NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Truhlo
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Truhlo » 21 avg 2023, 18:06

Truhlo je napisao/la:
19 avg 2023, 22:52
Truhlo je napisao/la:
18 avg 2023, 09:50
Sutra 4000 tj oko 2000 prodanih ulaznica i 2000 djece, zenturaca i rutonja bez ulaznice. Kurbegovic u izvjestaju ce napisati 5000.
Delegat napisao realno 4 milje :kafa: a Kurbegovic kao sto sam i rekao, pisat ce peticu :mrgreen:

Polako ljudi, prosle godine ista prica nakon Bosne i Borca kuci. Treba ovoj ekipi 5, 6 utakmica da udje u ritam. Na momente je fino izgledalo kada su spustili loptu na zemlju i kombinirali. Jedan kvalitetan centralni veznjak bi bas bas dobro dosao. Tabakovic, Skols i Zuna ce tesko iznjeti ovu polusezonu. Uz njih jos Begic junior, tanko je to.

Kako god svi u Kakanj :bih:
NK ČELIK - FK RADNIK HADŽIĆI
zapad
istok
jug
1,899
110
213

Opet 2000 zenturaca, djece i rutonja :zviz:

Jesam iskusan u procjeni :kafa:

Btw eto pade i taj mit u vodu, nama je 4000 na stadionu, 2000 ulaznica, i onda "iscemo" veznjaka. Jeb.es takvu publiku, ja prihoda i kurca :puke:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 21 avg 2023, 18:22

Već dva dana od tekme, a još se pretresa. S većinom se slažem da su mnogi loše odigrali, Mehić niti jedan pas tačan, taj lik se definitivno mora zamijeniti ako mislimo išta normalno napraviti. Radnik je došao na X i mogao odnijeti tricu. Drugo poluvrijeme bilo je za očekivati njihovo valjanje, moramo znati na to odgovoriti ubuduće. Protiv Mladosti očekujem i neke izmjene na krilima...
Npr. niko ne spominje Horića, nikada ga u lošijem izdanju nisam gledao, baš je usto na lijevu nogu bio. Imao je dobrih startova (to se od njega očekuje) ali imao je i amaterskih kikseva koji se ne praštaju u zadnjoj liniji. Vjerujem da mu je ovo bio samo loš dan, tako da ide za njega, ali i za druge, ova stvar:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 avg 2023, 18:44

Kao sto sam pisao, mi vec igramo 4-4-2. Ali je bukvalno pet metara iza Masica. To bi bilo ok da Mehic-Zuna mogu pokriti sve, ali ne mogu.

Opet cu se ponoviti, nije toliko do kvaliteta igraca koliko do zalaganja, lose forme, losije postavke i losije selekcije igraca.

Ja bih pokusao protiv Mladosti:

Durmo
Piljug-Horic-Vardo-Bajramovic
Mehic
Zuna-Ali
Sivac-Masic-Saric

Zavezati Mehica za odbranu, pa cak malo pustiti Vardi i Horicu da iznose loptu, a ovaj da ih pokriva. Ograniciti ga na kratka dodavanja, prvom do sebe.

Zuna i Ali se moraju stalno otkrivati i traziti loptu. Nema stajanja dok nasi igraci imaju loptu.

Smanjiti duge lopte koliko god je to moguce, forsirati sredinu, a onda brzim prebacivanjem iz sredine na krila pokusati iskoristiti prostor.

Jos jedna stvar koja mi nije jasna, Ali i Masic se sjebase ganjajuci protivnicke igrace, ali se presing ne igra tako. Ili ide cijela ekipa u presing ili ne ide niko. Dva igraca ne mogu nikog natjerati na gresku jednostavno je previse prostora za pokriti. Dodaj na ovo Durmisa koji napada igraca na kojem je vec Ali i dobijes katastrofu.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 21 avg 2023, 18:58

AllGunsBlazing je napisao/la:
21 avg 2023, 18:44
Kao sto sam pisao, mi vec igramo 4-4-2. Ali je bukvalno pet metara iza Masica. To bi bilo ok da Mehic-Zuna mogu pokriti sve, ali ne mogu.

Opet cu se ponoviti, nije toliko do kvaliteta igraca koliko do zalaganja, lose forme, losije postavke i losije selekcije igraca.

Ja bih pokusao protiv Mladosti:

Durmo
Piljug-Horic-Vardo-Bajramovic
Mehic
Zuna-Ali
Sivac-Masic-Saric

Zavezati Mehica za odbranu, pa cak malo pustiti Vardi i Horicu da iznose loptu, a ovaj da ih pokriva. Ograniciti ga na kratka dodavanja, prvom do sebe.

Zuna i Ali se moraju stalno otkrivati i traziti loptu. Nema stajanja dok nasi igraci imaju loptu.

Smanjiti duge lopte koliko god je to moguce, forsirati sredinu, a onda brzim prebacivanjem iz sredine na krila pokusati iskoristiti prostor.

Jos jedna stvar koja mi nije jasna, Ali i Masic se sjebase ganjajuci protivnicke igrace, ali se presing ne igra tako. Ili ide cijela ekipa u presing ili ne ide niko. Dva igraca ne mogu nikog natjerati na gresku jednostavno je previse prostora za pokriti. Dodaj na ovo Durmisa koji napada igraca na kojem je vec Ali i dobijes katastrofu.
Umjesto Mehica Smajic i zamjeniti mjesta Piljugu i Sivcu. Piljug je prvenstveno desno krilo.

Inace fina analiza :thumbup:

Ne bi bilo lose to sto kazes da npr Smajic sa zadnjeg veznog u posjedu ulazi izmedju stopera, cime bi bili u 3 - 4 - 3 formaciji u posjedu. Lopte naprijed bi gurali Hora i Vardo i iskljucivo traziti da to bude po zemlji, od onih balona na durmisa nema nista.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 21 avg 2023, 18:59

Slazem se sa Allgunsblazing , mogao bi Sivac na krilo, prodoran je bas, ako je Isak dobar, moze sa Horom nazad a Vardo umjesto Mehica. Ja ne mogu pojmit jos uvijek da nam Mehic igra, vjerujte. Mozda nisam u pravu ali tako mislim
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 21 avg 2023, 19:01

Truhlo je napisao/la:
21 avg 2023, 18:06
Truhlo je napisao/la:
Truhlo je napisao/la:
18 avg 2023, 09:50
Sutra 4000 tj oko 2000 prodanih ulaznica i 2000 djece, zenturaca i rutonja bez ulaznice. Kurbegovic u izvjestaju ce napisati 5000.
Delegat napisao realno 4 milje :kafa: a Kurbegovic kao sto sam i rekao, pisat ce peticu :mrgreen:

Polako ljudi, prosle godine ista prica nakon Bosne i Borca kuci. Treba ovoj ekipi 5, 6 utakmica da udje u ritam. Na momente je fino izgledalo kada su spustili loptu na zemlju i kombinirali. Jedan kvalitetan centralni veznjak bi bas bas dobro dosao. Tabakovic, Skols i Zuna ce tesko iznjeti ovu polusezonu. Uz njih jos Begic junior, tanko je to.

zapad
istok
jug
1,899
110
213

Btw eto pade i taj mit u vodu, nama je 4000 na stadionu, 2000 ulaznica, i onda "iscemo" veznjaka. Jeb.es takvu publiku, ja prihoda i kurca :puke:
Neko uzima na kartama momacki to je vec evidentno od pripremni utakmica Sibenika Laktasa

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 avg 2023, 19:10

Mehic je nas najbolji defanzivac od veznih igraca, ali nema igre prema naprijed, a cesto on naprijed, Zuna ostane nazad.

Ja nesto kontam da bi nam i Horic mogao igrati tog zadnjeg veznog. Covjek ima odlican radijus kretanja i komotno bi ga mogao ostaviti samog ispred odbrane da kupi lopte.

Vardo mi dobar na lopti, ali ne mogu da ga vidim tu zbog loseg kretanja. Prespor i cesto bi kasnio na loptu kao i Mehic.

U svakom slucaju, opaliti samarcinu Aliju i Zuni prije pocetka utakmice. Mogu shvatiti da te ne ide, mogu shvatiti da nesto ne mozes, ali ne mgou shvatiti da stojis i da se ne kreces, a imas 20 godina. A bez kretanja, nema ni fudbala. Igrac mora otvarati prostor saigracu i sto mu vise opcija ponudis, manje su sanse da ce pogrijesiti.
Celik!3,2,2.

flash84
Kontakt:

Post Postao/la flash84 » 21 avg 2023, 19:36

AllGunsBlazing je napisao/la:
21 avg 2023, 19:10
Mehic je nas najbolji defanzivac od veznih igraca, ali nema igre prema naprijed, a cesto on naprijed, Zuna ostane nazad.

Ja nesto kontam da bi nam i Horic mogao igrati tog zadnjeg veznog. Covjek ima odlican radijus kretanja i komotno bi ga mogao ostaviti samog ispred odbrane da kupi lopte.

Vardo mi dobar na lopti, ali ne mogu da ga vidim tu zbog loseg kretanja. Prespor i cesto bi kasnio na loptu kao i Mehic.

U svakom slucaju, opaliti samarcinu Aliju i Zuni prije pocetka utakmice. Mogu shvatiti da te ne ide, mogu shvatiti da nesto ne mozes, ali ne mgou shvatiti da stojis i da se ne kreces, a imas 20 godina. A bez kretanja, nema ni fudbala. Igrac mora otvarati prostor saigracu i sto mu vise opcija ponudis, manje su sanse da ce pogrijesiti.
Slažem se za Horica. Koliko se sjećam kad je tek počeo kod nas i bio je na poziciji zadnjeg veznog. Ima iskustvo, smirenost, solidan pas i dobar u destrukciji igre protivnika.

Mehic nam je potreban al mu trebaju dva kreativca da igraju i razmišljaju za njega a on da udara i trci za njih.

Hardzavi
Kontakt:

Post Postao/la Hardzavi » 21 avg 2023, 19:46

convict35 je napisao/la:
21 avg 2023, 19:01
Truhlo je napisao/la:
Truhlo je napisao/la:

zapad
istok
jug
1,899
110
213

Neko uzima na kartama momacki to je vec evidentno od pripremni utakmica Sibenika Laktasa
Uprava treba da da odgovor na ovo magično pitanje!

NekiForumas
Kontakt:

Post Postao/la NekiForumas » 21 avg 2023, 20:22

Ne vjerujem da ce biti nekih velikih promjena u odnosu na proslu utakmicu jedino Zuna - Talha i mozda Saric- Durmis. Ostalo ce vjerovatno ostati isto. Mada posto nemamo desetke slazem se s nekim da bi se moglo probat 4-4-2 da Salkanovic igra spica sa Masicem, a Ali veznog sa Mehicem.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 21 avg 2023, 20:27

Hardzavi je napisao/la:
21 avg 2023, 19:46
convict35 je napisao/la:
Truhlo je napisao/la:

zapad
istok
jug
1,899
110
213

:urnebes: :urnebes:

Pa vi stvarno niste dobri. Prvo ovaj broj od 2000 ulaznica odgovara posjeti. Djeca do 12 godina ne placaju ulaz, a hajmo realno, bilo je djece bas pofino na zapadu. Ta cifra sto delegat lupi odokativnom metodom nije realna. Pa Kurbegovc lupa da je bilo 5000 :urnebes:

Dakle nije bilo vise od 3000 ljudi, 800 djece je ok brojka ako uzmemo u obzir da je 2000 ljudi uslo na zapad sa ulaznicom.

Ovako je od kako se transparentno objavljuje broj ulaznica, eno vam tema, vodio sam statistiku od kantona.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 21 avg 2023, 20:28

Ja bih čak počeo Talha-Žuna a ispred Ali. Zatim Šarić prije Durmiša. Po potrebi probati kombinaciju Sivac-Piljug
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Hardzavi
Kontakt:

Post Postao/la Hardzavi » 21 avg 2023, 20:33

Truhlo je napisao/la:
21 avg 2023, 20:27
Hardzavi je napisao/la:
convict35 je napisao/la:

Pa vi stvarno niste dobri. Prvo ovaj broj od 2000 ulaznica odgovara posjeti. Djeca do 12 godina ne placaju ulaz, a hajmo realno, bilo je djece bas pofino na zapadu. Ta cifra sto delegat lupi odokativnom metodom nije realna. Pa Kurbegovc lupa da je bilo 5000 :urnebes:

Dakle nije bilo vise od 3000 ljudi, 800 djece je ok brojka ako uzmemo u obzir da je 2000 ljudi uslo na zapad sa ulaznicom.

Ovako je od kako se transparentno objavljuje broj ulaznica, eno vam tema, vodio sam statistiku od kantona.
Ako je tako onda ok. Jedino to može biti neko opravdanje ako nas stvarno nije bilo vise od 3000 na stadionu.

NekiForumas
Kontakt:

Post Postao/la NekiForumas » 21 avg 2023, 20:41

samocelik je napisao/la:
21 avg 2023, 20:28
Ja bih čak počeo Talha-Žuna a ispred Ali. Zatim Šarić prije Durmiša. Po potrebi probati kombinaciju Sivac-Piljug
Moze i i to sto se tice veznog reda, a Sivac - Karalic ce igrati desno, to nema potrebe mijenjat, okej slazem se da nekad treba rotirat probat razne kombinacije al mislim da to jos nece dirati jer nema potrebe. Pisao sam i prije dobro se razumiju i dopunjuju njih dvojica, lijepo ide lopta kad oni igraju i imaju priliku za to cak su i aplauz s tribina dobili za lijepu igru samo mislim da protivnik ugl zatvori protok lopte na desnu stranu jer znaju da je dosta opasnija od lijeve pa Duvnjak svjesno forsira igru lijevo jer tamo bude dosta vise prostora.

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 21 avg 2023, 20:46

Truhlo je napisao/la:
Hardzavi je napisao/la:
convict35 je napisao/la:

Bilo je i onih sa sezonskim ulaznicama :kafa:
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 21 avg 2023, 20:49

Convicts je napisao/la:
21 avg 2023, 20:46
Truhlo je napisao/la:
Hardzavi je napisao/la:

Mucki provokatoru :mrgreen:

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 21 avg 2023, 20:51

Truhlo je napisao/la:
21 avg 2023, 20:49
Convicts je napisao/la:
21 avg 2023, 20:46
Truhlo je napisao/la:

Mucki provokatoru :mrgreen:
:mrgreen:
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Puyol
Kontakt:

Post Postao/la Puyol » 21 avg 2023, 20:54

Ni jedan grad nema vise trenera i selektora kao Zenica. Pola njih nije vidjelo utakmice prosle sezone insad dosli pametovati,nije ovaj za ove lige nije onaj. Po najvise blate ovu nasu zenicku djecu,a da su otisli u Sarajevo a neki su mogli bili bi prodane duse,kod nas kad bi iniesta u najboljim danima igrao i da je iz Zenice kad bi jednu losu odigro bilo bi vadi ga,ko te dovede,babin sin...Pa ima li ko da da ovoj djeci podrsku,jer su to sve nasa djeca i ta djeca su igrala kad nismo imali ni za kifle...ja opet vjerujem da ce Ali,Durmis,Sivac,Honda uspjeyi u ovoj ligi...
A vi koji ne smijete zenama progovoriti pa dodjete na tekme da se derete na nasu djecu,bolje ostanite kod kuce sad ce zadruga,ako vec necete dati podrsku nasoj djeci.
Čelik do groba!!!

Zalayeta22
Kontakt:

Post Postao/la Zalayeta22 » 21 avg 2023, 20:54

Dobro oni igraci zajedno sa Duvnjakom i igraju kakva smo mi stoka. Gledam na zapadu gore do sjevera neki lik ustade i krenu psovat Duvnjaku Karalicu Durmisu i Aliju sve zivo i mrtvo i Boga itd.. ono sto mi vraca nadu je to sto sam po prvi put vidio da mu se neko suprostavio i to neki momak sa djevojcicom mu rece da usuti i da ako mu se ne svidja da ide kuci ili da suti, podrzase ga jos par ljudi okolo i taj frajer ode sa stadiona... Tako da svaka cast momku na hrabrosti i kamo srece da nas vise takvih ima.. bit ce to aBd puno bolje, imamo mo jos "pojacanja" kad se vrati Hrelja, Bronja i Isak sa svojom pravom formom...
"Klub izrastao iz zeničke željezare, s dvadeset hiljada zaposlenih jedne od najvećih u Europi, i njegovo kultno Bilino polje, sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora"

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 21 avg 2023, 21:53

Hardzavi je napisao/la:
21 avg 2023, 20:33
Truhlo je napisao/la:
Hardzavi je napisao/la:

Ako je tako onda ok. Jedino to može biti neko opravdanje ako nas stvarno nije bilo vise od 3000 na stadionu.
3000 u vrh glave. Broj je realan + gratisi + djeca + sezonske

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.