FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
46
28%

Ukupno glasova: 166

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 18 avg 2023, 09:51

holyman je napisao/la:
18 avg 2023, 00:49
Da se nadovezem na temu o svinjskom.

Ekipa prosječna, individualno slabija od nas ali malo uigranija, otprilike u rangu trećeg pretkola Konferencijske lige.
To će se i dokazati ove i sljedeće godine.

Evropa nezasluzena, ovakvi protivnici se potrefe jednom u 80 godina, a i njih ne znaju kako su prošli.

Precjenjeno do Boga, pa mali kmeljo je u svakoj evropskoj tekmi igrao ljepši fudbal od njih.
Ovdje ih dižete kao da su s druge planete.

Polahko, samo da ovo Rozman posloži, nećete vjerovati kakve pojedince u ekipi imamo i koliko su bili neiskorišteni.
Put prvaka. Nas put vise slici onom Hajduka, pa udaris na AEK-a.

amin :bow:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 18 avg 2023, 09:52

Slobodno pređite na pdf Zrinjskog i tamo veličajte
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 18 avg 2023, 09:54

Pitar6785 je napisao/la:
18 avg 2023, 02:43
Prvo Mirvic 50 % vlasnik naseg kluba i vecina njegovi biznisa nisu u njegovom vlasnistvu100%. Neko je pisao da je kupio dio sicuritasa i jos par firmi se ovde spoinjalo da je suvlasnik..

Neznam kako on i Tan suradjuju al definitivno vrlo lahko moze doc do ne suglasica i da tu bude bas haus jer su 50/50 druga prica bi bilo da je Mirvic bar 51% vlasnik.

Zadnjih 10 godina zrinjski ima konstantno dobre rezultate u pl bh kao i u evropi. Cinimi se da su 6 x bili prvaci i kup.

U evropi su igrali ok nikad nisu katastrofu dozivili par puta su na penale ispali prosle godine u zadnjoj sekundi ispali od slovana..

Takodje zrinjski je zadnje 2 godine bas se izdigao bodovno al nije to zato sto oni rade dobre stvari zadnje 2 godine vec ovi plodovi su dobar rad u zadnjih 10 godina

Kostur ekipe imaju 6 godina (mi smo kostur ekipe imali sa rahmanovicem i tatarom ahmetom i to tako reci 3 godine z)

Doveli jakirovica koji je dotego klub (nisu mu dali odkaz nakon katastrofe koju je dozivio kad je tek dosao)

Jakirovic kad je odlazio preporucio im sadasnjeg trenera koji moze nastavit gdje on stao

Dovodjenje igraca slabo se koji igrac doveo da je fula vec i kad dovedu tipove ko bekica jukica oni namjene njih da budu rezerva i oni odrade to zasto su tu.

Nekockaju se NIKAD sa golmanom, imaju saradnju sa dinamom hajdukom (nor; mi imamo 0 igraca posudjeni id cardifa kortija za 10 godina vlasnistva tanovog, dovodimo solde i slucne zar nam nije mogo pozajmit jednig c igraca cardifa)

Jevreji hdz vlasnici trose lovu drzavnu nikom ne pola u racuna, ultrasi jedino sta imaju kao obavezu je da glasaju za hdz..

Mi jedino sta imamo bolje jeste AKADEMIJA
bas vala hoce li ikad biti neki John Murphy, engleski jablan.. Stvarno, toliko je tu igraca u opticaju. (zaboravio sam na vicino pravilo za strance)
Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 18 avg 2023, 10:01, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 18 avg 2023, 09:55

Ne mislim da je iko do sad napisao da je Zrinjski zaslužio ulazak u grupnu fazu i da im treba čestitati. Čestitajte im!!!
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 18 avg 2023, 09:59

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
18 avg 2023, 09:55
Ne mislim da je iko do sad napisao da je Zrinjski zaslužio ulazak u grupnu fazu i da im treba čestitati. Čestitajte im!!!
sve najbolje Zrinjskom. Mi cemo gledati da upadnemo u najelitnije evropsko takmicenje. To nam ostaje :mrgreen:
- 1 9 4 6 -

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 18 avg 2023, 10:01

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
18 avg 2023, 09:59
sve najbolje Zrinjskom. Mi cemo gledati da upadnemo u najelitnije evropsko takmicenje. To nam ostaje :mrgreen:
Ban! Nisi im čestitao :kafa:
Ljudi kmeče, a otvorila nam se prilika da nakon 3 godine( do maja će biti 4 :crazy: ) osvojimo titulu ponovno. Bukvalno nije mogao bolji momenat biti da uđu u grupe.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 18 avg 2023, 10:02

17 avg 2023, 23:46
Ja sam apsolutno za čestitke, ali Boga mi ljudi imaju suicidne misli jer su ljudi u grupe ušli. Igrat će u ritmu četvrtak - nedjelja do Boga pitaj kad, znači do nas je hoćemo li iskoristiti. Čak šta više ovo može biti odlično jer možeš prekinuti dvogodišnju dominaciju Zrinjskog.
Mi ne bi bili mi kad to ne bi usrali.
🇵🇸

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 avg 2023, 10:07

18 avg 2023, 09:54
Pitar6785 je napisao/la:
Prvo Mirvic 50 % vlasnik naseg kluba i vecina njegovi biznisa nisu u njegovom vlasnistvu100%. Neko je pisao da je kupio dio sicuritasa i jos par firmi se ovde spoinjalo da je suvlasnik..

Neznam kako on i Tan suradjuju al definitivno vrlo lahko moze doc do ne suglasica i da tu bude bas haus jer su 50/50 druga prica bi bilo da je Mirvic bar 51% vlasnik.

Zadnjih 10 godina zrinjski ima konstantno dobre rezultate u pl bh kao i u evropi. Cinimi se da su 6 x bili prvaci i kup.

U evropi su igrali ok nikad nisu katastrofu dozivili par puta su na penale ispali prosle godine u zadnjoj sekundi ispali od slovana..

Takodje zrinjski je zadnje 2 godine bas se izdigao bodovno al nije to zato sto oni rade dobre stvari zadnje 2 godine vec ovi plodovi su dobar rad u zadnjih 10 godina

Kostur ekipe imaju 6 godina (mi smo kostur ekipe imali sa rahmanovicem i tatarom ahmetom i to tako reci 3 godine z)

Doveli jakirovica koji je dotego klub (nisu mu dali odkaz nakon katastrofe koju je dozivio kad je tek dosao)

Jakirovic kad je odlazio preporucio im sadasnjeg trenera koji moze nastavit gdje on stao

Dovodjenje igraca slabo se koji igrac doveo da je fula vec i kad dovedu tipove ko bekica jukica oni namjene njih da budu rezerva i oni odrade to zasto su tu.

Nekockaju se NIKAD sa golmanom, imaju saradnju sa dinamom hajdukom (nor; mi imamo 0 igraca posudjeni id cardifa kortija za 10 godina vlasnistva tanovog, dovodimo solde i slucne zar nam nije mogo pozajmit jednig c igraca cardifa)

Jevreji hdz vlasnici trose lovu drzavnu nikom ne pola u racuna, ultrasi jedino sta imaju kao obavezu je da glasaju za hdz..

bas vala hoce li ikad biti neki John Murphy, engleski jablan.. Stvarno, toliko je tu igraca u opticaju. (zaboravio sam na vicino pravilo za strance)
I igrac se tu nesta pita, moze odbit posudbu u odredjeni klub. A svaki John Murphy ce radije otic u 4. rang engleskog fudbala nego doci ovdje. Bolje je svakom Englezu da igra za Morecambe, Wimbledon, Yeowill, MK Dons... nego za Sarajevo. Kao sto bi 99% nasih igraca radije otislo na posudbu u Stupcanicu npr nego u neki mid-range klub u Moldaviji, Armeniji ili Crnoj Gori.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 18 avg 2023, 10:07

Mokes je napisao/la:
18 avg 2023, 01:12
Precijenje Zrinjski ili lagan put do grupa

2021/22
1. Zrinjski 84
4. Sarajevo 46

38 bodova razlike :rol:

2022/23
1. Zrinjski 78
2. Sarajevo 52

Skromnih 26 bodova razlike.

Ovo je samo kruna njihovog rada. Zrinjski ima sve što Sarajevo nema. Oni su tim, mi skup pojedinaca.
vi kao da zivite u Norveskoj ili svedskoj pa je sve med i mlijeko i zasluga, i konju sa Livna je jasno da je to jednopartijska ekipa oko koje su okupljeni najveci katolicki kriminalci iz politicke hercegovine.
Ali ono sto su pokazali i nama i svima da se za iskorak mora napraviti kontinuitet osvajanja lige,pa se jedne godine potrefe teski protivnici ali ako osvojis 3,4 puta uzastopno i tebe ce sreca pomilovati sa slabijim protivnicima
Ali koliko znam ukida se i ovaj format jel,pa neces moci kao prvak ispasti u evropa ligu pa iz evropa lige u KL nego odmah u KL ispadas.
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 18 avg 2023, 10:08

18 avg 2023, 10:01
18 avg 2023, 09:59
Ban! Nisi im čestitao :kafa:
Ljudi kmeče, a otvorila nam se prilika da nakon 3 godine( do maja će biti 4 :crazy: ) osvojimo titulu ponovno. Bukvalno nije mogao bolji momenat biti da uđu u grupe.
Sto su oni jaci to mi to moramo ispratiti. Bez jake konkurencije nista, monopolista se opusti, radi kako mu je volja. Sve nekako na jedvite jade, na skrge. Valjat ce nam i drzavi (nasoj ligi) svakako njihov plasman. Valja uskladiti ovaj ritam koji ih ceka, znajuci kolika je izdrzljivost nasim igracima. I ovako odgadjamo kao da su u Bahmut otisli
Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 18 avg 2023, 10:10, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 avg 2023, 10:09

Mi pitari ponašamo se kao djeca bogataša, bahato, sve nesto mi najbolji a u suštini goli prosjek. Zrinjski je bolji posljednji 10 godina po svim parametrima i sta sad to tesko reci ?? Naravno da meni FKS uvijek broj 1 al realno i pošteno da gledaš oni su ispred. Treba se spustiti na zemlju, zasukati rukave i raditi a ne mi sve nesto podcjenjujemo a u suštini nista.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 18 avg 2023, 10:12

Zrinjski u srcu Mostar do groba 🔴⚪🔴⚪
NEMA NAZAD

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 18 avg 2023, 10:16

Uspjeh ko uspjeh Zrinjskog, nije za sada veći ništa od naših play off-ova, samo što tada nije bilo konferencijske a sada ima. U slučaju da prođu LASK i ulete u grupe EL, e onda se može reći da su uradili nešto što niko od bh. klubova nije.

Ili eto recimo ako odrade dobro grupe ECL, skupe fino bodova, može i to. Ovako su samo iskoristili novo takmičenje UEFA-e gdje ako si prvak veća je šansa da uđeš nego da ne uđeš.

Meni je samo krivo što smo mi sebi i koeficijent srozali s ovim brukama u posljednje dvije godine. Sad valja kopati ponovo par godina pa da stekneš eventualno kao prvak status nosioca u prvom pretkolu LP.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 18 avg 2023, 10:32

napoleon72 je napisao/la:
18 avg 2023, 10:07
Pitar6785 je napisao/la:

I igrac se tu nesta pita, moze odbit posudbu u odredjeni klub. A svaki John Murphy ce radije otic u 4. rang engleskog fudbala nego doci ovdje. Bolje je svakom Englezu da igra za Morecambe, Wimbledon, Yeowill, MK Dons... nego za Sarajevo. Kao sto bi 99% nasih igraca radije otislo na posudbu u Stupcanicu npr nego u neki mid-range klub u Moldaviji, Armeniji ili Crnoj Gori.
naravno da se igrac pita. Ali valjda jednog mozes naci sto voli jeftinu pivu i burek iz mm-a :mrgreen: Sa MK Donsom za zivota nece prismrditi nekom euro takmicenju, a kod nas bi vec mogao.
U Stupcanicu prije nego mid-range klub u Moldaviji 100%, medjutim da li klub u Moldaviji koji igra europu ili Stupcanica?
- 1 9 4 6 -

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 18 avg 2023, 10:33

Najbolje da svi sa podforuma napišemo neku grupnu čestitku pa da pošaljemo Zrinjskom.. divimo se vašem radu, podučite nas, ooo vizionari.

Skontali ste da je za bilo kakav uspjeh potreban kontinuitet - wow.

Ušli, dobro. Šta balite ko da su osvojili EL. Ništa to ne mora značiti. Već je neko pisao, bilo je klubova koji su ulazili u Ligu prvaka pa se poslije gasili.

Sad barem imamo trenera, stručni štab i igrače koji realno mogu iskoristiti njihovu preopterećenost. Shvatite ljudi da od prošlosti možete samo osijediti. Rad, podrška i idemo dalje.
The saddest thing in life is wasted talent.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 18 avg 2023, 10:36

scholsey je napisao/la:
18 avg 2023, 10:33
Najbolje da svi sa podforuma napišemo neku grupnu čestitku pa da pošaljemo Zrinjskom.. divimo se vašem radu, podučite nas, ooo vizionari.

Skontali ste da je za bilo kakav uspjeh potreban kontinuitet - wow.

Ušli, dobro. Šta balite ko da su osvojili EL. Ništa to ne mora značiti. Već je neko pisao, bilo je klubova koji su ulazili u Ligu prvaka pa se poslije gasili.

Sad barem imamo trenera, stručni štab i igrače koji realno mogu iskoristiti njihovu preopterećenost. Shvatite ljudi da od prošlosti možete samo osijediti. Rad, podrška i idemo dalje.
svi smo mi kolektivni jad dok ulazak u grupe dozivljavamo kao da smo osvojili takmicenje.
- 1 9 4 6 -

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 avg 2023, 10:39

18 avg 2023, 10:32

naravno da se igrac pita. Ali valjda jednog mozes naci sto voli jeftinu pivu i burek iz mm-a :mrgreen: Sa MK Donsom za zivota nece prismrditi nekom euro takmicenju, a kod nas bi vec mogao.
U Stupcanicu prije nego mid-range klub u Moldaviji 100%, medjutim da li klub u Moldaviji koji igra europu ili Stupcanica?
I mi se puno qrcimo jednim pretkolom konferencijske lige. Dosao i Viveros da "igra Evropu", odigrao deset minuta prvog pretkola. Nije to bas da bi taj Englez bio u izlogu klubovima u Ligi prvaka. A s druge strane, pricamo o posudbi. Znaci tu bi lik bio jednu sezonu, peglao bi se po ovim mocvarama, a mora mijenjat komplet nacin zivota, porodicu ako ima... Jako, jako tesko. Jbg, nisu uzalud od kraja rata pa ovamo u ligi bila svega 2 Engleza. Fanimo i onaj Wood u Zelji. Oni su drzava za sebe, svaki Englez vise voli najnizi rang u svojoj drzavi nego bilo gdje vani. Premalo ih je i u Njemackoj, Spaniji i Italiji, a kamoli ovdje da dolaze.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 18 avg 2023, 10:50

18 avg 2023, 10:39
18 avg 2023, 10:32

I mi se puno qrcimo jednim pretkolom konferencijske lige. Dosao i Viveros da "igra Evropu", odigrao deset minuta prvog pretkola. Nije to bas da bi taj Englez bio u izlogu klubovima u Ligi prvaka. A s druge strane, pricamo o posudbi. Znaci tu bi lik bio jednu sezonu, peglao bi se po ovim mocvarama, a mora mijenjat komplet nacin zivota, porodicu ako ima... Jako, jako tesko. Jbg, nisu uzalud od kraja rata pa ovamo u ligi bila svega 2 Engleza. Fanimo i onaj Wood u Zelji. Oni su drzava za sebe, svaki Englez vise voli najnizi rang u svojoj drzavi nego bilo gdje vani. Premalo ih je i u Njemackoj, Spaniji i Italiji, a kamoli ovdje da dolaze.
da se razumijemo, ovo je sad smijesno da smo skrojili tim kao da cemo jesen biti u evropi. A odigrali 180 min. Ali nije se to ocekivalo, jer da jeste prvi ti Renan ne bi iz Zalgirisa dosao, jer su oni bolje prosli od nas.
Medjutim eto, uvijek smo pretendent za titulu/euro takmicenje. Doveo si Celtica u 5 godina 2x i da ne idemo u historiju.

Sto se tice engleza kao engleza ok, ali eto mi imamo to neko partnerstvo za tim kortijrijcima kardifima, nismo markera dobili od istih. Jedna trening utakmica itd. Na to se vise odnosi.
- 1 9 4 6 -

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 18 avg 2023, 10:56

Cuj cestitajte im hah :lolno:

**** ga Zrinjski vise, pa sta vam je

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 18 avg 2023, 10:58

2 pobjede dovoljne za ulazak u grupe. Laganini.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, OzmoodPinglewood, Pena, Suki46 i 59 gostiju.