Šehić
Dedić Anel Denis Seo
Tahirović
Krunić Nalić Hamulić
Džeko Demirović
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Da su svi dizelaši, boljih igrača ima u Premijer ligi BiH.
Ofanzivni potencijal sredine blaga katastrofa jos bez jakih krila, bas cemo se napatitit iducih godina **** stopere, bekove i zadnje vezne
Ja bih protiv slabijih ekipa definitivno izbacio jednog veznjaka (Amira recimo) i umjesto njega gurnuo Miru gore pa nek' bude 343 odnosno Miro desno, Demir lijevo jer haman će on kroz koju godinu postati čisto krilo i u napadu Edin/Hamulić.
Ma nemamo mi krila za 433 ili 4231 ali imamo krila koja mogu biti od koristi kada imaju pomoć bočnih igrača u 343 formaciji. Čitao sam nedavno ovdje na forumu, ne znam koja je tema u pitanju, kao protiv Luksemburga se igrala ta 343 i sudarali se bočni igrači sa krilima na terenu.Horoz je napisao/la: ↑23 avg 2023, 13:37Uvijek priča o krilima![]()
Imamo krila, Demirović godinu igra krilo u BL, Stevanović je najbolje desno krilo švicarske lige.
Koja su to krila kod Slovaka i Luxemburga, pa su nas razvalili? Džeko i Krunić mogu igrati krilo bolje od svakog luksemburškog i slovačkog krila.
Treba postaviti bar neku igru i taktiku, motivisati igrače, natjerati ih da trče, al ne ko muhe bez glave. Natjerati ih da glavom budu u utakmici, a ne u kafani.
Inače, ovdje većina gleda Real, MC, pa konta svi moraju tako igrati
I Barisic je na spisku
Da, moja greška. Potpisali su ga kao Leon yebo ih Leon pa sam i zaboravio na njega
Luxemburg je igrao 4-3-3, sa reprezentaciom koja vrijedi 27 miliona, i razvalio nas. Oni izgleda mogu igrati 4-3-3.Raonffa je napisao/la: ↑23 avg 2023, 13:49Ma nemamo mi krila za 433 ili 4231 ali imamo krila koja mogu biti od koristi kada imaju pomoć bočnih igrača u 343 formaciji. Čitao sam nedavno ovdje na forumu, ne znam koja je tema u pitanju, kao protiv Luksemburga se igrala ta 343 i sudarali se bočni igrači sa krilima na terenu.
Pa yebiga sudarali su se kad ih je taktički spremala fudbalska neznalica, neki normalan trener bi od onakve formacije znao izvući dobre stvari pogotovo protiv Luksemburga.
352 i 343 su jednostavno stvorene za roster kojeg mi imamo i to je tako, sve drugo je mazanje očiju![]()
Raonffa je napisao/la: ↑23 avg 2023, 13:49Ma nemamo mi krila za 433 ili 4231 ali imamo krila koja mogu biti od koristi kada imaju pomoć bočnih igrača u 343 formaciji. Čitao sam nedavno ovdje na forumu, ne znam koja je tema u pitanju, kao protiv Luksemburga se igrala ta 343 i sudarali se bočni igrači sa krilima na terenu.Horoz je napisao/la: ↑23 avg 2023, 13:37Uvijek priča o krilima![]()
Imamo krila, Demirović godinu igra krilo u BL, Stevanović je najbolje desno krilo švicarske lige.
Koja su to krila kod Slovaka i Luxemburga, pa su nas razvalili? Džeko i Krunić mogu igrati krilo bolje od svakog luksemburškog i slovačkog krila.
Treba postaviti bar neku igru i taktiku, motivisati igrače, natjerati ih da trče, al ne ko muhe bez glave. Natjerati ih da glavom budu u utakmici, a ne u kafani.
Inače, ovdje većina gleda Real, MC, pa konta svi moraju tako igrati
Pa yebiga sudarali su se kad ih je taktički spremala fudbalska neznalica, neki normalan trener bi od onakve formacije znao izvući dobre stvari pogotovo protiv Luksemburga.
352 i 343 su jednostavno stvorene za roster kojeg mi imamo i to je tako, sve drugo je mazanje očiju![]()
Ja sam nedavno od jednog cuo pricu da je Faruk igracima prije tekme sa Portugalom kao video analizu pustio utakmicu Barcelona-Sevilla, da pokaze igracima kako se cuva posjedSindikat12 je napisao/la: ↑23 avg 2023, 14:07Benjo mi prico, bas nakon tekmi u Junu. Kaze Faruk prica o taktici, kasnije Pjanic govori ovaj nema pojma sta prica. Jos je rekao Benjo da Faruk je zalutao sto se tice trenerskog posla.
Raonffa je napisao/la: ↑23 avg 2023, 13:35Ja bih protiv slabijih ekipa definitivno izbacio jednog veznjaka (Amira recimo) i umjesto njega gurnuo Miru gore pa nek' bude 343 odnosno Miro desno, Demir lijevo jer haman će on kroz koju godinu postati čisto krilo i u napadu Edin/Hamulić.
Protiv jačih može 352 svakako.
Mada ja sam jučer preletio spisak i koliko sam vidio Kodro je pozvao samo 4 stopera (Anel, Denis, Kolašinac i Drvoje). E sad, igrat sa tri stopera u prvih 11 i imati samo jednog za rotaciju je prilično riskantno. Okej može to proći protiv Lihtenštajna šta god da se desi, ali sa druge strane nama se uvijek može desiti neka povredica, suspenzija i slično.
Okej, znam da ima na rezervnom spisku SuperSiniša, ali nisam baš siguran da li će Kodro uopšte igrati formaciju sa tri stopera. Ne znam kakav mu je stil bio kroz terensku karijeru, nisam precizno to pratio, koliko se sjećam onog perioda u Sarajevu nije ni pomislio igrati sa tri nazad. Na TM-u vidim da mu je kao glavna formacija 3421 što je hajde opet bliže nama po mogućnostima nego bilo koja sa četiri nazad odnosno sa nekim krilima gore.
Znaš da nema ništa od toga, Džeko i Pjanić će igrati dok budu mogli/htjeli i biće starteri. Ko Džeku može poslat na klupu i stavit Hamulića, poslat na klupu Pjanića i stavit Hadžiahmetovića?Imajednabrigada je napisao/la: ↑23 avg 2023, 14:23I ja bih svakako ali poneta tog mog posta nije to kako bi i sta bi jer nazalost nismo u poziciji da mozemo da biramo kako Zelimo.
Namjerno samo tako, jer glavna poenta tog posta jeste to da mislim da repka konačno mora početi privikavat se igrat bez Edina covjek ima 38 god i Pijanica koji je vise rekreativac.
E sad ako ispreturaš neke na krila a neke u vezu onda nema ko igrat napad a neko mora.
Moramo sistem igre prilagoditi onom sto trenutno imamo i raditi neke manje improvizacije.
Pjana i Edin bi trebali biti tu, zadnjih dvadesetak minuta kada treba prelomiti rezultat i napravit razliku na terenu na svjezinu u trenutku kada je protivnicka ekipa umorna iskoristit momenat.
I naravno ovo se odnosilo na ove dvije utakmice protiv realno slabijih protivnika.