FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Čestitke ljudima u svakom slučaju. Radili su pametno, sve suprotno od nas, u zadnje 2,5 godine i rezultat je morao doci. Sve im je posloženo kako treba, niko se nikome nije petljao u posao, niko nije nametao nikakve projekte, niko nije morao igrati, vec samo po zasluzi, treneri nisu eksperimentisali i izmišljali pozicije......
Pa nije ovo tema o Zrinjskom 

-
- Kontakt:
rade u miru ne skidaju glave igracima kad promase penal ili kad pogrese u odbrani. Imaju kostur tima 3-4 godine Jakovljevic, Bilbija, Corluka.Lucas je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:38Čestitke ljudima u svakom slučaju. Radili su pametno, sve suprotno od nas, u zadnje 2,5 godine i rezultat je morao doci. Sve im je posloženo kako treba, niko se nikome nije petljao u posao, niko nije nametao nikakve projekte, niko nije morao igrati, vec samo po zasluzi, treneri nisu eksperimentisali i izmišljali pozicije......
Znam sigurno da su jednom zijanili 3ili4 gola prednosti mislim da to nije bilo samo jednom. Zato ja nisam mogao biti realan kao ti.
Oni bi morali nesto potrositi prije kraja prelaznog ali sumnjam da ce to biti vise od tri igraca.
Stim sto su sada u mnogo boljoj poziciji u odnosu na sve klubove iz lige jer su u mnogo bogatijem izlogu sto je po meni mnogo vaznike od novca koji ce dobiti.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Jesu protiv Dudelangea prije 20 godina.ShofaII je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:49Znam sigurno da su jednom zijanili 3ili4 gola prednosti mislim da to nije bilo samo jednom. Zato ja nisam mogao biti realan kao ti.
Oni bi morali nesto potrositi prije kraja prelaznog ali sumnjam da ce to biti vise od tri igraca.
Stim sto su sada u mnogo boljoj poziciji u odnosu na sve klubove iz lige jer su u mnogo bogatijem izlogu sto je po meni mnogo vaznike od novca koji ce dobiti.
You are someone else I am still right here
- Osttribine
- Kontakt:
Jos samo napisi da je vrijedniji play of Europa lige od grupne faze Konferecijske lige, cuj nista wow, a haman 30 godina niti jedan BiH klub nije igrao grupnu fazu bilo kojeg evropskog takmicenja. To sto smo mi u nekoliko navrata igrali play off EL ne mozes racunati kao da smo bili u grupnoj fazi KL jer ista nije postojala. Ovo je najveci uspjeh klupskog fudbala u BiH poslije rata, ne treba to minimizirati, da smo mi to ostvarili veceras bi slavili uz vatromet. Na nama je da radimo i pokusamo nekad u buducnosti se plasirati u grupnu fazu pa "bar" i ove Konferencijske lige.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:31Ući će u KL koju bi FKS 2 ili 3 puta igrala da je postajala u to vrijeme. Eto, svjež primjer je Play off protiv Celtica gdje bi bez obzira na rezultat igrali grupe. Uspjeh je i ulazak u KL, ali ništa wow. Ako uđu u grupe EL, to je druga priča.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:28Eto ga
Srusis mi se jedna od najveci zivotni zelja,a to je da mi prvi napravimo taj iskorak...Hvala Sabrini,hvala Kasumu,hvala celavom,hvala Namu,hvala ublehasima od igraca koji su igrali proljetni dio 20/21 sezone,hvala bandi od sudija koji ce na drugom svijetu vjecno patiti,hvala savezu
Zadnja izmjena: Osttribine, dana/u 17 avg 2023, 21:59, ukupno mijenjano 1 put.
- SarajevoForza
- Kontakt:
Zato ćemo mi ako Bog da biti prva ekipa koja će prezimiti u EvropiGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:31Ući će u KL koju bi FKS 2 ili 3 puta igrala da je postajala u to vrijeme. Eto, svjež primjer je Play off protiv Celtica gdje bi bez obzira na rezultat igrali grupe. Uspjeh je i ulazak u KL, ali ništa wow. Ako uđu u grupe EL, to je druga priča.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:28Eto ga
Srusis mi se jedna od najveci zivotni zelja,a to je da mi prvi napravimo taj iskorak...Hvala Sabrini,hvala Kasumu,hvala celavom,hvala Namu,hvala ublehasima od igraca koji su igrali proljetni dio 20/21 sezone,hvala bandi od sudija koji ce na drugom svijetu vjecno patiti,hvala savezu

"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"
Prije toga smo mi imali dvije fantastične prilike za LE. Oba puta Merso povrijedjen bio i igrali smo bez napadaca kad nam je najvise trebao. Veliko kockanje nas je kostalo ulaska u grupe. Da ne govorim da nam je Krste igrao zadnjeg veznog i jos par krpljenja pozicija. A kruna gluposti nasih strucnjaka je ovo sto ti pominješ jer su se pare potrosile na pogresne stvari umjesto na dva tri igraca na pozicijama koje smo trebali.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:28Eto ga
Srusis mi se jedna od najveci zivotni zelja,a to je da mi prvi napravimo taj iskorak...Hvala Sabrini,hvala Kasumu,hvala celavom,hvala Namu,hvala ublehasima od igraca koji su igrali proljetni dio 20/21 sezone,hvala banditima i zlocincima od sudija koji ce na drugom svijetu vjecno patiti,hvala savezu
Pesimista: ne moze gore od ovoga
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Nije vrijedniji, ali naravno da je put puno teži naprimjer Sarajevu bio 2014. nego što je Zrinjskom ove godineOsttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:52Jos samo napisi da je vrijedniji play of Europa lige od grupne faze Konferecijske lige, cuj nista wow, a haman 30 godina niti jedan BiH klub nije igrao grupnu fazu bilo kojeg evropskog takmicenja. To sto smo mi u nekoliko navrata igrali play off EL ne mozes racunati kao da smo bili u grupnoj fazi KL jer ista nije postojala. Ovo je najveci uspjeh klupskog fudbala u BiH poslije rata, ne treba to minimizirati, da smo mi to ostvarili veceras bi slavili uz vatromet. Na nana je da radimo i pokusamo nekad u buducnosti se plasirati u grupnu fazu pa "bar" i ove Konferencijske lige.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:31Ući će u KL koju bi FKS 2 ili 3 puta igrala da je postajala u to vrijeme. Eto, svjež primjer je Play off protiv Celtica gdje bi bez obzira na rezultat igrali grupe. Uspjeh je i ulazak u KL, ali ništa wow. Ako uđu u grupe EL, to je druga priča.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:28Eto ga

Samo hoću da kažem da rezultatski nisu napravili nikakvo čudo, i to su klubovi u prošlosti u BiH ( prvenstveno FKS ) isto radili. Imaju sreće pa postoji i treći rang takmičenja, ali ybg, tako je kako je, fakt je i treba ljudima čestitati što su prvi ušli u grupe.
Naravno da ne mogu računati, mogao bi računati da smo je igrali, ali razumiješ šta hoću reći. Da je uspjeh jer niko do sad nije ušao nijednom u grupe, apsolutno. Ali baš uspjeh bi bio pobjediti LASK i grupe EL ući.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Malo je bezveze da se na ovo gleda kao na neku tragediju... Samo uz dobru konkurenciju i mi mozemo napredovati, godinama su titulu uzimale ekipe koje su ustvari samo bile najmanje lose u toj sezoni ili one koje sudije najvise poguraju. Onda u Europi blamaza i tako godinama uz par izuzetaka...
Hoces titulu radi i bori se da bodes bolji od Zrinjskog koliko god oni bili stabilni i finansijski jaki mi moramo biti jaci i vec ove sezone par timova moze iskoristiti umor Zrinjskog.
Cestitke njima nek je neko procepio.
Hoces titulu radi i bori se da bodes bolji od Zrinjskog koliko god oni bili stabilni i finansijski jaki mi moramo biti jaci i vec ove sezone par timova moze iskoristiti umor Zrinjskog.
You are someone else I am still right here
- Osttribine
- Kontakt:
Ma za sada imaju bar ovu Konferencijsku grupnu fazu, to kakav je kome bio put ili ko je sta igrao je nebitno, oni su uspjeli prvi zavrsiti u grupnoj fazi od BiH klubova, uz doduse i povoljan zrijeb, dobru partiju u prvoj tekmi protiv islandjana i to je to, a Evropa liga bi im bila samo dodatni bonus. A sve ovo je rezultat dugogodisnjeg rada , mislim da im je ista Uprava kluba maltene 10 tak godina, a kod sviju ostalih u ligi stalno neke turbulencije i razne struje, pocevsi od nas, pa Zelje, Veleza, Slobode itd.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:58Nije vrijedniji, ali naravno da je put puno teži naprimjer Sarajevu bio 2014. nego što je Zrinjskom ove godineOsttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:52Jos samo napisi da je vrijedniji play of Europa lige od grupne faze Konferecijske lige, cuj nista wow, a haman 30 godina niti jedan BiH klub nije igrao grupnu fazu bilo kojeg evropskog takmicenja. To sto smo mi u nekoliko navrata igrali play off EL ne mozes racunati kao da smo bili u grupnoj fazi KL jer ista nije postojala. Ovo je najveci uspjeh klupskog fudbala u BiH poslije rata, ne treba to minimizirati, da smo mi to ostvarili veceras bi slavili uz vatromet. Na nana je da radimo i pokusamo nekad u buducnosti se plasirati u grupnu fazu pa "bar" i ove Konferencijske lige.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:31
Ući će u KL koju bi FKS 2 ili 3 puta igrala da je postajala u to vrijeme. Eto, svjež primjer je Play off protiv Celtica gdje bi bez obzira na rezultat igrali grupe. Uspjeh je i ulazak u KL, ali ništa wow. Ako uđu u grupe EL, to je druga priča.![]()
Samo hoću da kažem da rezultatski nisu napravili nikakvo čudo, i to su klubovi u prošlosti u BiH ( prvenstveno FKS ) isto radili. Imaju sreće pa postoji i treći rang takmičenja, ali ybg, tako je kako je, fakt je i treba ljudima čestitati što su prvi ušli u grupe.
Naravno da ne mogu računati, mogao bi računati da smo je igrali, ali razumiješ šta hoću reći. Da je uspjeh jer niko do sad nije ušao nijednom u grupe, apsolutno. Ali baš uspjeh bi bio pobjediti LASK i grupe EL ući.
Ma zayebani ce bitiShofaII je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:49Znam sigurno da su jednom zijanili 3ili4 gola prednosti mislim da to nije bilo samo jednom. Zato ja nisam mogao biti realan kao ti.
- Osttribine
- Kontakt:
Sto bi se gledalo kao na tragediju, samo eto dali su izazov nadam se svim ostalim klubovima da rade i sklapaju ekipe za grupne faze nekog od evropskih takmicenja, oni su recept za uspjeh pronasli, finansijski stabilni, najmanje turbulencija kod njih, najmanje pritiska takodje, ne dovode svaki prelazni rok autobus preplacenih igraca i to je to. Na nama ostalim je da radimo da bi smo dostigli ovaj njihov uspjeh ili ga eventualno "prebacili" plasmanom u jedno od ova dva jaca takmicenja.fera je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:01Malo je bezveze da se na ovo gleda kao na neku tragediju... Samo uz dobru konkurenciju i mi mozemo napredovati, godinama su titulu uzimale ekipe koje su ustvari samo bile najmanje lose u toj sezoni ili one koje sudije najvise poguraju. Onda u Europi blamaza i tako godinama uz par izuzetaka...
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Slabo je tu dugogodišnjeg rada, da je isti čovjek na vrhu kluba, istina. Ali, lutali su debelo. Ljudi su doveli Jakira, on je bio i iznad očekivanja, i od tad je krenulo sve. Prije toga Žižović ybni trener, šta on može uraditi na dugogodišnjem ciljuOsttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:07Ma za sada imaju bar ovu Konferencijsku grupnu fazu, to kakav je kome bio put ili ko je sta igrao je nebitno, oni su uspjeli prvi zavrsiti u grupnoj fazi od BiH klubova, uz doduse i povoljan zrijeb, dobru partiju u prvoj tekmi protiv islandjana i to je to, a Evropa liga bi im bila samo dodatni bonus. A sve ovo je rezultat dugogodisnjeg rada , mislim da im je ista Uprava kluba maltene 10 tak godina, a kod sviju ostalih u ligi stalno neke turbulencije i razne struje, pocevsi od nas, pa Zelje, Veleza, Slobode itd.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:58Nije vrijedniji, ali naravno da je put puno teži naprimjer Sarajevu bio 2014. nego što je Zrinjskom ove godineOsttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:52
Jos samo napisi da je vrijedniji play of Europa lige od grupne faze Konferecijske lige, cuj nista wow, a haman 30 godina niti jedan BiH klub nije igrao grupnu fazu bilo kojeg evropskog takmicenja. To sto smo mi u nekoliko navrata igrali play off EL ne mozes racunati kao da smo bili u grupnoj fazi KL jer ista nije postojala. Ovo je najveci uspjeh klupskog fudbala u BiH poslije rata, ne treba to minimizirati, da smo mi to ostvarili veceras bi slavili uz vatromet. Na nana je da radimo i pokusamo nekad u buducnosti se plasirati u grupnu fazu pa "bar" i ove Konferencijske lige.![]()

Zadnja 2 trenera pametan izbor, i isplatilo se.
I mi ako pustimo Simona da radi, uvest će nas u grupne faze, životom garantujem. Simon je kvalitetama iznad Rendulića, bez ikakvih problema ću to javno napisati.
Iako se bez dileme vidi da je manja sredina i da je pritisak dosta manji. Puno je lakše istrpiti nešto, nego što je to kad ti istok mater ybe

- Osttribine
- Kontakt:
Pa jel ti njih pratis od dolaska Jakira, pa i prije njega su jedina ekipa koja je 3 godine uzastopno titulu prvaka BiH osvajala, i te kako je tu dugogodisnjeg rada, bilo je fula naravno, ali ne u tolikoj mjeri kao kod ostalih.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:19Slabo je tu dugogodišnjeg rada, da je isti čovjek na vrhu kluba, istina. Ali, lutali su debelo. Ljudi su doveli Jakira, on je bio i iznad očekivanja, i od tad je krenulo sve. Prije toga Žižović ybni trener, šta on može uraditi na dugogodišnjem ciljuOsttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:07Ma za sada imaju bar ovu Konferencijsku grupnu fazu, to kakav je kome bio put ili ko je sta igrao je nebitno, oni su uspjeli prvi zavrsiti u grupnoj fazi od BiH klubova, uz doduse i povoljan zrijeb, dobru partiju u prvoj tekmi protiv islandjana i to je to, a Evropa liga bi im bila samo dodatni bonus. A sve ovo je rezultat dugogodisnjeg rada , mislim da im je ista Uprava kluba maltene 10 tak godina, a kod sviju ostalih u ligi stalno neke turbulencije i razne struje, pocevsi od nas, pa Zelje, Veleza, Slobode itd.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:58
Nije vrijedniji, ali naravno da je put puno teži naprimjer Sarajevu bio 2014. nego što je Zrinjskom ove godine![]()
Naravno da ne mogu računati, mogao bi računati da smo je igrali, ali razumiješ šta hoću reći. Da je uspjeh jer niko do sad nije ušao nijednom u grupe, apsolutno. Ali baš uspjeh bi bio pobjediti LASK i grupe EL ući.![]()
I mi ako pustimo Simona da radi, uvest će nas u grupne faze, životom garantujem. Simon je kvalitetama iznad Rendulića, bez ikakvih problema ću to javno napisati.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Tačno je to, samo tad je bilo svega i svačega, a sad su apsolutno pravedno 2 titule zaredom uzeli. Velika razlika. Ne moram se valjda vraćati na Bijeljinu i slične smijurije.Osttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:23Pa jel ti njih pratis od dolaska Jakira, pa i prije njega su jedina ekipa koja je 3 godine uzastopno titulu prvaka BiH osvajala, i te kako je tu dugogodisnjeg rada, bilo je fula naravno, ali ne u tolikoj mjeri kao kod ostalih.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:19Slabo je tu dugogodišnjeg rada, da je isti čovjek na vrhu kluba, istina. Ali, lutali su debelo. Ljudi su doveli Jakira, on je bio i iznad očekivanja, i od tad je krenulo sve. Prije toga Žižović ybni trener, šta on može uraditi na dugogodišnjem ciljuOsttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:07
Ma za sada imaju bar ovu Konferencijsku grupnu fazu, to kakav je kome bio put ili ko je sta igrao je nebitno, oni su uspjeli prvi zavrsiti u grupnoj fazi od BiH klubova, uz doduse i povoljan zrijeb, dobru partiju u prvoj tekmi protiv islandjana i to je to, a Evropa liga bi im bila samo dodatni bonus. A sve ovo je rezultat dugogodisnjeg rada , mislim da im je ista Uprava kluba maltene 10 tak godina, a kod sviju ostalih u ligi stalno neke turbulencije i razne struje, pocevsi od nas, pa Zelje, Veleza, Slobode itd.![]()
- Osttribine
- Kontakt:
I sta, u 3 sezone uzastopno prvaci i stalo sve u onaj nepostojeci penal protiv Radnika iz Bjeljine, pa gledamo li tako i nas mogu prozivati za 2015. titulu i pobjedu u Lukavici gdje je Benko pogodio iz debelog ofsajda. Mislim to su gluposti, treba se pomiriti sa cinjenicom da najbolje rade u poslednjih 10 tak godina, to i titule dokazuju, i kao sto vec napisah najmanje turbulencija imaju i najmanje fula prilikom dovodjenja pojacanja. Na svima ostalima je da rade bolje da ne bi dobili "bosanski Dinamo" ali sa Zrinjskim u glavnoj uloziGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:31Tačno je to, samo tad je bilo svega i svačega, a sad su apsolutno pravedno 2 titule zaredom uzeli. Velika razlika. Ne moram se valjda vraćati na Bijeljinu i slične smijurije.Osttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:23Pa jel ti njih pratis od dolaska Jakira, pa i prije njega su jedina ekipa koja je 3 godine uzastopno titulu prvaka BiH osvajala, i te kako je tu dugogodisnjeg rada, bilo je fula naravno, ali ne u tolikoj mjeri kao kod ostalih.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:19
Slabo je tu dugogodišnjeg rada, da je isti čovjek na vrhu kluba, istina. Ali, lutali su debelo. Ljudi su doveli Jakira, on je bio i iznad očekivanja, i od tad je krenulo sve. Prije toga Žižović ybni trener, šta on može uraditi na dugogodišnjem cilju![]()

Haj **** zrinjskog, ja koliko znam mi igramo ponedjeljak, nemojte o njima na nasem pdf
- Mourinhokilledbarca
- Kontakt:
Nemojte biti cinicni i ogorceni imali smo svoje prilike, nismo iskoristili, Zrinjski jeste i to je to gotova prica.
Nego, mi sad trebamo pokusati dati podrsku igracima u ovom periodu da vrate samopouzdanje, dati podrsku Rozmanu i SŠu da uspijemo na umor Zrinjskog napasti prvo mjesto i po mogućnosti odlijepiti se fino u vrhu kako bi na proljece aBd napali titulu.
Volim te Sarajevo!
Nego, mi sad trebamo pokusati dati podrsku igracima u ovom periodu da vrate samopouzdanje, dati podrsku Rozmanu i SŠu da uspijemo na umor Zrinjskog napasti prvo mjesto i po mogućnosti odlijepiti se fino u vrhu kako bi na proljece aBd napali titulu.
Volim te Sarajevo!
1946
+1fera je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:01Malo je bezveze da se na ovo gleda kao na neku tragediju... Samo uz dobru konkurenciju i mi mozemo napredovati, godinama su titulu uzimale ekipe koje su ustvari samo bile najmanje lose u toj sezoni ili one koje sudije najvise poguraju. Onda u Europi blamaza i tako godinama uz par izuzetaka...
Uz to ce se povecati i drzavni koeficijent

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], hase73, misstianopenaldo, plisek, THEC i 55 gostiju.