Vidi, ono gdje mogu postojati malverzacije su ovi silni potpisi i raskidi. Dovedes eto tog Viverosa, das mu neku ogromnu platu i visegodisnji ugovor, pa ond raskines - i isplatis ostatak tog ugovora. Onda sta bude s tim parama, tu je taj prostor za neko manevrisanje i talove. Ali ni to nije pranje para, vec bukvalno suprotno od toga. Nesto slicno se u KK Bosna radilo.denimen99 je napisao/la: ↑24 avg 2023, 14:11U Americi se plaća porez na zaradu, osim ako ne investiraš taj novac u dobrotvorne svrhe ili u ovako ove sportske projekte overseas. Tako da što više ulaže ovdje, to mu više para i ostane zbog razlike u poreskoj stopi. Isto radi i Gates sa milijardama koje ulaže u prehranu Afrike i ostalim njegovim dobrotvornim fondovima.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑24 avg 2023, 13:58Ma ljudi cim posumnjaju na neke malverzacije kazu "pranje para," i vasi isto govore kad ih Mirvah naljutiNe razumije raja sta znaci prati novac, ne moze ovo kod vas biti pranje para ni u teoriji. Moze biti nesto drugo (ne tvrdim da jeste, ne znam, a i boli me qrac) ali pranje novca ne.
Moje licno misljenje je da se ne radi o bilo cemu slicnom, vec samo o neznanju. Ne mora uvijek biti neki kriminal ili urota u pitanju. Mirvah pun ko brod, ne zna, a hoce da se igra FM-a. Nekad ubode, nekad ne. Pun je fudbal takvih ljudi, nije on jedini. Drugo je sto kod nas uvijek pocnu price o kladionicama i pranju novca, a najvise bas medju pitarima.