Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Nutella je overrated.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Naravno, sve plusevi, posebno ovi momci, zovne trebu/shemu, napravi joj losos, pola posla je zavrsioRosicky je napisao/la: ↑21 avg 2023, 16:24Mislim da priča nije išla u smjeru da se netko vrijeđa ili ponižaje zato što ne jede svaki dan ultra kvalitetnu hranu i nadam se da i neće doći do tog nivoa jer onda nismo ništa napravili
Više je bitno da se narod osvjesti kako je ustvari i za budžet i za zdravlje bolje uložiti neko vrijeme u pripremu jela.
Danas sve što uzimamo osim sastojaka ima i jako upitnu kvalitetu pripreme tj pripreme u dubokom ulju koje se koristi do zadnje točke svoje iskoristivosti i osim kalorija nosi još dosta loših stvari sa sobom.
Kolegu na poslu sam uspio nagovoriti da proba tjedan dana pripremati sebi hranu koju nosi na posao umjesto da svaki dan jede iz dostave jer se žalio da mu dosta plate pojede "pauza za jelo".U tih tjedan dana je shvatio da mu je ušteda dosta veća jer "za dvije cezar salate napravim ih 5" i slične izjave jako brzo probude entuzijazam za kuhanjem ako ništa iz financijskih razloga![]()

- tuzlak1987
- Kontakt:
Ja sam ostario, mogu pojesti pola palacinke sa Eurokremom i nije mi dobro. Mogu samo jesti sa dzemom nekim koji je kiselkast malo.
Generalno, budžet i zdravlje su na suprotnim stranama klackalice.
Ja sam fol držo neke dijete, zdrava ishrana i slicne budalastine i, karikiram, zamalo nisam bankrotiro.
Pricamo o tijestu u pici, a na tijesto reda zamjenu za sir, lazni kecap, gljive iz konzerve berba ‘87 i salamu od kravljeg vimena ili kokosijih kljunova
Tijesto je najlaksi dio posla, to je svakako samo brasno, kvasac i voda (zavisi kako pravis). To zamjesis dok radis bilo sta drugo i ostavis da stoji… bukvalno minut posla koji vazda mozes uraditi.
Za mene je kljucni sastojak za picu paradajz sos i na njega potrosim najvise vremena
Tijesto je najlaksi dio posla, to je svakako samo brasno, kvasac i voda (zavisi kako pravis). To zamjesis dok radis bilo sta drugo i ostavis da stoji… bukvalno minut posla koji vazda mozes uraditi.
Za mene je kljucni sastojak za picu paradajz sos i na njega potrosim najvise vremena
- ASD
- Kontakt:
Varaš se admine za tijesto. Taj dio pravi razliku.
Treba znati
Treba znati
Haveru ja nigdje nisam napisao s čim pravim picu, niti šta naručujem kad jedem.admin je napisao/la: ↑21 avg 2023, 17:15Pricamo o tijestu u pici, a na tijesto reda zamjenu za sir, lazni kecap, gljive iz konzerve berba ‘87 i salamu od kravljeg vimena ili kokosijih kljunova
Ti si dao primjer plastične naručene pice vs bifteka kući, i ja sam se nadovezao samo na to kao hipotetički primjer i ismijao tvoju računicu. U svakom postu bježiš u neku drugu rupu, veze nema ovo što sad pišeš sa tvojim originalnim postom.
A to za udjel tijesta u dobroj pici, i vrijeme da se zamjesi i razvuče, samo pokazuje da nisi prismrdio kuhinji i da lupetaš kao i obično. Je.bi me ako ja ne kuham kući više od tebe a ti palamudiš o nečemu dok ti žena sve sprema
Fakat otkada je tijesto minut posla?
Grijesis… probaj napraviti tijesto 3-4 puta, shvatices da grijesis. Razvlacenje tijesta za picu
Pa nije baklava druze, to razvuces sa tri poteza oklagijom.
Ti moju racunicu ismijavas hipotetickim postom o kancerogenoj pici koju placas 6.5 km. Hajde ismij mi racunicu nekim stvarnim primjerom?
Ti moju racunicu ismijavas hipotetickim postom o kancerogenoj pici koju placas 6.5 km. Hajde ismij mi racunicu nekim stvarnim primjerom?
Ti veze nemas o tijestu za pizzu i to si vec pokazaoadmin je napisao/la: ↑21 avg 2023, 17:38Grijesis… probaj napraviti tijesto 3-4 puta, shvatices da grijesis. Razvlacenje tijesta za picuPa nije baklava druze, to razvuces sa tri poteza oklagijom.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Smiju ti se ljudi haveru
Možda je z zamijenio sa t.
Nastavi ti jesti svoju picu od 6,5 km iz kartonske kutije a ja cu nastaviti da veze nemam
Kad probas pravu napoletanu poslije ti nijedna “domaca” ku.rcu me valja
Zavisi ko ti donese.
Šteta starog admina, onaj se bar znao raspravljat, ovaj proplakao nakon 3 posta
@L-Train ostani na čitanju, nije preporučljivo da daješ svoje mišljenje sada.
Da li se igdje može naći podatak da tijesto za pizzu napraviš za par minuta ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.