NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Celicni
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Celicni » 19 avg 2023, 23:55

Jedno s drugim ide.Bez rezultata nema raje, bez raje nema love, a bez love nema niti vraćanja dugova i sve ostalog.Ipak uvijek u ljudima stoji to da smo mi Čelik i da ti dolazi neka selendra da te nadigrava ili pobjeđuje.Kao što kaže gore surova realnost.
Svakako treba dovest 2 iskusna igrača na sredini, jer sve ti je jasno kad ti molis boga da ti igraci kojima ce 40 godina biti barem malo u formi, tako što znaš da najbolje daju od sebe i da se možeš oslonuti na njih i onda ti je najbolji pokazatelj to, samo onda ne znam zašto uprava toliko previše forsira samo mlade i oslanja se na njih,jesmo li to Ajax ili Dinamo da imamo najjaču školu u regionu pa pucamo od talenat, a onda dođe kuku majko i kažeš da si oslabljen sa igračima od 40 godina Isakovića, Salcinovica i Karica i molis boga da nisu povrijeđeni.
Tržište je otvoreno još uvijek, mora se kesa odriješiti inače donji dio tabele i nema punog zapada, a onda nema ni love, a bez toga si rinaka.Nadam se da neće ponovo uprava fulati sa pojačanjima, mada bi se i tu trebali pojačati.
Očito je ovo veliki zalogaj za pola igrača i prelaz iz Premier lige BiH u Bundesligu.

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 20 avg 2023, 00:02

Ne bih ja puno kritikovao, lose jest al nadam se da ce biti bolje, uvjeren sam da hoce. Ekipa je dosta mlada i mislim da bi s plejmejkerom bilo puno puno i bolje i ljepse. Mlada pojacana du dovedena iz razloga jer su dosta jeftinija opcija, nama su i dalje prioritet dugovi, to treba imati na umu. Nama je Mehic igrac manje kada imamo loptu, a to je 65% vremena protiv vecine protivnika.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 20 avg 2023, 00:05

Ponovit ću nešto slično što sam pisao tamo nekad poslije Ilijaša prišle godine. Nema razloga sada bacati drvlje i kamenje, na ovakve oscilacije se moramo navići. Liga je duga, nemamo dominantan roster i svakakve stvari će se dešavati. Moramo im pružiti podršku, siguran sam da su i naši igrači više od svega željeli pobjedu večeras.

S druge strane, ne može se 3 ranga preskočiti sa istom bazom igrača. Ne kritikujem upravu što nije bolje igrače dovodila, vjerujem da se sve radilo u skladu s mogućnostima, a naše mogućnosti su još uvijek skromne. Ko toga nije svjestan, ne gleda na stvari realno.

Mijenjati sistem igre definitivno, ili nas svi čitaju ili smo jednostavno bezopasni sa krilnim napadima. Bez obzira na sve, biće to bolje sigurno. Podići glavu i spremati se za Mladost. Probati uzeti 3 boda i krenuti u pozitivnu seriju retiltata.

nickiZe88
Kontakt:

Post Postao/la nickiZe88 » 20 avg 2023, 00:15

Derbi navijac od Velike Obarske, Nemile i ne znam ti vise kakvih sela do ove Federalne.

Manite mi se te price o pozitivi. Ako igra ne valja, onda ne valja, sta ce biti Bog dragi zna. 7 km je meni puno dati za igrace ove koje sam gledao.

Ko moze nek izvoli :salut:

slika

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 20 avg 2023, 00:16

Veznjak bi sam sebe platio. Razmislite u upravi. 100% garantujem da bi sam sebe platio. Otisao je Mehic gdjr su bila planirana izdvajanja, dovedite veznjaka. Nemoguce igrati sa ovim veznim redom.

Ovo je noc bas i kad nas nije islo, nije to toliko ni ocajno bilo kao sto se predstavlja, bar za mene koji nisam ocekivao da meljemo sve redom.

Ali malo na klupu, puno mi ljepse odigrao Slakanovic nego Ali, bar se moze 'hrvati'.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 20 avg 2023, 00:18

Naoružati se saburom, trebat će nam :mrgreen:

Ova da su sudili Englezi po novim pravilima drugo poluvrijeme bi produžili dvadeset minuta, znači ovi iz Radnika su prekucali ovo igru zadržavanja ali ni to nije samo po sebi opravdanje za ubacivanje predmeta u teren. Takve stvari se ipak ne smiju dešavati i samo nam ide na štetu.

Ne znam, mnogo je upitnika u ovoj ekipi, ko i koliko može vrijeme će pokazati i ako ništa ova sezona bi mogla poslužiti za selekciju ekipe za narednu.

DdIiNnOo
Kontakt:

Post Postao/la DdIiNnOo » 20 avg 2023, 00:19

nickiZe88 je napisao/la:
19 avg 2023, 23:55
DdIiNnOo je napisao/la:
19 avg 2023, 22:11
:cool: ;) :( :( :( ;) P :cool:
nickiZe88 je napisao/la:
19 avg 2023, 21:48
7 km za sta dajes? Lopte niko ne zna podvaliti Masicu koji samo ceka neku loptu u prostor.

U Travniku imao golova s ekipom koja je ispala :bow:

Ja Bgm cijenim sve sto zaradim, a vi kako hocete.
Ma ti si Škot , da malo pratiš ovu borbu koju Čelik vodi nebi tako pričao , opet ko te Yebe ! Derbi navijač , a najbolji za kritikovati.
Pick.urino jedna jadna radim bez osiguranja i bez dana radnog staza i ti meni pametujes o zivotu. Mrs dao Bog da ti dajes dnevnicu koju zaradis na nesto sto nema smisla. MRS !!!
Druže tvoj problem , ne prdi bez veze po pozitivi koja je trenutno u Čeliku , podržite klub , a ne kritika uvijek ….

MOSA Likče
Čelik do bagro

nickiZe88
Kontakt:

Post Postao/la nickiZe88 » 20 avg 2023, 00:23

DdIiNnOo je napisao/la:
20 avg 2023, 00:19
nickiZe88 je napisao/la:
19 avg 2023, 23:55
DdIiNnOo je napisao/la:
19 avg 2023, 22:11
:cool: ;) :( :( :( ;) P :cool:

Ma ti si Škot , da malo pratiš ovu borbu koju Čelik vodi nebi tako pričao , opet ko te Yebe ! Derbi navijač , a najbolji za kritikovati.
Pick.urino jedna jadna radim bez osiguranja i bez dana radnog staza i ti meni pametujes o zivotu. Mrs dao Bog da ti dajes dnevnicu koju zaradis na nesto sto nema smisla. MRS !!!
Druže tvoj problem , ne prdi bez veze po pozitivi koja je trenutno u Čeliku , podržite klub , a ne kritika uvijek ….

MOSA Likče
Pa ne pametuj meni o tome kad nemas pojma. Ja kazem da VEZE NEMAJU ovi igraci i nikad nece biti igraci osim Horica, Masica i Sivog. Ostali su sve goli prosjek. 7 km je puno za ono sto su nam ponudili. Palamudili i pricali vi o nekakvom projektu i nekakvim pozitivima nece piti vode. Citiraj me za 3 sedmice kad bude 500 ljudi na BP.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 20 avg 2023, 00:24

prisonbreak je napisao/la:
20 avg 2023, 00:16
Veznjak bi sam sebe platio. Razmislite u upravi. 100% garantujem da bi sam sebe platio. Otisao je Mehic gdjr su bila planirana izdvajanja, dovedite veznjaka. Nemoguce igrati sa ovim veznim redom.

Ovo je noc bas i kad nas nije islo, nije to toliko ni ocajno bilo kao sto se predstavlja, bar za mene koji nisam ocekivao da meljemo sve redom.

Ali malo na klupu, puno mi ljepse odigrao Slakanovic nego Ali, bar se moze 'hrvati'.
:thumbup:

Definitivno. Koliko Masic odskace u napadu i vidis da je kvalitet, Hora u odbrani, tako nam fali i jedan provjereni vezni play. Svi cemo mi podrzati i pratiti i dalje, ali da se ne lazemo nije nasa publika nepismena da ne vidi ove stvari. Cuo sam pola zapada kako komentarise da nema playa.

Burazeri nije ni Dilaver danas 3 zabio zato sto je stroj, nego sto ima 4 strasna vezna iza sebe, Saida, Kalesica, Delica i Kurtalica. Da se ne lazemo.

Pehovi smo i sa povredama u pm. Fali i taj Karic, Feno, Hrelja... Fali iskustva.
Zadnja izmjena: Truhlo, dana/u 20 avg 2023, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 avg 2023, 00:25

Cuj svaki navijac bitan? Svaki navijac jeste, a kreteni sto kupe kartu pa misle da mogu psovati nasim igracima sve nisu bitni i nikad ne moraju doci na utakmicu. Serete sa posjetom i "zaradom". Kakva zarada kad ti unosi nemir u ekipu i na tribinu?

Helem nejse, da predjemo na utakmicu. Imam osjecaj da utakmice gledaju sljepci. Posebno ovi sto pisu po forumu. Kakav ba plejmaker? Mozes dovesti Modrica kad dva partnera u veznom redu stoje kao zakovani za odbranu. Uzimaju loptu na 10 metara od stopera, ali ne znaju prenijeti loptu. Garantujem da se u trenutnom sranju ni Arezina ne bi istakao.

Zasto? Zato sto uopste nije pitanje kvaliteta vec zalaganja. To izgleda kao da trce i bore se, ali samo tako izgleda. Ocigledno su pod dojmovima DLCa i misle da znaju i da je to dovoljno. Ovo je odlican samar koji ce im pokazati da se pobjeda mora zasluziti.

Konkretno:

Ali - prvo poluvrijeme je bio ok, s tim da nije mogao uraditi nista vise iz dva razlog : 1. Nije imao lopti 2. Nije imao podrsku Talhe i Mahira. Previse su bili staticni. Ima tu i taktike. Sva igra nam se svodi na to da stoperi izbiju loptu koju onda ili Masic spusta za krila, ili krila spustaju za bekove koji bi kao trebali napadati po strani.

Drugo poluvrijeme - nikad neces postati igrac ako pokazes zelju kao u drugom poluvremenu. Napisao bih da je to najgora utakmica koju je odigrao, ali nije igrao. Fuj utakmica.

Durmis, Karalic, Arnautovic, Mehic, Zuna. Nemojte se sutra cuditi kad ne dobijete ugovore ili kad vas zamijene. Nemojte preko prijatelja pisati kako su u upravnom odboru lopovi jer ne guraju zenicku djecu, jer samo vi sebi mozete biti krivi. Imate svu podrsku, dobijate vrijeme na terenu, ali se pokazete svaku petu utakmicu. Niste vi jos fudbaleri i samo je na vama da li cete to postati. Ovo ne izgleda obecavajuce.

Sivac - ja stvarno ne vidim to sto pisete. Katastrofa. Zelje nigdje, uvijek je i imao problema sa zavrsnicom, ali se nalazio u sansama, sad nema ni tog. Jednostavno i bi, ali i ne bi. Nije bas sad na nivou Davuda koji je katastrofalan, ali ni blizu njegovog nivoa od prosle godine, a samo je do njeg.

Opet ponavljam, nije problem (ne)kvalitet. Mislim da su se odredjeni igraci malo umislili i da im je vrijeme da se spuste na zemlju i krenu orati terenom jer drugacije nece uspjete, ni u Celiku niti bilo gdje drugo.

Pod hitno mijenjati navijace, nezahvalni kreteni.
Celik!3,2,2.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 20 avg 2023, 00:25

Zenicanin988 je napisao/la:
20 avg 2023, 00:02
Ne bih ja puno kritikovao, lose jest al nadam se da ce biti bolje, uvjeren sam da hoce. Ekipa je dosta mlada i mislim da bi s plejmejkerom bilo puno puno i bolje i ljepse. Mlada pojacana du dovedena iz razloga jer su dosta jeftinija opcija, nama su i dalje prioritet dugovi, to treba imati na umu. Nama je Mehic igrac manje kada imamo loptu, a to je 65% vremena protiv vecine protivnika.
Jesu ti prioritet dugovi ali ne možeš više od 60% ili više usmjeriti samo na to i onda nemaš love i daj šta daš i dobiješ nešto ovako i gledaj poluprazan stadion, a budi u vrhu po utakmici ces u prosjeku 30-35k uzeti, to ti ne može dati ni Almy ni jedan sponzor, jer ne igras ti evropu da imas basnonosne ugovore.Raja se zaželila da smo vrh bh nogometa,j.ebeš kanton i DLC amaterske ekipe.Kuburili 20 godina po PL, pa krenuli ispocetka evo 4. godina i sad da se talozis po sredini ili dnu 2.Lige ,jbg raja se zaželila napokon malo da se oživi sve to.Nije ti druže ovo mentalitet njemaca, klub im ispadne njih dođe isto ili još više na stadion.To ti je surova realnost o kojoj govorimo.Neka završe u dnu tabele pa ces vidit kako mjenjaju misljenje i kako ce malo rezultati biti prijoritet.J.ebo te to što ti Almy i ostali daju to je sve na kapaljku pogotovo u vrijeme inflacije i ovo sto mi dajemo 12. igrač, vjerni navijač, gledaj malo dalje.Dođe ti Sarajevo u kupu i to ti jednom utakmicom popiša sve što ti ovi svi zajedno dadnu za godinu dana.Kada budeš igrao evropu onda ce to biti druga priča, onda mu nema nekakvi sirotinjski ugovora i nekakvi čepova, a ovima nekakvi kartica 3%, samo nemoj da dajem živu paru.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 20 avg 2023, 00:25

Pa kad su igrači igrali koji imaju pojma i kad je zapad bio 5 KM znalo je biti 500 ljudi i to jako često.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

NekiForumas
Kontakt:

Post Postao/la NekiForumas » 20 avg 2023, 00:27

To da fali pravi veznjak koji zna podvalit loptu se vidjelo od prve pripremne utakmice ali mene je razocarala druga cinjenica.. Mislim da Duvnjak mora imat i opciju B kada je organizacija napada upitanju. Iskreno s obzirom na njegov potencijal mislio sam da ce to vec imati pripremljeno. Skoro svaki put krila prilaze veznom ili stoperu da izvlace bekove, a nasi bekovi utrcavaju iza i duga lopta, preskakanje sredine. Okej, ali problem je kada protivnik ima postavljanu odbranu kao veceras Radnik i bekovi ne prate krila kada prilaze u sredini i te duge lopte jednostavno ne prolaze, a tada ni od krila nemas vala neke koristi kad je previse u sredini gdje je koncetrisan najveci broj igraca. Ne znam sto ne napravi neke rotacije npr evo ako Karalic prilazi veznom il stoperu otvarajuci desnu stranu Sivcu pa ide duga lopta i to ne prodje nekolilo puta zasto onda nekad ne razvuce krila nek krila budu rasirena na liniji da imaju vise situacija 1 na 1 da prave visak ,a bekovi uvuceni unutra il tako nesto neke rotacije napravit, a ne samo jedno te isto citavu utakmicu. Takciki po meni mora bolje, igraci su se samo uklopili u procitanu i do sad dosta puta vidjenu taktiku. 1000% sam siguran da ovi igraci mogu daleko bolje ali takve utakmice se jednostavno desavaju, nista strasno.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 20 avg 2023, 00:36

NekiForumas je napisao/la:
20 avg 2023, 00:27
To da fali pravi veznjak koji zna podvalit loptu se vidjelo od prve pripremne utakmice ali mene je razocarala druga cinjenica.. Mislim da Duvnjak mora imat i opciju B kada je organizacija napada upitanju. Iskreno s obzirom na njegov potencijal mislio sam da ce to vec imati pripremljeno. Skoro svaki put krila prilaze veznom ili stoperu da izvlace bekove, a nasi bekovi utrcavaju iza i duga lopta, preskakanje sredine. Okej, ali problem je kada protivnik ima postavljanu odbranu kao veceras Radnik i bekovi ne prate krila kada prilaze u sredini i te duge lopte jednostavno ne prolaze, a tada ni od krila nemas vala neke koristi kad je previse u sredini gdje je koncetrisan najveci broj igraca. Ne znam sto ne napravi neke rotacije npr evo ako Karalic prilazi veznom il stoperu otvarajuci desnu stranu Sivcu pa ide duga lopta i to ne prodje nekolilo puta zasto onda nekad ne razvuce krila nek krila budu rasirena na liniji da imaju vise situacija 1 na 1 da prave visak ,a bekovi uvuceni unutra il tako nesto neke rotacije napravit, a ne samo jedno te isto citavu utakmicu. Takciki po meni mora bolje, igraci su se samo uklopili u procitanu i do sad dosta puta vidjenu taktiku. 1000% sam siguran da ovi igraci mogu daleko bolje ali takve utakmice se jednostavno desavaju, nista strasno.
Nema opcije B, a ni opcija C i D, ukoliko nemaš solidnog veznog reda. Za igru preko krila ti opet treba neko u vezi ko zna zadržat i uputit loptu. Dobar vezni red može zamaskirat i lošu odbranu i neefikasan napad.
I bunaranje je umjetnost koja ovisi o veznjacima, ali kod nas i to rade stoperi i bekovi
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 20 avg 2023, 00:40

JonSnow je napisao/la:
20 avg 2023, 00:36
NekiForumas je napisao/la:
20 avg 2023, 00:27
Nema opcije B, a ni opcija C i D, ukoliko nemaš solidnog veznog reda. Za igru preko krila ti opet treba neko u vezi ko zna zadržat i uputit loptu. Dobar vezni red može zamaskirat i lošu odbranu i neefikasan napad, ali bez veze nema fudbala.
:salut:

Celik ne igra fudbal od kako nema Salkica/Arezine i to je to.

Edit: Pogledajte komentare forumasa koji prate prvu ligu godinama. Svi pisu opasku da nam fali play i da se mucimo na sredini.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 20 avg 2023, 00:42

I jos jedna zamjerka, Sivog i Piljuga treba probati zajedno, jedsn krilo jedan bek. Zivotom garantujem da bi bilje funkcionisali nego Karalic i Sivi.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 avg 2023, 00:42

Previse se pojednostavljuje problem. Nece jedan vezni igrac, ma koliko bio dobar, rijesiti problem forme desnog beka, lijevog beka, defanzivnog veznog, centralnog veznog i oba krila.

Mehic nije igrao ovako DLC. Imao je svojih momenata, ali je igrao mnogo stalozenije. Sad leta kao muha bez glave, lopte nikome ne moze uzeti, a kamo li prenijeti na protivnicku polovinu.

Btw prvih 25 minuta protiv Stupcanice je bio ODLICAN fudbal naseg veznog reda. Veliko je pitanje sta se poslije desilo pa i prenijelo u ovu utakmicu.
Celik!3,2,2.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 20 avg 2023, 00:46

I nemojte govoroti da nam ne treba veznjak. Samo se sjetim utakmice protiv Rudara, Kobilica sakrio loptu ko da nas vezni ne postoji. Unistio nas jedsn igrac cijelu utakmicu.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 20 avg 2023, 00:46

Ma kao što je neko spomenuo, dobra dva veznjaka će sami sebe isplatiti, a za njima i dugovi.Budi u vrhu, puno Bilino i nema ti tog sponzora ni druge vrste prihoda koji ti to može dati, pogotovo ne u ovoj ligi.Uprava ce morati mijenjati strategiju, jer odavde pa na dalje to ne pije vode kao u kantonu i DLC.Nema kvaliteta i đaba, još za neke igrače ko da je šok.Gledajte Sloboda kad zareda pobjede vidjet cete kako se iz utakmice u utakmicu puni Tušanj, e sad zamisli kod nas koji smo igrali kanton do prije 2 godine.
Zadnja izmjena: Celicni, dana/u 20 avg 2023, 00:48, ukupno mijenjano 1 put.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 20 avg 2023, 00:47

AllGunsBlazing je napisao/la:
20 avg 2023, 00:42
Previse se pojednostavljuje problem. Nece jedan vezni igrac, ma koliko bio dobar, rijesiti problem forme desnog beka, lijevog beka, defanzivnog veznog, centralnog veznog i oba krila.

Mehic nije igrao ovako DLC. Imao je svojih momenata, ali je igrao mnogo stalozenije. Sad leta kao muha bez glave, lopte nikome ne moze uzeti, a kamo li prenijeti na protivnicku polovinu.

Btw prvih 25 minuta protiv Stupcanice je bio ODLICAN fudbal naseg veznog reda. Veliko je pitanje sta se poslije desilo pa i prenijelo u ovu utakmicu.
To je i normalno, pa valjda smo sa duvnjakom naucili da prvih 5, 6 kola ide par kikseva dok se forma ne podigne na nivo i takodjer fizicka sprema.

Ma valjao bi veznjak, pa arezina je odvlacio dvojicu i da ga markiraju. Ne mogu Zuna, Mehic i junior Sarajeva izgurati polusezonu.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.