RŠD Velež Mostar
Re: RŠD Velež Mostar
Mostarac brato.
Feja je dobar trener za nase uskove ali Fedja je doktor nauka za njega. Jest ispao supak ali svi rade za pare. Protiv Goska toliko gresaka, ali svakome se moze desiti.
Vidimo se protiv Sirokog, bas me zanima kakoe odigrati.
Feja je dobar trener za nase uskove ali Fedja je doktor nauka za njega. Jest ispao supak ali svi rade za pare. Protiv Goska toliko gresaka, ali svakome se moze desiti.
Vidimo se protiv Sirokog, bas me zanima kakoe odigrati.
-
- Kontakt:
Nije ni Feja najbolji na svijetu ali zamisli dati ovakvu ekipu Zaimu koji skuplja iskustvo u Stupcanicira1981 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 11:26To je struja Zemi-a i ekipe, oni godinama prizivaju Zaima i našu djecu. Ako već mijenjali Feju treba nam mlad i moderan trener sa kojim nešto u Evropi možemo napraviti. Neko je spominjao Kodru što bi bilo odlično, ali to je o dugu štapu i ko zna šta će biti od toga. Zaim po meni može kao pomoćnik ili trener u omladinskim kategorijama.THOMASSHELBY je napisao/la: ↑18 avg 2023, 10:57Sta ono lupetaju po FB, prizivaju Zaima umjesto Feje. Nadam se da je samo lupetanje
-
- Kontakt:
Cajic ofanzivni vezni ono sto nam najvise fali
Evo nekako po mom izboru kako bi ja sastavio ekipu
On i Mlinaric ispred Dine naprijed Andjusic Guli i Haskic
Pozadi Orec Sturm Mahmic i Hrkac
Vidi klupe i sirine kada se ostali podju povrjedjivati i padati u formi
Oliveira Vukcevic Oreskevic Domic Dzafa Krajnc Halilovic Leai Vehabovic Prses Peco

Evo nekako po mom izboru kako bi ja sastavio ekipu

On i Mlinaric ispred Dine naprijed Andjusic Guli i Haskic

Pozadi Orec Sturm Mahmic i Hrkac

Vidi klupe i sirine kada se ostali podju povrjedjivati i padati u formi
Oliveira Vukcevic Oreskevic Domic Dzafa Krajnc Halilovic Leai Vehabovic Prses Peco

-
- Kontakt:
Jedno pitanje: šta vi mislite, kako bi se ovaj Velež (za kojeg će se mnogi složiti da je kvalitetniji na papiru od Dudićevog) snašao protiv AEKa i kako bi ta utakmica izgledala?
To neka bude vodilja za biranje trenera. Ovo s Fejom je prelazno rješenje, nadam se, u situaciji kad su se rezali troškovi. Ja mislim da bi s Fejom izgledali kao protiv Hamruna, bez plana, povučeno i vjerovatno bi ispali kao fišek i s 4 5 komada. Ne mislim da bi se pokušali nadtrčavati s njima (a mogli smo s lošijom ekipom), ne mislim da bismo pokušali uzeti posjed i slično.
Zato za mene i nema nekog hypea iako imamo nikad zanimljiviji roster i nikad ujednačeniju ligu gdje kvalitetom pripadamo u gornjem dijelu. Ne mogu ja zatvoriti oči na kiks protiv GOŠKa, ne iz razloga što je smak svijeta, nego mi smetaju reakcije trenera.
Na Feđi i Ibri si uvijek mogao vidjeti reakciju, možda i previše reaguju što ih i košta karijere, ali se vidjelo da im je stalo. Ovom je svaka izjava ista, sve je u istom tonu, ne opalit na gol u finalu kupa i onda govorit da protivnik nije ništa napravio, ma užas živi. Umjesto da je tu bio samokritičan, on je i tu pokušao predstaviti da smo imali kao nešto.
To je ono što mi smeta, meni krivo zbog penala on kaže realan rezultat. Čega je realan rezultat GOŠK došao da ne pređe centar? Kako je to realno? I onda imam osjećaj da priča ono što on hoće a ne što se dešava na terenu, da bi bio zadovoljan da do kraja karijere radi kao trener u Velezu za 2000KM.
To neka bude vodilja za biranje trenera. Ovo s Fejom je prelazno rješenje, nadam se, u situaciji kad su se rezali troškovi. Ja mislim da bi s Fejom izgledali kao protiv Hamruna, bez plana, povučeno i vjerovatno bi ispali kao fišek i s 4 5 komada. Ne mislim da bi se pokušali nadtrčavati s njima (a mogli smo s lošijom ekipom), ne mislim da bismo pokušali uzeti posjed i slično.
Zato za mene i nema nekog hypea iako imamo nikad zanimljiviji roster i nikad ujednačeniju ligu gdje kvalitetom pripadamo u gornjem dijelu. Ne mogu ja zatvoriti oči na kiks protiv GOŠKa, ne iz razloga što je smak svijeta, nego mi smetaju reakcije trenera.
Na Feđi i Ibri si uvijek mogao vidjeti reakciju, možda i previše reaguju što ih i košta karijere, ali se vidjelo da im je stalo. Ovom je svaka izjava ista, sve je u istom tonu, ne opalit na gol u finalu kupa i onda govorit da protivnik nije ništa napravio, ma užas živi. Umjesto da je tu bio samokritičan, on je i tu pokušao predstaviti da smo imali kao nešto.
To je ono što mi smeta, meni krivo zbog penala on kaže realan rezultat. Čega je realan rezultat GOŠK došao da ne pređe centar? Kako je to realno? I onda imam osjećaj da priča ono što on hoće a ne što se dešava na terenu, da bi bio zadovoljan da do kraja karijere radi kao trener u Velezu za 2000KM.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
-
- Kontakt:
Ja razumijem ogorcenost poslje Goska ali ljudi su dosli da igraju sa 11 igraca u svojoj poli. Zajebano je na takav bunker i zatvorenu ekipu igrati ako ih ne nacmes u prvih dvadeset minuta. Puno cemo mi lakse igrati sa Sirokim Sarajevom Zrinjskim Borcem koji ce doci da igraju a ne s jednim razlogom da uzmu bod kao oni neki dan. Jos se onaj baca u teren da ukrade koju minutu
Slažem se sa svime. Dudić je bio puno ambiciozniji. Feja ima ekipu, rezultati će pokazati svoje, mada i ja mislim da možemo puno bolje. Također je problem što je naše tržište trenera jako jako loše i da me neko sada pita koga bi doveo ne znam ni sam. Moja želja je možda Samir Toplak koji je faktički Dudićev mentor.killafrommanilla je napisao/la: ↑18 avg 2023, 11:41Jedno pitanje: šta vi mislite, kako bi se ovaj Velež (za kojeg će se mnogi složiti da je kvalitetniji na papiru od Dudićevog) snašao protiv AEKa i kako bi ta utakmica izgledala?
- crveniratnik
- Kontakt:
Potpisujem u potpunosti!killafrommanilla je napisao/la: ↑18 avg 2023, 11:41Jedno pitanje: šta vi mislite, kako bi se ovaj Velež (za kojeg će se mnogi složiti da je kvalitetniji na papiru od Dudićevog) snašao protiv AEKa i kako bi ta utakmica izgledala?

Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.
Velež - Sloboda 0:0
Velež - Igman 3:3
Velež - GOŠK 0:0
Ovakve utakmice moramo pobjediti!
Velež - Igman 3:3
Velež - GOŠK 0:0
Ovakve utakmice moramo pobjediti!
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
I ja sam nase dijete, probosajte me da podrignem

Koji kodro?ra1981 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 11:26To je struja Zemi-a i ekipe, oni godinama prizivaju Zaima i našu djecu. Ako već mijenjali Feju treba nam mlad i moderan trener sa kojim nešto u Evropi možemo napraviti. Neko je spominjao Kodru što bi bilo odlično, ali to je o dugu štapu i ko zna šta će biti od toga. Zaim po meni može kao pomoćnik ili trener u omladinskim kategorijama.THOMASSHELBY je napisao/la: ↑18 avg 2023, 10:57Sta ono lupetaju po FB, prizivaju Zaima umjesto Feje. Nadam se da je samo lupetanje
Sto nas je prodo zajedno sa onim lafo sarajlijom?
-
- Kontakt:
Sumnjam da ce ga ljudi u klubu trpiti u slucaju slabijih rezultata. Puno je ulozeno novca i truda da bi se sastavila ovako dobra ekipa i zajebavalo. Na njemu je da maksimalno ulozi svo svoje znanje ako ga ima da bi isao u korak sa ambicijama kluba 

Nedim Jusufbegovic: 12-4-7 - Finale kupa, 6. mjesto na tabeli, borba za Evropu
Amar Osim: 6-9-6 - 6. mjesto, ispali u evropi odmah, domaće utakmice u Gabeli, trenirali u BP
Feđa Dudic: 50-26-23 - Najbolji rezultati poslije rata, osvojio kup, izbacio AEK-a i Coleraine-a
Ibro Rahmic: 50-21-17 - Od blata federacije do PL, stvorio puno igrača, los početak u PL
Amar Osim: 6-9-6 - 6. mjesto, ispali u evropi odmah, domaće utakmice u Gabeli, trenirali u BP
Feđa Dudic: 50-26-23 - Najbolji rezultati poslije rata, osvojio kup, izbacio AEK-a i Coleraine-a
Ibro Rahmic: 50-21-17 - Od blata federacije do PL, stvorio puno igrača, los početak u PL
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
- crveniratnik
- Kontakt:
Niko Feju neće trpiti previše, samo rezultati se gledaju. Izvoli majstore, pokaži znanje i to je to. END
Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Meho Kodro. Neko je spominjao ovdje, čini mi se Espiritosanto da je dogovor da nas Meho preuzme nakon što završi posao sa reprezentacijom.Gr0hot je napisao/la: ↑18 avg 2023, 12:02Koji kodro?ra1981 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 11:26To je struja Zemi-a i ekipe, oni godinama prizivaju Zaima i našu djecu. Ako već mijenjali Feju treba nam mlad i moderan trener sa kojim nešto u Evropi možemo napraviti. Neko je spominjao Kodru što bi bilo odlično, ali to je o dugu štapu i ko zna šta će biti od toga. Zaim po meni može kao pomoćnik ili trener u omladinskim kategorijama.THOMASSHELBY je napisao/la: ↑18 avg 2023, 10:57Sta ono lupetaju po FB, prizivaju Zaima umjesto Feje. Nadam se da je samo lupetanje
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Dakle Feja je bivši ako ne pobijedi Široki......čitajući između.
U tom slučaju očekujem jače ime, najbolje neki Slovenac. Disciplina i organizacija im je pisana na kožu (Milanič, Šimunđa, Čeh, Stojanović).
U tom slučaju očekujem jače ime, najbolje neki Slovenac. Disciplina i organizacija im je pisana na kožu (Milanič, Šimunđa, Čeh, Stojanović).
I on i sin u paketu aBd jednog dana ubrzo. tek tada smo na pravom putu i dovoljno stasali za nesto vise.ra1981 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 12:17Meho Kodro. Neko je spominjao ovdje, čini mi se Espiritosanto da je dogovor da nas Meho preuzme nakon što završi posao sa reprezentacijom.Gr0hot je napisao/la: ↑18 avg 2023, 12:02Koji kodro?ra1981 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 11:26
To je struja Zemi-a i ekipe, oni godinama prizivaju Zaima i našu djecu. Ako već mijenjali Feju treba nam mlad i moderan trener sa kojim nešto u Evropi možemo napraviti. Neko je spominjao Kodru što bi bilo odlično, ali to je o dugu štapu i ko zna šta će biti od toga. Zaim po meni može kao pomoćnik ili trener u omladinskim kategorijama.

Jaro, Lohan, Gulas, Edmar svi imaju papire 

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Feja i Alagić su došli zajedno u paketu i tako i rade.
Došli su na igrački kadar koji tri mjeseca nije primio platu zbog ne postojanja uprave kluba.
Sa nekim igračima je već bilo raskinuo mjesec dana prije njihovog dolaska,ostalim je smanjena plata,neki nisu željeli to prihvatiti pa su pravili probleme.
I na kraju svega toga finale Kupa i borba za europu do posljednja dva kola sa onakvim igračkim kadrom.
A svi su nam predviđali borbu za opstanak i mi ovdje sami vratite se na postove pa ćete vidjeti da li lažem.
Priča je bila samo da ne ispadnemo iz lige i dobro je.
Sve što smo ostvarili u ovoj prošloj polusezoni je njegova taktička zamisao.
Igrački kadar ga je ispoštovao koliko je mogao i nije bilo kvalitete za više.
Ko nas je to nadigrao otkad nas je Feja preuzeo?
Sa Feđom su nas gazili i Sloboda,Rudar,Radnik kući.
Smetaju nam izjave a kod Feđe uvijek izgovor za poraz sudije,ovo ono.
Ovaj ne daje izjave da živi Velež 24 sata,da diše za klub da gleda utakmice i analize do 5 ujutro.
Treba realan biti i reći da Feja baš kao ni nova uprava nisu prihvaćeni od navijača,jednog dijela i da nema one sinergije koja je vladala prije dvije godine..
Ne vjerujem da će biti smijenjen poslije Širokog šta god da bude ali ja iskreno vjerujem da će biti dobro.
Čovjek je taktičar i stručnjaka sigurno,to što ima specifičan način izjava to je druga stvar.Uglavnom ne diže euforiju i to ljudima smeta.
Što se tiče Kodre on će sigurno u vrijeme mandata ove uprave biti trener jednog dana.
Došli su na igrački kadar koji tri mjeseca nije primio platu zbog ne postojanja uprave kluba.
Sa nekim igračima je već bilo raskinuo mjesec dana prije njihovog dolaska,ostalim je smanjena plata,neki nisu željeli to prihvatiti pa su pravili probleme.
I na kraju svega toga finale Kupa i borba za europu do posljednja dva kola sa onakvim igračkim kadrom.
A svi su nam predviđali borbu za opstanak i mi ovdje sami vratite se na postove pa ćete vidjeti da li lažem.
Priča je bila samo da ne ispadnemo iz lige i dobro je.
Sve što smo ostvarili u ovoj prošloj polusezoni je njegova taktička zamisao.
Igrački kadar ga je ispoštovao koliko je mogao i nije bilo kvalitete za više.
Ko nas je to nadigrao otkad nas je Feja preuzeo?
Sa Feđom su nas gazili i Sloboda,Rudar,Radnik kući.
Smetaju nam izjave a kod Feđe uvijek izgovor za poraz sudije,ovo ono.
Ovaj ne daje izjave da živi Velež 24 sata,da diše za klub da gleda utakmice i analize do 5 ujutro.
Treba realan biti i reći da Feja baš kao ni nova uprava nisu prihvaćeni od navijača,jednog dijela i da nema one sinergije koja je vladala prije dvije godine..
Ne vjerujem da će biti smijenjen poslije Širokog šta god da bude ali ja iskreno vjerujem da će biti dobro.
Čovjek je taktičar i stručnjaka sigurno,to što ima specifičan način izjava to je druga stvar.Uglavnom ne diže euforiju i to ljudima smeta.
Što se tiče Kodre on će sigurno u vrijeme mandata ove uprave biti trener jednog dana.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Smješna je svaka pomisao oko Fejine smjene a još smješnija oko Alagićeve.
Ovaj prvi je u prošloj utakmici pogriješio sa izmjenama ali ne treba odma sjeć glave.
Da je Haskić pogodio iz penala, sve bi zaboravili.
Ovaj drugi radi extra posao.
Doveo je zaista odlične igrače.
Nama jedino fali malo vremena da se sve to posloži.
U nedjelju svi na stadion, očekujem dobro popunjene tribine i veliki broj naše male Raje
Ovaj prvi je u prošloj utakmici pogriješio sa izmjenama ali ne treba odma sjeć glave.
Da je Haskić pogodio iz penala, sve bi zaboravili.
Ovaj drugi radi extra posao.
Doveo je zaista odlične igrače.
Nama jedino fali malo vremena da se sve to posloži.
U nedjelju svi na stadion, očekujem dobro popunjene tribine i veliki broj naše male Raje

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.