BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

ProProf
Kontakt:

Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post Postao/la ProProf » 22 avg 2023, 19:08

Evo da izađemo iz box-a! :D

Šehić

Dedić Anel Denis Seo

Tahirović

Krunić Nalić Hamulić

Džeko Demirović

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 avg 2023, 21:49

Povratak dizelasa Nalica u repci, neprocjenjivo.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 22 avg 2023, 22:23

Neutral je napisao/la:
22 avg 2023, 21:49
Imamo li mi uopšte bilo kakvog benzinca...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 avg 2023, 22:31

aqarius je napisao/la:
22 avg 2023, 22:23
Neutral je napisao/la:
Da su svi dizelaši, boljih igrača ima u Premijer ligi BiH.

Smijurija je njegov poziv. Čovjek je prešao iz najboljeg švedskog kluba u lošiji i opet se zove i pored toga što su tek 6 na tabeli.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 23 avg 2023, 10:14

slika
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 23 avg 2023, 13:20

Imajednabrigada je napisao/la:
23 avg 2023, 10:14
slika
Ofanzivni potencijal sredine blaga katastrofa jos bez jakih krila, bas cemo se napatitit iducih godina **** stopere, bekove i zadnje vezne

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 avg 2023, 13:35

slika
Ja bih protiv slabijih ekipa definitivno izbacio jednog veznjaka (Amira recimo) i umjesto njega gurnuo Miru gore pa nek' bude 343 odnosno Miro desno, Demir lijevo jer haman će on kroz koju godinu postati čisto krilo i u napadu Edin/Hamulić.

Protiv jačih može 352 svakako.

Mada ja sam jučer preletio spisak i koliko sam vidio Kodro je pozvao samo 4 stopera (Anel, Denis, Kolašinac i Drvoje). E sad, igrat sa tri stopera u prvih 11 i imati samo jednog za rotaciju je prilično riskantno. Okej može to proći protiv Lihtenštajna šta god da se desi, ali sa druge strane nama se uvijek može desiti neka povredica, suspenzija i slično.

Okej, znam da ima na rezervnom spisku SuperSiniša, ali nisam baš siguran da li će Kodro uopšte igrati formaciju sa tri stopera. Ne znam kakav mu je stil bio kroz terensku karijeru, nisam precizno to pratio, koliko se sjećam onog perioda u Sarajevu nije ni pomislio igrati sa tri nazad. Na TM-u vidim da mu je kao glavna formacija 3421 što je hajde opet bliže nama po mogućnostima nego bilo koja sa četiri nazad odnosno sa nekim krilima gore.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 23 avg 2023, 13:37

Uvijek priča o krilima :roll:
Imamo krila, Demirović godinu igra krilo u BL, Stevanović je najbolje desno krilo švicarske lige.
Koja su to krila kod Slovaka i Luxemburga, pa su nas razvalili? Džeko i Krunić mogu igrati krilo bolje od svakog luksemburškog i slovačkog krila.
Treba postaviti bar neku igru i taktiku, motivisati igrače, natjerati ih da trče, al ne ko muhe bez glave. Natjerati ih da glavom budu u utakmici, a ne u kafani.
Inače, ovdje većina gleda Real, MC, pa konta svi moraju tako igrati
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 23 avg 2023, 13:41, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 23 avg 2023, 13:40

Neutral je napisao/la:
22 avg 2023, 22:31
aqarius je napisao/la:
22 avg 2023, 22:23
Neutral je napisao/la:
Da su svi dizelaši, boljih igrača ima u Premijer ligi BiH.

Smijurija je njegov poziv. Čovjek je prešao iz najboljeg švedskog kluba u lošiji i opet se zove i pored toga što su tek 6 na tabeli.
:facepalm:
@igrajlopte 🐦

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 avg 2023, 13:47

Adi Nalic buducnost Premijer lige BiH. Cak je Tino Sven Susic u primeu u Hajduku bio doktor fudbala za tog trash igrača, ali tata ima vezice👍

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 avg 2023, 13:49

Horoz je napisao/la:
23 avg 2023, 13:37
Imamo krila, Demirović godinu igra krilo u BL, Stevanović je najbolje desno krilo švicarske lige.
Koja su to krila kod Slovaka i Luxemburga, pa su nas razvalili? Džeko i Krunić mogu igrati krilo bolje od svakog luksemburškog i slovačkog krila.
Treba postaviti bar neku igru i taktiku, motivisati igrače, natjerati ih da trče, al ne ko muhe bez glave. Natjerati ih da glavom budu u utakmici, a ne u kafani.
Ma nemamo mi krila za 433 ili 4231 ali imamo krila koja mogu biti od koristi kada imaju pomoć bočnih igrača u 343 formaciji. Čitao sam nedavno ovdje na forumu, ne znam koja je tema u pitanju, kao protiv Luksemburga se igrala ta 343 i sudarali se bočni igrači sa krilima na terenu.

Pa yebiga sudarali su se kad ih je taktički spremala fudbalska neznalica, neki normalan trener bi od onakve formacije znao izvući dobre stvari pogotovo protiv Luksemburga.

352 i 343 su jednostavno stvorene za roster kojeg mi imamo i to je tako, sve drugo je mazanje očiju :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 avg 2023, 13:51

Raonffa je napisao/la:
23 avg 2023, 13:35

Mada ja sam jučer preletio spisak i koliko sam vidio Kodro je pozvao samo 4 stopera (Anel, Denis, Kolašinac i Drvoje). E sad, igrat sa tri stopera u prvih 11 i imati samo jednog za rotaciju je prilično riskantno.
I Barisic je na spisku
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 avg 2023, 13:52

19vendetta87 je napisao/la:
23 avg 2023, 13:51
Raonffa je napisao/la:

Mada ja sam jučer preletio spisak i koliko sam vidio Kodro je pozvao samo 4 stopera (Anel, Denis, Kolašinac i Drvoje). E sad, igrat sa tri stopera u prvih 11 i imati samo jednog za rotaciju je prilično riskantno.
I Barisic je na spisku
Da, moja greška. Potpisali su ga kao Leon yebo ih Leon pa sam i zaboravio na njega :)

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 23 avg 2023, 14:01

Raonffa je napisao/la:
23 avg 2023, 13:49
Ma nemamo mi krila za 433 ili 4231 ali imamo krila koja mogu biti od koristi kada imaju pomoć bočnih igrača u 343 formaciji. Čitao sam nedavno ovdje na forumu, ne znam koja je tema u pitanju, kao protiv Luksemburga se igrala ta 343 i sudarali se bočni igrači sa krilima na terenu.

Pa yebiga sudarali su se kad ih je taktički spremala fudbalska neznalica, neki normalan trener bi od onakve formacije znao izvući dobre stvari pogotovo protiv Luksemburga.

352 i 343 su jednostavno stvorene za roster kojeg mi imamo i to je tako, sve drugo je mazanje očiju :D
Luxemburg je igrao 4-3-3, sa reprezentaciom koja vrijedi 27 miliona, i razvalio nas. Oni izgleda mogu igrati 4-3-3.
Problem je što mi sa ovakvim trenerima i igračima, sa ovakvim mentalitetom, ne možemo igrati nijednu formaciju. Nije ta formacija još izmišljena.
Možda 8-5-4, pa da se plasiramo u barž.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 23 avg 2023, 14:04

Sheyi je napisao/la:
23 avg 2023, 13:20
slika
Ofanzivni potencijal sredine blaga katastrofa jos bez jakih krila, bas cemo se napatitit iducih godina **** stopere, bekove i zadnje vezne

Sve to stoji, i meni se ovo ne svidja ali ovo je najofanzivniji potencijal sto imamo nazalost.... Ali kako tako Amar i Jusuf mogu se šljepat tu.

To je ono sto sam pisao mjesecima unaprijed da ova ekipa ima rep ali nema glavu i da od ove ekipe nemamo sta puno ocekivat dok se ne pojavi dobar i inteligentan vezni igrač koji Ce drzat riitam igre i pravit razliku i neko dobro krilo.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 23 avg 2023, 14:07

Raonffa je napisao/la:
23 avg 2023, 13:49
Horoz je napisao/la:
23 avg 2023, 13:37

Benjo mi prico, bas nakon tekmi u Junu. Kaze Faruk prica o taktici, kasnije Pjanic govori ovaj nema pojma sta prica. Jos je rekao Benjo da Faruk je zalutao sto se tice trenerskog posla.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 avg 2023, 14:18

Sindikat12 je napisao/la:
23 avg 2023, 14:07
Benjo mi prico, bas nakon tekmi u Junu. Kaze Faruk prica o taktici, kasnije Pjanic govori ovaj nema pojma sta prica. Jos je rekao Benjo da Faruk je zalutao sto se tice trenerskog posla.
Ja sam nedavno od jednog cuo pricu da je Faruk igracima prije tekme sa Portugalom kao video analizu pustio utakmicu Barcelona-Sevilla, da pokaze igracima kako se cuva posjed :rol:

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 23 avg 2023, 14:23

Raonffa je napisao/la:
slika
Ja bih protiv slabijih ekipa definitivno izbacio jednog veznjaka (Amira recimo) i umjesto njega gurnuo Miru gore pa nek' bude 343 odnosno Miro desno, Demir lijevo jer haman će on kroz koju godinu postati čisto krilo i u napadu Edin/Hamulić.

Protiv jačih može 352 svakako.

Mada ja sam jučer preletio spisak i koliko sam vidio Kodro je pozvao samo 4 stopera (Anel, Denis, Kolašinac i Drvoje). E sad, igrat sa tri stopera u prvih 11 i imati samo jednog za rotaciju je prilično riskantno. Okej može to proći protiv Lihtenštajna šta god da se desi, ali sa druge strane nama se uvijek može desiti neka povredica, suspenzija i slično.

Okej, znam da ima na rezervnom spisku SuperSiniša, ali nisam baš siguran da li će Kodro uopšte igrati formaciju sa tri stopera. Ne znam kakav mu je stil bio kroz terensku karijeru, nisam precizno to pratio, koliko se sjećam onog perioda u Sarajevu nije ni pomislio igrati sa tri nazad. Na TM-u vidim da mu je kao glavna formacija 3421 što je hajde opet bliže nama po mogućnostima nego bilo koja sa četiri nazad odnosno sa nekim krilima gore.

I ja bih svakako ali poneta tog mog posta nije to kako bi i sta bi jer nazalost nismo u poziciji da mozemo da biramo kako Zelimo.

Namjerno samo tako, jer glavna poenta tog posta jeste to da mislim da repka konačno mora početi privikavat se igrat bez Edina covjek ima 38 god i Pijanica koji je vise rekreativac.

E sad ako ispreturaš neke na krila a neke u vezu onda nema ko igrat napad a neko mora.
Moramo sistem igre prilagoditi onom sto trenutno imamo i raditi neke manje improvizacije.

Pjana i Edin bi trebali biti tu, zadnjih dvadesetak minuta kada treba prelomiti rezultat i napravit razliku na terenu na svjezinu u trenutku kada je protivnicka ekipa umorna iskoristit momenat.

I naravno ovo se odnosilo na ove dvije utakmice protiv realno slabijih protivnika.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 23 avg 2023, 14:46

Hamulic i Demirovic trebaju biti napadacki duo. A Dzeko se treba fokusirati i zabiti 30 golova u sezoni, pa da napokon i najveci Turski klub osvoji titulu nakon 9 godina.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 23 avg 2023, 15:17

23 avg 2023, 14:23
I ja bih svakako ali poneta tog mog posta nije to kako bi i sta bi jer nazalost nismo u poziciji da mozemo da biramo kako Zelimo.

Namjerno samo tako, jer glavna poenta tog posta jeste to da mislim da repka konačno mora početi privikavat se igrat bez Edina covjek ima 38 god i Pijanica koji je vise rekreativac.

E sad ako ispreturaš neke na krila a neke u vezu onda nema ko igrat napad a neko mora.
Moramo sistem igre prilagoditi onom sto trenutno imamo i raditi neke manje improvizacije.

Pjana i Edin bi trebali biti tu, zadnjih dvadesetak minuta kada treba prelomiti rezultat i napravit razliku na terenu na svjezinu u trenutku kada je protivnicka ekipa umorna iskoristit momenat.

I naravno ovo se odnosilo na ove dvije utakmice protiv realno slabijih protivnika.
Znaš da nema ništa od toga, Džeko i Pjanić će igrati dok budu mogli/htjeli i biće starteri. Ko Džeku može poslat na klupu i stavit Hamulića, poslat na klupu Pjanića i stavit Hadžiahmetovića?
Ne samo radi imena, nego i samog kvaliteta. A da to što si napisao ima logike, naravno da ima. Lično mislim da bi za nas bilo bolje početi potpuno bez njih, navikavati se. Odavno mi se čini da postaju teret reprezentacije. Kao igrači jer više nisu ona klasa, a totalno smo predvidivi s njima, a kao likovi jer nose neki kafanski šmek.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], lol89 i 6 gostiju.