RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Iako su mnogi bili sumnjičavi što se tiče sudbine Veleža u drugom dijelu sezone, nakon dva kola u nastavku prvenstva, misija opstanak čini se kao veoma izgledna, u šta Odović uopšte ne sumnja.
Ja sam prije odprilike dvadeset dana došao u Velež sa ciljem da ostvarimo opstanak. Mislim da to ova ekipa može, imamo dobar tim sa dosta mladih igrača koji su već sada okosnica ekipe i nadam se da ćemo kako prvenstvo bude odmicalo, napredovati na tabeli Premijer lige.
Velež se sada nalazi na 13. poziciji sa 19 osvojenih bodova, a već u narednom kolu, rođene očekuje težak ispit. U Vrapčiće dolazi lider, ekipa Borca.
Pobjeda protiv Budućnosti je sada iza nas, i od sutra mislimo samo na utakmicu sa Borcem. Čeka nas teška utakmica ali ako ponovimo igru kao u ove dvije utakmice, ne sumnjam u našu pobjedu, kazao nam je Milomir Odović
Ja sam prije odprilike dvadeset dana došao u Velež sa ciljem da ostvarimo opstanak. Mislim da to ova ekipa može, imamo dobar tim sa dosta mladih igrača koji su već sada okosnica ekipe i nadam se da ćemo kako prvenstvo bude odmicalo, napredovati na tabeli Premijer lige.
Velež se sada nalazi na 13. poziciji sa 19 osvojenih bodova, a već u narednom kolu, rođene očekuje težak ispit. U Vrapčiće dolazi lider, ekipa Borca.
Pobjeda protiv Budućnosti je sada iza nas, i od sutra mislimo samo na utakmicu sa Borcem. Čeka nas teška utakmica ali ako ponovimo igru kao u ove dvije utakmice, ne sumnjam u našu pobjedu, kazao nam je Milomir Odović
ROĐENI BRATO
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
- Neprilagodjen
- Kontakt:
niko nema veci motiv da pobjedi borca od odovica...em je otud otjeran iako ih je uveo u premijer ligu,em je zeljovac

Pozdrav za sve navijače Veleža,drago mi je što se Velež polako diže iz krize Rođeni su se vratili na tribine i stali uz Svoj Velež imate jednu solidnu ekipu nadam se da cete ostati u ligi ove sezone a sljedece sezone napasti evropu pozdrav od MANIJAKAnem73 je napisao/la:Iako su mnogi bili sumnjičavi što se tiče sudbine Veleža u drugom dijelu sezone, nakon dva kola u nastavku prvenstva, misija opstanak čini se kao veoma izgledna, u šta Odović uopšte ne sumnja.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Borac mora pasti
Antifa !
Antifa !
Mostar nam otac, Neretva majka....a Velež smo MI..
Do zadnjeg dana cemo se boriti za ideologiju rahmetli našeg komandanta Hujke (za jedinstven Mostar) i Generala Sefera.(za jedinstvenu BiH)
Do zadnjeg dana cemo se boriti za ideologiju rahmetli našeg komandanta Hujke (za jedinstven Mostar) i Generala Sefera.(za jedinstvenu BiH)
- Titova-Juga
- Kontakt:
U Velezu je svake godine ista prica, nikada nikakvih ambicija, nikada love, nikada pravih pojacanja, aktivnih ljudi u upravi. Vise nista ne vjerujem dok ne vidim prave pomake jer mi je pun dzon supljih prica iz godine u godinu.
I pticama na grani dojadilo. Eto, samo da ne ispadnemo, jer onda smo bas donji... a ko zna sta ce se sve desit, cudna je ovo liga, a jos cudnija drzava u kojoj se odrzava.
I pticama na grani dojadilo. Eto, samo da ne ispadnemo, jer onda smo bas donji... a ko zna sta ce se sve desit, cudna je ovo liga, a jos cudnija drzava u kojoj se odrzava.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Dobro je za vas naravno, što ste uzeli Banoviće, jer uz poraz od Borca bili bi već jednom nogom u jendeku a ovako ostaćete i dalje da plešete po ivici provalije
Ja mislim da cete nas razvalitiDejan, BL je napisao/la:Dobro je za vas naravno, što ste uzeli Banoviće, jer uz poraz od Borca bili bi već jednom nogom u jendeku a ovako ostaćete i dalje da plešete po ivici provalije
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Samo spremite teren da se može igrati, mada u Hercegovini to ne bi trebao biti problem i sreća za nas što prva dva kola po ovom kijametu ne igramo negdje u blatu do koljena nego dole u Hercegovini gdje su uslovi ipak bolji i teren suvlji.
Nego ako se nekom da napisati šta je to sa stadionom kad se počinje graditi i koliki kapacitet i jel to novi ili dogradnja postojećeg
Nego ako se nekom da napisati šta je to sa stadionom kad se počinje graditi i koliki kapacitet i jel to novi ili dogradnja postojećeg
Na ljeto 2013. bi trebao biti gotov, a radovi bi trebali sad u šestom mjesecu početi. Trebao bi nekih 35 000 sjedećih mjesta imati.

Who dares, wins !
Da da da, sjajno, ti si kao neki šaljivdžija ovdje. Poslaćuti pabiza pa njemu daj te informacije.NeToBoLa je napisao/la:Na ljeto 2013. bi trebao biti gotov, a radovi bi trebali sad u šestom mjesecu početi. Trebao bi nekih 35 000 sjedećih mjesta imati.
![]()
![]()
Ako bude imao 5 000 sjedećih to je odlično. Aj u zdravlje, pa da u subotu ovjerimo kvalifikacije LŠ
-
mujoisuljo
- Kontakt:
Ne dođe mi taj ništa, ali Meho Krampa iz Opina mi je prvi rođakLOPATA je napisao/la:Braca, dođe li ti išta Halil Lopata iz Opina?
Ma šalim se brate,a postoji Halil lopata u Opinama, možda si i čuo za njega.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
-
mujoisuljo
- Kontakt:
Raja mu dala nadimak.Poznati lopataš iz Mostara, nešto kao Alija Sirotanović.Prošlo mu hiljade kamiona šljunka i pržine preko ruka.Nešto u stilu "Ali klješta" (ako gledaš Ezela), samo njemu "Halil lopata".LOPATA je napisao/la:Neam pojma brato al` mu je prezime extra
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
Hahahaha sto odma ne kazes tako jbtmujoisuljo je napisao/la:Raja mu dala nadimak.Poznati lopataš iz Mostara, nešto kao Alija Sirotanović.Prošlo mu hiljade kamiona šljunka i pržine preko ruka.Nešto u stilu "Ali klješta" (ako gledaš Ezela), samo njemu "Halil lopata".LOPATA je napisao/la:Neam pojma brato al` mu je prezime extra
Sretno Abidal :´(
Od malena...

Nema nas nigdje

Nema nas nigdje
Cuj Halil Lopata huha ja prvi put cujem raja za tog licka iz Opine City
Al sve u svemu grmii 
RED ARMY PRESTATI NECE NIKADA ! 1981 !
RED ARMY PRESTATI NECE NIKADA ! 1981 !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
-
VELEZDOGROBA
- Kontakt:
TEMA JE FK VELEZ I RED ARMY
KANITE SE LOPATE
NEGO DA SE PRIPREMIMO DA STO BOLJE IZGLEDA TRIBINA NA DERBY S BROCEM
POZZ SVIM RODJENIM
KANITE SE LOPATE
NEGO DA SE PRIPREMIMO DA STO BOLJE IZGLEDA TRIBINA NA DERBY S BROCEM
POZZ SVIM RODJENIM
A poznat je i pod nadimkom Agija...inace,sta god da bude u sali u sjevernom,ne moze bez njega procimujoisuljo je napisao/la:Raja mu dala nadimak.Poznati lopataš iz Mostara, nešto kao Alija Sirotanović.Prošlo mu hiljade kamiona šljunka i pržine preko ruka.Nešto u stilu "Ali klješta" (ako gledaš Ezela), samo njemu "Halil lopata".LOPATA je napisao/la:Neam pojma brato al` mu je prezime extra
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC
VFC & MUFC
Rođeni“ su nakon samo dva kola proljetnog dijela polusezone pokazali da kompletan rad u pripremnom periodu ima svoj smisao, a cilj je svakako od ranije bio poznat. Misija „opstanak“ podrazumjevala je grčevitu borbu na svakoj domaćoj utakmici, a na gostovanju se morao „otkinuti“ i neki bod. Za samo 180. minuta proljetnog dijela, šest bodova je upisano na svoj konto, što je svakako donijelo veliko olakašanje svima. Mustafa Kodro jedan je od onih igrača, koji svojim iskustvom treba da doprinese čvrstini veznog reda Veleža.
- Danas je najčešće pitanje koje novinari, ali i navijači postavljaju ono „da li ste očekivali“. Iskreno, naš rad i igre u pripremnom periodu, činjenica da smo izgubili samo jednu utakmicu ulijevali su mi nadu da je to ono pravo. Međutim, koliko god imali samopouzdanja svim igračima nekako najteže je padala činjenica da otvaranje imamo protiv Zrinjskog, ističe Kodro i nastavlja :
- Vjerujte, odigrao sam toliko utakmica, ali prvo poluvrijeme protiv Zrinjskog nekako imao sam osjećaj kao da su mi se „svezale noge“. Uopšte nisam bio zadovoljan svojim nastupom u prvom dijelu. Sigurno da je na to uticala činjenica da jednostavno „ni pod razno“ ne smijemo izgubiti, zatim navijači su se vratili na tribinu a ne smijemo niti imamo pravo da ih razočaramo. Međutim, nekako na poluvremenu kao da smo raščistili sa sobom, mislim u psihološkom smislu. Proizvod toga je i igra i pogodak i naravno pobjeda, naglašava Mustafa Kodro.
Gostovanje u Banovićima donosilo je novi, ništa manje težak ispit. Šesnaest bodova na kontu ne ostavlja mogućnost da u utakmicu uđeš sistemom „lako ćemo“ ?
- Opet kažem, način na koji smo se pripremali, odlučnost igrača ukazivali su na to da će biti „nešto“. Kad je počela utakmica, kad sam vidio kako stojimo na terenu i kako se igra odvija stalno mi je bila misao u glavi „ovdje je šteta ako izgubimo“. Mislim da je i trener Odović dosta dobro postavio igru, jer praktično mi kao gosti smo najvećim dijelom utakmice kontrolirali igru. Uostalom u obe ove utakmice smo svojim taktičkim postavkama iznenadili protivnika. Na kraju smo pobjedili i sad je definitivno skoro pa sve drugačije, kaže Kodro.
To „skoro“ podrazumjeva ....
- Mislim da nam je utakmica sa Borcem „ključna“. Glupo je reći da bi pobjedom , 12 kola prije kraja, osigurali opstanak, jer zaista previše je do kraja, ali bi definitivno stvari učinili neuporedivo lakšim. Skinuli bi onaj "mač iznad glave" koji nam stoji i koliko god nastojali izbjeći to, svima nama predstavlja teret, jer kad se borite za opstanak ne smijete gubiti bodove kući. Zbog toga mislim dam je Borac prekretnica. E sad, niti će se nakon Borca desiti neko čudo, niti neka tragedija. Nakon Borca slijedi Prijedor, Olimpik,... Ovaj Velež na svakom terenu ide da odigra muški i borbeno, zato me nije strah nijednog stadiona, ističe Mustafa Kodro.
- Danas je najčešće pitanje koje novinari, ali i navijači postavljaju ono „da li ste očekivali“. Iskreno, naš rad i igre u pripremnom periodu, činjenica da smo izgubili samo jednu utakmicu ulijevali su mi nadu da je to ono pravo. Međutim, koliko god imali samopouzdanja svim igračima nekako najteže je padala činjenica da otvaranje imamo protiv Zrinjskog, ističe Kodro i nastavlja :
- Vjerujte, odigrao sam toliko utakmica, ali prvo poluvrijeme protiv Zrinjskog nekako imao sam osjećaj kao da su mi se „svezale noge“. Uopšte nisam bio zadovoljan svojim nastupom u prvom dijelu. Sigurno da je na to uticala činjenica da jednostavno „ni pod razno“ ne smijemo izgubiti, zatim navijači su se vratili na tribinu a ne smijemo niti imamo pravo da ih razočaramo. Međutim, nekako na poluvremenu kao da smo raščistili sa sobom, mislim u psihološkom smislu. Proizvod toga je i igra i pogodak i naravno pobjeda, naglašava Mustafa Kodro.
Gostovanje u Banovićima donosilo je novi, ništa manje težak ispit. Šesnaest bodova na kontu ne ostavlja mogućnost da u utakmicu uđeš sistemom „lako ćemo“ ?
- Opet kažem, način na koji smo se pripremali, odlučnost igrača ukazivali su na to da će biti „nešto“. Kad je počela utakmica, kad sam vidio kako stojimo na terenu i kako se igra odvija stalno mi je bila misao u glavi „ovdje je šteta ako izgubimo“. Mislim da je i trener Odović dosta dobro postavio igru, jer praktično mi kao gosti smo najvećim dijelom utakmice kontrolirali igru. Uostalom u obe ove utakmice smo svojim taktičkim postavkama iznenadili protivnika. Na kraju smo pobjedili i sad je definitivno skoro pa sve drugačije, kaže Kodro.
To „skoro“ podrazumjeva ....
- Mislim da nam je utakmica sa Borcem „ključna“. Glupo je reći da bi pobjedom , 12 kola prije kraja, osigurali opstanak, jer zaista previše je do kraja, ali bi definitivno stvari učinili neuporedivo lakšim. Skinuli bi onaj "mač iznad glave" koji nam stoji i koliko god nastojali izbjeći to, svima nama predstavlja teret, jer kad se borite za opstanak ne smijete gubiti bodove kući. Zbog toga mislim dam je Borac prekretnica. E sad, niti će se nakon Borca desiti neko čudo, niti neka tragedija. Nakon Borca slijedi Prijedor, Olimpik,... Ovaj Velež na svakom terenu ide da odigra muški i borbeno, zato me nije strah nijednog stadiona, ističe Mustafa Kodro.
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.