82 premijerligaške.
Sedam puta je nosio dres mlade reprezentacije BiH, a Slobodu je napustio nakon što je ovaj tim ispao iz Premijer lige BiH. Sa Tuzlom je potpisao trogodišnji ugovor.
Nećemo dugo moći računati na njega.Nije obavio ni dan priprema.
@husrefbeže, ja sam napisao da mali zna igrati lopte a da to nemože iznijeti na pravi način jer mu to ne dozvoljava njegov mentalni sklop.... na kraju krajeva ja sam njega davno prekrižio kao profi igrača.
Zašto je u ekipi to znaju njegovi mentori.
Ekipa je u Širokom odigrala solidno iako su podbacili ključni igrači( Migi, Hadžić i Huso).
Problem je što se moraju vaditi na Sarajevu i Želji jer kvota poraza u prvom dijelu je načeta a svaka ekipa koja ima vise od 5- 6 poraza u ovakvom šampionatu ne zaslužuje respekt ni od koga pa čak ni od vlastitih igrača.
Naravno da moju podršku neće izgubiti bez obzira na br. poraza.
Zašto je u ekipi to znaju njegovi mentori.
Ekipa je u Širokom odigrala solidno iako su podbacili ključni igrači( Migi, Hadžić i Huso).
Problem je što se moraju vaditi na Sarajevu i Želji jer kvota poraza u prvom dijelu je načeta a svaka ekipa koja ima vise od 5- 6 poraza u ovakvom šampionatu ne zaslužuje respekt ni od koga pa čak ni od vlastitih igrača.
Naravno da moju podršku neće izgubiti bez obzira na br. poraza.
-
Ponosnipodrinjac
- Kontakt:
Mislim da nam ovaj Osmić nije bio uopće potreban. Ovo je više dokazivanje kako možemo olako pokupiti njihovu djecu iz njihove svetinje. Momak nije nista pokazao ni kod njih pa ne vidim smisao dovođenja osim ovog razloga iznad. Jer kmečanje je evidentno. Na mrežama sad psuju momku, žele sve najgore, prozivaju izdajicom i ostale gluposti. Ljudi vole biti u PL nego u niželigašu i to je činjenica.
Nama treba napadač a ne nečija djeca za demonstraciju moći.
PS mislim da sam prvi spomenuo Belmina zbog utakmice protiv ŠB. Da dodam, ne mislim ja da je on kriv za poraz. Daleko od toga. Ja se samo čudim otkud on u ekipi uopće i zašto se ubacuje kada treba da stižemo rezultat. A krivca ili krivce za poraz u ŠB treba tražiti na drugom mjestu.
PS mislim da sam prvi spomenuo Belmina zbog utakmice protiv ŠB. Da dodam, ne mislim ja da je on kriv za poraz. Daleko od toga. Ja se samo čudim otkud on u ekipi uopće i zašto se ubacuje kada treba da stižemo rezultat. A krivca ili krivce za poraz u ŠB treba tražiti na drugom mjestu.
Lažove nađi jedan negativan komentar prema djetetu.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑16 avg 2023, 16:03Mislim da nam ovaj Osmić nije bio uopće potreban. Ovo je više dokazivanje kako možemo olako pokupiti njihovu djecu iz njihove svetinje. Momak nije nista pokazao ni kod njih pa ne vidim smisao dovođenja osim ovog razloga iznad. Jer kmečanje je evidentno. Na mrežama sad psuju momku, žele sve najgore, prozivaju izdajicom i ostale gluposti. Ljudi vole biti u PL nego u niželigašu i to je činjenica.
Na svakoj vijesti o transferu mu ljudi žele sreću i sve najbolje.
Da si pogledao koju utakmicu vidio bi kako je odigrao prethodnu sezonu i zašto je doveden.
Imate samo Hodžića na desnom beku i Nukića koji uvijek igra na ofanzivnijoj poziciji.
Nego je suština da si ti bolesnik opsjednut Slobodom i sve što ima veze s nama moraš da na neki seljački način da omalovažavaš.
Ja tripujem tripujem, na Slobodu tipujem!
Što se tiče dolaska Osmića ja mu želim dobrodošlicu u TC i nadam se da će dobiti šansu da se pokaže.Njegov kvalitet mi je uglavnom nepoznat jer sam vrlo rijetko pratio igre komšijskog kluba u prošloj sezoni pa ne mogu sad reći da li je on potencijal ili ne.U svakom slučaju nadam se da će se brzo uklopiti u ekipu i da će se pokazati u pozitivnom smislu..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.