BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

anlayan
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la anlayan » 30 maj 2009, 17:02

Eldar Parla, Benjamin Rahmanovic, Dejan Doslic, Adnan Smajic, Enes Golos, Ermin Alic, Aldin Peljto, Armin Cilic, Omar Baljic, Haris Colpa i Dino Tiric....zna li neko gdje igraju ovi momci i koju poziciju??

benajon
Kontakt:

Post Postao/la benajon » 30 maj 2009, 17:30

adnan smajic igra u sarajevu za 92 nije los napadac

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 30 maj 2009, 19:21

anlayan je napisao/la:
dado83 je napisao/la:Zabise im Skoti dva komada za 12 minuta.
fuj..3:0 koja sramota...
Pa kako nece biti fuj,cemu se vi nadate kada nam mlade igrace treniraju fudbalski i trenerski anonimusi tipa tulic,bubalo i stojnic,pa u ovoj repki sto je sada u Engleskoj,samo par igraca zasluzuje poziv ostalo sve babini sinovi i oni sto ih mesetari guraju u repke,javna je tajna da se izbor onih koji ce "trenirati" te mladje repke vrsi po nacionalnom kljucu,daju im se repke da se na njima uce,neka im neko da neki klub da se na klubu uce a ne na repki,nema mjesta za jednog Ninkovica,Jovica i slicne da treniraju ove mladje repke a ima za ove anonimuse,bjezi bolan, gadi mi se sve to,a i ovi "nasi sportski novinari",te "velike patriote",nigdje neces procitati kritike u vezi toga koji nam sve klocevi treniraju mladje repke,zasto se npr.ne pruzi sansa bivsim fudbalerima da treniraju te mladje repke,onim fudbalerima za koje smo culi ili trenerima za koje smo culi kao nrp.ove sto sam gore naveo,pa Odovicu ili Pasicu i slicnima,ma bjezi,svi znamo zasto im se ne pruza sansa,mogao bih do sutra o ovome,ali gadi mi se sve to i nemam zivaca za to.....

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 maj 2009, 19:49

lopta je okrugla je napisao/la:
anlayan je napisao/la:
dado83 je napisao/la:Zabise im Skoti dva komada za 12 minuta.
fuj..3:0 koja sramota...
Pa kako nece biti fuj,cemu se vi nadate kada nam mlade igrace treniraju fudbalski i trenerski anonimusi tipa tulic,bubalo i stojnic,pa u ovoj repki sto je sada u Engleskoj,samo par igraca zasluzuje poziv ostalo sve babini sinovi i oni sto ih mesetari guraju u repke,javna je tajna da se izbor onih koji ce "trenirati" te mladje repke vrsi po nacionalnom kljucu,daju im se repke da se na njima uce,neka im neko da neki klub da se na klubu uce a ne na repki,nema mjesta za jednog Ninkovica,Jovica i slicne da treniraju ove mladje repke a ima za ove anonimuse,bjezi bolan, gadi mi se sve to,a i ovi "nasi sportski novinari",te "velike patriote",nigdje neces procitati kritike u vezi toga koji nam sve klocevi treniraju mladje repke,zasto se npr.ne pruzi sansa bivsim fudbalerima da treniraju te mladje repke,onim fudbalerima za koje smo culi ili trenerima za koje smo culi kao nrp.ove sto sam gore naveo,pa Odovicu ili Pasicu i slicnima,ma bjezi,svi znamo zasto im se ne pruza sansa,mogao bih do sutra o ovome,ali gadi mi se sve to i nemam zivaca za to.....
Hajde ti ziv bio pokusaj bar jedan put da napises pozitivan tekst, bez obzira koliko i sta situacija zahtjeva.
Davis brate, unosis negativnu energiju, postovi ti svi pa gotovo isti, lice k'o jaje jajetu.

Sada ti zakljucana omiljena tema, pa ne znas sta ces od nekakve nervoze, pa na sve strane pljustis svoju otrcanu pricu...tako da ja stvarno ne znam k'o je od vas dvojice prosviro.
Nije ovo da branim Ciru, ko njega sisa, nego postao si dosadan i ponavljas se previse. Znamo tvoj stav, i to je ok.

Nemoj ovo shvatiti kao uvredu, ali stvarno si pretjerao.
Pozitive malo, pozitive...nebi skodilo, vjeruj mi. Ipak je ovo samo forum. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 30 maj 2009, 20:06

fuj..3:0 koja sramota...[/quote]Pa kako nece biti fuj,cemu se vi nadate kada nam mlade igrace treniraju fudbalski i trenerski anonimusi tipa tulic,bubalo i stojnic,pa u ovoj repki sto je sada u Engleskoj,samo par igraca zasluzuje poziv ostalo sve babini sinovi i oni sto ih mesetari guraju u repke,javna je tajna da se izbor onih koji ce "trenirati" te mladje repke vrsi po nacionalnom kljucu,daju im se repke da se na njima uce,neka im neko da neki klub da se na klubu uce a ne na repki,nema mjesta za jednog Ninkovica,Jovica i slicne da treniraju ove mladje repke a ima za ove anonimuse,bjezi bolan, gadi mi se sve to,a i ovi "nasi sportski novinari",te "velike patriote",nigdje neces procitati kritike u vezi toga koji nam sve klocevi treniraju mladje repke,zasto se npr.ne pruzi sansa bivsim fudbalerima da treniraju te mladje repke,onim fudbalerima za koje smo culi ili trenerima za koje smo culi kao nrp.ove sto sam gore naveo,pa Odovicu ili Pasicu i slicnima,ma bjezi,svi znamo zasto im se ne pruza sansa,mogao bih do sutra o ovome,ali gadi mi se sve to i nemam zivaca za to.....[/quote]

Hajde ti ziv bio pokusaj bar jedan put da napises pozitivan tekst, bez obzira koliko i sta situacija zahtjeva.
Davis brate, unosis negativnu energiju, postovi ti svi pa gotovo isti, lice k'o jaje jajetu.

Sada ti zakljucana omiljena tema, pa ne znas sta ces od nekakve nervoze, pa na sve strane pljustis svoju otrcanu pricu...tako da ja stvarno ne znam k'o je od vas dvojice prosviro.
Nije ovo da branim Ciru, ko njega sisa, nego postao si dosadan i ponavljas se previse. Znamo tvoj stav, i to je ok.

Nemoj ovo shvatiti kao uvredu, ali stvarno si pretjerao.
Pozitive malo, pozitive...nebi skodilo, vjeruj mi. Ipak je ovo samo forum. ;)[/quote]Trazis od mene da ne budem realan,bjezi bolan,ta bolest je prelazna,treba da pricam o fotomorganama kao mnogi na ovome forumu,a ti psiholog otvori sebi ordinaciju pa tamo pucaj svoju praksu......kao ne bi niko smio da kritikuje jer je to nase,nasa zemlja i slicno,dosta mi je tog truhlog patriotizma i euforije,znam sta takvi kao ti vole,jednoumlje,glumite neke pozitivce a zatvarate oci pred realnoscu........eto super je to sto smo izgubili protiv Engleske sa 2:0 i protiv Skotske sto smo dobili tricu,sada bih ja zbog neke pozitive trebao da izmisljam neke razloge i da hvalim selektora bubala,bjezi bolan.........

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 maj 2009, 21:22

@lopta je okrugla

Vidim da me nisi shvatio. :roll: Budi bolan realan, ko ti to brani. Nego ti si se plaho uzivio u ulogu dezurnog kriticara u sve, i sto valja i sto ne valja. Kakvo jednoumlje pominjes, kakvu glumu laznog patritizma :?:
Dobra kritika je vazda bila bolja od lazne pohvale i praznog blebetanja, kritikuj, ko ti brani. Ali reci mi jesi li ikad pohvalio nesto, bio to Ciro ili bilo koji od nasih reprezentativaca.
Ja ne procita nista od tebe posle pobjeda u dvomecu protiv Belgije, je li i tad nista nije valjalo, je li se sta trebalo drugacije uraditi, ili ti kad sutis ili ne pises sve je dure.
Shvacas situaciju, vidis mnoge stvari, iznosis ih...koliko realno i tacno, to je druga tema. Ali zar ne primjecujes da se ponavljas i da cesto pretjerujes.
Ko ce nama sviju ugoditi, neko bi Stilica, drugima je Ibricic bolji, pa i kad taj isti odigra odlicno, opet ne valja..Ciro ga prodaje, ma daj. Pojedini od vas glume vizionere i insidere, kao sve oni nesto vise znaju, a ostali su plica i ne vide dalje od svog nosa.
Aragones kada je izostavio Raula lani na EP, trebao biti razapet od spanskih zurnalista, ali tajac, cica se vrati sa peharom. Ili koliko je Kopke cekao svoju sansu u Elfu, dobio je pred kraj karijere kad je Illgner otisao, toliko dugo je isto Kahn cekao da ode Kopke, mada je u to vrijeme bio najbolji golman na svijetu.
Ali niko od njih ni habera, sto od samih njih sto od novinara, a kod nas se odmah hajka podigne sto to Stile nema ni na klupi.
Gadan smo ti mi narod...zato kazem malo pozitive nije na odmet, ionako je sve crno oko nas.
Kontas prix :?: ;)
Vom Jäger zum Gejagten

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 30 maj 2009, 23:12

ima li iko informaciju o tome da Nurdin Hrustic prelazi u Bochum?

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 30 maj 2009, 23:18

anlayan je napisao/la:ima li iko informaciju o tome da Nurdin Hrustic prelazi u Bochum?
http://hometeamsonline.com/teams/defaul ... c&s=soccer
Nurdin on his well-earned signing and wish him the best of luck this year in Germany...

valjda je to to...
100% sportski i krajnje opušten potpis

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 30 maj 2009, 23:29

RiNo je napisao/la:
anlayan je napisao/la:ima li iko informaciju o tome da Nurdin Hrustic prelazi u Bochum?
http://hometeamsonline.com/teams/defaul ... c&s=soccer
Nurdin on his well-earned signing and wish him the best of luck this year in Germany...

valjda je to to...
hvala... :mrgreen:

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 31 maj 2009, 14:38

Nurdin Hrustic potpisao za Bochum na tri godine

http://transfermarkt.de/de/forum/154/ge ... zeige.html

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 31 maj 2009, 16:18

Odlično, ide u sredinu gdje samo može da napreduje! Mislim da će biti u pravom psihološkom stanju baš zato što dolazi sa univerziteta a ne iz nekog kvazigiganta našeg, sretno mali pa da te gledamo kako razvaljuješ u svetom nam dresu!!!!

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 31 maj 2009, 16:20

gdje je onaj cazin sta me je htjeo uvjeriti da je perviz taj igro za prvu ekipu vaduza :mrgreen:

gdje su ti sad argumenti :mrgreen:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 31 maj 2009, 18:58

Eh steta sto nije bar godinu mladji taj Nurdin Hrustic.Osmog novembra ove godine puni 21.Dok nasi u savezu postanu svjesni njegovog postojanja,vec ce biti kasno.Ima li neko provjerenu informaciju da li je igrao za mladje selekcije SAD-a.Negdje pise da jeste,negdje da nije. :?

Cazinski-Vitez
Kontakt:

Post Postao/la Cazinski-Vitez » 31 maj 2009, 19:02

Maestro je napisao/la:evo na strani vaduza sve igrace koji su ove saisone igrali za prvu ekipu
http://www.fcvaduz.li/saison/spielerstatistik.html

njega tu nigdje nema.

a ispod imas arhivu od prijasni saisona. isto ga nigdje nema. tako ti porucujem da manje siris dezinformacije jarane.

jer znam ja o cemu pricam.

a gtesko da je igro i prijateljske, jer inace bi ga uzvukli u prvi tim. a imaju oni i a-juniore tako da bi igro vis tu da je ta klasa za koju ga ti dizes.
posto je on 1992 godiste on igra do jula za B juniore a od augusta za A juniore.
i igrao je 4 puta za profesionalnu ekipu, i to ove sezone.
kao sto mozes vidjeti, stranica im se vodi vrlo profesionalno, dok samo pise ko je iz PRVE ekipe igrao, a gdje su igraci iz 2. ekipe i juniora? znam i ja o cemu pricam i vidjet ces za koju godinu gdje ce zavrsiti. preporucujem da se informises ili da ga vidis, kako igra.
IGRAJO BOSNO NE DAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBEEEE !!!

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 31 maj 2009, 23:25

Cazinski-Vitez je napisao/la:
Maestro je napisao/la:evo na strani vaduza sve igrace koji su ove saisone igrali za prvu ekipu

njega tu nigdje nema.

a ispod imas arhivu od prijasni saisona. isto ga nigdje nema. tako ti porucujem da manje siris dezinformacije jarane.

a gtesko da je igro i prijateljske, jer inace bi ga uzvukli u prvi tim. a imaju oni i a-juniore tako da bi igro vis tu da je ta klasa za koju ga ti dizes.
posto je on 1992 godiste on igra do jula za B juniore a od augusta za A juniore.
kao sto mozes vidjeti, stranica im se vodi vrlo profesionalno, dok samo pise ko je iz PRVE ekipe igrao, a gdje su igraci iz 2. ekipe i juniora? znam i ja o cemu pricam i vidjet ces za koju godinu gdje ce zavrsiti. preporucujem da se informises ili da ga vidis, kako igra.
ovdje su svi igraci koji su imali bilo koji nastup za prvu ekipu. nema veze il a juniori il b il iz druge ekipe.

ko je bilo koji minut odigro taj je na tom spisku. a posto on to nije odradijo nema ga ni na spisku.
jednostavno. znam ti ja njemacki. a ti juniori vaduza su lose ekipe. jer vidimo u kojoj ligi igraju.

evo naso sam i tabellu a-juniora njihovi.
http://www.football.ch/ofv/de/meisterschaft-ofv.aspx

ta je liga apsolutno naj donja u a-juniorima kao sto i njihova b-junior ekipa.

ima:
1. u-bereich
2. coca-cola junior league
3. promotion
4. 1. stärkeklasse
5. 2. stärkeklasse

vaduzovi juniori igraju u oba dvi kategorije u 2. stärkeklasse.
znaci on da valja nebi igro u najlosijoj junior ligi.

care ovdje raspravljas sa jednim sta svicarsku ligu poznaje najbolje.
a ako hos u utorak ja mogu poslat email il nazvat u vaduz pa cemo rjesit i tu dilemu jel odigro ikad sa njihovu prvu ekipu. ja u to sumnjam. ali ako hos ja zovem jer poznajem dosta ljudi oko te lige.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 31 maj 2009, 23:35

Bez_komentara je napisao/la:Eh steta sto nije bar godinu mladji taj Nurdin Hrustic.Osmog novembra ove godine puni 21.Dok nasi u savezu postanu svjesni njegovog postojanja,vec ce biti kasno.Ima li neko provjerenu informaciju da li je igrao za mladje selekcije SAD-a.Negdje pise da jeste,negdje da nije. :?
nije nikad odigro provjereno.

Tuta Petrov

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 01 jun 2009, 00:20

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/video- ... 36049.aspx

heh ne vjerujem da je ovo istina da je Ćiro spreman Mateja Delača pozvati u repku...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 01 jun 2009, 00:43

svašta je moguće možda napokon bude nešto od njega i dovođenja mladi igrača (bosanaca i hercegovaca) koji haraju evropom, ali koje niko izgleda nevidi ili ne želi vidjeti. al haj biće aBd bolje...
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Cazinski-Vitez
Kontakt:

Post Postao/la Cazinski-Vitez » 01 jun 2009, 01:22

Maestro je napisao/la:
Cazinski-Vitez je napisao/la:

njega tu nigdje nema.

ovdje su svi igraci koji su imali bilo koji nastup za prvu ekipu. nema veze il a juniori il b il iz druge ekipe.

ko je bilo koji minut odigro taj je na tom spisku. a posto on to nije odradijo nema ga ni na spisku.
jednostavno. znam ti ja njemacki. a ti juniori vaduza su lose ekipe. jer vidimo u kojoj ligi igraju.

evo naso sam i tabellu a-juniora njihovi.
http://www.football.ch/ofv/de/meisterschaft-ofv.aspx

ta je liga apsolutno naj donja u a-juniorima kao sto i njihova b-junior ekipa.

ima:
1. u-bereich
2. coca-cola junior league
3. promotion
4. 1. stärkeklasse
5. 2. stärkeklasse

vaduzovi juniori igraju u oba dvi kategorije u 2. stärkeklasse.
znaci on da valja nebi igro u najlosijoj junior ligi.

care ovdje raspravljas sa jednim sta svicarsku ligu poznaje najbolje.
a ako hos u utorak ja mogu poslat email il nazvat u vaduz pa cemo rjesit i tu dilemu jel odigro ikad sa njihovu prvu ekipu. ja u to sumnjam. ali ako hos ja zovem jer poznajem dosta ljudi oko te lige.
hajde ne da mi se raspravljati, lijepo sto se trudis, da jednu veliku nadu bh. fudbala zelis sjebati i napraviti citaocima losu sliku o njemu, a vidio ga nisi kako igra. pa postojao je neki spisak najvecih talenata (koji su napravili skautevi) i tu je on bio uvrsten. osim toga on je igrao za U-?? ekipu Lihtenstajna (ne reprezentaciju nego u ekipi najboljih u regionu) potrazi LFV, kad poznajes svicarski fudbal. to je i sam rekao u jednom intervjuu za SAN. nista, mijenjaj temu, vidjet cemo sta ce biti od njega, ne da mi se raspravljati vise.
IGRAJO BOSNO NE DAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBEEEE !!!

cobratz
Kontakt:

Post Postao/la cobratz » 01 jun 2009, 01:25

Ljudi moji, sve ovo oko saveza, igraca, reprezentacije, sto nam se desava je toliko zalosno. Nema sile da iz saveza istjeramo svu bagru koja unistava bh fudbal, zato jedino preostaje da se Dragom Bogu molimo da ih smakne sa tih pozicija putem kojih masakriraju bh reprezentativni i klubski fudbal. Koliko samo talentovane djece i momaka igra po svijetu a koji su rodjeni u BiH... Da budemo realni, bez obzira na sve, ne mozemo 100 igraca pozvat u reprezentaciju. Toliko momaka igra po inostranstvu a ove nase uslje i hostapleri korumpirani zovu igrace iz premier lige koji ne mogu da podnesu puni tempo sa jakim reprezentacijama ni 2/3 utakmice. Svijetski mediji, novine, portali, neprestano pisu, izvjestavaju o novim nogometnim otkricima koja su mahom rodom iz BiH, al koga briga... Navilki smo da desetine izuzetno talentovanih igraca iz BiH nastupaju za reprezentacije nasih susjeda i zemalja sirom svijeta... Mozda nekad i bude bolje... Sto bi reko Milan Pavlovic:"Uzdravlje ljudi! Bice ovo uredu za jedno 20 godina..."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.