Premijer liga BiH - aktuelno

mosarajvosa83
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 avg 2023, 11:57

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
27 avg 2023, 11:52
CampobelloDiMazara je napisao/la:
27 avg 2023, 11:49
mnon46 je napisao/la:
27 avg 2023, 11:44

Žilet, orden i merak top 3
Ima onaj jos jedan sto je trazio od nekoga da se zakune bogom i da ce mu povjerovati :tokralju:
Ma Dokoljenko tražio da se neki forumaš zakune majkom, ocu, svim mrtvima.. :rol:
DaBogda ti dijete, zene, majka, otac umrli ako nije istina to sto govoris ?

Zakuni se pa da pricu zavrsimo, jel moze. Il se Bogom zakuni.

Ovo je meni napisao,gore kune i prokli je nego ciganka,realno ga izbjegavat,pocece vas klet.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 27 avg 2023, 11:59

Ja neznam pravila ali ima li veze ako ga lopta pogodi u lijevu ili desnu ruku.Mislim ovo oko penala.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 avg 2023, 11:59

elSaik je napisao/la:
27 avg 2023, 11:56
Balorda je napisao/la:
27 avg 2023, 11:48
Aj ubij se sad neznalico, pola minute guglanja:

In order to determine that the contact with the ball was a handball offense, the Referee uses three general criteria:

If the player moved his hand or arm to the ball (“deliberate”); or,
If the player had sufficient reaction time to move his hand or arm out of the way of the flight of the ball and failed to do so (“deliberate”); or,
If the player had his hand or arm in an “unnatural” position for soccer, including away from the sides or above shoulder level (“made their body… bigger”).
Za razliku od tebe koji kopiraš tekst sa stranice koja se bavi podučavanjem fudbalu u SADu, ja sma kopirao zvanična pravila FIFA.

Kako god, ovo je nastavak toga tvog teksta:
If, in the opinion of the Referee, any of these acts occurred, a handball offense should be called. If the contact was determined to have not been deliberate or the body was not made bigger, then the touching is considered to be “accidental” and play is allowed to continue. This usually involves a situation where the player does not have sufficient reaction time to move the hand or arm away. This is only true unless, as a result of the contact, a goal is scored.

Sad ti meni objasni situaciji, kada ga njegov igrač napucava, a on se nastoji skloniti sa putanje lopte, kako je trebao da se skloni.

I opet se vraćamo na to da nije svako igranje rukom u šesnaestercu penal.
Svako igranje rukom iznad ramena je penal. Filozofiraš o nečemu, a veze nemaš, ne mislim više o tome, samo ću ti ovako pomoći:

https://letmegooglethat.com/?q=handball ... e+football
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 avg 2023, 12:00

Problem kod mitomana je sto kardinalne grese nece priznat,vazno je kad reci nije sviran faul protiv Sarajeva,dodju ovdje kao hijene,analiziraju,crtaju linije itd medjutim mi to priznamo ako je bilo tako,oni ce lakrdiju braniti zivotom kao sto su branili Cerica,kao sto su isli kontra Misimovica,zato su tu gdje jesu,uvijek nekom nesto duguju.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 27 avg 2023, 12:00

Balorda je napisao/la:
27 avg 2023, 11:59

Svako igranje rukom iznad ramena je penal. Filozofiraš o nečemu, a veze nemaš, ne mislim više o tome, samo ću ti ovako pomoći:

https://letmegooglethat.com/?q=handball ... e+football
Hahahahahahahaha nemoj mu to raditi :rol: :tokralju:

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 27 avg 2023, 12:01

27 avg 2023, 11:49
mnon46 je napisao/la:
27 avg 2023, 11:44
27 avg 2023, 11:34
Zeljkan ima jako glupe forumase ali ovaj sa ziletom je i glup i uporan :tokralju:
Žilet, orden i merak top 3
Ima onaj jos jedan sto je trazio od nekoga da se zakune bogom i da ce mu povjerovati :tokralju:
Pa tog sam i zaboravio, više idiota nego normalnih
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 avg 2023, 12:02

mosarajvosa83 je napisao/la:
27 avg 2023, 11:54
Ko je Velez nazivao filijalom?
Ti si jedan od rijetkih forumaša od kojih dobijem osip kad mi stigne notifikacija. Toliko si neinteligentan i zaostao da bi ti pozadividili i neki od boema gluposti ovog foruma.

Da se sad vratimo na temu, ko je Velež nazvao filijalom? Ja odem na temu Sarajeva i u search upišem "filijala", onda mi ovaj forum lijepo izbaci rezultate pretrage i uvjerim se.

Nije mi jasno zašto to vama smeta kad ne smeta navijačima Veleža. Oni će vas svakako obožavati i uvlačiti vam se šta god da napišete.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 27 avg 2023, 12:03

27 avg 2023, 12:00
Problem kod mitomana je sto kardinalne grese nece priznat,vazno je kad reci nije sviran faul protiv Sarajeva,dodju ovdje kao hijene,analiziraju,crtaju linije itd medjutim mi to priznamo ako je bilo tako,oni ce lakrdiju braniti zivotom kao sto su branili Cerica,kao sto su isli kontra Misimovica,zato su tu gdje jesu,uvijek nekom nesto duguju.
Evo ga jos jedan, oni osudjuju mi ne 🤣🤣🤣
Posteni preeeposteni 🤣🤣🤣🤣
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 27 avg 2023, 12:04

Alipasino je napisao/la:
27 avg 2023, 11:59
Ja neznam pravila ali ima li veze ako ga lopta pogodi u lijevu ili desnu ruku.Mislim ovo oko penala.
To nema veze, ali se gleda jel igrac prethodno pucao lijevom ili desnom nogom, to je bitno.
Zadnja izmjena: TuzlaCityfighter, dana/u 27 avg 2023, 12:04, ukupno mijenjano 1 put.
Elvir Baljic

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 27 avg 2023, 12:04

Mamba21 je napisao/la:
27 avg 2023, 11:51
Najjača liga na svijetu, prošle sedmice, nije penal....
Jeste li preživjeli noć kerovi raspali?
slika
Ovo je takođe čist penal.
Ova situacija se vrti po tv kućama kao nevjerovatan propust engleskih sudija koji su inače u zadnje vrijeme poznati po čudnim odlukama.

Ne mogu da vjerujem da branite taj penal koji je preočigledan.
Trebali bi onda svakog igrača pitati šta je želio sa podignutom rukom pa nakon toga svirati ili ne svirati.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 27 avg 2023, 12:06

Mamba21 je napisao/la:
27 avg 2023, 11:51
Najjača liga na svijetu, prošle sedmice, nije penal....
Jeste li preživjeli noć kerovi raspali?
slika
Da, s tim da je ovo spomenuo i Ten Hag, i Bruno kao i pola engleske javnosti. I ruka vašeg igrača je još u neprirodnijem položaju od ove. Što čini tijelo većim i samim tim je penal, ali opet to je sudijska procjena je li ruka u tom nekom prirodnom ili neprirodnom položaju.

To u suštini nije ni bitno, ono što bi vas trebalo da brine je da ste postali toliko irelevantan klub za bh. okvire s 2 izlaska u Evropu u 5 godina, da je Vici veoma malo zlo da vama šilji jer čitam i po vašoj temi da ni ne pomišljate na titulu ni u najuđim snovima. I kao što je i Hasić rekao, doveli ste klub u situaciju da ste kao najveći, najtrofejniji klub s najvećom bazom navijača postali neko čiji se interesi prodaju za beneficije i čija se šutnja lako kupi, jer vam je klub u haosu i toga su svi svjesni. Jedno talasanje - nema licence.

To je najtužnije. što kao takav klub treba da budete pokretači promjena u bh. fudbalu a vi ste zbog 100k jednokratne pomoći u stanju biti potpuno slijepi. Teško bi bilo zamisliti da recimo Osijek preuzme monopol nad sudijama i hr. savezom, a da Dinamo bude zadovoljan povremenim poklonjenim izlaskom u Evropu.
Zato bi bilo najbolje po bh. fudbal, ako niste u stanju da sredite svoj klub i isplatite dugove, isplaćujete plate i premije na vrijeme i slične normalne stvari u 2023. godini, da se ugasite.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 avg 2023, 12:07

Mosarajvosa ne seri sta bi prosle sezone protiv Tuzle na Kosevu
Hinje raspale niste pisali 2 dana na forumu
Mi ne bjezimo od istine
Tuzla city ostecena nismo mi krivi ovo ko da gledam namjerno nas poguro da se ne prica o onom penalu dan prije
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 avg 2023, 12:08

Ova tema je od sinoć pokazala koliko smo irelevantni, 40 stranica zbog irelevantnog Željezničara. :kafa:
Itekako relevantni, sve dok ovoliko pjenite.
Voli te tvoje Sarajevo.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 avg 2023, 12:09

Virtu4l je napisao/la:
27 avg 2023, 12:08
Ova tema je od sinoć pokazala koliko smo irelevantni, 40 stranica zbog irelevantnog Željezničara. :kafa:
Itekako relevantni, sve dok ovoliko pjenite.
Majstore onda je Borac najrelevantniji klub u ligi.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 avg 2023, 12:12

Balorda je napisao/la:
27 avg 2023, 12:09
Nikad se o Borcu nije ovoliko pisalo, a da je relevantan - relevantan je itekako. Uz sarajevske klubove i Velež, najrelevantniji.

Borac je za naše uslove veliki klub, bio i ostao, istorijski, rezultatski, a to nikad ne stigne doći u prvi plan.
Voli te tvoje Sarajevo.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 avg 2023, 12:14

Virtu4l je napisao/la:
27 avg 2023, 12:02
27 avg 2023, 11:54
Ko je Velez nazivao filijalom?
Ti si jedan od rijetkih forumaša od kojih dobijem osip kad mi stigne notifikacija. Toliko si neinteligentan i zaostao da bi ti pozadividili i neki od boema gluposti ovog foruma.

Da se sad vratimo na temu, ko je Velež nazvao filijalom? Ja odem na temu Sarajeva i u search upišem "filijala", onda mi ovaj forum lijepo izbaci rezultate pretrage i uvjerim se.

Nije mi jasno zašto to vama smeta kad ne smeta navijačima Veleža. Oni će vas svakako obožavati i uvlačiti vam se šta god da napišete.
To pises za svakog ko ti pocne odgovarati. Ne tako davno si bio hebena kanta foruma,rijetko glup i ogranicen lik. Hvala na komplimentima,nastavicu opet sve najgore o zeljeznicarima. Pored tebe je i glup tesko biti

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 avg 2023, 12:16

Virtu4l je napisao/la:
27 avg 2023, 12:12
Balorda je napisao/la:
27 avg 2023, 12:09
Nikad se o Borcu nije ovoliko pisalo, a da je relevantan - relevantan je itekako. Uz sarajevske klubove i Velež, najrelevantniji.

Borac je za naše uslove veliki klub, bio i ostao, istorijski, rezultatski, a to nikad ne stigne doći u prvi plan.
Ovo jahanje po Željezničaru nije ništa čudno, manje više je svima isto kada se desi ovakav cirkus kao ovo sinoć, tako da ne laskajte sebi :mrgreen:

Inače se potpuno slažem sa postom iznad, normalni od vas dvojice se ulogovao i napisao ga :mrgreen:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 avg 2023, 12:18

NoDi80 je napisao/la:
27 avg 2023, 12:07
Mosarajvosa ne seri sta bi prosle sezone protiv Tuzle na Kosevu
Hinje raspale niste pisali 2 dana na forumu
Mi ne bjezimo od istine
Tuzla city ostecena nismo mi krivi ovo ko da gledam namjerno nas poguro da se ne prica o onom penalu dan prije
Mi smo ovdje napisali,takodje i na nasem forumu, da je Tuzla ostecena bila,dok vi ovdje kolektivno branite odluke sudije od juce.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 avg 2023, 12:19

Ko brani kume jesi dobar
Tuzla City ostecena i nema price
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 avg 2023, 12:23

Balorda je napisao/la:
27 avg 2023, 12:16
Inače se potpuno slažem sa postom iznad, normalni od vas dvojice se ulogovao i napisao ga :mrgreen:
Znamo se kralju preko 10 godina, tako da savršeno shvatamo kontekst u kojem je bilo šta napisano, sa obje strane.

Bar ti veoma dobro znaš šta je napisano u svrhu prepucavanja a šta nije.
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 27 avg 2023, 12:26, ukupno mijenjano 1 put.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Bordotim, fks74, klasik, Paromlinac, rishovski i 67 gostiju.