FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

the maniacs 87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la the maniacs 87 » 09 mar 2011, 12:15

Ako mislimo napredovati i osvajati svake sezone krunu/duplu krunu ne smijemo govoriti "eh da smo dobili Olimpica prošli bi u finale". Ako mislimo biti pravi klub ne smijemo se ni jednog protivnika u PLBiH bojati. Realno govoreći mi imamo veće šanse za prolaz 60:40. Ivo Ištuk je odmah u startu učinio dobru stvar dao ulogu favorita Želji što je naravno mudro. Naredne tri utakmice kod kuće: Travnik, Š. Brijeg i Sloboda su odlućujuće za nastavak sezone jer bi mogle donijeti prevagu, ako pobijedimo sve tri utakmice možda i bude PLAVO PROLjEĆE. A Veležu poželimo pobjedu na Vrapčićima protiv Borca.

16.03.2011. (srijeda) 15:00 h
KUP BiH Željezničar - Široki Brijeg
Minimalno nas treba biti 8.000 za sve one koji vole Želju nema izgovora jer će to biti veliki derbi i odlučujuća utakmica.

Ako neko ima drugačije mišljenje od mene nek me ispravi (citiraj), lijepo je da razmjenjujemo mišljenja.

goldboy
Kontakt:

Post Postao/la goldboy » 09 mar 2011, 12:46

je si li ti siguran da je u 15:00 utakmica?

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 09 mar 2011, 12:47

goldboy je napisao/la:je si li ti siguran da je u 15:00 utakmica?
17:30 h ;)
1921-2011

amer_zeljoo
Kontakt:

Post Postao/la amer_zeljoo » 09 mar 2011, 13:03

BLU SKY je napisao/la:Željezničar će definitivno oslabljen nastupiti u subotnjoj utakmici 18. kola Premijer lige BiH protiv Travnika. Meč sa premijerligašem sa Pirote propustit će Lazar Popović koji ima upalu pluća i pauzirat će minimalno deset dana.

Da stvar bude gora i Popovićeva prva zamjena korpulentni Bajro Spahić ima problema sa prehladom pa je i njegov nastup protiv Travnika upitan. Naime, Spahić ima povišenu temperaturu – 40, a ukoliko se nešto ne promjeni tokom dana, vrlo je izvjesno da će Osim morati posegnuti za trećim napadačem, odnosno da bi u subotu od prve minute u svojstvu prvog špica na teren mogao istrčati mladi i talentovani Aleksandar Nikolić.

Od ranije je poznato da menadžer Amar Osim protiv Travnika neće moći računati na suspendovane Mirsada Bešliju, Pericu Stančeskog i Nermina Jamaka, koji je u Gradačcu protiv Zvijezde dobili žute kartone.

U odnosu na meč protiv Zvijezde u tim se vraća Goran Marković koji je propustio meč u Gradačcu zbog tri žuta kartona. Također, još uvijek je neizvjesno hoće li pravo nastupa steći Patrick Gerthardt Nyema, za kojeg nisu stigli papiri.
mozda nisam u toku il nesto al sta je sa Baljicem? xD

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 09 mar 2011, 14:14

slika

U goste nam dolazi stručnjak sa "prepoznatljivom taktikom". :oops:

Naravno u bojama kluba. :mrgreen: :oops:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

VAM
Kontakt:

Post Postao/la VAM » 09 mar 2011, 14:32

ellaxaz je napisao/la:
tm84 je napisao/la:

15.9.1921. Željezničar je primljen kao privremeni član sarajevskog podsaveza.

trebalo je odigrati dvije utakmice sa SAŠK-om i Sarajevskim ŠK bez incidenta da bi Željeznicar postao punopravan član SPS.

Prva je odigrana protiv SAŠK-a 17.9.1921. a druga 18.9.1921. protiv Sarajevskog.

Tek 19.9.1921. Željezničar je uspješno postao punopravan član SPS. ;)

Kod: Označi sve

I. Sjedište i svrha kluba

§ 1.

Ime je klubu "ŽELJEZNIČKI ŠPORTSKI KLUB“ a sjedište i djelovanje mu je u Sarajevu.

....

" управа за & " ".
&: 119960/21
Сарајево, $ 6. аугуста 1921.

slika

slika
slika

;) :)
hm...zanimljiva posljednja fotka 8-)
Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 09 mar 2011, 14:40

Prije svega Lazi želim brzo ozdravljenje..
Dalje, mnogi (ako ne i većina) na forumu i van njega su tražili promjene u napadu tj. Lazo klupa- neko drugi u igru. Taj trenutak je i došao i realno Travnik je najbolja ekipa protiv koje treba isprobati neka nova lica u našem timu. Ta zamjena će možda dobiti i drugu, pa čak i teću šansu (ovisno o Lazinom oporavku) i to sve na Grbavici. Konačno ćemo vidjeti je li neko drugi bolji od Laze...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 09 mar 2011, 14:54

amer_zeljoo je napisao/la:
BLU SKY je napisao/la:Željezničar će definitivno oslabljen nastupiti u subotnjoj utakmici 18. kola Premijer lige BiH protiv Travnika. Meč sa premijerligašem sa Pirote propustit će Lazar Popović koji ima upalu pluća i pauzirat će minimalno deset dana.

Da stvar bude gora i Popovićeva prva zamjena korpulentni Bajro Spahić ima problema sa prehladom pa je i njegov nastup protiv Travnika upitan. Naime, Spahić ima povišenu temperaturu – 40, a ukoliko se nešto ne promjeni tokom dana, vrlo je izvjesno da će Osim morati posegnuti za trećim napadačem, odnosno da bi u subotu od prve minute u svojstvu prvog špica na teren mogao istrčati mladi i talentovani Aleksandar Nikolić.

Od ranije je poznato da menadžer Amar Osim protiv Travnika neće moći računati na suspendovane Mirsada Bešliju, Pericu Stančeskog i Nermina Jamaka, koji je u Gradačcu protiv Zvijezde dobili žute kartone.

U odnosu na meč protiv Zvijezde u tim se vraća Goran Marković koji je propustio meč u Gradačcu zbog tri žuta kartona. Također, još uvijek je neizvjesno hoće li pravo nastupa steći Patrick Gerthardt Nyema, za kojeg nisu stigli papiri.
mozda nisam u toku il nesto al sta je sa Baljicem? xD
Balja je tu trenira sa ekipom,vjerovatno on uskace na lazino mjesto ;)
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 09 mar 2011, 15:15

Volio bih vidjeti Bajru i Baljića u kombinaciji sad protiv Travnika. Slijedi nam 3 utakmice u 7 dana i mislim da je taj period idealan da se isprobaju i neka alternativna igračka rješenja.

the maniacs 87
Kontakt:

Post Postao/la the maniacs 87 » 09 mar 2011, 15:21

Esii TM87 je napisao/la:
goldboy je napisao/la:je si li ti siguran da je u 15:00 utakmica?
17:30 h ;)
Nisam 100 % siguran al ja mislim da je ovaj termin samo privremeno 15:00 h i da će se moći pomjeriti. Vidjet ćemo do srijede šta će biti sad treba da se fokusiramo na Travnik.

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 09 mar 2011, 15:23

Onako potpuno nepristrasno!

Vecina vas navijaca zeljeznicara uopste nije svjesna koliko vam je Popovic bitan igrac.

U koncepciji igre sa pojacanim veznim redom ( 5 igraca u vezi) gfdje osim nastoji da dobije na posjedu lopte i razgradnji protivnickih napada, igra sa jednim napdacem kao sto je popovic i treba da bude upravo takva kakva jeste.
Da recimo osim igra postavku 4-4-2 sa dva napadaca, tek tad bi se napdacka uloga popovica i vise osjetila a i davao bi vise golova.

Ovako bez njega u ekipi, vidjecete vec sad protiv travnika koliko ce da vam skripi, i to bas u fazi napada, koliko ce vezni igraci manje dolziti u sanse, i to jos na bunker travnika, nece vam uopste biti lako uzet tri boda tu

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 mar 2011, 15:38

jovanbl je napisao/la:Onako potpuno nepristrasno!

Vecina vas navijaca zeljeznicara uopste nije svjesna koliko vam je Popovic bitan igrac.

U koncepciji igre sa pojacanim veznim redom ( 5 igraca u vezi) gfdje osim nastoji da dobije na posjedu lopte i razgradnji protivnickih napada, igra sa jednim napdacem kao sto je popovic i treba da bude upravo takva kakva jeste.
Da recimo osim igra postavku 4-4-2 sa dva napadaca, tek tad bi se napdacka uloga popovica i vise osjetila a i davao bi vise golova.

Ovako bez njega u ekipi, vidjecete vec sad protiv travnika koliko ce da vam skripi, i to bas u fazi napada, koliko ce vezni igraci manje dolziti u sanse, i to jos na bunker travnika, nece vam uopste biti lako uzet tri boda tu
imamo 4 napadaca istog profila samo opusteno :mrgreen:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 09 mar 2011, 15:43

Široki je odličan protivnik.Tim koji u zadnjih 5-6 godina uvijek među 3 najbolja.Mislim da neće biti lahko ali treba pokušati da ne primimo go na Grbavici.Svaka pobjeda bez primljenog gola je mislim odličan rezultat za nas.Mislim da je dobro što neće igrati Lazo u subotu jer to je prilika da svi vidimo kako to izgleda bez njega.treba dati priliku Baljiću,spahiću.i Nikoliću da vidimo i njih na djelu,jer bi teško dobili priliku za igru dok je Lazo spreman.Uz ove dvije aBd pobjede na Grbavici mislim da bi se približili Borcu,koji će nadam se kiksati u Mostaru.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 09 mar 2011, 15:48

Meni najvise imponuje ovo kad vidim da ljudi koji navijaju za ostale klubove dodju ovdje i pricaju o nasim igracima, igrama, taktici, ofo ono...
Ja veze nemam iskreno ni ko igra manje vise u ostalim ekipama, a o taktikama i durgim stvarima da ne pricam.
Ovo je dokaz ucinjenog u zadnjih godinu i po. Prije su nam se smijali, sad nas se ocito boje ili barem respektuju.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 09 mar 2011, 16:20

Moze li mi netko objasniti sta se dogada sa Bajrom?? Na stranici pise da je van stoja??? :!: :!: :!: :?: :?: :?:
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/la ... ta-travnik
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 09 mar 2011, 16:24

Capt_Billy je napisao/la:Moze li mi netko objasniti sta se dogada sa Bajrom?? Na stranici pise da je van stoja??? :!: :!: :!: :?: :?: :?:
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/la ... ta-travnik
Valjda gripa neka, ima temperaturu 40 :?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 09 mar 2011, 17:24

Treba ih natrpat kolko god mozemo, sjetite samo sta kolko su oni tukkli u travniku

LIvada2
Kontakt:

Post Postao/la LIvada2 » 09 mar 2011, 17:25

slika

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 09 mar 2011, 17:29

Popovic? on je Varalica!

Protivnickih odbrana tako da drugi igraci imaju sansu da zabijaju golove:) 8-) 8-) :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 09 mar 2011, 18:32

Avanes je napisao/la: Ja veze nemam iskreno ni ko igra manje vise u ostalim ekipama, a o taktikama i durgim stvarima da ne pricam.
Ovo je dokaz ucinjenog u zadnjih godinu i po.
Ne prijatelju, to je dokaz da si ti zadojen, i da gledas svoj klub samo sa te neke navijacke strane, ili kako vec tj.ne pratis fudbal.....ili si previse mlad, pa se dicis svojim neznanjem, ili.......moje misljenje, mozda grijesim....
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []