FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Romariooo » 09 mar 2011, 15:33

Hegemonija se sinoc jos jednom dokazala na djelu, pobijedili smo klub koji slovi za jednog od najjacih klubova u Evropi, bolje receno pregazili smo ih uz cak i za nas nevjerovatan podatak da protivnik nije uputio ni jedan sut prema iili pored gola.

Najjadnije od svega ja sto se smatra da su nas sudije pogurale, ali meni je to drago, vidimo kako mnogi prizeljkuju nas skalp, a to su navijaci arsenala i drugih klubova koji su nevidjeni licemjeri.

Pored cinjenice da je arsenal u ove dvije utakmice imao nevjerovatnu srecu da ne primi 10 golova koje je zasluzio da primi, pored cinjenice da u dvije utakmice barceloni nije priznat jedan cist gol i nisu svirana najmanje 3 cista penala, pored cinjnice da je u 180 minuta ovaog dvomeca u najmanje 160 minuta arsenal bio podredjena momcad, pored svega toga i jos mnogo toga ljudi pricaju idiotske gluposti da su osteceni.

crveni karton Persia je cist kao suza, prvi zuti je dobio sasvim zasluzeno, mogao je jos i tada dobiti crveni ali ok, bio je nervozan sto se vidjelo iz aviona, drugi zuti je dobio cisto posteno i ispao je glupa kad je tako ekipu ostavio na cjedilu, sudija je samo postpupio po pravilu i kaznio njegovo ocigledno namjerno nabijanje lopte poslije sviranog ofsajda, jer nemoguce da nije cuo pistaljku, a ako nije cuo zasto onda nije krenuo prema golu, nego je ocigledno izrevoltiran nabio loptu bezveze i dobio sto je trazio

penal koji je kako kazu sporan je cist kao suza, na usporenom snikmu se jasno vidi kak Koscelni uklizava i koljenom udara Pedra po nozi i situacija je jasna kao dan, jedino sto je sudija pogrijesio u toj situaciji je to sto Koscelnom nije dao zuti karton i njega tako poslao na tusiranje

generalno, barca ove dvije utakmice se ispromasivala ko nikada, mal oje ostecena i od sudija, arsenal je pokazao da je nevjerovatno inferiorna ekipa u odnosu na nas kao da je neki spanski drugoligas. cinjenica da nisu uputili suta je sramotna
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 09 mar 2011, 15:33

-Paja je napisao/la:
izzo je napisao/la:
ensadek je napisao/la:E ovako
Prvo poluvrijeme je bilo dosta napeto i nervozno na obje strane.Arsaenal se odlucio za defanzivniju varijantu i to je vengerova odluka.Vi ste naravno imali posjed lopte,ali golu niste mogli prici,osim onog šuta adrijana(i to sasvim, slucajno).Onaj go je došao u nezgodnom trenutku,ali nas to nije omelo da krenemo malo otvorenije u drugo poluvrijeme i naravno bili ste odmah kažnjeni.Nakon gola vama je voda ušla u uši i majmun busaka je jedva čekao da pokaže crveni karton nekom igracu arsenala.Jednostavno lakrdija od suđenja je bila sinoć i to je prelomilo utakmicu,jer bi sasvim sigurno teško došli do prolaza,jer nije jednostavno arsenalu bilo nakon što je iskljucio van persija i normalno da ce pasti pshicki nakon tog kartona.To je busaka znao,zato je i pokazao crveni van persiju.
Van Persie svakako nije ni dotakao lopte do 57 minute kad je i iskljucen, niti igra odbranu...tako da i sa njim ili bez njega (svejedno) bi opet fasovali...imali ste veliku srecu što je Almunia imao utakmicu života pa je odbranio 6 mrtvih zicera ;)
Mandrle je pametan ko ona mu kljesta na avataru, Mandrle sto si se klonirao nisu te valjda nepravedno banovali? :mrgreen:

cuj nije bitan crveni :lol:

Bird Brain Mandrle!
popij kakvu tabletu za smirenje, vidiš i sam da si zapjenio od muke pa ne znaš ni šta pišeš :o izgubio si kontrolu i opasno vrijeđaš...neka si bio ko neki provokator, a danas si samo obicni lajavac i placipi.cka :oops: :oops:

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 09 mar 2011, 15:39

Ovaj Arsenal ja navodono jeda od dva konkurenta za titulu u EPLU
Pa taj EPL je cirkus....
U 10 minuta utakmice na Camp Nou Villareal ili Valencija su vise pkazali nego Arsenal za 180 minuta.

Mislim da sva tri Spanska kluba lagano prolaze dalje....
Od engleza Jedino Chelsea je siguran.A Mancho i Totennham moraju dobro zapeti....
Valecija je 2 puta bolja momcad od Schalkea , te nece moci 2 utakmcie za redom smjesne sanse propustati...
Real je naravno super kvalitetan i mnogo jaci od Lyona i iskreno se nadam da ce proci ;)

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 09 mar 2011, 15:42

.

vodena_glava
Kontakt:

Post Postao/la vodena_glava » 09 mar 2011, 15:43

nemojte napadati paju, ipak je frustracija na djelu. kad tim za koji navijaš bude nagužen svaki put od barcelone, što u finalu lige prvaka, što u nokaut fazi takmičenja, tad moraš da poludiš kao što to radi naš paja. naravno tu je i frustracija zbog toga što tim za koji navija ne osvaja trofeje, koji je vazda u sjeni uniteda, čelsija...
slika

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 09 mar 2011, 15:47

ide mi ban :)

VISCA BARCA !!!
ser del barça es el millor que hi ha !

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 09 mar 2011, 15:49

Ma ne znam zašto se ovi bune fanovi arsenala.Pa ljudi nisu pogledali prema golu Barse a kamoli pokušali da ošutaju.Wenger je pokušao da kopira Mourinhovu taktiku iz prošle sezone i to mu nije uspjelo.Moram da kažem daje Iniesta igrač utakmice jer kakva lopta za Messija kod prvog gola i onda onaj slalom kod drugog.Ja sam ostao bez riječi
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 mar 2011, 15:52

Andres je napisao/la:Ovaj Arsenal ja navodono jeda od dva konkurenta za titulu u EPLU
Pa taj EPL je cirkus....
U 10 minuta utakmice na Camp Nou Villareal ili Valencija su vise pkazali nego Arsenal za 180 minuta.

Od engleza Jedino Chelsea je siguran.A Mancho i Totennham moraju dobro zapeti....
Valecija je 2 puta bolja momcad od Schalkea , te nece moci 2 utakmcie za redom smjesne sanse propustati...
Real je naravno super kvalitetan i mnogo jaci od Lyona i iskreno se nadam da ce proci ;)
engleska liga i takozvane velicine u njoj su cisti marketinski trik, to je toliko navikano, pa sa njihovim pretendentom za titulu smo odigrali kao da je Cadiz,Rayo valjecano i sl

u engleskoj ligi glavni akteri svih jacih utakmica su sudije, pa onda i nama spocitavaju to neko sudjenje koje ne da nije bilo na nasoj strani, nego smo jasno i vidljivo osteceni za cist gol i 3 penala najmanje u dvijet utakmice
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 09 mar 2011, 15:55

-Paja je napisao/la:Mandrle samo da znas ja sam te banovao. Ja nikad nisam bio provokator i provocirao ja sam samo realan i objektivan a realno i objektivna procjena je da je Arsenal pokraden kao i vecina klubova koja igra sa katalonskim gay klubom.

slika
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 09 mar 2011, 15:59

Romariooo je napisao/la:
Andres je napisao/la:Ovaj Arsenal ja navodono jeda od dva konkurenta za titulu u EPLU
Pa taj EPL je cirkus....

engleska liga i takozvane velicine u njoj su cisti marketinski trik, to je toliko navikano, pa sa njihovim pretendentom za titulu smo odigrali kao da je Cadiz,Rayo valjecano i sl

u engleskoj ligi glavni akteri svih jacih utakmica su sudije, pa onda i nama spocitavaju to neko sudjenje koje ne da nije bilo na nasoj strani, nego smo jasno i vidljivo osteceni za cist gol i 3 penala najmanje u dvijet utakmice
Daleko više problema od ovog Arsenala, Barceloni su napravili : Zaragoza (prošlo kolo), drugoligaš Betis (kup u obje utakmice), Valencia (na Mestalli, vrlo teška i zahtjevna utakmica), Bilbao (i u kupu i prvenstvu kod njih u gostima).
Ti timovi su pokazali DALEKO VIŠE nego Arsenal sinoc (oni zapravo nisu pokazali apsolutno ništa jer su sve ukupno prešli centra 3-4 puta :oops: :oops: ) i imaju obraza da se pricaju nešto o sudijama :o :o ajjjj kako se brukaju.

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 09 mar 2011, 16:04

E koliko ste stopostotnih sansi stvorili do 57 minute i crvenog karzona za van persija.Vi jeste bolji bili,ali nas je crveni totalno poremetio i utakmica bi možda i dobila drugaciji tok da nije bilo tog kartona.

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 09 mar 2011, 16:06

EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 09 mar 2011, 16:09

ensadek je napisao/la:E koliko ste stopostotnih sansi stvorili do 57 minute i crvenog karzona za van persija.Vi jeste bolji bili,ali nas je crveni totalno poremetio i utakmica bi možda i dobila drugaciji tok da nije bilo tog kartona.
To se ne smije po nekim zakonima dati karton Van Persiu, jel?? :lol: :lol: isto ko da se njemu ne smije dati crveni ni po cijenu života :lol: :lol: pa jeli levat prvo zaradio žuti kad je opalio Alvesa?? pa kasnije nabija loptu nakon ofsajda....i to ništa,jel :lol: :lol: na kraju, šta je Van Persie mogao pomoci Arsenalu i da je ostao u igru ako znamo da je najistureniji igrac...pa vi niste pršeli centra ljudski citavu utakmicu (dakle i prvom poluvrijeme kad je bilo 11 na 11)...igra li on odbranu -stopera ?? ne igra, naravno... šta bi on mogao pomoci kod napada Barcelone :?: samo je mogao sa centra gledati kako ih Barca napada.
Prema tome, pustite se više te pacenicke price o zavjerama i urotama sudija....ofirate se nemilosrdno :oops: :oops:
Zadnja izmjena: izzo, dana/u 09 mar 2011, 16:11, ukupno mijenjano 2 puta.

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 09 mar 2011, 16:10

ensadek je napisao/la:E koliko ste stopostotnih sansi stvorili do 57 minute i crvenog karzona za van persija.Vi jeste bolji bili,ali nas je crveni totalno poremetio i utakmica bi možda i dobila drugaciji tok da nije bilo tog kartona.
Utakmica nebi imala tok Da je barci priznat regularan gol za 2:0 na emiratima , pa potom sviran penal, pa potom u uzvratu jos 1 penal...
JEl ti lakse ???

Kakav tok , utakmica ima jedan tok , Barca grmi i napada sa svih strana Arsenal drugo razredni klub u misijoj rupi sakrili se iza Almunije koj je pokazao da u Spaniji i golmani su daleko najbolji na Svijetu...On je jedno 7 golman Spanske repke a branio je fantasticno...
No nije to bitno bitno je da ste vi pokradeni jer je RvP namjerno nabio loptu, psto je to bio njegov prvi kontakt sa loptom..OD srce

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 09 mar 2011, 16:15

Boli glava, pogotovo ovo:
Barcelona pod Guardiolom

Ovo je izbor od 35 najuvjerljivijih pobjeda Barcelona otkad je prije dvije i pol sezone tu momčad preuzeo Josep Guardiola. Kada netko kaže kako je Barcelona "jedna od najboljih momčadi", morat će se dobro potruditi pronaći još neku s ovakvim "CV-om" rezultata:

4:0 Sevilla
4:0 Bayern
6:0 Malaga
5:0 Deportivo
0:3 Sevilla
4:0 Valencia
2:5 Sporting Lisabon
6:0 Valladolid
5:0 Almeria
0:5 Basel
6:1 Atletico Madrid
1:6 Sporting Gijon
4:0 Valladolid
1:4 Villarreal
4:1 Arsenal
4:0 Stuttgart
3:0 Valencia
4:0 Sevilla
0:5 Tenerife
6:1 Zaragoza
5:2 Atletico
3:0 Atletico
5:0 Almeria
0:4 Deportivo
5:0 Betis
1:5 Espanyol
5:0 Real Sociedad
0:8 Almeria
5:0 Sevilla
5:1 Panathinaikos

Posebnu kategoriju zaslužuje najveći rival iz Madrida koji se ovako proveo protiv Guardiole: 5:0, 1:0, 0:2, 2:0 i 2:6 (sve pobjede Barcelone).
slika
Zadnja izmjena: mandraX, dana/u 09 mar 2011, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 mar 2011, 16:15

Ovo mi je najjače:...do jednog čitatelja Telegrapha koji je napisao kako je "lijepo od Barcelone što se jedno cijelo poluvrijeme igra samo na jedan gol, a drugo samo na drugi, kako bi svi gledatelji imali jednak pogled na utakmicu".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 09 mar 2011, 16:24

Monolog je napisao/la:
Ovo mi je najjače:...do jednog čitatelja Telegrapha koji je napisao kako je "lijepo od Barcelone što se jedno cijelo poluvrijeme igra samo na jedan gol, a drugo samo na drugi, kako bi svi gledatelji imali jednak pogled na utakmicu".
Ma igrali sutiguza :D ,kad su naguzili szczesnog ,onda malo almuniu :lol:
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

LOPATA
Kontakt:

Post Postao/la LOPATA » 09 mar 2011, 16:26

Bola sta ste dosadni vise nismo mi krivi sto RvP slabo čuje :mrgreen:
Sretno Abidal :´(

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 09 mar 2011, 16:26

To kako smo mi igrali to je nasa stvar.Venger se odlucio za takvu taktiku i to je njegova odluka,ali da li ste vi i na jednoj utakmici vidjeli da onako sudac nakon sekunde ili dvije igracu daje karton,a ovaj se nije ni okrenuo prema njemu(mislim na van persija).Očigledno čekala se i najmanja greška nekog od igraca igraca arsenala i da mu busaka pokaže put napolje.
Igrac manje je igrac manje i to nema veze da li je on napadac ili odbrambeni igrac

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 09 mar 2011, 16:31

ensadek je napisao/la:To kako smo mi igrali to je nasa stvar.Venger se odlucio za takvu taktiku i to je njegova odluka,ali da li ste vi i na jednoj utakmici vidjeli da onako sudac nakon sekunde ili dvije igracu daje karton,a ovaj se nije ni okrenuo prema njemu(mislim na van persija).Očigledno čekala se i najmanja greška nekog od igraca igraca arsenala i da mu busaka pokaže put napolje.
Igrac manje je igrac manje i to nema veze da li je on napadac ili odbrambeni igrac
Osim što je RVP pucao slabijom nogom bezveze, nije se čupao za kosu nakon promašaja. Čudna reakcija za igrača koji nije znao da je u offsideu.

Velim, nema se Arsenal što žaliti na suđenje, jer da je sve bilo regularno, uzvrat na Camp Nou bi bila samo formalnost.
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.