AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Evil Genius » 06 mar 2011, 20:33

malo zanimljivosti prije nego pocnemo diskutovati o ukrajini . . .
U knjizi "Jedan život Kapela"(Un vita di Capello) koju je napisao Stefano Boldrini postoje neki detalji koji su vezani za život i rad Fabia Capella i sportskog direktora Baldinia dok su bili u Romi.U ovoj knjizi posebno je zanimljiv deo u kojem se opisuje kako je Ruski milijarder Roman Abramovič pokušao da ubedi sportskog direktora Rome Franca Baldinia da Čelziju proda ikonu kluba Francesca Tottia.Prvi sastanak Abramoviča i Baldinia usledio je u leto 2003 godine nakon preuzimanja Čelzija od strane ruskog milijardera.Baldini se sa Abramovičem sreo u jednoj vili u Forte dei Marmiu i tada je rus Baldiniu izneo neverovatnu ponudu od 100 miliona eura za Emersona i Tottia a takođe je i Baldiniu lično ponudio određenu nagradu ako pristane na dogovor ali Baldini mu je kratko odgovorio "U Romi nije sve na prodaju".Međutim rus nije lako odustao pa je zahtevao novi sastanak ovog puta na Stemford Bridžu gde je povisio ponudu na neverovatnih 150 miliona eura ali je Baldini ponovo odbio i poručio Abramoviču da će imati Tottia u ekipi samo ako kupi Romu.Ovim je još jednom potvrđeno ono što navijači već odavno znaju, da Franco Baldini nikad nebi izdao Romu i da je u Romi radio sa velikim dostojanstvom i čašću a još jedna činjenica koja ide u prilog u tome je da je nakon odlaska Kapela u Juventus i on dobio ponudu da obavlja ulogu jednog od direktora u redovima stare dame ali naravno on je to odbio.Baldini je ulogu sportsko direktora obavljao do 2005 godine kada je dao otkaz zbog neslaganja sa političkim stavovima supruga Roselle Sensi koji je već tada počeo ozbiljno da se meša u funkcionisanje kluba.U Baldinijevoj eri u Romi su igrala najveća imena svetskog fudbala koja je on doveo u klub setimo se samo Cassana, Batistute, Chivua, Cafua.Stoga je jasna želja navijača da po dolasku novih vlasnika upravo Baldini bude novi sportski direktor Rome.

iskreno se nadam da je ozbiljna ova prica oko vracanja baldinija na staro mjesto nakon sto dodju novi vlasnici
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

vecchie maniere
Kontakt:

Post Postao/la vecchie maniere » 07 mar 2011, 11:16

samadhi je napisao/la:
Google je napisao/la:
samadhi je napisao/la:Pa ova roma iz kola u kolo penale dobije ko bajramski poklon. Haman kod njihA bajram svake sedmice. Ja mislim da se kvota na penal za romu u derbiju iduce hefte i ne isplacuje. Toliko je ocito. Haj vozdra.
Vec se trazi alibi za peti poraz u nizu...!!!

A sto se tice penala,prvo pogledaj pa onda komentarisi penale...!!!
Nema se tu sta traziti kolega, dosta mi je bilo vidjeti prosli derbi kad se za igranje Lichtsteinera rukom dosudio penal za romu a igranje Baptiste u sesnaestercu je pusteno.

Al razumijem ja da su tu sumnjive igre u pitanju, prodaja rome onom jenkiju talijanskih korijena je u pitanju a i kad iza ledja imas jednu od najjacih talijanskih banki (koji i drze romu) onda nije ni cudo sto vucica dobije penalei kad treba i kad ne treba. Treba biti cojek pa priznati. ;)
Pa ja legendo, po tome, posto je ta ista Unicredit Banca i najvazniji sponzor Champions Lige, mi bi trebali lake sale osvojiti ligu prvaka..... Al kao sto vidis nije bas tako...
FORTIS CADERE CEDERE NON POTEST
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 mar 2011, 15:30

Vrijeme je da razmišljamo o Ukrajini, ali ne o Ukrajinkama već Rudarima iz Donjecka. Roma u nemogućoj misiji rekli bi, ali naše je da vjerujemo u prolazak kao što to sportski duh nalaže.
Možemo i sklapati formaciju koju će Montella izvesti na Dombas Areni. Sa Vicenzinom bar znamo da će igrati 4-2-3-1 i truditi se da na krilima ima prodorne igrače. Hendikep je neigranje Meneza, Cassetti je izašao protiv Leccea zbog ozljede, pitanje je hoće li biti spreman za sutra. Mislim da su ostali na raspolaganju, ispravite me ako griješim..
Desnog veznog/krilo je igrao dosad Taddei ali mislim da je i Vicenzo uvidio da je on u groznoj formi i da će neko drugi igrati tu poziciju, pa makar i Perrotta.

U nekoj superofanzivnoj formaciji koju ja želim vidjeti bi igrali:
--------------------Doni------------------
Cassetti(Burdisso)--Mexes-Juan--JAR
-----------Pizarro-----DDR--------------
Perrotta--------Totti----------Vučinić-
----------------Boriello-------------------
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 mar 2011, 16:58

Burdisso ce igrati na poziciji RB...Casetti je van stroja

Iskreno,ja sam donekle optimista.Treba jedan gol u prvom poluvremenu i Roma ce to moci nadoknadit ;) Odbrana je ta koja ce morati odigrati na najvisem nivou,nema previse prostora ze greske, jer je rezultat takav da roma mora traziti pobjedu od 2 gola razlike...a uopste ne sumnjam da napad nece stvoriti nekoliko sansi iz kojih se mogu zabiti golovi...al treba se paziti i da ne prime...

Romi zelim prolazak,pa cemo vidjeti kako ce to izgledat..
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

vecchie maniere
Kontakt:

Post Postao/la vecchie maniere » 07 mar 2011, 17:10

slazem se sarajlija, roma je u stanju da stvori sanse za golove, ali u odbrani treba izdrzati bez kiksova... i napraviti "partita perfetta", nesto slicno kao u lionu prije par godina ili u madridu godinu kasnije...
FORTIS CADERE CEDERE NON POTEST
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 mar 2011, 17:12

sarajlija89 je napisao/la:Burdisso ce igrati na poziciji RB...Casetti je van stroja

Iskreno,ja sam donekle optimista.Treba jedan gol u prvom poluvremenu i Roma ce to moci nadoknadit ;) Odbrana je ta koja ce morati odigrati na najvisem nivou,nema previse prostora ze greske, jer je rezultat takav da roma mora traziti pobjedu od 2 gola razlike...a uopste ne sumnjam da napad nece stvoriti nekoliko sansi iz kojih se mogu zabiti golovi...al treba se paziti i da ne prime...

Romi zelim prolazak,pa cemo vidjeti kako ce to izgledat..
Roma ove sezone još nije odigrala utakmicu na 100% svojih mogućnosti, ako sutra odigra onda prolazimo. Nema Meneza, a za pobjediti Šahtjor dva razlike u gostima treba što više genijalaca, ovako su to samo Totti i Vučinić. Tako da je jedina šansa da svi budu na najvišem nivou i da ekipa kao cjelina odigra utakmicu sezone.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 07 mar 2011, 17:31

evo citam da montella razmislja da od prve minute zaigraju mirko - totti - borriello.
cassettija ionako nema i s povredom i bez jer zbog zutih nema pravo nastupa sto znaci da ce burdisso na desnog beka il' mozda rosi (kojeg bi ja radije vidio umjesto taddeia). dakle, neka moja formacija bi izgledala ovako :

Doni - Burdisso, Juan, Mexes, Riise - Pizarro, DDR - Rosi, Totti, Mirko - Borriello

cvrsta odbrana i poprilicno kreativan vezni red (koji je uz pizarra nekako 'prodisao'). problem je to desno krilo i cinjenica da ovih 11 mora iznjeti sav teret utakmice jer na klupi od igraca koji mogu i napravit nesto ostanu samo perrotta i eventualno simplicio ako mu se omakne koji sut :)
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 07 mar 2011, 23:58

Stvarno,ne vidim nacin kako da protiv Shaktara napravimo pozitivan rezultat(prolaz dalje)...Samo da ne bude kakav debakl,nekih 3-4-nula...zadovoljan bi bio sa minimalanim porazom ili u najboljem slucaju nerijesenim rezultat,sve vise je naucno fantastika...!!!

slika

samadhi
Kontakt:

Post Postao/la samadhi » 08 mar 2011, 02:44

Admir_Sa je napisao/la:veze ti sa zivotom nemas

brishi
Jao komentara, argumenta sta li, kojim imenom da nazovem :D ....Mislio sam da nakon tih 4000 postova konacno sta pametno velis, a ono....uzalud cekam uzalud se nadam ooo AdmirUUU.

@FCS-FCS
Dijete, nisam ja nista reko je li penal ili nije, samo mi cudno da se ista situacija kontra Rome ne svira u vecini slucajeva. Interesantno, slozices se? Ako treba nacrtacu ti da lakse skontas, nije problem ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 08 mar 2011, 14:52

Shakhtar nije porazen skoro 60 utakmica na Dombass areni :roll:

2006. su igrali u grupnoj fazi u Donetsku gdje su slavili Ukrajinici 1-0 i koji nikada nisu ispali,nakon sto su prvu tekmu dobili na strani...ekipa koja je napravila najvise prekrsaja do sada u LS (120)...

Tottiju ce biti 50. tekma u LS a Shakhtar je izgubio 5 od 6 tekmi kod kuce protiv talijanskih timova..mozda nesto pozitivno u svemu ovome..al ne mora znaciti.

Posljednje gostovanje u Ukrajini,prije 4 godine,Roma je pobjedila 4-1 u Kyevu protiv Dynama :mrgreen: 8-)

eto malo i statistike :P :P
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 08 mar 2011, 15:06

dobra stvar je ta sto niko od rome ne ocekuje da prodje (pa ni navijaci) tako da i nemaju previse toga za izgubit a losa stvar je . . . pa mogu slobodno rec sve ostalo - od rezultata kuci preko statistike i suspendovanog meneza do trenutne 'igre' tj forme u kojoj se ekipa nalazi koja i nije za neku povalu jer protiv dosta laksih protivnika (u odnosu na shakhtar) smo se mucili - bologna, parma i lecce a o ranijim utakmicama ne vrijedi ni trosit slova.

bice gusto bice 0:2 :D

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 08 mar 2011, 15:21

Veceras ocekujem ponovno dobru utakmicu sad dosta dobrih poteza. Mislim da je Shakhtar u Rimu osigurao prolaz dalje, ali ocekujem bar od Rome dostojan oprostaj od Lige Prvaka za ovu sezonu. Ponovno ocekujem neki maestralan potez Douglasa Coste, koji je svjetska klasa i mislim da je za mnogo veci klub od rudara iz Donjecka...mozda veceras i posljedenji put gledamo velikog majstora Francesca Tottia u jednoj utakmici lige prvaka, pa uzivajte, ja znam da cu uzivati u majstorijama ova dva tima, pozdrav svima
Joint_fc

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 mar 2011, 16:03

samadhi je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:veze ti sa zivotom nemas

brishi
Jao komentara, argumenta sta li, kojim imenom da nazovem :D ....Mislio sam da nakon tih 4000 postova konacno sta pametno velis, a ono....uzalud cekam uzalud se nadam ooo AdmirUUU.

@FCS-FCS
Dijete, nisam ja nista reko je li penal ili nije, samo mi cudno da se ista situacija kontra Rome ne svira u vecini slucajeva. Interesantno, slozices se? Ako treba nacrtacu ti da lakse skontas, nije problem ;)
pa hajde postavi penal za Romu i situaciju kada je Baptista igrao "rukom", pa da ti objasnim slovo po slovo da se te dvije situacije nikako ne mogu porediti
nema potpisa

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 mar 2011, 20:13

Ovo je valjda sastav koji treba početi večeras. Nema capitana, ali jbg mora neko i ući s klupe a da valja :mrgreen:
Doni
Burdisso, Juan, Mexes, Riise
DDR, Pizarro
Taddei, Perrotta, Vucinic
Borriello

FORZA GIALLOROSSI

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 mar 2011, 20:18

[youtube][/youtube]

da se najezis!
nema potpisa

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 mar 2011, 20:49

Ima li ko Stream???????!!!!!!! :o :o

forzaaaaromaaa
Kontakt:

Post Postao/la forzaaaaromaaa » 08 mar 2011, 21:14

**** mater borriellu pa o0vo nema nidi

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 mar 2011, 21:29

ebem li mu rod rodjeni ko njemu dade da puca, jos se protiv lecea svadja sa pizarom da on izvede i nije mu ddr dao. samo se nadam da ga necemo kupiti, kloc, mrtvi kloc!
nema potpisa

forzaaaaromaaa
Kontakt:

Post Postao/la forzaaaaromaaa » 08 mar 2011, 21:32

da ga je da jos bi gajia neke nade da mozemo u drugo dat dva gola..al s ovin crvenin mexesovin i s igranjen tadeia nema ni matematicke sanse

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 mar 2011, 21:33

Onaj njihov gol je bio mensecini ofsajd :roll:
nema potpisa

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.