Pretkvalifikacije za OI 2024
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Pretkvalifikacije za OI 2024
Ode mali na raport 'šejhu' haveru.
Mozemo se mi nadati da ce nas po matematickoj vjerovatnoci nekad "prosrat" sa trice sto je veci uzorak odigranih utakmica - pa se mozda to ostvari u mogucem finalu (ako nas slucajno ne zadesi "nesreca" pa nas prosere u polufinalu
) ali ostaje cinjenica da je osnovni identitet ove reprezentacije : teska ciglana....pa jedan od brace Ramljak ili Luka Babic bi ovdje vazili kao suteri. Cak i mvp spanske lige ima katastrofalnu formu suta. Kad vidis onu prevaru gegica... on kao da u glavi racuna koliko bi jako trebao izbaciti loptu, kao da nikad u zivotu nije izasao na kosarkaski teren i tek memorise dimenzije terena, svaki mu sut drugaciji...strasno koliko je momak operisan od osjecaja za loptu/daljinu, vise osjecaja bi imao neki bacac kugle nego ova panjina (i mene je prevario svojim izvedbama u Ciboni) za koju se iskreno nadam da nece vidjeti rostera u kvalifikacijama za euro ako ne imao jaku sezonu u svom klubu....nebitno sto nemamo puno blistavijih alternativa, neka zovnu Đelmu, sta fali da i on pokaze koliko zna ili ne zna. Zasto bi vrabac i gegic morali biti pretplaceni na pozive...
Mora doci novi selektor, dzaba sve ostalo...Sta nam znaci dovodjenje Biberovica kad nas selektor uopste ne prati kosarku i nema pojma koje pozicije mu igraju igraci? Da bude rezerva Vrabcu?? Na stranu sto je becir agic apsolutna nula kao takticar i nema filing za prepoznati igraca ( ili stanje na terenu) .. Dodje covjek da odradi tezgu, prospe par mahalskih fora (on se patriota odazivo u gorim uslovima, kao da nije imao koristi na klupskom planu, šajbanje lopte itd.) i nazad u hladovinu... Mozda je cak gori od Hadzibegica ako je to uopste moguce.

Mora doci novi selektor, dzaba sve ostalo...Sta nam znaci dovodjenje Biberovica kad nas selektor uopste ne prati kosarku i nema pojma koje pozicije mu igraju igraci? Da bude rezerva Vrabcu?? Na stranu sto je becir agic apsolutna nula kao takticar i nema filing za prepoznati igraca ( ili stanje na terenu) .. Dodje covjek da odradi tezgu, prospe par mahalskih fora (on se patriota odazivo u gorim uslovima, kao da nije imao koristi na klupskom planu, šajbanje lopte itd.) i nazad u hladovinu... Mozda je cak gori od Hadzibegica ako je to uopste moguce.
Zadnja izmjena: RoninX, dana/u 15 avg 2023, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.
hoće neko od moderatora na ovom odf napokon uvesti red,ili su uvrede ovdje poželjne???
Ceska ispala iz pretkvalifikacija. Estonija pobijedila Izrael i zavrsila druga u grupi
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Znaci, da ni Izrael nije toliki bauk, ako ih je Estonija dobila...
Samo da Poljaci ne ispadnu kalkulantski supci, ja vjerujem da ce finale biti repriza jucerasnje utakmice...
Osim ako se sutra Vojvoda ne pretvori u Bryanta iz najboljih dana, kao sto je to jucer uradio Ponitka...
Znaci sa **** igramo?
"Naša zemlja, naša čast, naša lopta - Bosna u srcu, pobjeda u nogama!" - Emir Spahić
-
- Kontakt:
Pa sta mislis da je Izrael radio danas ako nije kalkulisao da izbaci Cesku?Vaya je napisao/la: ↑15 avg 2023, 20:24Znaci, da ni Izrael nije toliki bauk, ako ih je Estonija dobila...
Samo da Poljaci ne ispadnu kalkulantski supci, ja vjerujem da ce finale biti repriza jucerasnje utakmice...
Osim ako se sutra Vojvoda ne pretvori u Bryanta iz najboljih dana, kao sto je to jucer uradio Ponitka...

Nemami to logike...linethreader je napisao/la: ↑15 avg 2023, 20:25Pa sta mislis da je Izrael radio danas ako nije kalkulisao da izbaci Cesku?Vaya je napisao/la: ↑15 avg 2023, 20:24Znaci, da ni Izrael nije toliki bauk, ako ih je Estonija dobila...
Osim ako se sutra Vojvoda ne pretvori u Bryanta iz najboljih dana, kao sto je to jucer uradio Ponitka...![]()
Izrael je u grupi vec mlatn'o Cehe 15 razlike i da sada puste pobjedu Estoniji, da bi Cesi ispali dalje...
Kakva su im prijetnja Cesi u drugom krugu, kada su sanse totalno minimalne, da se sa njima ponovo u finalu nadju?
Nisu ni Estonija ni Izrael imali puno pogodjenih trica. Izrael 6 od 25, Estonija 5 od 25. Cak smo i mi vise pogodili sinoc, mada smo vise i sutnuli
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- VensanKasel
- Kontakt:
Ne mogu dvije pripremne utakmice da nas vode na turnir , ali savez je qrčina svakako .
Juka je prije 3-4 sezone imao akciju u Portlandu kada on izvodi aut ispod koša, odmah dobija blok i prima loptu tačno ispod koša . Zakucavanje ili slobodna , nema druge .
Ako već imamo visoke igrače , daj da to iskoristimo .
Kad su Juka i Garza u igri , pa napravi akciju da prave dvojne blokove za Musu ili Atića da odmah idu na ulaz . Ako ne može, Juka se odmotava prema košu a Garza prema trojci .
Jednostavna košarka je najlepša košarka , kao što su Spursi igrali .
Danas svi hoće da kopiraju Ratnike , pa ako nemaš klasične šutere ako te ne ide šut , pa koristi ono u čemu imaš prednost ...
Fakat mi nije jasno šta Aziz radi , ali fakat .
Vrabac je igrač zadatka , može biti dosadan kada te ganja u odbrani , dobre fizikalije , ono da izbaci dobrog napadača iz ritma .
Međutim on sa svojim glupostima u napadu sve upropasti , i pravi nam ogroman minus .
Juka je prije 3-4 sezone imao akciju u Portlandu kada on izvodi aut ispod koša, odmah dobija blok i prima loptu tačno ispod koša . Zakucavanje ili slobodna , nema druge .
Ako već imamo visoke igrače , daj da to iskoristimo .
Kad su Juka i Garza u igri , pa napravi akciju da prave dvojne blokove za Musu ili Atića da odmah idu na ulaz . Ako ne može, Juka se odmotava prema košu a Garza prema trojci .
Jednostavna košarka je najlepša košarka , kao što su Spursi igrali .
Danas svi hoće da kopiraju Ratnike , pa ako nemaš klasične šutere ako te ne ide šut , pa koristi ono u čemu imaš prednost ...
Fakat mi nije jasno šta Aziz radi , ali fakat .
Vrabac je igrač zadatka , može biti dosadan kada te ganja u odbrani , dobre fizikalije , ono da izbaci dobrog napadača iz ritma .
Međutim on sa svojim glupostima u napadu sve upropasti , i pravi nam ogroman minus .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Bruce Bowen je u Spursima igrač koji u napadu nije bio neka osobita prijetnja ali nije ni bio igrač koji je imao loptu u rukama kao što Vrabac ima kad je u igri reprezentacije
Teško će poljaci i portugalci iskallulisati da bude tačno 9 razlike i da bude tako da obe ekipe imaju više od nas koševa, da treba portugal samo da pobijedi ne bi me čudilo da bude tako ali ovako teško, sve je do nas, dobijemo idemo dalje
Ali kako se aziz usro sad pa izjavljuje nada se da ce odigrat fer utakmicu, a sinoc kalkulise i izbacuje najbolje igrace na kraju umjesto da ganja sto bolji skor. Kakav hadalj u phizdu materinu
naprijed rejal
Vrabac je neskolovan igrac koji nije savladao elementarne kosarkaske stvari tipa vodjena i dodavanja lopte. O sutu ne zelim ni da govorim. Zbog neovladavanja osnovnim elementima kosarke, Vrabac nije igrac manjka u napadu, vec igrac viska za protivnika sa omjerom 4 na 6. U tom omjeru snaga igrati odbranu 5 na 5 a napad 4 na 6 ne donosi ama bas nikakve benefite za tim. Sramota za kosarku je da takav lik ima mjesta u reprezentaciji. On ne zna dodati, ne zna loptu voditi, ne zna sutnuti. Referenca odbrana nije opravdanje. Imalo bi smisla da je rukomet.VensanKasel je napisao/la: ↑15 avg 2023, 20:59
- VensanKasel
- Kontakt:
Šta znači školovan igrač po tebi ?hz1987 je napisao/la: ↑15 avg 2023, 21:54Vrabac je neskolovan igrac koji nije savladao elementarne kosarkaske stvari tipa vodjena i dodavanja lopte. O sutu ne zelim ni da govorim. Zbog neovladavanja osnovnim elementima kosarke, Vrabac nije igrac manjka u napadu, vec igrac viska za protivnika sa omjerom 4 na 6. U tom omjeru snaga igrati odbranu 5 na 5 a napad 4 na 6 ne donosi ama bas nikakve benefite za tim. Sramota za kosarku je da takav lik ima mjesta u reprezentaciji. On ne zna dodati, ne zna loptu voditi, ne zna sutnuti. Referenca odbrana nije opravdanje. Imalo bi smisla da je rukomet.VensanKasel je napisao/la: ↑15 avg 2023, 20:59
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Situacija u kojoj ne znaš šta je bolje za ovu repku... pitanje je da li bi se porazom od mađara riješili ove košarkaške trenerske neznalice ili bi sve ostalo po starom ili bi na njegovo mjesto došla još jedna slična ili gora opcija u vidu neke druge i jednako podesne mahalske trenerske neznalice koja bi se izvukla iz naftalina kao rješenje. Aziz je zasjeo i slabe šanse su da sam odstupi.
Ovi iz Saveze očito idu do kraja da ovo rasture pa im bilo koja opcija odgovara, a dovođenje nekog normalnog trenera je za mene nezamisliva opcija. Sjaši Murta da uzjaše Kurta je po svemu sudeći kao i u fudbalu jedina opcija.
Ne znaš šta je gore - ili taj državno rušilački faktor u Savezu ili uhljupi od Bošnjaka koji su tu samo radi vlastite dobiti. Uglavnom, i jedni i drugi su na konju sa trenutnim stanjem kojem se ne nazire kraj ili neki bolji vjetrovi za našu repku.
Ovaj ako ostane za kvalifikacije za EP znači piši propalo.
Ovi iz Saveze očito idu do kraja da ovo rasture pa im bilo koja opcija odgovara, a dovođenje nekog normalnog trenera je za mene nezamisliva opcija. Sjaši Murta da uzjaše Kurta je po svemu sudeći kao i u fudbalu jedina opcija.
Ne znaš šta je gore - ili taj državno rušilački faktor u Savezu ili uhljupi od Bošnjaka koji su tu samo radi vlastite dobiti. Uglavnom, i jedni i drugi su na konju sa trenutnim stanjem kojem se ne nazire kraj ili neki bolji vjetrovi za našu repku.
Ovaj ako ostane za kvalifikacije za EP znači piši propalo.
Nama prvo treba dobar trener, pravi vojskovođa, dirigent koji zna šta hoće i koji zna kako da do toga dođe, trener autoritet, frajer ....koji zna da uštima raštimani orkestar, koji zna gdje kojeg vojnika da postavi i koji zna njegove sposobnosti i mane i koji zna šta od svakog može da dobije i očekuje, koji zna taktiku, koji je mudar, koji se prilagođava suprotnoj strani i njihovim slabostima i vrlinama, koji skautira, analizira itd itd.
Dobar trener od ničega nešto napravi, a sa lošim trenerom dobiješ da ti igrači djeluju na terenu da ne znaju da li su pošli ili došli.
Dobar trener od ničega nešto napravi, a sa lošim trenerom dobiješ da ti igrači djeluju na terenu da ne znaju da li su pošli ili došli.
Takav trenerer kojeg si ti opisao kosta godisnje vise miliona eura. Nas savez ne moze autobus da plati, a ne strucnjaka. A sa druge strane isti nas savez je napravio karinu od nase lige, pa tako ti ne mozes ni naci nekog potencijalno dobrog trenera koji bi mogao postati slican tome sto si ti opisao, pa da ga iskleses - skolvanje razvoj kako maldih selekcija tako i strucnjaka je u BiH zaboravljeno tako da mozemo samo ovdje mastati. Da bi nasa selekcija igrala normalno, bila normalna prvo trebaju im obezbijediti normalne uslove pa tek odnda od njih ocekivati neke rezultate i iskorake, a i kad se pojavio neki trener koji je moga smislenu akciju napraviti i odigrati napravili su neku svadju da ga otjeraju i daju mu otkaz.Sarmica je napisao/la: ↑16 avg 2023, 00:18Nama prvo treba dobar trener, pravi vojskovođa, dirigent koji zna šta hoće i koji zna kako da do toga dođe, trener autoritet, frajer ....koji zna da uštima raštimani orkestar, koji zna gdje kojeg vojnika da postavi i koji zna njegove sposobnosti i mane i koji zna šta od svakog može da dobije i očekuje, koji zna taktiku, koji je mudar, koji se prilagođava suprotnoj strani i njihovim slabostima i vrlinama, koji skautira, analizira itd itd.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.