FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ako su nezadovoljni nekim finansijskim dijelom (ako je tacno to za premije) onda bi to objasnilo ovaj pad. Meni je i mirisalo na nesto tako. Igraci se moraju maksimalno ispostovati i dobiti koliko im je obecano jer su to zasluzili. Sve ostalo je skakanje samom sebi u stomak.
Pročepit će negdje.
Fali jedan snazan veznjak defanzivno orijentisan. Rustemovic je odlican za rotacije ali nije za prve postave.
Treba nam jedan Nyema/Culum/Srdjan Savic
Treba nam jedan Nyema/Culum/Srdjan Savic
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Nažalost, trend je postao pljuvati Rustemovića, iako npr Nekić jučer ništa manje grešaka nije napravio.
Također, Ćosić kriminalno los i zbog idiotskog kartona propusta narednu.
Al ne, daj da zvizdim ja Rustemu, pitaru, cuo ja na forumu da je los.
Ne kazem da Mekicu i Cosicu treba zvizdati. Nikad nikome ne treba, ali ponašanje navijača je jadno da ne moze jadnije.
Također, Ćosić kriminalno los i zbog idiotskog kartona propusta narednu.
Al ne, daj da zvizdim ja Rustemu, pitaru, cuo ja na forumu da je los.
Ne kazem da Mekicu i Cosicu treba zvizdati. Nikad nikome ne treba, ali ponašanje navijača je jadno da ne moze jadnije.
Znaci dok smo u europi igrali najavljivano je kako ce doci pad u igri i energiji kada se vratimo u prvenstvo i ne znam sta se sad svi hvatate za glavu.
Eto dosao je pad al smo ovu tekmu dobili. Ovo je fudbal i ne mozemo izdominirati svaku utakmicu, a jasno je da ste pitari ako ocekujete tako nesto.
Eto dosao je pad al smo ovu tekmu dobili. Ovo je fudbal i ne mozemo izdominirati svaku utakmicu, a jasno je da ste pitari ako ocekujete tako nesto.
Ne znam šta vam je svima. Uopšte nije toliko teška pobjeda, kad je trebalo podigli smo u brzinu više i to je to. Bašić može od igrača koji ima nešto napravit dobrog igrača, al ne može od propalog slučaja napravit ništa.
Muftić, trenutno šampionski golman, sve ono što smo tražili od golmana dobili smo u "kratkom, neuhranjenom, smiješnom" djetetu našeg kluba, svi su se mijenjali samo je on ostajo ko treća, nekad treća opcija, s razlogom nekim očigledno. Evropski golman, igra nogom, smiruje igru, siguran, dijeli lopte i rukom i nogom, ima muda. Svaka čast Hasagiću, nek ovako samo nastavi i uzimat ćemo lovu na njemu. Cocalić neprepoznatljivo dobar, jak na nogama, podsjetio je na Cocu iz reprezenracije, valjda će mu godine dozvoliti da nastavi ovako. Rustema ste oprali bez potrebe, jednu loptu pogrešno dodo, smiren, ne srlja, udara kad nema druge, baca duge kako zamisliš. Krpić nikad jači nije bio, nikad brži, spremniji, razigrava, ganja, KILLER.
Turanjanin pozitivno iznenađenje, šut ima boli glava, daće ruke garant.
Drljo unio živost, prolijeto, valjo ih je ko zadnje levate, odlična opcija s klupe.
Često ćemo gledat Gasala i Drlju u prvoj postavi jer je to najbezbolnija opcija u slučaju povrede ili bilo čega neželjenog, ako Drina igra i povrijedi se onda moramo praviti duplu izmjenu zbog u21 pravila i onda automatski gubimo i ritam i broj izmjena a i može izaći neki igrač koji vjerovatno to ne zaslužuje.
Moramo biti svjesni da igrači ne daju maksimum u ovakvim utakmicama, u evropi je svaka ko zadnja i zato smo bili sprženi u revanšu s Neftchijem. Dok se ritam ne smiri Bašić će svaku utakmicu rotirati po 2-3 igrača sigurno, osvježava ih jer nema druge opcije osim da ih satare.
Biće svega, naše je da istrpimo i ne polijećemo. Vraća nam se onaj pitarluk, a taman smo ga se riješili. U prvoj minuti ljudi psuju mater našim igračima bez ikakve potrebe. To nije Željo i nikad neće biti.
Za Igman:
Vedo
Galić Drina Cocalić Jašarević
Biber Rustem
Drljo Mekić Amoah
UBICA
Muftić, trenutno šampionski golman, sve ono što smo tražili od golmana dobili smo u "kratkom, neuhranjenom, smiješnom" djetetu našeg kluba, svi su se mijenjali samo je on ostajo ko treća, nekad treća opcija, s razlogom nekim očigledno. Evropski golman, igra nogom, smiruje igru, siguran, dijeli lopte i rukom i nogom, ima muda. Svaka čast Hasagiću, nek ovako samo nastavi i uzimat ćemo lovu na njemu. Cocalić neprepoznatljivo dobar, jak na nogama, podsjetio je na Cocu iz reprezenracije, valjda će mu godine dozvoliti da nastavi ovako. Rustema ste oprali bez potrebe, jednu loptu pogrešno dodo, smiren, ne srlja, udara kad nema druge, baca duge kako zamisliš. Krpić nikad jači nije bio, nikad brži, spremniji, razigrava, ganja, KILLER.
Turanjanin pozitivno iznenađenje, šut ima boli glava, daće ruke garant.
Drljo unio živost, prolijeto, valjo ih je ko zadnje levate, odlična opcija s klupe.
Često ćemo gledat Gasala i Drlju u prvoj postavi jer je to najbezbolnija opcija u slučaju povrede ili bilo čega neželjenog, ako Drina igra i povrijedi se onda moramo praviti duplu izmjenu zbog u21 pravila i onda automatski gubimo i ritam i broj izmjena a i može izaći neki igrač koji vjerovatno to ne zaslužuje.
Moramo biti svjesni da igrači ne daju maksimum u ovakvim utakmicama, u evropi je svaka ko zadnja i zato smo bili sprženi u revanšu s Neftchijem. Dok se ritam ne smiri Bašić će svaku utakmicu rotirati po 2-3 igrača sigurno, osvježava ih jer nema druge opcije osim da ih satare.
Biće svega, naše je da istrpimo i ne polijećemo. Vraća nam se onaj pitarluk, a taman smo ga se riješili. U prvoj minuti ljudi psuju mater našim igračima bez ikakve potrebe. To nije Željo i nikad neće biti.
Za Igman:
Vedo
Galić Drina Cocalić Jašarević
Biber Rustem
Drljo Mekić Amoah
UBICA
- svrakino1921
- Kontakt:
Kako pojedinci pišu, mi kao da smo igrali protiv Leotara a ne protiv ekipe čijih 70% igrača bi imalo mjesta kod nas.
Tako je @stanceski.
Ni meni ono nije izgledalo uopste lose s obzirom na rezultat kako se postavljamo. Mene raduje kad vidim da igramo posjed i pas igru jer u ovakvim utakmicama na 2:0 najbolja stvar koja moze da se desi jeste sa se kombinuje pas igrom jer igraci tako sticu ogromno znanje i hrabrost jer to radis u prvenstvenoj utakmici a ne samo na treningu. Tako se stvara sigurna ekipa koja ce nekad u buducnosti biti imuna na protivnikov pritisak i stalozeno ce igrati.
Ja kao da sam cuo nekoliko zvizduka kada je rustemovic izlazio ALI ODLICAN SAMAR TAKVIM LIKOVIMA JE APLAUZ 90% STADIONA CIM SU CULI ZVIZDANJE.
ONAJ NAJTEZI POSAO FIZICKI I NAJPRLJAVIJI OBAVLJA RUSTEMOVIC on i nije zaduzen da dijeli pasove. Za to imamo Mekica ali ovdje je dosta fudbalski nepismenih ljudi koji ne razumiju da imas razlixite tipove igraca za razlicitim ulogama na terenu.
Ni meni ono nije izgledalo uopste lose s obzirom na rezultat kako se postavljamo. Mene raduje kad vidim da igramo posjed i pas igru jer u ovakvim utakmicama na 2:0 najbolja stvar koja moze da se desi jeste sa se kombinuje pas igrom jer igraci tako sticu ogromno znanje i hrabrost jer to radis u prvenstvenoj utakmici a ne samo na treningu. Tako se stvara sigurna ekipa koja ce nekad u buducnosti biti imuna na protivnikov pritisak i stalozeno ce igrati.
Ja kao da sam cuo nekoliko zvizduka kada je rustemovic izlazio ALI ODLICAN SAMAR TAKVIM LIKOVIMA JE APLAUZ 90% STADIONA CIM SU CULI ZVIZDANJE.
ONAJ NAJTEZI POSAO FIZICKI I NAJPRLJAVIJI OBAVLJA RUSTEMOVIC on i nije zaduzen da dijeli pasove. Za to imamo Mekica ali ovdje je dosta fudbalski nepismenih ljudi koji ne razumiju da imas razlixite tipove igraca za razlicitim ulogama na terenu.
Poteška utakmica sinoć, TC kako smo i najavljivali ozbiljan protivnik. Ali moram priznati da mi je drago što smo odigrali lošu utakmicu za standarde ove sezone a opet smo dali tri gola, što je za nas baš veliki podvig.
Energetski smo pali i to je evidentno, u principu je bilo i očekivano nakon Evrope, o tome smo pisali nakon Posušja. Ne znam jesu li istinite ove priče da igrači nisu dobili premije u iznosu koji im je obećan, ali definitivno su momci zaslužili da dobiju ono što im je obećano. Jest da su dobili dobru lovu i što su izborili izlazak u Evropu, al' svejedno ako je nešto obećano treba biti ispunjeno.
Ne znam radi li se šta na pojačanjima, čuo sam za onog malog iz Amerike ali nekako volio bih da dovedemo ciljano pojačanje jer očigledno je da nam fali kvaliteta, ne širine nego kvaliteta jer širinu opet imamo kakvu takvu.
Mislim da ćemo dosta stvari znati nakon povratka sa reprezentativne pauze, jer tada bi trebao biti skroz kompletiran roster, ko dođe doći će, ko treba otići otići će do tada.
Nakon toga vidjet ćemo kako će ekipa reagovati, prvenstveno kako će reagovati igrači o kojima se pisalo da bi mogli ići, a ipak su ostali (teoretski Mekić i Amoah recimo), znate kako to kod nas ide.
Šta je sa Štilom? Od početka igramo bez njega, fali njegove mirnoće nekada pogotovo u PL.
Energetski smo pali i to je evidentno, u principu je bilo i očekivano nakon Evrope, o tome smo pisali nakon Posušja. Ne znam jesu li istinite ove priče da igrači nisu dobili premije u iznosu koji im je obećan, ali definitivno su momci zaslužili da dobiju ono što im je obećano. Jest da su dobili dobru lovu i što su izborili izlazak u Evropu, al' svejedno ako je nešto obećano treba biti ispunjeno.
Ne znam radi li se šta na pojačanjima, čuo sam za onog malog iz Amerike ali nekako volio bih da dovedemo ciljano pojačanje jer očigledno je da nam fali kvaliteta, ne širine nego kvaliteta jer širinu opet imamo kakvu takvu.
Mislim da ćemo dosta stvari znati nakon povratka sa reprezentativne pauze, jer tada bi trebao biti skroz kompletiran roster, ko dođe doći će, ko treba otići otići će do tada.
Nakon toga vidjet ćemo kako će ekipa reagovati, prvenstveno kako će reagovati igrači o kojima se pisalo da bi mogli ići, a ipak su ostali (teoretski Mekić i Amoah recimo), znate kako to kod nas ide.
Šta je sa Štilom? Od početka igramo bez njega, fali njegove mirnoće nekada pogotovo u PL.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Mora se Drina gurati, ma koliko god grijesio. Treba svaku tekmu pocinjati zbog u-21 pravila i zbog toga sto je jedan od rijetkih na kojem mozemo i zaraditi neke pare. Dubackci je dobar za cetvrtog stopera kad ima povreda i treba rotirati ali ne moze prije Drine nikako igrati.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Fali nam stila bas jer nas cmf mora ici dodatno da igra amf sto nije dobro
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Po trenutnim igrama Drina nije sekunde bolji, problem je sto od njegove prve utakmice protiv Borca prije dvije godine nije napredovao skoro pa nikako, za razliku od npr. Muftica. Slazem se da bi mu se opcenito trebalo davati vise sanse jer je mlad u odnosu na nekog starijeg, a realno mu se i davalo, imao je neki kontinuitet igara.irfo je napisao/la: ↑27 avg 2023, 11:25Mora se Drina gurati, ma koliko god grijesio. Treba svaku tekmu pocinjati zbog u-21 pravila i zbog toga sto je jedan od rijetkih na kojem mozemo i zaraditi neke pare. Dubackci je dobar za cetvrtog stopera kad ima povreda i treba rotirati ali ne moze prije Drine nikako igrati.
Sinoć nas je Muftić spasio. Ostali svi tanko.
Dubačkić je Nesta za Drinu. Odigrao je dvije utakmice do sad (Dinamo Minsk i Tuzla City), veoma dobro, bez glupih grešaka, bez puno pametovanja kako stoper i treba da igra.
Naša tri igrača koja su zaštićeno godište, Beća, Drina i Gasal, ne bi zaigrali ni u jednoj ekipi u ligi, pa ni u Zvijezdi i GOŠK-u. Svaki od njih se naigrao, dobio priliku, pa Beća ima 56 nastupa, Drina ima 49, Gasal 48.
Koliko još da ih guramo? Da imaju preko 100 nastupa pa da tek onda shvatimo da možda i neće biti neki igrači?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ovaj prvi go njihov ko da namjerno zabi
- avalPacidoroP
- Kontakt:
- jointunija
- Kontakt:
Nema veze sa finansijama nego energetskim pražnjenjem,kad se već toliko kritikovao Turanjanin,sinoć baš dobro odigrao,donio svježine i umalo poentirao.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
-
- Kontakt:
Iskljucivo zbog igraca viska, mogao je uzeti loptu i vuci je po 30metara da mu niko ne pridje a i tad je izgledao sporo i bezidejno, a o Biberu da ne govorim pas prvom do sebe svaki pas naprijed je naucna fantastika. Sva igra nam se svela na to sta ce Mekic uraditi.
plasiro je momackiavalPacidoroP je napisao/la: ↑27 avg 2023, 12:11Ja s Juga gledam i ne vjerujem.. da je htio izbit u korner napuco bi je jače..da je htio golmanu dodati vratio bi prema sredini, ovako je brat fino plasira u lijevi donji![]()
Trenutno korisnika/ca: Anex, b00t, bvsic, Levin, Paromlinac, WeekendOffender i 38 gostiju.