Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Uvijek sam znao da je Sky9 pitar
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
To je tačno. Ko zna napraviti dobru pitu, ima smisla za kuhanje bilo čega...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Bosanac koji ne voli pitu nije pronađen. Možda nas ta količina tijesta koju unesemo i zajebe kad je u pitanju opće zdravlje. Među najdebljima smo u Evropi, a među najlošijim kad su u pitanju kardiovaskularne bolesti...
Zadnja izmjena: Sky9, dana/u 27 avg 2023, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Pa što da ne brate, žena npr radi osmočasovno radno vrijeme, ja slobodan, iz noćne ili u noćnu. I fino porukica može li ženo danas ta i ta pita, kaže može.
Nedavno radio kljove i ostali mi samo končići od zuba. Napravio ja pitu, došla žena s posla, bujrum da jedemo reko ove moje poprskuše. Kaže ona što poprskuša, ma reko kih'o sam i kašlj'o nešto, a krezav, pa prskalo na sve strane

Od nečeg se vala mora krepati, daj da umrem sit bar
I found freedom. Losing all hope was freedom.
@MaroonBjelave staaari šarmer, vrhunski kuhar i ključ za svako žensko srce.
Omladino, čitajte i učite!

Omladino, čitajte i učite!

The saddest thing in life is wasted talent.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Nego kakve vi pite više volite, kad se "dobro zalije" ili ono kad hrsne kad je suha? Meni ova druga daleko bolja pogotovo kad je burek u pitanju.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
- BosniaBoston
- Kontakt:
+1
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- AshburtonG
- Kontakt:
Ovo ja svojoj staroj pokusavam objasnit 10 godina. Nevjerovatnu promjenu tijela dozivim kad budem dole i jedem kuci. Zena potrosi litar ulja sedmicno i sto je najgore, ne przi cesto, pa da kazes 50% ispari ili ostane u tavi, nego bas u pite, pecenje, rizu, pogace, corbe..BiftekSaKorpe je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:55niie to samo od tijesta (UH), vec pomasti meso, pomasti jufku, pomasti tepsiju da se ne lijepi, pospij jos malo ulja preko kad slozis... skoro svaka pita je nutritivno veoma nebalansirano jelo![]()
jos ako je fasirano, koje je samo od sebe skoro pola masnoca, kaze pomasti dobro da se lakse rasipa po jufki![]()

Kuha fenomenalno, ali bih ja umro za godinu od holesterola.
@H8Z7
Najvise volim hladnu/mlaku domacu pitu, sirnicu ili burek, kad je tijesto malo deblje pa ostane hrskava i nakon nekoliko sati, a ne bude vrela gdje ne osjetim pola aroma.

Nema mi nista gore kad se previse zalije, pa kao da jedem Lasagne i ganjam je po tanjiru, a ne pitu.
Vala kad je vidim da pliva u masnoći koliko je zalije, bolje je ni ne nosi onda 
Generalno sve na bazi tijesta što nije suho mi je

Generalno sve na bazi tijesta što nije suho mi je

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Da kad je tijesto deblje pa se ono više osjeti nego fil, to je pita!AshburtonG je napisao/la: ↑27 avg 2023, 14:09Ovo ja svojoj staroj pokusavam objasnit 10 godina. Nevjerovatnu promjenu tijela dozivim kad budem dole i jedem kuci. Zena potrosi litar ulja sedmicno i sto je najgore, ne przi cesto, pa da kazes 50% ispari ili ostane u tavi, nego bas u pite, pecenje, rizu, pogace, corbe..BiftekSaKorpe je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:55niie to samo od tijesta (UH), vec pomasti meso, pomasti jufku, pomasti tepsiju da se ne lijepi, pospij jos malo ulja preko kad slozis... skoro svaka pita je nutritivno veoma nebalansirano jelo![]()
jos ako je fasirano, koje je samo od sebe skoro pola masnoca, kaze pomasti dobro da se lakse rasipa po jufki![]()
![]()
@H8Z7
Najvise volim hladnu/mlaku domacu pitu, sirnicu ili burek, kad je tijesto malo deblje pa ostane hrskava i nakon nekoliko sati, a ne bude vrela gdje ne osjetim pola aroma.![]()
Nema mi nista gore kad se previse zalije, pa kao da jedem Lasagne i ganjam je po tanjiru, a ne pitu.

Mama jednom pravila burek, tačnije tip bureka koji se zove kvrgo kod nas, 3kg mesa na tepsiju bureka, došao komšija tražio hljeba, kaže nije ovo pita

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Insallah na zimu brate, romantičnije je.MaroonBjelave je napisao/la: ↑27 avg 2023, 14:05Polako brate, kad se status tvoje djevojke promijeni u hanuma, gledat ćeš i ti da naučiš. Pogotovo ako si ti prvobitno "insan" a onda i ona.

I odlično znam o čemu pričaš.. kad 10 godina živiš sam, ne samo da naučiš kuhati sve moguće stvari (uključujući razvijanje pite), nego i cijeniti sve ono što inače žene rade u većini domaćinstava.
Na vrijeme sam skontao prednosti samoinicijativnosti - zato i govorim drugima da te poslušaju.

The saddest thing in life is wasted talent.
Ma ja samo znam da ću se u ovom budućem studentskom životu morat prilagođavat na svakakvu hranu, nema probiranja. 

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- BosniaBoston
- Kontakt:
Raja još nije svjesna koliko su rafinirana biljna ulja nezdrava, odnosno “seed oils”. Jedina gora stvar od šećera
#Punoljetstvo
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ma sve buraz radim, vjeruj...BiftekSaKorpe je napisao/la: ↑27 avg 2023, 14:31pravis li hanumi dorucke ili samo razvijas i mijesisMaroonBjelave je napisao/la: ↑27 avg 2023, 14:05Polako brate, kad se status tvoje djevojke promijeni u hanuma, gledat ćeš i ti da naučiš. Pogotovo ako si ti prvobitno "insan" a onda i ona.![]()
Kuham, perem čistim
- AshburtonG
- Kontakt:
Ja sam alkohol izbacio skoro 2 godine u nekim vecim kolicinama. Ne odgovara mi vise, nit ga imam neku potrebu pit, osim ako se ne nadjem s nekim prijateljima, pa ono sjednemo i zalomimo. Sto se tice ulja, ista je situacija. Kad przim uglavnom stavim malo ulja i zavrsim s puterom, dok ulje uglavnom u salate potrosim i bude mi litar sigurno 2 mjeseca.BiftekSaKorpe je napisao/la: ↑27 avg 2023, 14:25mi recimo koristimo iskljucivo maslinovo ulje, pola litre bude duze od mjesec dana, nekad i dva... doduse, nije se konstantno kuci i ne kuhaju se bas klasicna bosanska jela, osim nekad vikendom da se odiscili... tave ne trebaju ulje ili stavis cisto 3 kapi ili malo putera radi reda i ukusa, u rernu uvijek backpapier nikad ulje, i slAshburtonG je napisao/la: ↑27 avg 2023, 14:09Ovo ja svojoj staroj pokusavam objasnit 10 godina. Nevjerovatnu promjenu tijela dozivim kad budem dole i jedem kuci. Zena potrosi litar ulja sedmicno i sto je najgore, ne przi cesto, pa da kazes 50% ispari ili ostane u tavi, nego bas u pite, pecenje, rizu, pogace, corbe..![]()
dodje punica da vidi unuka - u 2 sedmice potrosi 3 litre ulja
ja sam poodavno promijenio svijest o ishrani, u dijaspori sam skroz shvatio koliko nam je kuhinja nezdrava ili, tacnije receno, nebalansirana, a o velicini porcija da ne govorimo
ishranu sada mogu balansirat i brzo se vratim ako i zglajzam par dana, ali alkohol i slatko - tu imam problem![]()
S druge strane, kad se nafuram na trening, onda izbacujem slatko, jer mi ne pada tesko zbog kolicine drugih izvora UH i proteina koje unosim u tim periodima, ali uvijek se vratim isto na heroin.

Najrasprostranjenija droga na svijetu.
Ima li kraja ovoj sparini 

Trenutno korisnika/ca: invincible1921, jasmin10, sirBobbyMoore i 143 gosta.