Tacno ce pojedinci cir fasovati...

Nevjerovatno. Cak su i oni postali skepticni.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑22 avg 2023, 18:20Kakvo izvlačenje novca u mlađem sarajevskom klubu.
Potpišeš igrača na 3 godine, otjeraš ga za 7 dana i platiš odštetu za raskid ugovora. To onda podijeliš u nekom ranije dogovorenom procentu i svi dobri.
Ma evo pogledaj realno.Virtu4l je napisao/la: ↑22 avg 2023, 18:48Nemoj me pogešno shvatiti ali ovo što radi tvoj klub je neviđena glupost. Nije Rožman neka trenerska marka pa da mu se ovo dozvoli. Mijenjaju se treneri svake sedmice pa ne prave ovakve rezove da tjeraju igrače koji su juče došli, i budimo realni, to su dobri igrači. Nije baš da su krampe pa da ih se moraš riješiti, a on ih je procijenio na osnovu Stupčanice i Tuzla Sitija? Šta ima Anćeloti nisam ga prepoznao.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑22 avg 2023, 18:34Glup. Dao Ajli i Mirzi da raspolažu milionima.
Sad novi trener pravi normalne poteze. Jer ne bi ovakve igrače nikad ni doveo sebi u svoj tim, jednostavnu mu ne odgovaraju.
Kunem ti se, meni žao tolikih para, naš budžet za igrače je 2,5 miliona maraka, ovaj će to isplatiti ovoj petorici za par dana.
Rizicno je ovo uraditi ali bolje i ovo, nego poslije da ide prica nisam ja selektirao ekipu i slicno, ili ce ispast bas majstor, nesto kao Jakirovic, ili ce biti flop kao Dudic. Sve u svemu hrabar potez pa vidjecemo sta ce vam donijeti.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑22 avg 2023, 18:42Apsolutno drug, slažem se da je sve to Ismir uradio. I da, on je najveći krivac jer ih je držao na pozicijama. Odnosno kriv je što ih je ikad i dovodio. Međutim, sad nemaju novi ljudi izbora nego da u hodu krpe ono što su prethodnici syebali. Sreća u nesreći je ta da je Simon stigao početkom augusta, pa ćemo stići dovesti šta on hoće, i zahvaliti se kome on misli da treba. U saradnji sa Ibričićem naravno. Da je došao mjesec kasnije, bukvalno si zarobljen sa takvim igračkim kadrom završiti polusezonu.nastrojeni21 je napisao/la: ↑22 avg 2023, 18:37Ko je postavio njih dvoje ? MirvicGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑22 avg 2023, 18:21
Morate biti svjesni da je prelazni rok odrađen od strane Mirze i Ajle. Svoje znanje su pokazali davnih dana, odnosno bolje rečeno ne znanje. Jedino je čudna odluka za Zeljkovića. Naprimjer Kevin je sam tražio da ide iz između ostalog ličnih razloga.
Ostalo opravdani odlasci, niko se nije pokazao.
Doduše kod nas će uvijek negodovanja biti kad kvalitetan trener napravi čistku. Sjećam se da su se ljudi čudili šta je Jakirović uradio u Zrinjskom. Onaj prvi meč na proljeće protiv njih sam mislio da ćemo ih nakantati, a ljudi nas ubili ko mraz papriku.
I sam kazes da su davnih dana pokazali neznanje, znaci nisu trebali poceti novu sezonu, ko je tu kriv? Mirvic
Cirkus je nekog otjerati na pocetku sezone nakon dvije utakmice. Ispade je da je do Evrope sve bilo bajno sa Ajlom i Mirzom i onda zbog dvije utakmice promijeni misljenje, zamisli da misljenje o igracu formiras na osnovu dvije dobre ili lose utakmice, smijesno.
Postovanje za covjeka jer ulaze svoje pare, ali sa potezima je dosad uradio vise losih stvari nego dobrih, bar ovo sto sam vidio.
Sasvim je normalno da trener napravi čistku, ali ozbiljni klubovi to ne rade sad, nego na pocetku prelaznog rok. Apsurdno je da igrač dodje u klub i ode bez odigrane utakmice, to se i ne desava tako cesto.
Svakako da je praksa tjeranja i dovođenja u ovolikom broju katastrofalna, međutim u ovom slučaju ja nemam ništa protiv. Ludo zvuči, ali je tako. Simon je odličan trener i da sutra Rogića na špica stavi, ne bi mu riječi rekao.
Tema PLBiH, komentarisu se aktuelna zbivanja u klubu koji nastupa u PLBiH
J.bi ga Virto, nekad ste i vi nama nudili lovu za Duljevica,a i nama tada bilo zao vaseg budzeta pa ga ne dadosmo...
Pa ovi što opravdavaju , to su oni isti što su jučer nakon 35 minuta već u glavama vidjeli u maju slavlje nakon 0:2.Opravdavaš da za godinu dana od prošlog ljeta do ovog , promjeniš 40 igrača a da pritom neke raskidaš nakon 1-2 mjeseca ugovora.Normalno da će svi pomisliti da su neki talovi u pitanju.Jok , sistemski se to uradilo , polako , vidjet ćeš "galaktikosa" kad proigraju.Sramota je šta se FK Sarajevo pretvorilo od dolaska Mirvića pa naovamo.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑22 avg 2023, 18:41Bilo je i kod nas slicnih desavanja u Misketovoj eri, doduse u puno manjem obimu s puno manje para, ali slican obrazac. Dodje novi trener, otjera se autobus igraca, pa se dovede autobus igraca. Onda taj trener bivsi za 3 mjeseca, pola godine, pa jovo nanovo. Miske ti se igraj menadzera, klub ce da placa raskideSuki46 je napisao/la: ↑22 avg 2023, 18:32Ma ko će znati , ili je kriminal , ili ovaj pojma nema šta hoće sa viškom novca , ali bilo koja solucija dovodi do istog = 0Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑22 avg 2023, 18:25
Znam, vjeruj mi da mi je ta prepiska pala na pamet kad sam vidio vijestJa ne mogu tvrditi da je nekakav kriminal, ali nije normalno da ga yebes.
Zeljkovic bukvalno tek dosao, tjeras ga. Serbecic, koliko se sjecam za njega je i neko obestecenje placeno? Ali eto, nogom ga nabijes, a stopera nemas. Ikic, Balta... mozda se i moze opravdati, ali obojica na ugovorima jos 2-3 godine, koliko vec. Sto si ih dovodio ikako onda? Mali Kapetanovic, citava se drzava ibretila sta ce vam on, i sad ga daj na posudbu. I za njega placeno obestecenje.
Viveros, mega-giga pojacanje, sa ogromnom platom, minute nije upisao - noga. Valja isplatiti sve ove raskide, dogovoriti se, da ne govorim koliko je nelogicno sve skupa, koliko rizikujes da razjebes svlacionicu, i tako dalje i tome slicno. Na kraju, sta ces ako Rozman ode? Maksimalno iracionalni potezi.
Ne znam jesam sta fulio, tesko je sve pohvatati, ali ono koji qrac![]()
Sve si taksativno pobrojao , jedino ali jedino iole razumski mini bi bilo da su malog Kapetanovića potpisali i odmah proslijedili na posudbu Slobodi.Dešava se to u svijetu , ali ostalih 5 igrača pa i ne baš.Sam si svjestan prateći svoj klub da kad malo trener spoji 4-5 mjeseci , upozna ekipu , pa i sa oskudnim rosterom u smislu širine i rotacije napravi potentnu ekipu.Okej izgubi se kao što se izgubilo u subotu , upravo zbog nedostatka gore navedenog problema i manjka para , ali u čemu je razlika ekipe koja ima pare i nema ? U suštini i nema je.Meni je ludje sto neko ovo opravdava. I da upali (a sanse su minimalne), ovo je amaterizam zesci i opet ce puci kad tad.
Pa dje si drug moj...
Prodao bi ga Miske u Bundesligu za 2 miliona eura.
Vala si u pravu, ali znas sta kazu, kad pop ima masla on i .... mazeAmidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑22 avg 2023, 18:55Tema PLBiH, komentarisu se aktuelna zbivanja u klubu koji nastupa u PLBiHO cirevima bi mogli pricati da ste vi uspostavili neki sistem, digli OP i skauting na visok nivo, sklopili jaku ekipu, zadrzali trenera 2-3 sezone, usli u grupe necega, odskocili od ostatka lige... ovako kakav cir? Haj realno. Smijesno sta radite. Ja mogu samo da se ibretim. Jedino ste od Mirvaha cudniji vi kojima je ovo normala.
Mirza je trazio i doveo Viverosa i PenaranduGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑22 avg 2023, 18:34Glup. Dao Ajli i Mirzi da raspolažu milionima.
Sad novi trener pravi normalne poteze. Jer ne bi ovakve igrače nikad ni doveo sebi u svoj tim, jednostavnu mu ne odgovaraju.
Vjerovatno bi sunovrat mnogo ranije krenuo.
Ma Sarajevo moze ozbiljno samo shvatiti budala ili njihov navijac, ocekujem neku borbu za 7-8 mjesto u pitanje dolazi i opstanak i prijete im ozbiljne tuzbe a u dugovima su do govana, vjerovatno za koju godinu ce uraditi kao i celik kako znam 20-30 miliona duga mrvic vec napravio samo sto oni to ne znajuclub21 je napisao/la: ↑22 avg 2023, 19:03Mirvicu ne pravi se klub preko noci. Potrosit ce brdo para i onda poodvit rep i vjer otici. Ako ne znas makar prepisi od drugih kako se to radi. Pa polako sa bismilom aln ovo je smijesno.
Samo da nije kakvo pranje para i lopovluk a mi bosnje kakvi smo ne bi me cudilo.
Ma de ba Virto, ti znas da smo se nas dvojica trvili ovdje, nekad iz zajebancije, nekad bas pravo, ali budi ozbiljan...