Kakvih vise miliona eura, nije ovo fudbal i to nivo top 10 trenera na svijetu...
Pretkvalifikacije za OI 2024
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Pretkvalifikacije za OI 2024
Pa on je opisao top 10 trenera na svijetu - vojskovodja, autoritet, zna sta hoce, ustimava rasimani orkestar, frajer, poznaje taktiku i pravi pitu od govana - to je u najmanu ruku Zeljko Obradovic - ne znam koliko se takvi treneri placaju, ali za drzavu, savez koji nema da plati smjesta, prevoz, koji posudjuju pare od igraca su preskupi u svakom slucaju.
Daj Dragana Bajića 

Postoji nešto što se naziva darom, nadarenošću, prirodnim talentom i sklonošću i to se ne može iškolovati, ne može 'utrenirati'. Vojskovođe se rađaju a ne stvaraju. Čitanje igre, inteligencija, prilagođavanje protivniku, šah igra...imaš običnih ljudi koji bi mogli voditi velike firme ili biti mnogo više nego što jesu i imaš ljudi koji su na čelu velikih država a ne znaju jesu li pošli ili došli. Sve je relativno. Neko postane popularan i slavan, poznato ime, a ne mora značiti da neko iz mase ne bi mogao ga nadmašiti i pobijediti u njegovoj igri.Sport90 je napisao/la: ↑16 avg 2023, 08:56Pa on je opisao top 10 trenera na svijetu - vojskovodja, autoritet, zna sta hoce, ustimava rasimani orkestar, frajer, poznaje taktiku i pravi pitu od govana - to je u najmanu ruku Zeljko Obradovic - ne znam koliko se takvi treneri placaju, ali za drzavu, savez koji nema da plati smjesta, prevoz, koji posudjuju pare od igraca su preskupi u svakom slucaju.
Možda u pionirskim selekcijama, kadetima i slično imamo ljudi koji se više razumiju nego neki seniroski treneri. Sve je relativno. Možda u nekoj vrhunskoj ekipi neki drugi ili treći pomoćni trener ima više sposobnosti nego slavno ime koje ga vodi.
Ja nemam odgovor ko bi nas mogao trenirati ili ne, ali svakako nisam da nas treniraju ljudi koji dolaze na čelo repke samo zato što su nekad igrali košarku za Bosnu ili repku i da im je to jedina referenca.
Ali sam za to da nam trener bude stranac. Slovenac brat. Makar vodio Laško ili neki drugi klub iz Slovenije. Ti ljudi imaju drugi mentalitet, a nama je najveći naš protivnik mentalitet.
Pratite samo šta će biti sa FK Sarajevom na čelu sa ovim slovenačkim trenerom.
- VensanKasel
- Kontakt:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- VensanKasel
- Kontakt:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
laik vidi da nam fali play a jedini play Zaha ni sekunde ne dobije
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Bez sistema, kvalitetnog rada, kvalitetnih edukacija svaki talenat propada pa da je sve on Zeljko Obradovic, pa da je Messi ili Ronaldo. Ja ne tvrdim da talenta nema - ima talenta ali se sa telentom mora kvalitetno raditi, taj talenat mora od nekog uciti, vidjeti kako se to radi u ozbiljnim organizacijama na ozbiljnom nivou da bi i on postao tako nesto.Sarmica je napisao/la: ↑16 avg 2023, 09:29Postoji nešto što se naziva darom, nadarenošću, prirodnim talentom i sklonošću i to se ne može iškolovati, ne može 'utrenirati'. Vojskovođe se rađaju a ne stvaraju. Čitanje igre, inteligencija, prilagođavanje protivniku, šah igra...imaš običnih ljudi koji bi mogli voditi velike firme ili biti mnogo više nego što jesu i imaš ljudi koji su na čelu velikih država a ne znaju jesu li pošli ili došli. Sve je relativno. Neko postane popularan i slavan, poznato ime, a ne mora značiti da neko iz mase ne bi mogao ga nadmašiti i pobijediti u njegovoj igri.Sport90 je napisao/la: ↑16 avg 2023, 08:56Pa on je opisao top 10 trenera na svijetu - vojskovodja, autoritet, zna sta hoce, ustimava rasimani orkestar, frajer, poznaje taktiku i pravi pitu od govana - to je u najmanu ruku Zeljko Obradovic - ne znam koliko se takvi treneri placaju, ali za drzavu, savez koji nema da plati smjesta, prevoz, koji posudjuju pare od igraca su preskupi u svakom slucaju.
Možda u pionirskim selekcijama, kadetima i slično imamo ljudi koji se više razumiju nego neki seniroski treneri. Sve je relativno. Možda u nekoj vrhunskoj ekipi neki drugi ili treći pomoćni trener ima više sposobnosti nego slavno ime koje ga vodi.
Ja nemam odgovor ko bi nas mogao trenirati ili ne, ali svakako nisam da nas treniraju ljudi koji dolaze na čelo repke samo zato što su nekad igrali košarku za Bosnu ili repku i da im je to jedina referenca.
Ali sam za to da nam trener bude stranac. Slovenac brat. Makar vodio Laško ili neki drugi klub iz Slovenije. Ti ljudi imaju drugi mentalitet, a nama je najveći naš protivnik mentalitet.
Pratite samo šta će biti sa FK Sarajevom na čelu sa ovim slovenačkim trenerom.
Trener Sarajeva je covjeke kojeg palcaju sigurno desetine hiljada maraka mjesecno, covjek koji je vec dokazan na fudbalskoj sceni koj se odskolovao u jednoj normalnoj drzavi prosao kros sve mlade selekcije i pravi primjer odrasanja, skolovanja u jednom normalnom sistemu. Iza sebe ima iskustvo vodjenja i Rijeke, i osvajanja kupa u hrvatskoj i igranja grupnih faza takmicenja evropskih i on je sve samo nije jefrtini talenat pokupljen sa ulice kako ga ti zamisljas.
Ima dosta do selektora zadnje utakmice sa Vedranom Bosnicem su bile takodje lose ali Beciragic nije nikakvo rjesenje on nema ideju viziju kako uklopit igrace samim tim sto je zakuhao sa Sulejmanovicem Aticem dovoljno govori
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Porazom se ne bi ništa riješilo već bi bilo samo gore. U fudbalu je poraz za porazom pa se ništa nije riješilo.Sarmica je napisao/la: ↑15 avg 2023, 23:43Situacija u kojoj ne znaš šta je bolje za ovu repku... pitanje je da li bi se porazom od mađara riješili ove košarkaške trenerske neznalice ili bi sve ostalo po starom ili bi na njegovo mjesto došla još jedna slična ili gora opcija u vidu neke druge i jednako podesne mahalske trenerske neznalice koja bi se izvukla iz naftalina kao rješenje. Aziz je zasjeo i slabe šanse su da sam odstupi.
Ovi iz Saveze očito idu do kraja da ovo rasture pa im bilo koja opcija odgovara, a dovođenje nekog normalnog trenera je za mene nezamisliva opcija. Sjaši Murta da uzjaše Kurta je po svemu sudeći kao i u fudbalu jedina opcija.
Ne znaš šta je gore - ili taj državno rušilački faktor u Savezu ili uhljupi od Bošnjaka koji su tu samo radi vlastite dobiti. Uglavnom, i jedni i drugi su na konju sa trenutnim stanjem kojem se ne nazire kraj ili neki bolji vjetrovi za našu repku.
Ovaj ako ostane za kvalifikacije za EP znači piši propalo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
-
- Kontakt:
Kad je Nurkic jos prije mjesec rekao da nam fali play, bio je ismijavan i vrijeđan ovdje na forumu...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Zadnja izmjena: IceTea, dana/u 16 avg 2023, 12:09, ukupno mijenjano 1 put.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
Moze li neko ukratko objasniti sta nam treba veceras za prolaz, jesmo li sigurni ako pobijedimo Madjare? Nisam bas pratio ove kalkulacije. 

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- JohnCleese
- Kontakt:
Zašto selektor nije poveo playmakere?
Zašto selektor ne dopušta da igraju i ova dvojica (jedan i po) koja su tu?
Zar zdrava logika nalaže da ako nemamo dovoljno "zvucnog" playa onda nam ne treba nikakav?
Kvalitetniju generaciju nismo imali unazad 20 godina koja se nazalost poklapa sa najnekvalitetnijim selektorom.
Zašto selektor ne dopušta da igraju i ova dvojica (jedan i po) koja su tu?
Zar zdrava logika nalaže da ako nemamo dovoljno "zvucnog" playa onda nam ne treba nikakav?
Kvalitetniju generaciju nismo imali unazad 20 godina koja se nazalost poklapa sa najnekvalitetnijim selektorom.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Poraz nas logično izbacuje van. Pobjeda nas najvjerovatnije vodi dalje ali ne ovisimo samo o sebi. Utakmica između Poljske i Portugala je u 18h a mi igramo u 21h tako da ćemo mnogo toga znati nakon prvog susreta. Ako Poljaci dobiju, pobjeda nas sigurno vodi dalje. Ako dobije Portugal, gleda se koš razlika između njih, nas i Poljske. U svakom slučaju se treba nadati da će Poljska odigrati fer i korektno. Mislim da nama treba pobjeda sa +10 da bi 100% išli dalje. Ali opet od ovih naših je svašta očekivat..
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
I sta je tu, neka topla voda izmisljena?19vendetta87 je napisao/la: ↑16 avg 2023, 11:22Kad je Nurkic jos prije mjesec rekao da nam fali play, bio je ismijavan i vrijeđan ovdje na forumu...
Nije on bio ismijavan i sta vec zbog toga, nego zbog gotovo direktnog protivljena pozivanju Garze na to mjesto naturalizovanog igraca, momka koji je po svemu sudeci ozbiljniji i posveceniji od njega i sigurno da moze odigrati dobru rolu kada je u igri. Eh sad, jedino ako ti kontas da se ni Garza nije trebao pozivati, iako Roberson svakako (zbog povrede) ne bi dosao.

I btw, Bosna je i s Robersonom (iako najbolji na toj utakmici) 20 razlike izgubila protiv velesile Crne Gore, uz iste ove igrace (bez Garze, ali je bio Suljo). Roberson ima sut, poene, ali kao organizator/asistent i nije to taj tip igraca o kojem se ovdje vazda prica da 'probudi' ostale.
Nurk izjavio da se nada da će ekipa dati sve od sebe. Ovima nije stalo da prođu dalje. Žao mi samo nas navijača što previše želimo..
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
Ma jesmo, sumnjam da smo toliki pehovi jer jedina varijanta u kojoj nećemo proći (ako dobijemo Mađare) jeste ta da Portugal dobije Poljsku tačno 9 razlike i da zabiju 87+ poena čini mi se.
Ako Portugal dobije 10+ razlike, dalje idemo mi i oni, ako Portugal ne dobije više od 8 razlike dalje idemo mi i Poljaci.
Ne sumnjam ja de će tu Poljaci igrati maksimalno, jer i oni više vole u polufinalu igrati sa Estonijom nego sa Izraelom i bolje im je da se mi i Izrael krvimo međusobno u polufinalu pa onda sa njima finale.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 8 gostiju.