FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
96
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
27
13%

Ukupno glasova: 203

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 22 avg 2023, 13:23

Virtu4l je napisao/la:
21 avg 2023, 21:59
braco je napisao/la:
21 avg 2023, 21:16
Istina je da nemamo baš neki kvalitet wow, ali ja i dalje na ovo u Posušju gledam kao jednostavno a bad day at the office, bar dok me ne razuvjere u suprotno jer zabrinut bih tek bio ako igru iz Posušja nastavimo prikazivati i u narednim utakmicama.
Mene lično ovaj poraz nije nimalo dotakao, znaš i sam da ja uvijek gledam širu sliku i ne idem od utakmice do utakmice.

Samo se nadam da će Bašić izvući pouke iz ove utakmice jer određene stvari idu njemu na dušu. Jasno je da kombinuje, pokušava razne varijante, ali bojim se da se preksinoć prekombinovao. Jasno je da on i ja ne gledamo fudbal istim očima, on je učio školu za to, ali neke stvari i mi laici vidimo. Posebno kad se ponavljaju.

Ne treba nam još jedan tvrdoglav trener da zapne kao sivonja samo da dokaže da je u pravu, imali smo previše takvih i svaki je neslavno završio. Do sad je bio fleksibilan i ne znam šta mu bi da se onako loše prekombinuje protiv Posušja. Kad tad će se morati iskristalisati kostur ekipe i sistem igre, ne smije u ovom lutanju otići predaleko.

Muftić, Kosorić, Cocalić, Jašarević, Galić, Ćosić, Mekić, Ovčina, Amoah i Krpić su igrači na koje se možemo osloniti i oko njih nema mudrovanja. Možda bih dodao i Dubačkića, pa i Rustemovića (sad će me odmah svi napasti). Haračić je odmah tu do njih, i to je to. Ostale dozirati kad je potrebno, ali ne smije pretjerati, jasno je da nam treba i to zaštićeno godište i tu je odmah problem. Tako da nemamo baš mnogo prostora za kombinatoriku.
To je to, ova postava što je istrčala protiv Borca je nešto najjače što imamo u ovom trenutku, uz izuzetak povreda Ovčine i eventualno Štile:

slika
MocMahale444 je napisao/la:
22 avg 2023, 06:23
@Braco sta mislis kako ce se uklopiti Arap u Basicev sistem.
Ne znam sto ali puno ocekujem od Araponija.
Iskreno jedva čekam da debituje, stvarno se vidi da zna lopte. Bar se ne moramo sikirat hoćel' cugat. :kafa:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 avg 2023, 13:34

Jedino me brine što je trenutni izbor slobodnih igrača na tržištu baš sranje. Kad bi se onda bar mogla kakva posudba izganjat o čemu sam neki dan pisao, ali i to je pitanje koga.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 22 avg 2023, 13:37

Zasto nismo Madzida Sosica zaganjali
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 avg 2023, 13:46

GIBRA je napisao/la:
22 avg 2023, 13:37
Vidim neki dan da je ponovo otišao u Radomlje na posudbu, oni su filijala Hajduka.

Šta mislite o onom Laušu iz Hajduka što je prošle sezone igrao u Veležu na posudbi, može igrati veznog i krilo, doduše jest da je čvaknut u glavu i da je zaslužio jedan lakat u rebra u stilu Žerića seniora zbog ponašanja na Grbavici prošli put. :mrgreen:

Ove sezone je odigrao 11 minuta za Hajduk i to tek jučer je upisao te minute, ostale utakmice je presjedio na klupi. Možda on za posudbu ne bi bio loša opcija.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 22 avg 2023, 13:53

Laus bi trebao u Siroki na posudbu, tako bar oni kazu. Ja ga ne bih iskreno, nije dobar u vugla. Treba ga u UFC.
1921

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 22 avg 2023, 15:46

Ako vec nemamo para nizasta ne kontam zasto se umjesto turuljanina, bibera i rustemovica nije doveo jedan kvalitetan igrac (koliko toliko ) i prikljucio jedan junior il neko iz federalne.

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 22 avg 2023, 16:09

Bojudaosinebu je napisao/la:
22 avg 2023, 15:46
Ako vec nemamo para nizasta ne kontam zasto se umjesto turuljanina, bibera i rustemovica nije doveo jedan kvalitetan igrac (koliko toliko ) i prikljucio jedan junior il neko iz federalne.
Za ova 3 igraca si naveo da nisu kvalitetna a za njih 3 si u prosjeku imao 4 utakmice da analiziras njihovu igru (ne racunajuci prijateljske). Od te 4 utakmice u prosjeku za 3 igraca ne moze se.reci da je niti jedan od njih los.

Pljuvali ste jasarevica pa sad sutite ko zaliveni.
Nek prodje pola.sezone bar, ako budu igrali uopste pa.onda da se donosi sud o kvaliteti.

Kenjati po igracima u utakmici gdje je citava ekipa zakazala, a realno Posusje nije uopste lose kako to neki ovdje predstavljaju je u najmanju ruku pitarski.

A uz to sve meni licno dokaz ne samo o fudbalu da malo znate nego da uopsteno o zivotu nrmate pojma. Ako si trol onda ok ali opet mi to govori da si intelektualno podkapacitiran ako moras trolati po nekom forumu.

TigerWoods
Kontakt:

Post Postao/la TigerWoods » 22 avg 2023, 16:28

GIBRA je napisao/la:
jer nemamo novca

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 22 avg 2023, 16:33

Pririsak je napisao/la:
22 avg 2023, 16:09
Za ova 3 igraca si naveo da nisu kvalitetna a za njih 3 si u prosjeku imao 4 utakmice da analiziras njihovu igru (ne racunajuci prijateljske). Od te 4 utakmice u prosjeku za 3 igraca ne moze se.reci da je niti jedan od njih los.

Nek prodje pola.sezone bar, ako budu igrali uopste pa.onda da se donosi sud o kvaliteti.

Kenjati po igracima u utakmici gdje je citava ekipa zakazala, a realno Posusje nije uopste lose kako to neki ovdje predstavljaju je u najmanju ruku pitarski.

A uz to sve meni licno dokaz ne samo o fudbalu da malo znate nego da uopsteno o zivotu nrmate pojma. Ako si trol onda ok ali opet mi to govori da si intelektualno podkapacitiran ako moras trolati po nekom forumu.
Turanjanin rustemovic i biber nikad nece biti fudbaleri, trljace pola godine godinu i raskinuti ugovor. Jasarwvic je bar nekad pokazivao talenat i naznake necegq da ima nesto u njemu pa sinse za neato mogao ufatit, ova 3 nikad nisu i nikad nece. Umjesto njih 3 se mogao dovesti jedan solidan igrac ne igraju ni oni besplatno.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 22 avg 2023, 16:35

TigerWoods je napisao/la:
22 avg 2023, 16:28
GIBRA je napisao/la:
jer nemamo novca
Botinoo
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 22 avg 2023, 16:36

TigerWoods je napisao/la:
22 avg 2023, 16:28
GIBRA je napisao/la:
jer nemamo novca
:rol: :rol: :rol:

Odgovor na mnoga pitanja, ali na ovo mozda ipak ne. Koliko znam, Sosic je na posudbi u Radomlju. Hajduk ima saradnju s njima (koju je valjda upravo Basic osigurao), nerealno je ocekivati da ga posude nama pored njih.
1921

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 22 avg 2023, 16:42

22 avg 2023, 16:33
Pririsak je napisao/la:

Turanjanin rustemovic i biber nikad nece biti fudbaleri, trljace pola godine godinu i raskinuti ugovor. Jasarwvic je bar nekad pokazivao talenat i naznake necegq da ima nesto u njemu pa sinse za neato mogao ufatit, ova 3 nikad nisu i nikad nece. Umjesto njih 3 se mogao dovesti jedan solidan igrac ne igraju ni oni besplatno.
Pises gluposti za Jasarevica prvi sam ja kenjao o Jasarevicu pa me Basic razuvjerio. Nek nova pojacanja urade bar pola sezone pa da mozemo pljuvati i pisati hvalospjeve. Ti svakako imas svoj podforum FK Sarajevo botino raspala.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 22 avg 2023, 16:46

Kamaga11 je napisao/la:
22 avg 2023, 16:42
22 avg 2023, 16:33
Pririsak je napisao/la:

Pises gluposti za Jasarevica prvi sam ja kenjao o Jasarevicu pa me Basic razuvjerio. Nek nova pojacanja urade bar pola sezone pa da mozemo pljuvati i pisati hvalospjeve. Ti svakako imas svoj podforum FK Sarajevo botino raspala.
Najjaci argument, podkapacitiranih ljudi.

Grbavac
Kontakt:

Post Postao/la Grbavac » 22 avg 2023, 17:20

Izgubili smo,gubimo i izgubicemo jos 1000 puta,al Basa,tim koji je raznio Borca se ne mijenja...Gasal koji tek proradi,Jasar koji je preporodjen..ne diraj Basa...

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 22 avg 2023, 17:37

Jel realno da mi zadnji u svijetu dobijemo dresove iako navodno imamo neki eksluzivni ugovor s Macronom, bez posrednika.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Viking1921
Kontakt:

Post Postao/la Viking1921 » 22 avg 2023, 18:18

Treba zaganjati zeljkovica ako ga otjeraju iz sarajeva da napravimo velezov trio 😂😂😂😂

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 22 avg 2023, 18:23

Zeljkoviću, dođi iz inata :D
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 22 avg 2023, 18:32

Ja bih uzeo Zeljkovica, iako su mu kone digli cijenu i ne bi dosao na nasu platu, garant.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 22 avg 2023, 18:49

NerminFatic je napisao/la:
22 avg 2023, 18:32
Ja bih uzeo Zeljkovica, iako su mu kone digli cijenu i ne bi dosao na nasu platu, garant.
Ima ugovor do 2026, isplatice ga Mirvah. Od toga moze do penzije da zivi :urnebes:
1921

TheHoos
Kontakt:

Post Postao/la TheHoos » 22 avg 2023, 19:26

Estagfirullah dresova

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Uniited i 48 gostiju.