Brate jel legalno rostilj zapaliti i kakav je put. Nemoj da palim rostilj kao Indijanac neki da me gledaju ko budalu. Ides li ti ?
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- BosniaBoston
- Kontakt:
Išao sam par puta,mislim da imaju posebne šadrvane za roštiljannje, provjeri na straniciavenija je napisao/la: ↑26 avg 2023, 15:43Brate jel legalno rostilj zapaliti i kakav je put. Nemoj da palim rostilj kao Indijanac neki da me gledaju ko budalu. Ides li ti ?
https://javorovdo.ba/
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Hvala ti, pogledat ću detaljnije, ako jos ima neko od Sarajlija da ima neko fino mjesto za rostilj i tako laganica varijanta oko grada bio bi zahvalan na preporuci.BosniaBoston je napisao/la: ↑26 avg 2023, 15:44Išao sam par puta,mislim da imaju posebne šadrvane za roštiljannje, provjeri na stranici
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
Samo nemoj sirnice i krompiruše, jedino krompiruša od kuhani krompira može. Inače zeljanica, pita od gljiva i burek pa ostale.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Inače mi je zovemo varena krompiruša

Po meni jedna od najboljih pita ikad. Sočna, mekana, ukusna bukvalno se topi dok je jedeš.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.

Inace
1. Burek
2. Krompirusa obicna
3. Krompirusa sa kuhanim
4. Zeljanica
5. Maslanica
6. Pita od tikve
7. Sirnica
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Nikad nisam čuo za tu krompirušu. Stara mi nikad nije pravila, a nisam ni vidio nigdje da se ima kod nas kupiti u Sarajevu. Možda u nekim manjim buregdžinicama.
Eto kod forumaša iznad se zove varena krompiruša, kod mene pita od varenog krompira.

Znaš li šta je tirit?

Zadnja izmjena: Nirton, dana/u 26 avg 2023, 17:51, ukupno mijenjano 1 put.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- ASD
- Kontakt:
Pitu od tikve mi zovemo bundavnjača, isto ne volim.
Ako se ne varam to je ona pita kad se jufke posebno jedna po jedna peku na šporetu, a punjenje uglavnom bude od piletine. Dobra pita samo bruku vremena treba da se spremi.Nirton je napisao/la: ↑26 avg 2023, 17:50Eto kod forumaša iznad se zove varena krompiruša, kod mene pita od varenog krompira.
Znaš li šta je tirit?To je kod nas termin za izmljeveni prokuhani krompir, koji se stavlja u jufku i dobijes tu varenu pitu.
![]()
Niko nije jeo pitu od zare izgleda. Zna @admin 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Izgleda da tirit potpuno ima drugacije znacenje na samo 60 km udaljenosti, veze nemam kakve veze ima piletina.arelinho je napisao/la: ↑26 avg 2023, 17:52Ako se ne varam to je ona pita kad se jufke posebno jedna po jedna peku na šporetu, a punjenje uglavnom bude od piletine. Dobra pita samo bruku vremena treba da se spremi.
@ASD meni od tikve zauzima predzadnje mjesto po dragosti, pita od kupusa je zakucana na dnu i jedina pita koju doslovno ne mogu jest.
Sjecas se i ti, vjerovatno si je brao k'o i ja

Moras je dobro pobiberit, inace nije nesto (s kupusom)Nirton je napisao/la: ↑26 avg 2023, 17:54Izgleda da tirit potpuno ima drugacije znacenje na samo 60 km udaljenosti, veze nemam kakve veze ima piletina.
@ASD meni od tikve zauzima predzadnje mjesto po dragosti, pita od kupusa je zakucana na dnu i jedina pita koju doslovno ne mogu jest.
Tirit kod mene, slagana pita od pečenih jufki sa kuhanom piletinom. Kada se složi ide na pečenje. Jedna od najboljih pita, kod mene iz nekog razloga redovna za bajramNirton je napisao/la: ↑26 avg 2023, 17:50Eto kod forumaša iznad se zove varena krompiruša, kod mene pita od varenog krompira.
Znaš li šta je tirit?To je kod nas termin za izmljeveni prokuhani krompir, koji se stavlja u jufku i dobijes tu varenu pitu.
![]()

L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
javorov do def, imas bukovik planinarski dom moze se rostilj raspaliti pice kod domacima ..brus trebevic, joj joj nisam na baricama bio dugo vjerujem da su i gore napravili za rostilj posebno mjesto …BosniaBoston je napisao/la: ↑26 avg 2023, 15:44Išao sam par puta,mislim da imaju posebne šadrvane za roštiljannje, provjeri na stranici
Jeste li spremili ogrijev za zimu (ugalj, drva, pelet...) i kako ste prosli sa cijenama?
(Pitanje za one koji se griju na ovaj nacin naravno
)
(Pitanje za one koji se griju na ovaj nacin naravno

Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, ArtemisFowl, AshburtonG, Giuseppe1, invincible1921, JackW, StevieG8 i 33 gosta.