habuba je napisao/la: ↑20 avg 2023, 21:42
Celicni je napisao/la: ↑20 avg 2023, 19:56
Smiješno više govoriti šta donosi vrh tabele.Kolko je jučer bilo prihoda od karata, minimalno 20.000 tisuća po oluji i kiši i nakvom vremenu protiv neatraktivnog protivnika, kolko ce ti Almy dati za godinu?Imate računajte svi.Nije to viša matematika.Dva dobra igrača će otplatiti i sebe i dugove brže nego ovako, ljudi shvatite vec jednom gdje živite, gdje rezultat dovodi publiku, a publika donosi novce i brži razvoj kluba.Uz to ne računajući bolju prodaju u fanshopu i noviteta na zapadu koji smo uveli, hrana i piće.Jednostavno 2+2=4.Mene ba boli kar ja cu doci na utakmicu ja klub doveo igrače bio sredina tabele ja u vrhu, al šta klub ima od mene i nas par ovakvih.Nema kluba bez velike kolektivne podrške, a to kod nas dolazi samo rezultatima.
Sve to stoji ali ako budzet kaze NE, onda se tu nema sta vise pricati (ovo pisem iz pozicije nekog ko ne zna da li se budzetski to moze odraditi). Po toj logici mi nismo nikad trebali ni istupati iz liga vec se jos vise zaduziti da napravimo dobar tim koji ce privuci publiku i sponzore i od toga ocistiti sva ova dugovanja. Koliko god to dobro zvucalo u teoriji u praksi nije uvijek izvodljivo. Ja sam od pocetka bio za ovaj put i ostat cu do kraja jer se pokazuje najispravnijim putem koji je klub mogao da krene.
Napisao sam nekada prije par godina da cemo imati oscilacija u igri. Bice tu i uspona i padova. Bice i dobrih i losih rezultata, ali u poslovanju moramo imati kontinuitet i bez obzira na sve na terenu trebamo se cuvati trenutnog kursa i cistiti dugove. Rezultat jedno kolo je ovakav, drugo kolo ce biti drugaciji ali sa utezima oko vrata u obliku dugovanja svaki pogresan korak moze biti zadnji.
Da ne mislis da ne cijenim tvoj trud, iskreno cijenim. Cijenim svaku osobu koja dodje na utakmicu i plati ulaz. Kao i sve one koji na bilo koji nacin podrzavaju klub koji ja volim. Samo mislim da moramo biti racionalni i strpljivi i sve ce doci na svoje.
Nije da budžet kaže NE, nego smo mi odlučili kako će ići raspodjela budžeta a to je 60% ili preko da ide na otplatu dugovanja, što je mnogo, šta ces ti da napraviš sa 40% i manje.Dakle došao si u situaciju da moraš mijenjati strategiju ili ostani pri tome budi spreman na max 500-1000 ljudi na tribini i ne očekuj prihod neki od ulaznica, ili promjeni strategiju uđi sa 2-3 kvalitetna igrača i na polusezoni ne da ćeš vratiti to nego ćeš dugovanja brže otplatiti.Jednostavno se od drveta ne vidi šuma, to je čista matematika.Morate da shvatite da je to sve mizerno od sponzora, 12. igrača...Koji ti sponzor moze dati za mjesec dana 60 000 KM odprilike?Znaš koji sponzor će ti dati?To je publika, onaj zapad.
Ostali ste sa razmišljanjem u kantonu i DLC, gdje su lige bile smiješne, gdje su ti igraci igrali za kikiriki hajmo reći, gdje si mogao odvajati 60% za otpis dugovanja, jer nisi imao ni potrebe odvajati više, gdje nisi imao publike, a sada imaš i gdje će ti prosjek biti 4000 ljudi.Sad imaš ljude koji su se zaželili većeg ranga kolko tolko ozbiljnijeg, koji očekuju da dobiješ Radnik, nažalost opet se vratimo na surovu realanost.Ja bi volio da je sva publika kao mi na forumu, ma da imaju 50% sto mi imamo, ali nažalost nije to moguće, to ima samo onih 200 na jugu.Ne treba mjenjati pola ekipe, nego treba 2-3 igraca koji će voditi tu omladinu na terenu.Vidjecemo vrijeme ce pokazati.