FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Opusteno ba od sljedece 4 tekme igramo 3 kuci
Pad se morao desiti
Sta ste se navili
Pad se morao desiti
Sta ste se navili
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- MocMahale444
Opusteno samo pricamo, nema carapice da siri mrznju a i Virto se smirio.
Brat Faraon mu rekao vusa.
Znaci lagano pametujemo, imas ovdje mozda par acc kojima nista ne valja. Ovo ostalo rega želi Želji dobro.
Nego prvi sut ka golu protivnika Mekic uputio u 63 minuti.
Sutaj po golu misa mu, mozda neka frljoka uleti.
Onaj stefan javnim pljuvanjem Bekrica udara po klubu.
Prvo mali stih od Grbavice.
Onda necete igrati eVropu
necu vam nuditi igrace dok je Samir SD.
A tko si ti žvaljo žvaljavi, **** te santos.
Brat Faraon mu rekao vusa.
Znaci lagano pametujemo, imas ovdje mozda par acc kojima nista ne valja. Ovo ostalo rega želi Želji dobro.
Nego prvi sut ka golu protivnika Mekic uputio u 63 minuti.
Sutaj po golu misa mu, mozda neka frljoka uleti.
Onaj stefan javnim pljuvanjem Bekrica udara po klubu.
Prvo mali stih od Grbavice.
Onda necete igrati eVropu

A tko si ti žvaljo žvaljavi, **** te santos.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Pojacanja, dresove!!!
Bitno je da na domaćim utakmicama Željo uzima bodove ove sezone tj. da nam se ne dešavaju često kiksevi na Grbavici protiv uslovno rečeno slabijih protivnika kao što je to bio slučaj prethodnih nekoliko godina, gdje svako malo ekipe koje se bore za opstanak nose bod(ove) sa Grbavice. Ništa mi iritantnije nema kad sa Grbavice nose bodove kao prošle sezone Leotar, Posušje, Igman, Tuzla sa igračem manje čitavo drugo poluvrijeme, Široki kojeg razbiješ ti u zadnjoj sekundi izbije 3 boda, vadiš se protiv pitara koji imaju igrača manje čitavo drugo poluvrijeme i slično. Nije baš realno očekivati da pobjedimo stoprocentan broj utakmica na Grbavici, ali moramo te kikseve svesti na minimum.
Što se tiče igre u gostima, statistički ekipe koje završe u top 4 u našoj ligi, obično imaju 5-7 pobjeda gostima što dakle nije ni 50% uspješnosti (ne računajući izuzetke poput dominacije Zrinjskog), prije 2-3 sezone se čak desilo da Borac sa samo 2 pobjede u gostima u čitavoj sezoni izbori europu. Ne očekujem ništa puno drugačiji broj pobjeda u gostima ni ove sezone među ekipama koje će završit u top 4. Tako da ovo protiv Posušja nije kraj svijeta, iako naravno nismo zadovoljni ishodom utakmice.
Posušje ima ok ekipicu sa nekoliko dobrih pojedinaca po mom mišljenju - Mandić, Boban, Kamenar, Brković koji je redovno igrao u Belupu prije Posušja, Vrgoč koji ima 100 utakmica u HNL-u, Lučić, Maglica itd., nisu oni baš levati i sigurno će i neki drugi naši konkurenti polomit zube na gostovanju u Posušju. Evo Posušje je izgubilo prva 2 kola, ali ko je gledao utakmice, moglo se vidjet da nisu naivni.
Nije baš da mi imamo kvalitet da sve i jednu utakmicu odigramo dobro jer evo odigrao si dobro kraj prošle sezone, onda si nastavio dobro u europi, onda dobro protiv Borca i evo sad nakon takvog niza jedan kiks se desi, to je po meni normalno u fudbalu. Bukvalno shit happens.
Što se tiče igre u gostima, statistički ekipe koje završe u top 4 u našoj ligi, obično imaju 5-7 pobjeda gostima što dakle nije ni 50% uspješnosti (ne računajući izuzetke poput dominacije Zrinjskog), prije 2-3 sezone se čak desilo da Borac sa samo 2 pobjede u gostima u čitavoj sezoni izbori europu. Ne očekujem ništa puno drugačiji broj pobjeda u gostima ni ove sezone među ekipama koje će završit u top 4. Tako da ovo protiv Posušja nije kraj svijeta, iako naravno nismo zadovoljni ishodom utakmice.
Posušje ima ok ekipicu sa nekoliko dobrih pojedinaca po mom mišljenju - Mandić, Boban, Kamenar, Brković koji je redovno igrao u Belupu prije Posušja, Vrgoč koji ima 100 utakmica u HNL-u, Lučić, Maglica itd., nisu oni baš levati i sigurno će i neki drugi naši konkurenti polomit zube na gostovanju u Posušju. Evo Posušje je izgubilo prva 2 kola, ali ko je gledao utakmice, moglo se vidjet da nisu naivni.
Nije baš da mi imamo kvalitet da sve i jednu utakmicu odigramo dobro jer evo odigrao si dobro kraj prošle sezone, onda si nastavio dobro u europi, onda dobro protiv Borca i evo sad nakon takvog niza jedan kiks se desi, to je po meni normalno u fudbalu. Bukvalno shit happens.
Problem je što je Evropa zavarala dobar dio navijača pa su pomislili da imamo kvalitet. Evropske utakmice su nešto drugo, drugačiji je naboj, protivnici na koje nisi navikao.braco je napisao/la: ↑21 avg 2023, 20:38Nije baš da mi imamo kvalitet da sve i jednu utakmicu odigramo dobro jer evo odigrao si dobro kraj prošle sezone, onda si nastavio dobro u europi, onda dobro protiv Borca i evo sad nakon takvog niza jedan kiks se desi, to je po meni normalno u fudbalu. Bukvalno shit happens.
Realnost naše Premijer lige je sasvim drugačija. Treneri i ekipe se poznaju, a prema nama se odavno izgubio svaki respekt tako da svi idu na pobjedu bez mnogo kalkulacija, za razliku od nekih prošlih vremena kada im je i bod odgovarao, kao danas protiv Zrinjskog.
Grbavica je ključ našeg plasmana ove sezone, koliko budemo dobri na domaćem terenu tako ćemo proći na kraju. Biće gostujućih pobjeda, ne sumnjam u to, biće i mrljavih remija, poraza, i tu se još neko vrijeme ništa drastično neće promijeniti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Po onome što je postavio na story onaj pokušaj menadžera ispade da je razlog loše igre u Posušju to što nam on nije doveo ni jednog igrača. Znači da bi dobro igrao mora ti Stefan Bulić dovest igrača. Tako sam bar ja shvatio njegov story.
Govorim više u smislu da nije mrtva glava što smo kiksali u Posušju, jer iako ima istine u tome što ti govoriš u kontekstu europe, opet stoji da mi od ispadanja od Veleža u polufinalu kupa pa do ove posljednje utakmice u Posušju, izgubili smo samo od Borca 2:0 u utakmici koja se igrala sredinom hefte, gdje nismo mogli igrati u najjačem sastavu jer smo igrali svaka 3 dana plus smo unaprijed znali da u BL za nas nema pozitivnog rezultata iz x razloga. I drugi poraz u tom nizu nam je bio protiv Neftčija, što ne treba posebno objašnjavat. Jedini pravi kiks u tom nizu je bio remi protiv Igmana na Grbavici. Govorimo u uzorku od 10+ utakmica, kolika je onda vjerovatnoća da na tako ne baš malom uzorku se ne desi bar jedan kiks kao ovaj poput Posušja. Jer kiks ti se može desiti i zbog lošeg izbora taktike ili lošeg izdanja igrača ili jednostavno zbog nekog random faktora gdje ti možeš čak i izdominirati utakmicu, ali lopta neće u gol, a protivnik ti jednom pređe centar i zabije ti gol. Rekao bih da na tolikom uzorku utakmica su poprilično dobre šanse da će se jedna takva utakmica desiti, zbog jednog od 3 razloga iz prethodne rečenice.Virtu4l je napisao/la: ↑21 avg 2023, 20:49Problem je što je Evropa zavarala dobar dio navijača pa su pomislili da imamo kvalitet. Evropske utakmice su nešto drugo, drugačiji je naboj, protivnici na koje nisi navikao.braco je napisao/la: ↑21 avg 2023, 20:38Nije baš da mi imamo kvalitet da sve i jednu utakmicu odigramo dobro jer evo odigrao si dobro kraj prošle sezone, onda si nastavio dobro u europi, onda dobro protiv Borca i evo sad nakon takvog niza jedan kiks se desi, to je po meni normalno u fudbalu. Bukvalno shit happens.
Realnost naše Premijer lige je sasvim drugačija. Treneri i ekipe se poznaju, a prema nama se odavno izgubio svaki respekt tako da svi idu na pobjedu bez mnogo kalkulacija, za razliku od nekih prošlih vremena kada im je i bod odgovarao, kao danas protiv Zrinjskog.
Grbavica je ključ našeg plasmana ove sezone, koliko budemo dobri na domaćem terenu tako ćemo proći na kraju. Biće gostujućih pobjeda, ne sumnjam u to, biće i mrljavih remija, poraza, i tu se još neko vrijeme ništa drastično neće promijeniti.
Istina je da nemamo baš neki kvalitet wow, ali ja i dalje na ovo u Posušju gledam kao jednostavno a bad day at the office, bar dok me ne razuvjere u suprotno jer zabrinut bih tek bio ako igru iz Posušja nastavimo prikazivati i u narednim utakmicama.
Gledao sam po pola oba poluvremena veceras i tuzla mi se cini bas losa.
Trebamo to dobit kako znamo i umijemo.
Suska li se ista oko pojacanja, ima li bar mahalskih
Trebamo to dobit kako znamo i umijemo.
Suska li se ista oko pojacanja, ima li bar mahalskih

Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Mene lično ovaj poraz nije nimalo dotakao, znaš i sam da ja uvijek gledam širu sliku i ne idem od utakmice do utakmice.
Samo se nadam da će Bašić izvući pouke iz ove utakmice jer određene stvari idu njemu na dušu. Jasno je da kombinuje, pokušava razne varijante, ali bojim se da se preksinoć prekombinovao. Jasno je da on i ja ne gledamo fudbal istim očima, on je učio školu za to, ali neke stvari i mi laici vidimo. Posebno kad se ponavljaju.
Ne treba nam još jedan tvrdoglav trener da zapne kao sivonja samo da dokaže da je u pravu, imali smo previše takvih i svaki je neslavno završio. Do sad je bio fleksibilan i ne znam šta mu bi da se onako loše prekombinuje protiv Posušja. Kad tad će se morati iskristalisati kostur ekipe i sistem igre, ne smije u ovom lutanju otići predaleko.
Muftić, Kosorić, Cocalić, Jašarević, Galić, Ćosić, Mekić, Ovčina, Amoah i Krpić su igrači na koje se možemo osloniti i oko njih nema mudrovanja. Možda bih dodao i Dubačkića, pa i Rustemovića (sad će me odmah svi napasti). Haračić je odmah tu do njih, i to je to. Ostale dozirati kad je potrebno, ali ne smije pretjerati, jasno je da nam treba i to zaštićeno godište i tu je odmah problem. Tako da nemamo baš mnogo prostora za kombinatoriku.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- plavanacija
- Kontakt:
Ne pisem na forumu, uglavnom citam. Zamolicu da mi se razni epiteti ne dodjele.
Malo cu biti kritican!
Protiv Posusja jako losa utakmica, erektivno disfunkcionalni, losa kombinatorika, u prvom poluvremenu 0 suteva.
Nakom Borca sam ocekivao minimalno nerijesen ishod.
Boze moj, idemo dalje.
Par forumasa je napisalo da Grbavica mora biti Mazinovljena linija, tu se ne smiju gubiti bodovi.
Sto se tice pojacanja, moramo biti svjesni da smo jos na transfuziji, treba vremena da se financijski iscupamo.
Realno, zamjerka sto se mladji igraci ne forsiraju.
Pitanje za upucene: imamo li kao klub nutricionistu?
Pripremite apaurine, sezona tek pocela.
Malo cu biti kritican!
Protiv Posusja jako losa utakmica, erektivno disfunkcionalni, losa kombinatorika, u prvom poluvremenu 0 suteva.
Nakom Borca sam ocekivao minimalno nerijesen ishod.
Boze moj, idemo dalje.
Par forumasa je napisalo da Grbavica mora biti Mazinovljena linija, tu se ne smiju gubiti bodovi.
Sto se tice pojacanja, moramo biti svjesni da smo jos na transfuziji, treba vremena da se financijski iscupamo.
Realno, zamjerka sto se mladji igraci ne forsiraju.
Pitanje za upucene: imamo li kao klub nutricionistu?
Pripremite apaurine, sezona tek pocela.
kad napisah, prije nekih 15'-tak dana, da se nismo pojacali i da nemamo sirine ni za prvi tim, kamoli za klupe, te da cemo, itekako, osjetiti odlazak sanstosa i hodzica, neki me ovdje napadose. ne crnjacim, Zelju pratim preko 50 godina i bilo je i gorih ekipa i rezultata, pa se prezivjelo. znao sam da ne mozemo konstatno igrati kao evropske utakmice i kao protiv borca, jer je to iscrpljujuce i za to ti treba sirina. pogledah i tekmu borac-igman i borac me ni tu nije nimalo odusevio, rezultat je previsok i igman je do preokreta borca bio konkretniji. obzirom na sve, ocekivao sam i ocekujem i dalje ovakve utakmice, ne kazem da sam znao da ce to biti bas ova tekma, ali realnost je takva.
do povratka stile i ovcine, bit ce krpljenja ekipe, pa cak i sa njima u prvoj postavi ne mozes garantovati dobre igre i rezultate. napisano 100 puta do sada, za ozbiljan rezultat trebamo minimum 2 igraca, krilo i igraca u sredini. pozeljno bi bilo pojacati i zadnju liniju, duga je sezona+kup, kartoni, nedaj Boze povreda... dodajte na to da ce dogodine stila, coca i aco biti bas "penzioneri", bolje na vakat nafatat zamjene za njih i polako ih uvodit u sistem i uigravati, nego dogodine, opet, cekati ko ga ces nafatat za sicu. moja prognoza kao i prosle godine, grcevita borba za 4. mjesto, realno 5-6 s ovim rosterom.
sto se basica tice, pokazao je da zna u evropskim tekmama i protiv borca. ali, izgleda da se zna i previse zaigrati. nadam se da ce izvuci pouke iz ove tekme sa posusjem, prvo za samog sebe, a onda i za ekipu, ko i koliko moze odigrati i doprinijeti na kojoj poziciji. bilo bi mi zao da ga se potrosi brzo, pojacanja mu trebaju, neminovnost, ali i on mora znati ko sta moze igrati od igraca koji su mu na raspolaganju. hint, cosic na lijevom beku cisti promasaj
do povratka stile i ovcine, bit ce krpljenja ekipe, pa cak i sa njima u prvoj postavi ne mozes garantovati dobre igre i rezultate. napisano 100 puta do sada, za ozbiljan rezultat trebamo minimum 2 igraca, krilo i igraca u sredini. pozeljno bi bilo pojacati i zadnju liniju, duga je sezona+kup, kartoni, nedaj Boze povreda... dodajte na to da ce dogodine stila, coca i aco biti bas "penzioneri", bolje na vakat nafatat zamjene za njih i polako ih uvodit u sistem i uigravati, nego dogodine, opet, cekati ko ga ces nafatat za sicu. moja prognoza kao i prosle godine, grcevita borba za 4. mjesto, realno 5-6 s ovim rosterom.
sto se basica tice, pokazao je da zna u evropskim tekmama i protiv borca. ali, izgleda da se zna i previse zaigrati. nadam se da ce izvuci pouke iz ove tekme sa posusjem, prvo za samog sebe, a onda i za ekipu, ko i koliko moze odigrati i doprinijeti na kojoj poziciji. bilo bi mi zao da ga se potrosi brzo, pojacanja mu trebaju, neminovnost, ali i on mora znati ko sta moze igrati od igraca koji su mu na raspolaganju. hint, cosic na lijevom beku cisti promasaj
Mladi igraci.Muftic Drina Gasal Beca Drljo Sehic.Kad bi se oni forsirali da igraju u prvih 11 sad bi gledo Radnik iz Hadzica na Grbavici.To za nutricionistu neznam znam da ima Cevabdzija Burekdjija Rostiljdjija i Slasticar.
- Bersaga
- Kontakt:
Isto smatram. Mehmed na lijevoj strani, Amoah iza napadača, jednostavno ništa nismo imali ni igre ni energije. Potpuno zaslužen poraz i što kažete nimalo nije teško pao.Virtu4l je napisao/la: ↑21 avg 2023, 21:59Mene lično ovaj poraz nije nimalo dotakao, znaš i sam da ja uvijek gledam širu sliku i ne idem od utakmice do utakmice.
Samo se nadam da će Bašić izvući pouke iz ove utakmice jer određene stvari idu njemu na dušu. Jasno je da kombinuje, pokušava razne varijante, ali bojim se da se preksinoć prekombinovao. Jasno je da on i ja ne gledamo fudbal istim očima, on je učio školu za to, ali neke stvari i mi laici vidimo. Posebno kad se ponavljaju.
Ne treba nam još jedan tvrdoglav trener da zapne kao sivonja samo da dokaže da je u pravu, imali smo previše takvih i svaki je neslavno završio. Do sad je bio fleksibilan i ne znam šta mu bi da se onako loše prekombinuje protiv Posušja. Kad tad će se morati iskristalisati kostur ekipe i sistem igre, ne smije u ovom lutanju otići predaleko.
Muftić, Kosorić, Cocalić, Jašarević, Galić, Ćosić, Mekić, Ovčina, Amoah i Krpić su igrači na koje se možemo osloniti i oko njih nema mudrovanja. Možda bih dodao i Dubačkića, pa i Rustemovića (sad će me odmah svi napasti). Haračić je odmah tu do njih, i to je to. Ostale dozirati kad je potrebno, ali ne smije pretjerati, jasno je da nam treba i to zaštićeno godište i tu je odmah problem. Tako da nemamo baš mnogo prostora za kombinatoriku.
Idemo sad uvezati dvije domaće pobjede pa ćemo vidjeti šta ćemo dalje

Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
Gledam maloprije fan shop u kona, možeš na dresu birat koje ćeš sponzore, realno ljudi prate trendove kao kod svakog jačeg kluba. Možeš uzeti sve žive sponzore i badge od lige.
Iskreno trebali bi i mi od ove sezone uvesti to ili od sljedeće dok se ne sanira sve sa tehničkim. Evo oko deset godina kupujem dresove i zadnji koji je bio sa badgeom lige je bio 16/17 ako izuzmemo one igračke dresove koji su se u jednoj turi prodavali. Toliko bih volio, a vjerujem i dosta drugih naših navijača, imati natpis “The Maniacs” na dresu
Logo lige iako je najružniji u Europi, isto bih volio imat, da malo dresovi liče na one prave igračke. Čak mi se sviđa i logo kantona na dresu.
Iskreno trebali bi i mi od ove sezone uvesti to ili od sljedeće dok se ne sanira sve sa tehničkim. Evo oko deset godina kupujem dresove i zadnji koji je bio sa badgeom lige je bio 16/17 ako izuzmemo one igračke dresove koji su se u jednoj turi prodavali. Toliko bih volio, a vjerujem i dosta drugih naših navijača, imati natpis “The Maniacs” na dresu

Logo lige iako je najružniji u Europi, isto bih volio imat, da malo dresovi liče na one prave igračke. Čak mi se sviđa i logo kantona na dresu.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
-
- Kontakt:
A kad ce ti dresovi, svake godine kasne nije uredu nikako...
Ma kakvi dresovi ja i zaboravio za njih
Sad ce 2024 haha
Jbt dres vise mogli su ih rucno sasit do sad
Sad ce 2024 haha
Jbt dres vise mogli su ih rucno sasit do sad
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- MocMahale444
@Braco sta mislis kako ce se uklopiti Arap u Basicev sistem.
Ne znam sto ali puno ocekujem od Araponija.
Stvarno milina citati tvoje postove, samo nestanes nekad.
Ko Šime kad ode u Ribu.
Od samog pocetka ovog foruma sam tu i mogu reci ima 5-6 forumasa sto postujem u 16.
Ni ostali nisu losi samo nekad ih prenese ko lakija.
Mozda Drina u sredinu, Rustem je katastrofa zemberek te **** sta je ono.
Nece moci Mekic sam u sredini.
Tuzla City nije losa ekipa ali uz navijace i najjace sto mozemo napasti ali bez lutanja pa da pregorimo.
Nije Karacic nadmudrio Basica, nikako vec je Basic zezno malo sam sebe sa Cosicom na Jasarovoj poziciji.
Halal bilo jbga morali smo negdje zijaniti.
Podrska

Ne znam sto ali puno ocekujem od Araponija.
Stvarno milina citati tvoje postove, samo nestanes nekad.
Ko Šime kad ode u Ribu.
Od samog pocetka ovog foruma sam tu i mogu reci ima 5-6 forumasa sto postujem u 16.
Ni ostali nisu losi samo nekad ih prenese ko lakija.
Mozda Drina u sredinu, Rustem je katastrofa zemberek te **** sta je ono.
Nece moci Mekic sam u sredini.
Tuzla City nije losa ekipa ali uz navijace i najjace sto mozemo napasti ali bez lutanja pa da pregorimo.
Nije Karacic nadmudrio Basica, nikako vec je Basic zezno malo sam sebe sa Cosicom na Jasarovoj poziciji.
Halal bilo jbga morali smo negdje zijaniti.
Podrska
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
U 19:21 dresovi napokooooon