Premijer liga BiH - aktuelno

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 27 avg 2023, 08:55

Sve ovo sto se desava Hasic je to najbolje objasnio :salut:
Bivši predsjednik Upravog odbora FK Velež Šemsudin Hasić govorio je za N1 o jučerašnjim dešavanjima na premijerligaškim terenima i skandaloznim sudijskim odlukama u Banjaluci i Mostaru.

Zašto je začarani krug priča o PL i sudijskim odlukama?

“Ja ne govorim u ime Veleža nego u svoje lično ime. Ova događanja sa sudijama, sudijskom organizacijom i Savezom su jedan kontinuitet koji traje otkada sam ja došao u FK Velež pa sve do danas, a to je sedam godina. Vjerovatno je to trajalo i prije, ali nisam bio toliko uključen. Po meni, na djelu je dirigovanje rasporeda fudbalskih klubova na tabeli dobrim dijelom od strane sudijske organizacije delegiranjem i suđenjem određenim klubovima na način koji se može vidjeti svaki dan.”

Kako pričati o ovome? Klubovi ne mogu pričati o tome jer mogu biti sankcionisani. Podsjetimo, Velež, Željezničar, Sarajevo, Tuzla City, Sloboda htjeli su krenuti u borbu za pravednije suđenje i bolje uslove svima, a to je brzo utihnulo.

“Mi smo pokrenuli inicijativu 4R. Jedna od stvari o kojoj smo pričali je bilo suđenje. Klubovi zbog raznoraznih razloga, neko zbog licence, neko zbog donacije od Svaeza, pristaju na raznorazne stvari koje nisu ljudske i korektne već spadaju u sferu korupcije. Prvi klub koji je izašao zbog straha i pritiska da će se nešto desiti bila je Sloboda, pa potom Željezničar, onda je smijenjen predsjednik FK Sarajevo Damir Kasum, i na kraju smo ostali mi i Tuzla City i samim tim je inicijativa izgubila smisao. Ugasili su nas i time su sebi dali vjetar u jedra da mogu raditi šta hoće. Tu se ne radi samo u sudijskoj organizaciji već o sprezi najvišeg rukovodstva Saveza i sudijske organizacije i naravno klubova koji uživaju u tim blagodetima.”

Zanimljivo je da se od jutros samo Velež oglasio zbog jučerašnjih odluka na Grbavici. Šta nam to govori kad je samo jedan klub izdao saopštenje?

“To je bio razlog zašto sam ja sa grupom ljudi pokrenuo inicijativu. Htjeli smo se boriti za promjenu uslova koji važe u PL. Da ne kukamo kad smo mi oštećeni, a smijemo se kad je neko drugi oštećen. To nije dobar put generalno. Mi moramo uspostaviti sistem jednakih prava i odgovornosti za sve klubove. Sve dok neko može raditi šta hoće, sve dok Gigović sudi svaku drugu utakmicu Borca i sve dok to radi na način koji rade u našoj ligi nema sreće. Nekad će se riješiti, ali šteta koja je napravljena bit će nenadoknadiva.”

Klubovi šute i ne žele se boriti sa Savezom jer imaju beneficije.

“Imaju beneficije i prijetnje. Dobiju pozajmicu da malo prebrodite finansijski problem kao Željezničar pred stogodišnjicu i onda su oni izašli iz inicijative. Pristanete na to i postanete dio ekipe koja radi to što radi. Dok sam ja bio u Veležu mi smo se svim silama borili da se nama ne sudi na taj način.
Ono na Grbavici sinoć je smiješna situacija. U finalu možemo sve očekivati, samo ne nešto pošteno. Nije fudbal samo fudbal u BiH, to je globalni sport. I želim da ovdje bude dobrog fudbala, da djeca imaju uslove za razvoj.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 avg 2023, 08:58

Siroki Brijeg - GOSK Gabela 1.48 4.23 5.72
Zrinjski - Zvijezda 1.33 5.26 6.90
FK Sarajevo - Velez Mostar 2.14 3.36 3.06

Kakve su ovo kvote, šta je ovo. Zrinjski protiv GOŠK-a bio 1,07, sad protiv Zvijezde 1,33? :crazy:

2,14 na Sarajevo? :o
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 27 avg 2023, 08:59

Alipasino je napisao/la:
27 avg 2023, 06:09
Realan.Prvi penal nigdje veze jer igrac kojeg je lopta pogodila u ruku nije imo nikakve namjere i bio je okrenut.Drugi penal nigdje veze jer se igrac Tuzle zabio u naseg igraca.Zanio se previse.Treći penal nigdje veze jer je frajer pao prije nego sto je igrac Zelje interviso tj nije imo namjeru.Realan.
:tokralju:

GrimReaper
Kontakt:

Post Postao/la GrimReaper » 27 avg 2023, 09:00

denimen99 je napisao/la:
26 avg 2023, 22:58
GrimReaper je napisao/la:
26 avg 2023, 22:55
KONTRASVIH je napisao/la:
26 avg 2023, 22:51

Odmori. **** je deluzija.
PAZI BRATA NA STA DIZE DA JE OFFSIDE PA DAN TE NECU HAHAHAHAHAHHAHAHA AJ KAKO OVO NISAM PRIJE VIDIO HAHAHAHAHAHAHAHA OJJJJJ OVO TREBA ZNACI SVAKOJ EKIPI POKAZATI I NAUCITI DA AKO TI IMAS POSJED SLOBODNO DAJ PROTIVNIKU DA TI SUDIJA OFFSIDE SVIRA HAHAHAHAHA KAKAV DEBILIZAM
blizu je bilo :rol:

slika
Jeste jako blizu isto kao sto ce i GOSK biti blizu titule. :rol: :rol: :rol: :rol:
Life is temporary, but death is eternal.

You sold our soul, you told us its never gonna happen.

FREE RUI PINTO.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 27 avg 2023, 09:04

Balorda je napisao/la:
27 avg 2023, 08:34

slika

slika

slika
Bez zayebancije sad, samo potpuno lud ili jako bezobrazan čovjek može tvrditi da bar dvije od ove tri situacije nisu potpuno čist penal.
Da je sva 3 svirao ne bi pogriješio.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 27 avg 2023, 09:04

Uoci razliku.
Don't believe the hype.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 27 avg 2023, 09:07

Borcu idealno odgovara ovaka Zeljeznicar. Bezopasan, ali dovoljno kvalitetan da gase uz sudije moze ugursfi u Evropu. Ovo je stvarno srsmota.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 27 avg 2023, 09:16

Kako je izgledala formacija Zelje juce?
Zadnja izmjena: Unknown2, dana/u 27 avg 2023, 09:20, ukupno mijenjano 1 put.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 avg 2023, 09:19

mnon46 je napisao/la:
27 avg 2023, 09:04
Balorda je napisao/la:

slika

slika

slika
Bez zayebancije sad, samo potpuno lud ili jako bezobrazan čovjek može tvrditi da bar dvije od ove tri situacije nisu potpuno čist penal.
Ova druga situacija mi se čini kao faul van 16 m. Da je bilo obrnuto, vjerovatno bi ga navukao unutra.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 27 avg 2023, 09:22

Steta sto Galic u toj situaciji nije uzeo loptu u ruke i trazio ofsajd, ne bi nista bilo.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 avg 2023, 09:24

killafrommanilla je napisao/la:
27 avg 2023, 09:07
Borcu idealno odgovara ovaka Zeljeznicar. Bezopasan, ali dovoljno kvalitetan da gase uz sudije moze ugursfi u Evropu. Ovo je stvarno srsmota.
Najžalosnije od svega je to što se ljudi žale na Njegomirovića jer je protiv Borca sudio nepostojeći faul u opasnoj zoni, a onda nakon ovoga sinoć dođu ovdje i pišu da je sve ok. Ako to nije jasna psihijatrijska dijagnoza i beskonačno licemjerje, onda ne znam šta je.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

GrimReaper
Kontakt:

Post Postao/la GrimReaper » 27 avg 2023, 09:31

mnon46 je napisao/la:
Balorda je napisao/la:

slika

slika

slika
Pogrijesio bi. Novo pravilo za penale postoji i ova prva situacija nije penal jer ga njegov covjek pogadja, druga jee van 16 treca moguci penal samo ako je neko od Tuzle poslao ovaj pass ako nije onda cista borba za loptu.

FREE RUI PINTO.

GrimReaper
Kontakt:

Post Postao/la GrimReaper » 27 avg 2023, 09:41

U ovom videuu na 2:49 on salje pas u 16 a ovaj iz TCa trci u offside cak i da je dirnuo loptu pa pao ovo mu rijetke sudije bi svirale kao penal jer ni ovaj pas nije bio njemu upucen a jos manje da je on bio u gol prilici. Tako da ne vidim zasto se doliko palamudi oko 2 sasvim normalne situacije u kojima 99% sudija to ne bi sviralo. Ova druga i nije bila u 16 nego je opasna zona pa dobro to jeste faul jer gradi ga tjelom da ne nastavi.

P.S. Ako ja tebe pogodim loptom u ruku a ti si moj igrac ako predhodno protivnik nije bio u posjedu lopte po novom pravilu nije penal.

FREE RUI PINTO.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 avg 2023, 09:41

Ma cim sam ja vidio da na svim stadionima ,na led reklamama izbacuju ono Pomozi.ba, znao sam da ce ova sezona biti tesko guranje kona od strane Vice... Yebi ga, pomozi ,pa kako god... :rol: :rol: :rol:

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 27 avg 2023, 09:41

27 avg 2023, 09:31
mnon46 je napisao/la:
Balorda je napisao/la:

Pogrijesio bi. Novo pravilo za penale postoji i ova prva situacija nije penal jer ga njegov covjek pogadja, druga jee van 16 treca moguci penal samo ako je neko od Tuzle poslao ovaj pass ako nije onda cista borba za loptu.
Znači smiješ svoje napucavati u ruku i neće biti penal?
Drugo, vidim da je vani.
Treće, borba za loptu ili ne, Cocalić nije ni blizu iste bio.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 avg 2023, 09:47

Najviše mi se sviđa kako su divovi i njihovi topli prijatelji iz predgrađa grada Mostara - kmečanje podigli na jedan novi, viši nivo. :kafa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 avg 2023, 09:49

Meni se npr. sviđa što je ovo klasično prebrojavanje koliko vas je potpuno ludih. I što je najbolje, sami se javljate i upisujete.

Čast nekolicini izuzetaka sa dovoljno intelektualnog poštenja.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 27 avg 2023, 09:52

Sva tri penala čista za ssh...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 avg 2023, 09:54

mnon46 je napisao/la:
27 avg 2023, 09:41
27 avg 2023, 09:31
mnon46 je napisao/la:

Znači smiješ svoje napucavati u ruku i neće biti penal?
Drugo, vidim da je vani.
Treće, borba za loptu ili ne, Cocalić nije ni blizu iste bio.
Ne mora znaciti da ga napuca, recimo, Muftic moze baciti Jasarevicu loptu u ruke i ovaj je moze iznijeti do ivice kaznenog prostora onda je spustiti i dodati drugom igracu...Yebi ga ni jedan nije iz suparnicke ekipe... :rol: :rol: :rol:

Ma za kone ne vaze uobicajena pravila, pa sjeti se prosle sezone i one zadnje tekme protiv Posusja, kakva odbojka Kosorica u svom kaznenom,pa na onom bi mu i Tijana Boskovic pozavidjela... :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Jadnimi i 21 gost.