FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Realno nisu jedan dobar mec odigrali. Pod Jakirovicem su onaj Slovan rasformirali,ovo sad je bilo sreca,prvo penali protiv Uratua,pa onda izvlacenje i Islandjani. Sva sreca pa Jakirovic nije ostao,nista specijalno je ovaj Zrinjski.
Svinjski u grupnoj fazi evropskog takmičenja.
Tim povodom se želim zahvaliti našim grobarima koji su im to omogucili:
Nam
Ćelavi pimpek
Cheto marinovic
Najgori trener u historiji kluba Dudara ferguson
Grobar varesanovic
Antilegende oko kluba
Aylahhh
Sabrinahhh
Nam
Ćelavi pimpek
Cheto marinovic
Grobar varesanovic
Antilegende oko kluba
Aylahhh
Sabrinahhh
NEMA NAZAD
Tako je!mosarajvosa83 je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:57Realno nisu jedan dobar mec odigrali. Pod Jakirovicem su onaj Slovan rasformirali,ovo sad je bilo sreca,prvo penali protiv Uratua,pa onda izvlacenje i Islandjani. Sva sreca pa Jakirovic nije ostao,nista specijalno je ovaj Zrinjski.
Kakav ba rezultat dugogodišnjeg rada, imali su ove godine više sreće nego pameti, ništa vrijedno spomena nisu uradili, čak su trebali izletiti na samom startu. Ovo za Zrinjski nije uopšte plod dugogodišnjeg rada već splet sretnih okolnosti. Samo pogledajte put kojim su došli do grupa ovog takmičenja, a iskreno samo jedna tekma dobro odigrana protiv relativno lahkog protivnika. PozOsttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:07Ma za sada imaju bar ovu Konferencijsku grupnu fazu, to kakav je kome bio put ili ko je sta igrao je nebitno, oni su uspjeli prvi zavrsiti u grupnoj fazi od BiH klubova, uz doduse i povoljan zrijeb, dobru partiju u prvoj tekmi protiv islandjana i to je to, a Evropa liga bi im bila samo dodatni bonus. A sve ovo je rezultat dugogodisnjeg rada , mislim da im je ista Uprava kluba maltene 10 tak godina, a kod sviju ostalih u ligi stalno neke turbulencije i razne struje, pocevsi od nas, pa Zelje, Veleza, Slobode itd.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:58Nije vrijedniji, ali naravno da je put puno teži naprimjer Sarajevu bio 2014. nego što je Zrinjskom ove godineOsttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:52
Jos samo napisi da je vrijedniji play of Europa lige od grupne faze Konferecijske lige, cuj nista wow, a haman 30 godina niti jedan BiH klub nije igrao grupnu fazu bilo kojeg evropskog takmicenja. To sto smo mi u nekoliko navrata igrali play off EL ne mozes racunati kao da smo bili u grupnoj fazi KL jer ista nije postojala. Ovo je najveci uspjeh klupskog fudbala u BiH poslije rata, ne treba to minimizirati, da smo mi to ostvarili veceras bi slavili uz vatromet. Na nana je da radimo i pokusamo nekad u buducnosti se plasirati u grupnu fazu pa "bar" i ove Konferencijske lige.![]()
Samo hoću da kažem da rezultatski nisu napravili nikakvo čudo, i to su klubovi u prošlosti u BiH ( prvenstveno FKS ) isto radili. Imaju sreće pa postoji i treći rang takmičenja, ali ybg, tako je kako je, fakt je i treba ljudima čestitati što su prvi ušli u grupe.
Naravno da ne mogu računati, mogao bi računati da smo je igrali, ali razumiješ šta hoću reći. Da je uspjeh jer niko do sad nije ušao nijednom u grupe, apsolutno. Ali baš uspjeh bi bio pobjediti LASK i grupe EL ući.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
- Osttribine
- Kontakt:
Amcho1 je napisao/la: ↑17 avg 2023, 23:20Kakav ba rezultat dugogodišnjeg rada, imali su ove godine više sreće nego pameti, ništa vrijedno spomena nisu uradili, čak su trebali izletiti na samom startu. Ovo za Zrinjski nije uopšte plod dugogodišnjeg rada već splet sretnih okolnosti. Samo pogledajte put kojim su došli do grupa ovog takmičenja, a iskreno samo jedna tekma dobro odigrana protiv relativno lahkog protivnika. PozOsttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:07Ma za sada imaju bar ovu Konferencijsku grupnu fazu, to kakav je kome bio put ili ko je sta igrao je nebitno, oni su uspjeli prvi zavrsiti u grupnoj fazi od BiH klubova, uz doduse i povoljan zrijeb, dobru partiju u prvoj tekmi protiv islandjana i to je to, a Evropa liga bi im bila samo dodatni bonus. A sve ovo je rezultat dugogodisnjeg rada , mislim da im je ista Uprava kluba maltene 10 tak godina, a kod sviju ostalih u ligi stalno neke turbulencije i razne struje, pocevsi od nas, pa Zelje, Veleza, Slobode itd.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 avg 2023, 21:58
Nije vrijedniji, ali naravno da je put puno teži naprimjer Sarajevu bio 2014. nego što je Zrinjskom ove godine![]()
Samo hoću da kažem da rezultatski nisu napravili nikakvo čudo, i to su klubovi u prošlosti u BiH ( prvenstveno FKS ) isto radili. Imaju sreće pa postoji i treći rang takmičenja, ali ybg, tako je kako je, fakt je i treba ljudima čestitati što su prvi ušli u grupe.
Naravno da ne mogu računati, mogao bi računati da smo je igrali, ali razumiješ šta hoću reći. Da je uspjeh jer niko do sad nije ušao nijednom u grupe, apsolutno. Ali baš uspjeh bi bio pobjediti LASK i grupe EL ući.
Hajde ne lupaj gluposti i ne istresajte te frustracije zato sto su oni prvi probili led od BiH klubova plasmanom u grupne faze. Naravno da je dugogodišnji uspjesan rad kad u zadnjih 10 tak godina osvoje 6,7 titula, ni taj koeficijent mije dosao onako sam od sebe. To jesu li nisu li imali sreće, jesu u zrijebu i iskoristili su svoju priliku fantastičnom partijom protiv islandjama u prvoj utakmici. Jok eto mi uspjesno radimo promjenom 3 trenera po sezoni i dovodjenjem 20 tak igraca godisnje.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
@Amcho1
Ne brukaj se glupane.. Što ne mogu ovih "objektivnih" serratora, čuj splet sretnih okolnosti. Što nam neće te "sretne okolnosti", već se svake sezone mučimo s skandalima, tjeranjima, smjenama itd.
Ne serri i čestitaj ljudski, jer su zaslužili, volio ih neko ili ne.
Ne brukaj se glupane.. Što ne mogu ovih "objektivnih" serratora, čuj splet sretnih okolnosti. Što nam neće te "sretne okolnosti", već se svake sezone mučimo s skandalima, tjeranjima, smjenama itd.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ja sam apsolutno za čestitke, ali Boga mi ljudi imaju suicidne misli jer su ljudi u grupe ušli. Igrat će u ritmu četvrtak - nedjelja do Boga pitaj kad, znači do nas je hoćemo li iskoristiti. Čak šta više ovo može biti odlično jer možeš prekinuti dvogodišnju dominaciju Zrinjskog.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Bez namjere da omaložavam bilo čiji uspjeh, rezultat se piše i svaka čast, ali brate dragi jesi li ti gledao utakmice Zrinjskog u ovogodišnjem izletu u Europi, pa stvarno su sjevali obrisi fantastične igre pronikli iz dugogodišnjeg rada, ma derali sve redom. Ta tečnost u igri me oduševila. Treba izvući highlightse iz ovih EU utakmica da se divimo ljepoti na terenu nastaloj dugogodišnjim radom. Ma daj ba samo nemoj reći da nije splet sretnih okolnosti.Osttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 23:37Amcho1 je napisao/la: ↑17 avg 2023, 23:20Kakav ba rezultat dugogodišnjeg rada, imali su ove godine više sreće nego pameti, ništa vrijedno spomena nisu uradili, čak su trebali izletiti na samom startu. Ovo za Zrinjski nije uopšte plod dugogodišnjeg rada već splet sretnih okolnosti. Samo pogledajte put kojim su došli do grupa ovog takmičenja, a iskreno samo jedna tekma dobro odigrana protiv relativno lahkog protivnika. PozOsttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 22:07
Ma za sada imaju bar ovu Konferencijsku grupnu fazu, to kakav je kome bio put ili ko je sta igrao je nebitno, oni su uspjeli prvi zavrsiti u grupnoj fazi od BiH klubova, uz doduse i povoljan zrijeb, dobru partiju u prvoj tekmi protiv islandjana i to je to, a Evropa liga bi im bila samo dodatni bonus. A sve ovo je rezultat dugogodisnjeg rada , mislim da im je ista Uprava kluba maltene 10 tak godina, a kod sviju ostalih u ligi stalno neke turbulencije i razne struje, pocevsi od nas, pa Zelje, Veleza, Slobode itd.
Hajde ne lupaj gluposti i ne istresajte te frustracije zato sto su oni prvi probili led od BiH klubova plasmanom u grupne faze. Naravno da je dugogodišnji uspjesan rad kad u zadnjih 10 tak godina osvoje 6,7 titula, ni taj koeficijent mije dosao onako sam od sebe. To jesu li nisu li imali sreće, jesu u zrijebu i iskoristili su svoju priliku fantastičnom partijom protiv islandjama u prvoj utakmici. Jok eto mi uspjesno radimo promjenom 3 trenera po sezoni i dovodjenjem 20 tak igraca godisnje.
Za ovo drugo niko ne govori da mi uspješno radimo, mi smo radili katastrofalno i imali smo užasne turbulencije što ne mijenja činjenicu da je Zrinjski u grupi spletom sretnih okolnosti jer objekativno gledajući po prikazanom u Europi totalno bezveze... Poz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
-
- Kontakt:
Ma zasluzile su ekipe iz BiH i ranije da idu u grupne faze sad je taj momenat i cestitke Zrinjskom. Al realno europa je i lutrija evo hrvatski klubovi ce dinamo u grupe ostali ne dok srbi ce imati 3 ili 4 u grupnoj fazi a meni HNL jaci od srpske lige al eto to je europa puno faktora odlucuje.
Iz tvog posta, moglo bi se reći da ti je u komšiluk stigla loša roba. PozGalileoGalilei je napisao/la: ↑17 avg 2023, 23:39@Amcho1

- Osttribine
- Kontakt:
Kao sto napisah vec, broj titula poslednjih godina ti najbolje svjedoči o njihovom radu, a to kako su igrali jesu li nisu li briljirali koga boli qrac, kad je najvise trebalo briljirali su u prvoj utakmici sa islandjanima sto je bilo dovoljno za plasman u grupnu fazu najmanje Konferencijske lige. Bezveze se blamiras i minimiziraš najveći klupski uspjeh nekog kluba iz BiH poslije rata. To sto Konferencijska liga nije postojala kada smo mi igrali play offove EL ( a sto je sada automatski grupna faza KL) je naš peh.Amcho1 je napisao/la: ↑17 avg 2023, 23:49Bez namjere da omaložavam bilo čiji uspjeh, rezultat se piše i svaka čast, ali brate dragi jesi li ti gledao utakmice Zrinjskog u ovogodišnjem izletu u Europi, pa stvarno su sjevali obrisi fantastične igre pronikli iz dugogodišnjeg rada, ma derali sve redom. Ta tečnost u igri me oduševila. Treba izvući highlightse iz ovih EU utakmica da se divimo ljepoti na terenu nastaloj dugogodišnjim radom. Ma daj ba samo nemoj reći da nije splet sretnih okolnosti.Osttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 23:37Amcho1 je napisao/la: ↑17 avg 2023, 23:20
Kakav ba rezultat dugogodišnjeg rada, imali su ove godine više sreće nego pameti, ništa vrijedno spomena nisu uradili, čak su trebali izletiti na samom startu. Ovo za Zrinjski nije uopšte plod dugogodišnjeg rada već splet sretnih okolnosti. Samo pogledajte put kojim su došli do grupa ovog takmičenja, a iskreno samo jedna tekma dobro odigrana protiv relativno lahkog protivnika. Poz
Za ovo drugo niko ne govori da mi uspješno radimo, mi smo radili katastrofalno i imali smo užasne turbulencije što ne mijenja činjenicu da je Zrinjski u grupi spletom sretnih okolnosti jer objekativno gledajući po prikazanom u Europi totalno bezveze... Poz
Ljudi imaju minimum 9 utakmica odigrati tempom srijeda/četvrtak - vikend. 6 Europa, 2 odgođene ligaške i 1 kup. Bilo bi dobro napraviti poveću bodovnu razliku ali ako se i ne desi nikome ništa.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 avg 2023, 23:46Ja sam apsolutno za čestitke, ali Boga mi ljudi imaju suicidne misli jer su ljudi u grupe ušli. Igrat će u ritmu četvrtak - nedjelja do Boga pitaj kad, znači do nas je hoćemo li iskoristiti. Čak šta više ovo može biti odlično jer možeš prekinuti dvogodišnju dominaciju Zrinjskog.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Zaboravio si Dala Varešanovića i Uscuplica, odnosno njegovo "vođenje" ekipe u finalu kupa protiv Veleža.holyman je napisao/la: ↑17 avg 2023, 23:06Svinjski u grupnoj fazi evropskog takmičenja.
Nam
Ćelavi pimpek
Cheto marinovic
Grobar varesanovic
Antilegende oko kluba
Aylahhh
Sabrinahhh
-
- Kontakt:
Vala Uscuplic je u finalu razorio Dudica.Lucas je napisao/la: ↑18 avg 2023, 00:25Zaboravio si Dala Varešanovića i Uscuplica, odnosno njegovo "vođenje" ekipe u finalu kupa protiv Veleža.holyman je napisao/la: ↑17 avg 2023, 23:06Svinjski u grupnoj fazi evropskog takmičenja.
Nam
Ćelavi pimpek
Cheto marinovic
Grobar varesanovic
Antilegende oko kluba
Aylahhh
Sabrinahhh

Stavio Dala u prvih 11 koji je bio naš najgori igrač na terenu i još ga odredio da puca penal, sa teretom tih katastrofalnih 90 minuta na leđima.BordoSaga2 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 00:29Vala Uscuplic je u finalu razorio Dudica.Lucas je napisao/la: ↑18 avg 2023, 00:25Zaboravio si Dala Varešanovića i Uscuplica, odnosno njegovo "vođenje" ekipe u finalu kupa protiv Veleža.holyman je napisao/la: ↑17 avg 2023, 23:06Svinjski u grupnoj fazi evropskog takmičenja.
Nam
Ćelavi pimpek
Cheto marinovic
Grobar varesanovic
Antilegende oko kluba
Aylahhh
Sabrinahhhtreba biti realan, jbg nije htjela lopta u gol i to je to
Za titule im svaka čast, pogotovo za prošlu sezonu gdje su totalno izdominirali, ali o tome nije bila priča. Ulazak u grupu nije zaslužen, jer to nisu ni pokazali na terenu ni taktički ni igrački (ti ako si to vidio negdje u 6 utakmica koje su odigrali svaka ti čast), osim što ponavljaš fantastičnu jednu utakmicu protiv Islandjanja čija je vrijednost tima u rangu sa Posušjem (bez omaložavanja).Osttribine je napisao/la: ↑18 avg 2023, 00:01Kao sto napisah vec, broj titula poslednjih godina ti najbolje svjedoči o njihovom radu, a to kako su igrali jesu li nisu li briljirali koga boli qrac, kad je najvise trebalo briljirali su u prvoj utakmici sa islandjanima sto je bilo dovoljno za plasman u grupnu fazu najmanje Konferencijske lige. Bezveze se blamiras i minimiziraš najveći klupski uspjeh nekog kluba iz BiH poslije rata. To sto Konferencijska liga nije postojala kada smo mi igrali play offove EL ( a sto je sada automatski grupna faza KL) je naš peh.Amcho1 je napisao/la: ↑17 avg 2023, 23:49Bez namjere da omaložavam bilo čiji uspjeh, rezultat se piše i svaka čast, ali brate dragi jesi li ti gledao utakmice Zrinjskog u ovogodišnjem izletu u Europi, pa stvarno su sjevali obrisi fantastične igre pronikli iz dugogodišnjeg rada, ma derali sve redom. Ta tečnost u igri me oduševila. Treba izvući highlightse iz ovih EU utakmica da se divimo ljepoti na terenu nastaloj dugogodišnjim radom. Ma daj ba samo nemoj reći da nije splet sretnih okolnosti.Osttribine je napisao/la: ↑17 avg 2023, 23:37
Po meni je igra i prikazano na terenu obris dugogodišnjeg rada ali činjenično Zrinjski u ligi i u Europi dva su svijetla različita, možda je taj dugogodišnji rad dovoljan za PLBIH, a u grupama su spletom sretnih okolnosti i to ti je tako.
Možda se po tebi blamiram ali bi volio da mi kažeš na koji način i da li sam nešto slagao? Ja ne minimaliziram ničiji uspjeh ja samo govorim onako kako jeste. Poz
Dala ne mogu kriviti jer ima spisak od 50ak gorih igrača koji su prošli kroz naš klub zadnjih 8 godina i samo su odmogli klubu.Lucas je napisao/la: ↑18 avg 2023, 00:25Zaboravio si Dala Varešanovića i Uscuplica, odnosno njegovo "vođenje" ekipe u finalu kupa protiv Veleža.holyman je napisao/la: ↑17 avg 2023, 23:06Svinjski u grupnoj fazi evropskog takmičenja.
Nam
Ćelavi pimpek
Cheto marinovic
Grobar varesanovic
Antilegende oko kluba
Aylahhh
Sabrinahhh
Ko nas je sve vodio, Uscuplic je ten hag.
Pa i u finalu je nadmudrio dudica i ubili smo velez i nespretno ispali.
Dudara debeli kad je došao govorili smo da je nadigran od faking dzene uscuplica, a na kraju se ispostavilo da je stvarno gori od njega.
Dzeno je glup i istrosen maher koji nema volje za životom, a kamoli fudbalskim usavršavanjem, što je šteta jer kao trener ima on neki slif.
Trebao je samo uložiti u sebe umjesto u alkohol i siguran sam da bi imao fenomenalnu trenersku karijeru. Yebiga, zato imas trenere od 500km i od 500 hiljada.
NEMA NAZAD
Dan te yebo jel moguce da vas toliko puca ljubomora, bolje nista ne pisite, samo se brukate, ljudi su ispisali historiju bh klupskog fudbala ovako ili onako i pomirite se sa tim, to ce tako ostat.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Da se nadovezem na temu o svinjskom.
Ekipa prosječna, individualno slabija od nas ali malo uigranija, otprilike u rangu trećeg pretkola Konferencijske lige.
To će se i dokazati ove i sljedeće godine.
Evropa nezasluzena, ovakvi protivnici se potrefe jednom u 80 godina, a i njih ne znaju kako su prošli.
Precjenjeno do Boga, pa mali kmeljo je u svakoj evropskoj tekmi igrao ljepši fudbal od njih.
Ovdje ih dižete kao da su s druge planete.
Polahko, samo da ovo Rozman posloži, nećete vjerovati kakve pojedince u ekipi imamo i koliko su bili neiskorišteni.
Ekipa prosječna, individualno slabija od nas ali malo uigranija, otprilike u rangu trećeg pretkola Konferencijske lige.
To će se i dokazati ove i sljedeće godine.
Evropa nezasluzena, ovakvi protivnici se potrefe jednom u 80 godina, a i njih ne znaju kako su prošli.
Precjenjeno do Boga, pa mali kmeljo je u svakoj evropskoj tekmi igrao ljepši fudbal od njih.
Ovdje ih dižete kao da su s druge planete.
Polahko, samo da ovo Rozman posloži, nećete vjerovati kakve pojedince u ekipi imamo i koliko su bili neiskorišteni.
NEMA NAZAD
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Dave, misstianopenaldo, nedimmmm1337, rimljanin90, Seipronto i 88 gostiju.