Za Zrinjski i Borac je jasno,oni imaju "rezervacije".Poslije njih je rupa.Nije meni Sarajevo još ni blizu onog što bi bilo sa Musemićem.Željo je iznenađenje,svaka čast Bašiću.Mi, Željo, Velež i Široki smo u drugom Pol pozišnu. Ostaje otvoren poligon za borbu.Pokojni Ćiro nije volio imati dva jaka igrača na istoj poziciji jer se jedan odmah ljuti.Đ.Pntelić je očito nezadovoljan klupom i eto sad imamo problem.Po meni je on kvalitetan igrač i treba mu davati minutažu od 30 ili 45 minuta da se tako nametne kroz igru. Protiv Širokog je ušao u 70'.Apriori ga zakovati za klupu je promašaj jer on je pobjegao iz Veleža zbog nikakve minutaže.Radi se o igraču starom 23 godine.On sad kipi od želje da se dokaže i to treba znati iskoristiti.Ili ga odmah raskinuti.Dovođenje špica ravnog Hadžiću bi prouzrokovao pad u njegovoj igri i odlazak na zimu.Moramo priznati da smo ga čekali da proradi i šteta bi bilo sad ga gubiti ,sad kad je proradio.Tu je potreban mlađi igrač koji će se zadovoljiti da dobija šansu sa klupe.Ja samo još da izrazim nadu da će Ordagić biti na klupi protiv Sarajeva i da će ući u igru.Neka nam je sretno.TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑18 avg 2023, 17:53Nisam ni ja za neke skupe opcije, al balans u ekipi mora postojati. Nama je trebao jos.jedan dobar napadac , kojem.bi Hadzic bio rezerva i nista vise. Ova ekipa ima karakter, nije uopste losa, samo je trenutna situacija u ligi takva da u startu imas dvije ekipe koje su jace od nas (Zrinjski-Sarajevo) i jednu koju gura vico, tako da ne ostaje puno prostora za ostale.tuzlac je napisao/la: ↑18 avg 2023, 14:19Morali smo se riješiti politike dovođenja skupih igrača.Kad tad se to moralo uraditi.Ovog ljeta očito jest i naši troškovi su smanjeni. Imamo mladu ekipu sa ambicioznim igračima.Dosta smo tobali igrače drugim klubovima.Sad imamo kvalitetne Ugovore na duži rok što je presudno za vođenje dugoročne politike.Jednom se morala spustiti letvica i prihvatiti realnost.Ove sezone mi nemamo imperativ , to je jako dobra psihološka podloga za igrače.Naravno da niko ne može reći da mi sa ovim igračima ne možemo u Europu.Pred nama je...
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
-
TuzlaCityfighter
- Kontakt:
Svaki igrac treba da se podredi klubu. Pantelic sam mora na sebi da poradi. Vec je on izrazio svoje nezadovoljstvo, ali jednostavno mora malo vise da zapne. Nije los igrac, ali nije jos blizu nivoa Kuzmanovica ili Misica koji su ostavili neki trag kod nas.tuzlac je napisao/la: ↑18 avg 2023, 18:49Za Zrinjski i Borac je jasno,oni imaju "rezervacije".Poslije njih je rupa.Nije meni Sarajevo još ni blizu onog što bi bilo sa Musemićem.Željo je iznenađenje,svaka čast Bašiću.Mi, Željo, Velež i Široki smo u drugom Pol pozišnu. Ostaje otvoren poligon za borbu.Pokojni Ćiro nije volio imati dva jaka igrača na istoj poziciji jer se jedan odmah ljuti.Đ.Pntelić je očito nezadovoljan klupom i eto sad imamo problem.Po meni je on kvalitetan igrač i treba mu davati minutažu od 30 ili 45 minuta da se tako nametne kroz igru. Protiv Širokog je ušao u 70'.Apriori ga zakovati za klupu je promašaj jer on je pobjegao iz Veleža zbog nikakve minutaže.Radi se o igraču starom 23 godine.On sad kipi od želje da se dokaže i to treba znati iskoristiti.Ili ga odmah raskinuti.Dovođenje špica ravnog Hadžiću bi prouzrokovao pad u njegovoj igri i odlazak na zimu.Moramo priznati da smo ga čekali da proradi i šteta bi bilo sad ga gubiti ,sad kad je proradio.Tu je potreban mlađi igrač koji će se zadovoljiti da dobija šansu sa klupe.Ja samo još da izrazim nadu da će Ordagić biti na klupi protiv Sarajeva i da će ući u igru.Neka nam je sretno.TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑18 avg 2023, 17:53Nisam ni ja za neke skupe opcije, al balans u ekipi mora postojati. Nama je trebao jos.jedan dobar napadac , kojem.bi Hadzic bio rezerva i nista vise. Ova ekipa ima karakter, nije uopste losa, samo je trenutna situacija u ligi takva da u startu imas dvije ekipe koje su jace od nas (Zrinjski-Sarajevo) i jednu koju gura vico, tako da ne ostaje puno prostora za ostale.tuzlac je napisao/la: ↑18 avg 2023, 14:19Morali smo se riješiti politike dovođenja skupih igrača.Kad tad se to moralo uraditi.Ovog ljeta očito jest i naši troškovi su smanjeni. Imamo mladu ekipu sa ambicioznim igračima.Dosta smo tobali igrače drugim klubovima.Sad imamo kvalitetne Ugovore na duži rok što je presudno za vođenje dugoročne politike.Jednom se morala spustiti letvica i prihvatiti realnost.Ove sezone mi nemamo imperativ , to je jako dobra psihološka podloga za igrače.Naravno da niko ne može reći da mi sa ovim igračima ne možemo u Europu.Pred nama je...
Elvir Baljic
FC SARAJEVO NI IMELI TISKOVNE KONFERENCE?
Šta mislite braćo ,hoće li Bošnjaković mijenjati startnu postavu?
-
TuzlaCityfighter
- Kontakt:
Nek pocne onaj ko zasluzuje, samo nek izadju onako visoko kaonprotiv Sirokog. Nek vrse pritisak na zadnju liniju Sarajeva, jer po meni bilo je sasvim korektno.
Elvir Baljic
Treba se sutra Fatihom pomoliti za Rah.NERMINA CRNKIĆA.
GLEDAM MALO TABELU ,S POBJEDOM BI MOGLI NA DRUGO MJESTO.
-
TuzlaCityfighter
- Kontakt:
Znamo mi odigrati sa Sarajevom, naspanujemo se uvjek dobro protiv njih. Iskreno bio bih zadovoljan sa 4 boda iz sledece dvije utakmice (Sarajevo i Zeljo) a nakon toga slijedi nam par "laksih" utakmice. Ofanzivno su jaki, sredina i odbrana nisu im bogzna sta. Nema kalkulacija na Tusnju, uzimati bodove, nikom respekta.
Elvir Baljic
Ziljkiću ne treba dozvoliti puno prostora i da se razmaše. On ulazi u sutrašnju utakmicu sa željom da se nama" osveti".To je dvosjekli mač za njega.U svakom slučaju treba ga pripaziti po lijevoj strani ali i kad premota na desnu nogu i pokuša nešto uraditi sa 16 metara.Volio bih da Beganović bude starter na desnom beku kod Sarajeva.Mario Vrančić je kod njih bitan igrač.Defanzivac koji šparta između dva šesnesterca.Ali, to je posao za Bošnjakovića.
-
TuzlaCityfighter
- Kontakt:
Malo ga nagaziti na pocetku, njega ako uspijes iznervirati-izbaciti iz ravnotezetuzlac je napisao/la: ↑20 avg 2023, 16:56Ziljkiću ne treba dozvoliti puno prostora i da se razmaše. On ulazi u sutrašnju utakmicu sa željom da se nama" osveti".To je dvosjekli mač za njega.U svakom slučaju treba ga pripaziti po lijevoj strani ali i kad premota na desnu nogu i pokuša nešto uraditi sa 16 metara.Volio bih da Beganović bude starter na desnom beku kod Sarajeva.Mario Vrančić je kod njih bitan igrač.Defanzivac koji šparta između dva šesnesterca.Ali, to je posao za Bošnjakovića.
Elvir Baljic
Baš to jer, govorilo se da će ga Mirvić prodati u Tursku.Sad je njemu to u glavi i nerovoznijiji je nego inače a svakako je nerovozan.TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑20 avg 2023, 19:01Malo ga nagaziti na pocetku, njega ako uspijes iznervirati-izbaciti iz ravnotezetuzlac je napisao/la: ↑20 avg 2023, 16:56Ziljkiću ne treba dozvoliti puno prostora i da se razmaše. On ulazi u sutrašnju utakmicu sa željom da se nama" osveti".To je dvosjekli mač za njega.U svakom slučaju treba ga pripaziti po lijevoj strani ali i kad premota na desnu nogu i pokuša nešto uraditi sa 16 metara.Volio bih da Beganović bude starter na desnom beku kod Sarajeva.Mario Vrančić je kod njih bitan igrač.Defanzivac koji šparta između dva šesnesterca.Ali, to je posao za Bošnjakovića.nece uraditi nista, ima kratak fitilj, brzo eksplodira.
- Sjenjak1919
- Kontakt:
Gdje je gospodin Azmir, da li je nasmijan 
Ja tripujem tripujem, na Slobodu tipujem!
- Sjenjak1919
- Kontakt:
SLOBODA ILI NIŠTA
Idemo sutra po 3 boda
Volimo klub volimo grad
Budi i ti Tuzla City
Volimo klub volimo grad
Budi i ti Tuzla City
Ja tripujem tripujem, na Slobodu tipujem!
- Sjenjak1919
- Kontakt:
-
Ponosnipodrinjac
- Kontakt:
-
Ponosnipodrinjac
- Kontakt:
Trebale bi biti. Zašto je bi omogućili gostima da se ugodno i komotno osjećaju na našem stadionu kad već ima mogućnosti.
Nismo mi takvi da pravimo neke kaveze kad ima tribina za njih.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.